Resultat

Lovade ju att lägga upp bild när namnskyltarna hade kommit upp på boxarna, och här är de!







Struntade i såna där namnskyltar vi har haft förut med födelseår, härstamning osv på, och valde istället att bara ha med hästarnas namn på. Personligt och passande till inredningen tyckte vi. Dessutom är det ju skillnad på att stå i ett eget litet stall mot att stå på ett större ställe där det går runt folk som tittar på hästarna och läser på skyltarna .

Har även fått upp nya krokar, (svarta istället för vita) svart och rött gör sig så otroligt bra tillsammans! Håller ni inte med? :)

Dressyr!

Har precis kommit tillbaka in efter att ha varit till trossnäs där Clea och Karussell har fått springa lite dressyr. Clea har inte gått på ridbana på ett bra tag nu så jag hade inga högre förväntningar, men faktiskt så kändes hon mycket bättre än väntat! Hon var rätt arbetsvillig och kändes mjuk så det var kul. Inte alls sådär stark som hon kan vara i högersidan ibland... Emma var nöjd med Karussell också, hon såg fin ut!

Nästa gång får det nog bli lite hoppning kanske, det var ett tag sen nu!



Bild från i våras när de var påväg just till trossnäs där Emma skulle tävla!

//Camilla


Oct. 29, 2012

Arg som ett bi efter att ha skrivit typ världens längsta blogginlägg men som bara försvann puts väck! Telefoner säger jag bara...

Har iaf precis varit ute på en promenad. Jag, Therese, Emma & Harriet med hästar och hundar. Ruskigt väder idag, men vi klarade oss hyfsat från regn iaf! Mörk var det dock, men med reflexer på går det bra. Ska dessutom tillägga att det faktiskt finns gatlampor längs hela vår grusväg och det är inte illa! Enormt bra faktiskt.

Nu står hästarna inne i stallet med täcken på och mumsar på hösilage, med lite mysig nattbelysning på :) Har ju glömt att berätta att Clea och Karussell blev klippta i torsdags också, bara halsen på Clea och en såkallad täckesklippning på Karussell. Brukar annars raka av rubbet på dem, och även göra det tidigare på säsongen, men eftersom de står i kallstall numera och även är ute mer (både i hagen och också rids mer utomhus) så är det skönt för dem att behålla lite päls på rumpan! Tog lite av björnpälsen iaf så de slipper bli blöta av svett ;)







Syns inte så bra på bilderna att de är klippta men ändå... Särskilt inte eftersom bilderna hamnar åt fel håll..?!

Jaja nog gnällt, får blogga via en dator nästa gång!
//Camilla

Dagen

Gôtt väder idag, kallt men soligt! Så skönt att slippa all lera och blöta, men det finns ju nackdelar med minusgrader också... Som att vattnet i hagarna fryser, eller att det är hårt i backen och svårt att göra annat än skritta när man rider. Men i morgon blir det plusgrader och regn igen så det behöver man inte oroa sig över.
 
Blev en mysig ridtur på fm, mestadels skritt men passade på att trava och galoppera där det gick. Kan nästan längta lite tills/(om) det blir nån dm snö, då blir det ljust och riktigt roligt att rida ut! Ställde ju om klockan nu också så nu är det verkligen höst på riktigt känns det som.
 
Ska snart ut och ta in några hungriga ponnyer nu, men bjuder på lite bilder från dagen.
Ha det bra, så hörs vi!
//Camilla
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frostig morgon






Ridtur i solen!

Igår Em tog jag och Harriet en ridtur i solen! Vi lånade Clea och Karussell och begav oss till "Bengtstorpskogen" som vi kallar den för!
Red omkring en stund  ialla gångarter,  hästarna var mycket pigga i den kyliga höstluften, det var hur mysigt som helst!
 
på bilden Julia och Torpedo!
 
// Therese
 

Natti

Ska strax gå ut och fodra och natta hästarna, skönt att ge dem kvällsmaten sent så blir det inte så långt till frukosten! :)
 
 
Sen blir det sova för hela slanten!
 
God natt på er!
//Camilla

Onsdagspyssel

Idag tog jag och Therese en liten mysstund med Issa & Maya :) Vi plockade in dem i stallet och borstade och pysslade ett tag, matade Issa med lite pellets och morötter, även Maya fick chansen att smaka lite pellets men det ville hon inte ha. Fibergi däremot tuggade hon lite på och det verkade hon gilla! Hon är ju inte van att äta något foder förutom hösilage så hon är lite misstänksam mot sånt :P Sen smörjde in Mayas ben (som har läkt superfint!) och provade täcke på Issa, mest för skojs skull för att se om hon kunde ha 125-täcken (har flest i den storleken). Vi har ju aldrig använt täcke på henne, och det är ingenting hon behöver nu heller. Men någon gång kanske, då kan de vara bra att veta vad som passar och inte! Hon kunde i alla fall ha samma täcke som Diggan, om man länger spännena vill säga... ;)
 
Sedan släppte vi ut dem igen och möttes naturligtvis av en mycket avundsjuk Greta som tyckte jättesynd om sig själv för att hon inte fick följa med in!
 
 
 
 
 
//Camilla

Lite Historia..

När jag var liten var min dröm att ha en egen häst, jag ville verkligen ha min egen som ingen annan bestämde över, ingen annan red ,ingen annan borstade... Jag hängde i stallet varje dag ( på ridskolan) Hade sköthäst, ledde, putsade, mockade och grejade varje ledig stund! När jag blev äldre blev min dröm sann, jag köpte min älskade Julia, kunde knappt tro det var sant, min alldeles egna ponny! Året efter fick Camilla erbjudande om en foderponny ( Karussell) självklart tog hon chansen, vi kunde ju rida tillsammans, det var perfekt! Men åren gick,  Camilla växte ur Karussell och det var dax att byta upp sig en storlek... Karussell blev kvar, vi köpte henne , hon var som en familjemedlem för oss. Min tränare tipsade om en 4 årig  Newforestponny som vi tittade på, Camilla ville absolut inte ha henne, tittade knappt heller förresten, hade bestämt sig för att Karussell var den hon ville ha, men efter ett tag gav hon med sig och Clea hamnade hos oss och Clea hon var inte lätt i början, svår i dom flesta situationer och vi tänkte mer än en gång att vi lämnar tillbaka henne, men sen fick man dom där små små framstegen, vi fick Cleas förtroende och blev kära i denna lilla ponny oxå, som vi sen köpte ,för även Clea blev en i familjen! Så 3 underbara ponnyer blev familjemedlemar, och vi älskar dom oändligt mycket! <3!
 
Sen kom iden när både jag och Camilla hade passerat ålderssträcket för att tävla våra juveler att vi skulle köpa en ungponny, en dräktig en som vi kunde utbilda, tävla m.m hittade då Tindra,en 4 årig NF, inte riden, men dräktig , med diplom, Vacker och känslig ponny! Kom oxå på att vi behövde sällskap till hennes föl, så vi köpte  Wendy ,även hon var dräktig. Tyvärr födde Tindra en döfödd fölunge våren 2011...Det gjorde att vi behövde ge ponnyn miljöombyte, då vi såg att hon inte trivdes med livet,så vi sålde henne och köpte Isadora och hennes 6 veckor gamla hingstföl Wille! Wendy fölade på våren efter en lång, lång väntan, det blev vår första segermon avkomma" Wera"
Såg en annons på Vissla på nätet och kände att henne ska vi ha! Tog transporten till skåne, föll även för lilla Greta som var till salu, så det blev 2 ponnyer med från skåne hem!
Sen har det rullat på, vi sålde Wille, ett hingstämne, men tyvärr hade vi inga möjligheter att behålla honom som hingst, men vi hoppas han blir godkänd om några år, den stiliga, snygga killen!  Köpte Diggiloo i stället för att fylla hans plats, en vacker ,snygg och snäll ridponny! Även Wera fick ett nytt hem, där hon stormtrivs!Betäckte Issa igen och hingsten vi föll för var Miclas Aristocrat, resultatet av det mötet blev "Maya" En speciell och charmig liten fölunge som vi tror mycket på! För 2 veckor sedan sålde vi även Wendy, då vi kände att hon var värd mer än vad vi hann med! 
Ja ,det var lite historia bakom våra hästar och stuteri Segermon!
 
Tindra
 
Wendy
 
Dom 2 första Segermon-ponnyerna!
 
// Therese
 
 
 
 

Diggan!

Har ju inte kunnat rida Diggan på ett tag pga hennes mugg, hon har varit halt och svullen, och vi har smörjt och tvättat henne regelbundet sen i sensomras. Fast nu verkade det faktiskt som det håller på att ge med sig, äntligen! Jag och Camilla tog in henne på em, schamponerade benen ordentligt och smörjde slutligen med Benewix. Benen var inte alls lika svullna längre och skorporna börjar lossna och hältan var borta! pysslade om henne ,och slängde mej upp barbacka och skrittade en liten sväng i skogen, Diggan var supertaggad! PIGG som bara den! Fick sitta och bromsa henne hela vägen! Men det är ju kul att hon är på gång igen!
 
 
// Therese

de finns inge dåligt väder , bare dålige kläder

 ja, så ä de.   bare o sätte på sä klär o gå ut.    lite regn har ingen tage skada av.  de ä ju bare lite vatten,,,,, inte så litte heller.  har ju regna en hel del på sitåne.  
 
 men me gött sällskap går allt sååååå mycke lättare.......
 
 
 
// Harriet

Sprutor, papper & smörja

På eftermiddagen hämtade vi in hela flocken på lösdriften och ställde in i stallet. Veterinären skulle komma och vaccinera Greta och Vissla som ligger lite i otakt med övriga hästar, samt även Maya skulle få sin första grundvaccination och dessutom skulle hon chipmärkas och det skulle göras en signalementbeskrivning så vi kan göra pass åt henne.
 
I väntan på veterinären tvättade vi benen på Vissla och Diggiloo, och smörjde in deras vita ben som har lite problem med mugg efter all blöta och lera. Även Maya fick lite smörja på strumporna sen innan vi släppte ut hästarna igen.
 
Alla hästar var snälla att sticka, Maya fick ju både stick och chip den stackarn och chippet är det väl knappast någon häst som är oberörda av, fasen vad ont det måste göra! Men hon var så snäll så, bara ryckte till lite men stod helt still annars. Usch och fy, men nu är det gjort så det är skönt. Nu ska bara alla tusen papper skickas in så hon kan få ett pass :)
 
I december är det dags för henne att få sin andra spruta med vaccin, och då ska även övriga ponnisar få sina vaccinationer gjorda.
 
 
I väntan! Diggiloo & Issa fick följa med in som sällskapsdamer.
 
 
 
 
Teddybjören Maya... Svårt att hitta virvlar i hennes björnpäls!
 
 
 
Alla dessa papper alltså...
 
 
Första Mellerudstorp-signaturen!
 
 
 
//Camilla

Handlat.

På väg hem från Säffle nu, har varit på VärmLant och hämtat strö och foder. Så nu har vi ett tag till!








Varför...

 
... kan det inte se ut såhär ute nu?!
 
Såhäääääääääääääääär trött på regn och lera!!!
 
och det är inte ens november än.
 
//Positiva klubben

Skyltar

Nu har vi äntligen fått tummen ur och skrivit namn på hästarnas boxskyltar, nu ska de bara skruvas upp också. Bild på det kommer så fort det är gjort!




Morning!

Har morgonfodrat och släppt ut hästarna. Nu blir det nån timmes sömn igen innan det är dags för resten av stallsysslorna.

Försökte ta kort på dem när jag kom in i stallet men de ville inte riktigt vara med på bild, maten var det enda de brydde sig om!





Väldigt irriterande att bilderna hamnar åt fel håll när jag lägger in dem i bloggen, så är de inte i min telefon... Men jaja, natti på er!
//Camilla

Corazón Verde

Idag fick vi bilder på lilla Wera av mamma, Wera bor ju i Sunne och mamma har vägen förbi där genom jobbet ibland. Det var roligt att se, hon har blivit så stor! Det var trots allt 7 månader sedan vi sålde henne så det har hänt en del sen dess. Snart 1,5 år är hon nu, lilla skruttan :)
 
 
 
 
Segermons Corazón Verde
Född 30 april 2011
e: Yaght vd Belschuur
u: Wendy vd Bloemhof
ue: Jock v. Flieren
Uppfödare: Therese & Camilla Lundborger

Wendy

Tänkte ta och skriva ett par rader om Wendy, eller om hennes nya hem rättare sagt. De nya ägarna kom ju som sagt och hämtade henne i torsdags.
 
Numera bor Wendy strax utanför Örebro, där går hon ute på lösdrift tillsammans med en flock andra hästar, och de går ute dygnet runt med undantag för några timmar på eftermiddagen då det bedrivs ponnyridskola. Wendy kommer väl gå ett par 30 minuterslektioner om dagen med små barn mellan 3 och 6 år, förutom 2 dagar i veckan då hästarna har vilodag och bara går ute. 
 
Jag tror det kommer passa Wendy jättebra, hon älskar att bli ompysslad och hon gillar att få röra på sig. Dessutom är hon så himla bra med barn, verkligen supersnäll i alla lägen. Att hästarna går ute såpass mycket tycker jag är kanon, jag hade inte velat sälja henne till en ponnyridskola om hon hade fått stå inne i en spilta större delen av dygnet. Det tror jag inte hon hade gillat särskilt bra heller, hon har ju gått ute större delen av sitt liv.
 
Så jag tror och hoppas Wendy kommer trivas bra, hästarnas trivsel verkar vara största fokus där också så det är en bra känsla!
 
 
 
 
 
 
Världens finaste och snällaste shettis. Som Therese sa häromdan, "Ska man ha en shetlandsponny så ska man ha Wendy."
 
//Camilla
 

Harriet och Therese rider!

Idag red Harriet ut på Clea och Therese på Karussell. Jag gick med med Zigge! :D

//Emma


Memories


Nytt hem

I förmiddags kom Wendys nya ägare och hämtade henne. Känns ledsamt såklart, men ändå bra på samma gång. Tror verkligen hon får det toppen! Jag jobbade och fick säga hej då till henne redan igår, lite konstig känsla, men så är det.





Skriver mer en annan dag!
//Camilla

New forest

Skogsmulle-ponnyer!
 
De har så mysigt i sin skogsdunge i hagen, de älskar att stå där inne och ju mer mot hösten vi har gått, desto mer timmar tillbringar de där inne. Dessutom är det hagens torraste plats tack vare träden, så det är inte konstigt att de trivs där. 
 
Greta är förövrigt världens mest sociala ponny, svårt att få henne på bild för hon vill så gärna vara på dig och kameran. Häromdan gick vi in i hagen med vattendunkar och en stor gammal mjölkanna med vatten i. Greta följde självklart med och hjälpte till att fylla vattnet. Sedan pratade vi en stund med henne och Therese klängde lite på henne. Det kanske låter lite dumt, men vi hängde på henne i hagen när hon stod lös och samtidigt skramlade Harriet med mjölkkannan för att se om hon reagerade. Inte det bästa säkerhetstänket, verkligen inte, och det är heller ingenting jag gör med vilken häst som helst. Greta är inte som någon annan, har nog aldrig träffat en ponny som är mer speciell än hon. 
 
Till och med de andra hästarna i hagen stod och tittade på lite avstånd när vi dundrade med dunkarna, men Greta kunde ha mjölkannelocket mellan öronen utan att bry sig det minsta, trots att Therese hängde på henne samtidigt. Greta hade inte så mycket som en grimma på sig ens, men hon rörde sig inte en meter, bara stod där helt coolt.  Lätt att man blir dumdristig när man har en sån ponny... Men hon är bara för skön alltså!
 
//Camilla
 
 

Nu...

Ut och fixa lite höpåsar, sen en ridtur!



KM

Tänkte skriva lite om KM...
Finns så mke att skriva...

Hon bröt av i båda klasserna. Efter LC fick hon lite vila och sedan sätte jag igång henne in för själva KM klassen! Hon var pigg och gick bra frammåt. Men väl inne på banan blev hon seg igen.. ;/
Är jätte missnöjd!! :(
 
//Emma
 

Söndag

Har haft spekulanter på Wendy här idag, och det kändes jättebra. Mer information kommer senare!

Solig lördag i oktober!

I morse när vi klev upp för att släppa ut hästar och morgonfodra var det riktigt kallt i luften,frost i gräset och SOL! Äntligen sol igen, och ju närmare lunchtid vi kom ju mer värmde solen,skönt! Camilla & Emma tränade dressyr på ridskolan på fm, Emma & Karussell ska ju tävla KM i morgon så lika bra att trimma lite! När dom var tillbaka gick jag ,Camilla & Emma till lösdriften och myste lite med hästarna där! Maya blev borstad, och kliad, Wendy var kelsjuk som vanligt och Greta , ja hon stod och käkade vi foderbordet, jag gick dit och klappade och " klängde " lite på henne... Tror att jag hade kunnat slänga mej upp utan att hon hade brytt sig det minsta faktiskt, men så dum är jag ju inte, men cool och speciell, det är hon verkligen!
På em sen var det bara jag & Emma på gården, så vi passade på att smörja läder ute i solen! Allt från skor/stövlar till träns. Synd bara att solen försvinner så snabbt denna årstid ,hade kunnat sitta där i flera timmar
och smörjt annars, men när solen går ner blir det snabbt kallt igen.
Nä lite bilder ska ni få idag oxå!
 
 
 
// Therese
 
 
 
 

Häcken full...

Så att säga.


Oct. 03, 2012

Jädrar vilka pigga hästar vi hade i skogen idag! Red till Lillerud idag igen och det uppskattas alltid :) Efter lång framskrittning och lite jogging tog vi en lång, lugn galopp och sen en liten kort skrittpaus innan vi tog galopp igen. Den här gången inte lika lugn... Jo, till en början. Men sen drog det iväg och hästarna var supertaggade! Vi lät dem sträcka ut benen ordentligt och släppte dem. Härligt för både dom och oss! Sedan fick de mycket skritt och lite jogging på vägen hem. Men pållarna hade gärna galopperat ännu mer!



Såna här täcken har verkligen börjat bli användbara nu, mörkt på kvällarna och dessutom mycket regn. Men så är det, bara att gilla läget!

//Camilla

Måndag 1 okt!

Man kan ha hö som både mat  & som sovplats!
 
Så har ytterligare en månad passerat och vi har kommit in i oktober....
 
Maya blir idag hela 4 månader! Tiden går fort!
 
Så här liten var hon hon för 16 veckor sedan!
 
 
Idag när jag gick ut med maten till lösdriften, stod alla hästar blöta av allt regn som öste ner i natt igen!
Men just när jag var ute så sken faktiskt solen, SKÖNT! Då hinner pållarna torka upp innan nästa regnoväder hittar hit! Maya har himla tjock och fet päls, så dit kommer inte vattnet in ,hon var varm och skön under pälsen. Men  hon var pratsjuk så blev nog kvar 20 min extra, och pratade,kliade ,klappade och gosade med den lilla mysponnyn! Hennes rasp har börat läka bra oxå, nu är det inte mycket skorv kvar som ska bort, sen kan pälsen komma tillbaka så blir hon snygg igen!
// Therese

RSS 2.0