Läs mer....

Vi har nu uppdaterad hemsidan, läs mer under fliken " våra ponnyer"

http://www.segermon.n.nu/

// Therese & Camilla

Dressyrträning

Idag tränade jag dressyr i Kil för Jenny, från kl 18 till kl 18.45. Jag hade Karussell idag.
Vi tränade på att böja, ställa och rida på tygeln och så... Vi gjorde några öppna i traven i båda varven, lite skänkelvikningar och serpentinbågar i galopp. Det gick bra. Karussell va duktig! :)

Jag och Karussell när vi vann KM 2010.


Jag och Karussell på uppvärmningen inför KM 2010.



Jag och Karussell på en hoppträning för några år sedan.

Vi ses!
/Emma :)


Stenhaga Willow & Diggiloo

Igår (måndag) packade vi bilen och kopplade på transporten, Vi skulle bege oss till Uppsala ( Jag, Camilla, Harriet och Emma!
Vi har sålt lilla fina Wille tillbaka till sin uppfödare Marie, och vi köpte ett 8-årigt ridponny sto av henne i stället, Diggiloo.
Vi åkte ut till lösdriften och hämtade wille vid 13-tiden, fick börja med att leta efter hans grimma som han såklart hade tappat.. Ja Camilla hittade den tillslut iaf och vi kunde börja lasta.Det var ju inte första gången han skulle åka transport utan snarare 5:e! Men första gången ensam utan Isadora , men han följde oss så snällt in så, stannade några ggr och tittade, men inte ett enda steg bakåt, jag är riktigt imponerad av lill-killen!
Sen åkte vi non-stop ca 5 timmar till uppsala, Wille skötte sig bra, trampade runt när vi var tvungna att stanna vid rödljus osv, men annars kände vi inte av han alls!
Vi kom fram vid halv sju ungefär, stannade ca 1 timme för att fixa papper , hälsade såklart på Tindra oxå, (vi sålde ju henne till Marie i somras) sa hejdå till Wille och lasta på Diggiloo, hon skötte sig bra hela vägen hem , vi stannade ett par korta stopp, var tillbaka hemma runt 02.00.
Tack Harriet och Emma för hjälpen!
Vem är Diggiloo då?
Hon är som sagt en svensk ridponny e: Vermont.
Hon är belönad med hela 42 poäng 8 8 8 9 9, verkar va en snäll och trevlig ponny det lilla vi sett av henne än så länge,  mer info kommer!


Issa & Wille i somras

// Therese


Löshoppning!

Heldag i stallet idag, från 08.00- 21.00... Började med stalljour och avslutade med löshoppning, och däremellan pyssel med Julia!
Tänkte berätta lite om löshoppningen, det var ju våra spralliga , busiga 2- åringar som skulle få prova lite ,för första gången i sina liv!
Började med att leda runt dom i ridhuset, i tränade start-stopp osv. Vissla var mycket duktig och lysssnade bra, även fast hon var pigg. Greta var lite mer "överallt" till att börja med, men lyssnade mer och mer på Camilla tillslut :)
Sen släppte vi dom lösa i ridhuset, och då gick det undan, bakbenen mer i luften än på marken kan jag lova er :P
Dom sprang omkring lösa medan vi byggde... Det är ju inte lite som ska byggas heller....:P Som tur var så hade jag och Camilla hjälp utav Mamma och Emma, TACK!
När vi äntligen var klara, började vi med att leda dom över cavalettibommar, Utan problem! Sen byggde vi upp en liten sax, la bommar som infångare och släppte dom, Dom hoppade ett par ggr var, sen höjde vi två hål så fick dom hoppa en gång till! Gick hur fint som helst!  Tror det är två blivande hopp-ponnyer vi såg idag :D Ställde in två svettiga, nöjda och rastade ponnyer i stallet!




// Therese

Hela gänget...

Hade tänkt lägga upp en bild på oss alla i förra inlägget men jag hittade ingen då. Men bättre sent än aldrig sägs det!



Bilden är från 2010. fv: Harriet med hennes häst Torpedo, Emma & Karussell, Therese & Julia och jag & Clea. 
(Bakom kameran finns Emmas pappa Anders, som titt som tätt får agera "stalldräng". Även han har varit till stor hjälp med mycket, särskilt när det gäller att snickra och bygga där man själv har tummen mitt i handen... En bild på honom dyker upp förr eller senare, var så säkra!)

När jag ändå är inne på folk som hjälper oss mycket måste jag ju även tillägga vår kära mor, som ställt upp på oss i alla år och utan hennes hjälp hade vi inte klarat oss! 



Mamma och lilla söta Bellaruss sommaren 2008.


Jag & Therese vill tacka dessa personer vi nämt för allt ert stöd! 

//Camilla

Presentation

Har ju tidigare skrivit här i bloggen om Emma, vår lillasyster, det är så vi kallar henne eftersom hon har blivit  precis som en riktig syster för oss. Därför känns det så naturligt att säga det. Hon har ju dessutom börjat blogga här tillsammans med oss. Men vi har en person till som vi gärna vill presentera här, som även hon är lika insatt i allt vad som sker med och runt våra hästar. Denna personen är Emmas mamma och vår mycket gode vän Harriet, som vi nämt några gånger i våra blogginlägg.

Harriet själv kallar sig för materialare, och ja, det kan nog stämma. Men i ärlighetens namn är det nog mer än så. Om det gäller hästarna eller om det är nåt annat som ska fixas och ordnas så hjälper hon till, så man kan kort och gott säga att hon hälper till med allt.

Vad jag har hört så kommer ni kunna läsa ett och annat inlägg även från henne här i vår blogg framöver, vilket är väldigt kul. Att ha 4 bloggare istället för 2 gör ju att det borde bli dubbelt så mycket uppdaterat... eller?! Oavsett så är det lättare att hålla bloggen vid liv om man är fler som skriver och det är bara kul med fler tankar och idéer :)

Bjuder såklart på ett par bilder på Harriet också!

   


(Bara att klicka på bilderna om man vill se dom i större format)



Ha det bra så hörs vi!
//Camilla




Frisering

Härligt vårväder idag!
Tog med mej Camilla och Harriet ut till lösdriften,  tyckte nämligen det var dax för Issa att komma ur sin vinterfrisyr nu ,och bli lite vårfräsch!
Ledde in henne i lösdriften, redde ut man, svans och pannlugg, tog fram saxen och klippte av ganska mycket på svansen till att börja med, börjar bli lerigt och då kan vi lika gärna ha den lite kortare, så slipper hon trampa av den :P
Sen klippte jag pannluggen, så hon fick Gustav vasa look :D Jaja, nu ser hon kanske världen igen!
Harriet fick äran att klippa manen, ja jag vet, det blir snyggast när man rycker, men då hade vi stått kvar där fortfarande kan jag lova, hennes man är både tjock och lång! Eller var lång, nu är den trimmad och fin :)
Sen fick ju Wille sin nya grimma ,Den blå discogrimman! Kommer nog snart mista sin fina färg för att istället bli grå.....Ja är det skönt att rulla så är det antar jag! 
Det blev lite mys och pyssel med vår "vildflock" där ute i skogen idag!





Lägg märke till den snygga Discogrimman Wille har! :D

// Therese

Shopping på Hööks!

Jag skulle från början bara ha en ny grimma till Wille... Jo visst, när jag gick ut från affären hade jag handlat för 800 kr ! Jaja så kan det gå ibland!
Camilla kom ju på att hon ville ha en ny piggborste till Clea, kan ju va smart, för den ponnyn kan verkligen det där med att rulla i lera hon! Så jag köpte en babyrosa till henne :)
Så ville hon även ha nya boots till Clea så ett par svarta gummiboots blev det! Till Camilla blev det ett par fårskinnssulor till vinterskorna!
Jag köpte några "magic brush" borstar, 3 pack, så Julia fick en, Torpedo fick en , och en till Greta/ Vissla! Det ska tydligen vara bra att borsta bort lera,och päls med dom, och även vara bra att ha när man ska bada hästen! värt att prova iaf!
Sen blev det även Torkade morötter, hovrasp , hovtång, höpåsar, nya hela ridvantar till mej själv och självklart grimman till Wille då, en blå Discogrimma :P 
Tur att det är löningsfredag i morgon!

// Therese

Dressyrträningen...

Igår tränade jag på clea i kil för en som heter jenny. Jag brukar träna för henne varje tisdag. Oftast på Karussell.
Vi tränade på att svänga och på att rida mer på tygeln. Vi red på massa små volter för att det skulle bli lättare att få igenom det.
Det gick bra! Mycket bättre än förra gången som också gick ganska bra.
Clea var inte så stark i höger tygeln som hon brukar va, utan hon var ganska mjuk och bra. Särskilt på slutet! 
JAG ÄR NÖJD!! :)

 Clea innan vi skulle åka till träningen...

Ha det bra!
//Emma


An ordinary day


Denna måndag bestod av vardagliga sysslor. Fixade stallet, pysslade med hästarna och tog en ridtur. Blev en uteritt bestående av både skogsridning och trav på vägar täckta med is, perfekt underlag för broddade hästar! Synd bara att vädret inte var stabilare, stundtals både blåste det halv storm och kom snöblandat regn samtidigt, inte särskilt mysigt!  

När alla stallsysslor var klara och alla hästar var ompysslade, var det Greta och Visslas tur. Vill ju att dom ska få vara ute så länge som möjligt, så brukar ta in dem det sista vi gör. Ställde dem på stallgången och borstade av dom lite, sen tog vi ut dem till spolplattan. Använde inget vatten överhuvudtaget, utan tränade bara på att gå in och stå där. Var ju ett bra tag sen nu. Det är ju inte riktigt Gretas favoritsyssla, men idag krävde jag inte mer än att hon skulle gå in där, så då bråkade hon ingenting alls :)



Har en viss förmåga att hamna mycket sommarbilder här i bloggen... Men det är klart, det är ju mycket roligare att fota på sommaren!

//Camilla

Hoppträning

Idag hopptränade jag på Clea, för en som heter Thomas. Vi körde lite lydnadshoppning med en bana som var:
En oxer, någon kombination och sedan ett plankhinder. Det gick bra!
Clea va lite stark och pigg i början och ville mest springa lite hur som helst, men sedan blev hon bättre. Det va en ganska jobbig men ROLIG träning..  Träningen höll på i ca två timmar :)

Jag och Clea på en hopptävling på Sörmon.

Clea och jag på en hopptävling på Sörmon.

Cle och jag på en minihoppning i Grums.

Ha de bra!
//Emma

Hästarna på Lösdriften!

Idag åkte Jag, Camilla, Emma, Harriet och Mamma tillsammans ut till ponnyerna som går på lösdriften.
Skulle passa på att pyssla lite extra med dom tänkte vi, dessutom skulle vi få 6 nya balar med hösilage så vi väntade på bonden som vi köper utav :)
Wera är så gosig och go hon! Så tillgiven och snäll, följer dej som en liten hund när du flyttar dej runt i hagen! Vi lyfte lite ben och pussade på trollet en stund! Hon är ju fortfarande till salu om nån är intresserad, och jag lovar , den som köper henne, kommer få en fin liten kompis!
Kyra kommer alltid fram och ska prata när vi är där oxå, har blivit kompis med Wera, nu när Wendy har flyttat.
Issa var jättepratsjuk, hon stod och halvsov medans vi kliade och pratade med henne, Hon har börjat fälla mycket, så det kliar nog i pälsen på henne! Hon är rund och go, hoppas bara hon är dräktig och inte bara mullig :P
Wille är lite skygg, så han springer inte fram det första han gör , men vi pratade såklart med honom oxå! Han har gått med grimma på sig under vintern , just för att han är lättare att fånga då, men nu tog vi av den, behöver va lite utan  grimma ibland , tror han uppskattade det!


Bild från betet 2011

Emma Knöös

Tänkte passa på att presentera Emma som ni säkert har sett att vi nämt flera gånger här i bloggen. Hon har ju haft Karussell ända sen 2008, och hjälper oss även med de andra ponnyerna. Eftersom hon är så involverad i allt runt omkring våra hästar så är det ju självklart att hon ska få vara med och blogga också!

Vem är Emma då?
Emma är tolv år gammal (fyller 13 i år) och tävlar Karussell, mestadels i dressyr. Tanken är att hon ska tävla henne hela sin tid på B-ponny, alltså i två år till. Under tiden ska hon även hinna rida in sig på C-ponny, så hon har redan börjat rida Clea en del och de ska ut på lite hopptävlingar till att börja med. En start har de redan hunnit med, en clear round som gick jättebra! Sen ett par klubbtävlingar också. Vet inte vad jag ska skriva mer, men ni lär få höra från Emma själv här istället :) Bjuder på ett par bilder iallfall.




En väldigt fin bild på Emma & Vissla från i somras.





Emma & Karussell på en tävling i Åmål för nåt år sen.


Det var allt för nu, ha det bra!
//Camilla

Namnsdag!

Idag har min vän JULIA namnsdag!
Hon firade sig själv med att galoppera ungefär 300 km/ h i hagen förut! Busponny!



Mycket kärlek till denna underbara ponny! <3


Wendy har flyttat!

Fast vi har inte sålt henne, och har ingen plan på att göra det heller!  Men hon har fått bosätta sig på Färjestad Ridklubb, iaf under vårterminen, under förutsättning att hon fungerar i deras lektions-verksamhet, Ska vara med på klubbens Shettislektioner, med en massa likasinnade kompisar!
Jag tror det blir en bra lösning både för oss och för Wendy. Hon behöver bli lite mer aktiverad, Hon har massa energi och bus i kroppen som behöver komma till användning :) Slut på mamma ledigheten nu med andra ord! :D
Wera är ju en stor tjej  (10 månader) och är inte speciellt beroende av sin mor längre, så det blir nog bra hoppas jag!
Vi har inte långt att åka och hälsa på vårt bustroll heller, så det kommer vi allt att göra!



Emma och Wendy i fullfart :D

// Therese

Tidigt en snöig tisdagsmorgon

Idag åkte jag till stallet tidigt och fixade vatten ute i hagarna, mockade och fyllde höpåsar. Skönt att göra stallsysslorna på morgonen ibland faktiskt, trots att jag verkligen inte är någon morgonmänniska.. Men när man väl är uppe och igång, så är jag mycket mer aktiv och effektiv på morgonen än på eftermiddagen. Red gjorde jag också. På Karussell(!) Emma ska träna dressyr för Jenny ikväll med Clea, så då passade jag på att köra ett pass med Karussell istället. Det händer lite då och då att jag rider henne, och hon är faktiskt ganska rolig! Var trots allt drygt 7 år sedan jag slutade rida B-ponny regelbundet (tiden går så fort!) men jag har inte växt sådär jättemycket sen jag var 13, så det ser kanske inte lika dumt ut som det känns... Det är nog bara så att man har vant sig vid att rida större ponnyer, så då känner jag mig som en jätte när jag sitter på Karussell! När jag väl börjat rida tänker jag inte på det. Joggade mest idag, försökte lägga henne i ganska låg form och mjuka sidorna på henne, sen jobbade jag lite med galoppen också.   


Hittade ingen gammal bild på mig och Karussell nu, så slänger upp en bild på 2-åringarna
 istället. De var så söta när jag var ute med mat till dom förut så var tvungen att fota, dock vill dom ju aldrig stå still just när man ska försöka ta en bild men så är det ju med dessa djuren :)




Syskonkärlek på allahjärtansdag <3

//Camilla

Mys i Hagen!

Sol, ingen blåst, inte jättekallt... Våren närmar sig tror jag!
Gick in till hagen hos Julia och tänkte prata lite med henne... Började med ett äpple ( Julias favoritgodis) och slutade med att jag och min mysiga, gosiga ponny stod och pratade en timme med varandra! Så himla mysigt! Tyvärr hade jag ingen kamera med mej...
Men bilder har jag, bjuder er på en bild från förra vintern ( 2011)



// Therese

Gäst-Häst

Idag fick våra små ponnyer som går på lösdriften en ny kompis....Hon är bara på tillfälligt besök men är väl värd en liten presentation ändå!
Hon heter Kyra, är en D -ponny på 10 år, Import Holland, är ridskoleponny på Grums Ridklubb i vanliga fall, men hon har en månads semester, då hon är skadad för tillfället...
Tror hon kommer trivas i vår lilla flock!



Sega vintern....

Det känns ganska skönt att vi går mot ljusare tider nu tycker jag...
Det är fortfarande vinter, men ljuset räcker nästan ända fram till 17.30 det gör ju så att man får mer energi, orkar ta tag i saker på ett annat sätt, hästarna kan va ute längre m.m
Snart börjar hästarna fälla sin vinterpäls, så jag vet vad jag har att göra kommande tid iaf! Hjälp, vad mycket päls dom har!
Ja, det är iaf skönt när pälsen är borta och gräset börjar växa och man släpper hästarna utan täcken (dom som har det på vintern) Hästarna blir sååå lyckliga då!
Ja alla årstider har ju sin charm, Jag är just nu mycket nöjd med att det inte finns nån lera i sikte...Rena hästar!



Fina Charmtrollet Wendy!


// Therese

Åringar till salu!

Har för tillfället 2 st fina ponnyer till salu!

Lilla söta Wera ... Shetlandsponny med mycket fin stam, Snäll , orädd, ja kanon psyke helt enkelt! Är blödig och vill behålla henne, men det går inte ha kvar alla tyvärr.. Men för nån som vill avla så passar hon perfekt!



Wera längst fram, Wille bakom och allra längst bak syns Weras mamma Wendy!

Åring 2 som oxå är till salu, Heter Wille (eller kallas för det iaf)
En newforest hingst, jättefin, e: Wellhouse Willum
En blivande tävlingsponny... Har alla förutsättningar för att nå långt, men han behöver en person som har tid och kunskap att förvalta denna fina ponny!

Vid intresse hör av er !
[email protected]
eller 076- 810 67 41

sommar och sol...

Vem längtar inte efter sommaren när det är ljust nästan dygnet runt och allting känns lite lättare? 

En härlig bild som denna får mig verkligen att längta efter en sån där riktigt underbar sommardag, hästarna njuter av att gå ute och äta gräs, solen skiner och det sprids massa positiv energi! Känns dock ganska långt bort en dag som denna när vi bara är i början av februari, men det har vänt i alla fall, ljuset och våren är påväg!




Här ses Greta, Wendy, Wera & Vissla på betet i somras. (nätt och jämt att Wera syns iofs)

Täckesträning samt markarbete

Idag fick 2-åringarna testa på att ha täcke för andra gången. Det gick jättebra. De hade dem inte på sig mer än några minuter, men det var ju mest bara för att träna dem att lägga på och ta av det. Borstade lite på dom också såklart, och Therese tog även fram saxen och tog topparna på svansarna :) 

Såhär fina blev dom i Karussells täcken:






Sedan körde jag och Emma lite markarbete med Clea och Karussell. Tänk vad man kan göra med ett par travbommar, en galoppbom, ett litet hinder och ett par koner. Växlade mellan trav och galopp, la in halter och volter samt trixade och svängde åt alla möjliga håll. 

Kul att något så enkelt kan bli en helt okej övning ändå!



    

//Camilla

Promenad x2

Tanken från början idag var att vi "bara" skulle ha träns träning med 2 -åringarna, men vi tog en liten promenad också.. Eller ja, jag vet inte om det var så mycket till promenad egentligen, Både Greta och Vissla tyckte det var MYCKET roligare att gå på 2 ben, sparka bakut och småtrava bredvid en.. :P Jaja, tror det finns en aning överskottsenergi hos dom båda, då dom inte rör sig så mycket i hagen,  det är både halkigt och ojämt underlag där just nu. Får väl låta dom busa av sig lite i ridhuset nån dag snart! Iaf så lugna dom ner sig efter några varv i paddocken, men den mesta motionen fick jag och Camilla, det är jag iaf säker på! :D
Men det gick sprättlätt att tränsa båda två idag, t.o.m Greta ! Det tar sig! Några steg framåt, några steg bakåt, Blir säkert bra i slutändan !

Även Julia fick sig en promenad på vägen in från hagen, vi gick i lillskogen och fältet precis bredvid. Julia är så snäll så snäll hon, fast hon var pigg och traskade på friskt framåt denna kyliga torsdagseftermiddag!

Blev en ganska lång dag i stallet idag, har jobbat lite ( i 3 omgångar) När jag var klar med mina hästar och jobbandet, så höll jag Emma sällskap, Hon red i pausen med Karussell ( som såg riktigt fin och mjuk ut)
Så det var nog allt för denna gång!

// Therese


Bloggtorka

En bild säger ju mer än tusen ord sägs det, så jag slänger in lite bilder åt er! :)



Jag och Julia



En vanlig April dag!


Wendy & Wera


Emma och Karussell på tävling på Färjestad RK juni - 2011

RSS 2.0