Bilderna från dagen




















Treårstestet

Nyss hemkommen, nöjda över resultatet. Vi hade inga större förväntningar när vi åkte, detta är en ny erfarenhet för oss alla och Greta har inte varit iväg på något direkt förut heller.

När vi kom fram till lillerud var Greta sjövild, innan vi lastade ut stod hon i transporten och stegrade, och när vi hade tagit ut henne var hon överallt. Gick runt litegrann och sedan var det dags för mätning och id-kontroll. Var oroliga att vi inte skulle få in henne som B-ponny, men 129 cm gick hon in som och vi pustade alla ut!

Efter detta lugnade hon ner sig lite och när vi kom in ridhuset blev hon lite spänd, men det är ju inte så konstigt. Tycker både vi och Greta skötte lösgalopp och löshopppning bra, även om hon var lite mer spänd nu än när vi har tränat. Exteriörbedömningen gick också bra, hade inte räknat med mer poäng än det hon fick så det är vi nöjda med!

Här kommer bild på protokollet. Mer bilder från dagen kommer senare!






//Camilla

Löshoppning igen

Tog ett varv med Löshoppning idag igen, tänkte att det kunde vara bra för oss att checka av inför treårstestet imorgon. Dock fick inte Greta hoppa, sparade på henne, känns väldigt onödigt att hoppa dagen innan.

Vissla fick däremot hoppa, hon var ju inte med sist. Det gick bra tycker jag, förut har hon varit lite svår att få i galopp eftersom hon väldigt gärna sträcker ut med långa travsteg istället, men idag galopperade hon mycket mer även om hon glänste med sin fina trav ibland också. Och hoppa kan hon också!

Tog även med Issa idag också, hon gick bra som sist. Hoppar bäst när det inte är så futtiga hinder för då lyfter hon inte på fötterna ordentligt.



Bjuder på en bild på Issa från förra gången!

//Camilla

Ridning av Greta

Idag fick det bli en ridtur på Greta. Testade idag att sitta upp i stigbygeln för första gången på henne och det gick jättebra!

Körde på samma sätt som med Vissla igår, fast idag var det jag som red och Therese som gick på backen. Harriet och Clea var med som vägvisare även idag.



Greta är väldigt lättlärd och förstår hjälperna bra, testade även att trava för första gången idag och det gick fint det med!










Älskar den understa bilden på Greta!

//Camilla

Longering

Longerade Clea och Issa idag! Det händer inte ofta :P Rätt kul faktiskt!
// C

Ridning av Vissla

En skrittur barbacka på vissla idag. Jag gick med ifall det skulle bli några konstigheter, annars red Therese helt själv. Startade, stoppade och svängde. Harriet gick med Clea före, känns bra att ha en äldre häst med som visar vägen.





Känns som att Vissla har växt rätt mycket under sommaren, i våras var hon så liten c-ponny och nu har hon växt på alla håll och blivit en mer rejäl C.

//Camilla

Man tager vad man haver

Idag byggde vi upp en egengjord löshoppningsbana här på gården i en tom hage. Tog lite av det vi hittade, bara fantasin som sätter stopp!
När vi var klara med banan tog vi in Greta och började med henne. Gick en runda för att värma upp och sedan tog vi in henne på banan och började med att låta henne galoppera runt i båda varv utan hinder. Sedan la vi upp ett litet som hon fick hoppa över ett par gånger för att sedan lägga på två hinder. Sedan höjde vi efterhand och hon hoppade fint så vi nöjde oss med inte allt för många språng för att spara lite på krutet. Efter henne gjorde vi samma sak med Clea som också fick löshoppa idag! Det var längesen nu och jag tror hon tyckte det var kul! Roligt med lite omväxling.
Avslutningsvis var det Issas tur att få hoppa, och vi körde samma upplägg med henne som med de andra två. Till en början travade hon mest när hon skulle galoppera runt, men efter ett par varv kom hon igång hon galopperade på riktigt bra! Rev ett par gånger på de låga hindren men när vi höjde hoppade hon mycket bättre!
Tyvärr inga hoppbilder och på Greta blev det inga bilder alls. Svårt att ha fokus på hästen samtidigt som man ska ta kort!
Här är iaf en länk till en film på Greta som tvååring, andra gången hon löshoppar.
https://www.youtube.com/watch?v=Nio6g3nBjoc&feature=youtube_gdata_player
//Camilla

Måndag

Ny vecka, nya tag. På fm fick Vissla röra lite på fläsket ;) först en liten promenad och sedan longerade vi henne. Det gick rätt bra tycker jag faktiskt! Fick en snabbdusch efter då hon var lite svett.







Efter lite lunch tog vi oss an Greta. Gick med henne också, hon fick gå upp och ner i en backe några gånger och jobba lite muskler. Tränade att springa med henne också. Sedan slängde Emma upp mig och jag satt barbacka på henne några minuter medan Therese ledde henne. Hon var snäll och skötsam :)







Dessutom har jag och Emma ridit Clea och Issa. De fick också jobba lite klättring, i en ganska brant sandbacke. Jobbigt, men nyttigt!

Full fart i början på veckan!
//Camilla

Har tittat på EM!

I dressyr och blir sååå sugen på att tävla igen! Var så himla längesen!
Jag & min älskade Julia har varit lite överallt, mestadels dressyr men även en del hoppning och ett par ggr Hunting!
Väldig roligt , spännande och nervöst att tävla, men så underbart när du och din häst är ett team.Har man fått den känslan en gång vill du ha den igen och igen och igen....Jaja, såg många fina ritter och ekipage och hästar iaf, Kûr är det roligaste att se, när ryttarna bestämmer sitt eget program och musik, mycket mäktigt!
 
Julia efter hopptävling i Christinehamn!
 
Lagtävling i dressyr DIV II ! Endast Newforestponnyer i laget! :)
 
Camilla & Clea på hopptävling Karlstad 
 
Karussell har vunnit KM i dressyr 2 ggr! En gång med Camilla (bilden) och en gång med Emma! Duktigt Gotlandsruss!
 
Jag hoppas många av er tittade på EM, bra för svensk ridsport att det visas på tv på "normala" sändningstider!
Och självklart för att det är roligt att följa alla duktiga ryttare! 
 
// Therese
 
 
 
 
 
 

Måste bara visa er denna

Vår transportdekal som vi beställt!
 
Hoppas den fastnar och sitter bra! Tyckte om den iaf :) Behöver bara tvätta av vår kära hästtransport, görs årligen och vi har inte hunnit med det ännu, men snart!
 
// Therese
 

25 Aug

Emmas födelsedag ! Grattis säger vi till henne!
 
 
Noterar även att det endast är en ynka vecka kvar av sommaren, (iaf enl kalendern) Varför går alltid sommaren så fort och vintern så långsamt?
Men idag är ännu en dag med mycket sol och varmt väder! Har vi tur blir det en fin höst så hästarna kan få vara ute dygnet runt ett tag till!
 
Idag blev jag äntligen klar med hagarna som Julia, Torpedo och Clea går i. Dom har fått vila en månad, så gräset hann växa upp igen och passade då på att mocka bort skiten! Nu är hagarna fina igen :)
 
 
// Therese
 
 
 
 

Lånade

Clea idag och tog en skrittur i det fina vädret med Emma och Issa. Clea fick behålla sitt exemtäcke på , mycket insekter nu i värmen och vi skulle ändå rida lugnt och barbacka så, det funka fint!
 
 
 
 
// Therese
 
 
 

Igår..

Tog jag in Greta för lite pyssel, borstade och grejade och tränsade henne ( gick smidigt, hon brukar ha sina åsikter om träns annars) och tog en promenad mellan fälten. Solen sken och det var riktigt varmt! Greta var ganska lugn, gnäggade nångång bara o undrade var hennes kompisar var. När vi kom tillbaka till stallplanen, kom jag på att jag ville sitta på henne lite barbacka, så ropade på Emma som fick hålla i Greta och självklart hjälpa mej upp. Gick bra så Emma ledde oss en bit på vägen utanför, Greta är hus snäll som helst, blev lite störd bara av att våra två hundar tyckte detta var spännande så de hängde oss i hasarna hela tiden, men som sagt, det gick väldigt bra ändå. Får se, kanske Visslas tur idag eller  i morgon! Nu ska jag ut och byta vatten till pållarna och kanske fortsätta mocka lite i hagen medans det är torrt och fint ute!
 
 
 
// Therese
 
 

EM

Ni har väl inte missat att em i hoppning och dressyr pågår för fullt? Håll utkik på svt 2 på kvällarna, de brukar visa sammandrag där. Sedan fattade jag som att de sänder direkt på lördag och söndag eftermiddag!





//C

Strumpor o sånt

Haha, jag bara måste visa mina kära ridstrumpor!



Köpte dessa på Ullared förra året, 29 kr kostade de och jag tyckte de kändes rätt bra när jag stod där och kände på dem. Kom hem och upptäckte att det var 2-pack för den billiga pengen!! Nöjd testade jag dem och de var verkligen supergoa! De sitter väldigt bra, och de är i skönt material som glider bra när man tar på och av ridstövlar.

Jag är rädd om dem och har dem bara när jag rider, bara i ridstövlar (vilket jag inte gör jätteofta, haha) och det ena paret har jag aldrig använt utan sparar på dem för att ha som tävlingsstrumpor. Hatar när det går hål i strumpor och det gör det ju ALLTID med ridstrumpor, det får inte de här göra!

Haha, så, där fick ni lite oviktig läsning ;)
//Camilla

Longering

Idag longerade vi Greta. I vänster varv går det rätt bra, men i höger är det svårare. Då är det som att hon inte förstår vad det är hon ska göra. Men med lite mer träning går det nog bra! Träning för vår del också, svårt att hålla reda på allt tycker jag, lång lina, piska och en vild häst! Haha.

Tog lite i båda varv, började och slutade i det lättare varvet. Blev inte många minuter på linan, men hon var ju lite vild så efteråt var hon blöt av svett och vi duschade av henne. Det tyckte hon var rätt skönt även om hon aldrig skulle erkänna det, utan hon var tvungen att hoppa runt lite ;)

Tyvärr inga bilder, vi hade händerna fulla med Greta. De här suddiga är från avskrittningen.





//Camilla

Dressyr

Idag på förmiddagen blev det lite dressyr. Clea har inte gått dressyr på flera veckor, men hon kändes riktigt mjuk så det var kul. Vi rider ut väldigt mycket, och det har vi gjort i alla år. Tror på att hästarna håller bättre och längre om man rider varierat, plus att det är roligare för dem och ger bättre framåtbjudning. Ser väldigt många som i stort sett enbart sitter i ridhus och på ridbanor och trimmar dressyr dag in och dag ut, och det tycker jag är lite synd faktiskt.

Vissa verkar tro att bara för man rider ut så innebär det oseriös flängridning, men så behöver det ju inte alls vara. Har man bara lite fantasi kan man rida en hel del dressyr även ute i naturen. Rider man i mycket olika miljöer lär man dessutom känna hästen på ett annat sätt, och det är ju aldrig fel. Jaja, nog tjatat om det. Alla får göra precis som de vill, men jag föredrar omväxling! Så dagens tips, rid varierat ;)



Så här fin var Clea på benen idag, råkade bli lite olika färg på lindorna, men det var faktiskt inte planerat. Haha!

//Camilla

Fina Pållar!

Julia och Torpedo goa vänner!
 
Lite fräsig bild på dom!
 
Älskar Cleas färg här!
 
Haha, man skulle kunna tro att Diggan och Maya är lika stora, men Maya står faktiskt högre upp! Men snart har hon nog växt om henne på riktigt!
 
Karussell ser såå snäll ut när öronen är framåt! På många kort man tar på henne har hon öronen bakåt eller rätt ut, ser inte så trevligt ut! :P
 
// Therese
 
 
 
 
 
 
 

Såg ett

Shetlandsponnyföl i Arvika igår och kom att tänka på lilla Wera! Saknar henne lite ibland, charmtrollet!
 
 
 
// Therese
 
 

Bilder från dagen

Mer bilder på http://emmaknoos.blogg.se/
 

Premiering

Som sagt, åkte till Arvika idag för att ställa ut Vissla. Tyckte hon var riktigt cool när vi kom fram, betedde sig som hon var en rutinerad tävlingshäst! Innan själva visningen fick vi mäta henne, 137 cm blev hon, större än vi hade trott men hon var väl lite spänd också.

Hon var lugn när vi gick runt på anläggningen och tittade nyfiket på hästar och människor. När vi hade gjort sista putsen på henne var det dags för oss att gå in till domaren, där var hon rätt spänd. När vi gick åt ena hållet var det något hon kollade på och var lite rädd för, därför var det svårt att få henne att gå fram då. Åt andra hållet gick hon fram bättre, men hon visade tyvärr inte sin bästa trav. Lite spändhet som gjorde att den blev lite kort, men domaren tyckte i alla fall att den var luftig och gav henne en 8 så det var ju jättebra! Tror nog hon skulle kunna knipa en poäng till där om hon springer lika fint som här hemma, men det kanske kommer med lite mer rutin ;)

Siffrorna hon fick var 9 8 7 8 8, samanlagt 40 poäng och guld. Hon fick alltså blågul rosett och blev därmed diplomsto!! Så himla roligt!!! Det var precis det vi hade som mål, men vi vågade knappt hoppas på det. För er som inte vet vad siffrorna betyder så är första siffran bedömning för hästens typ, där fick hon alltså 9 poäng (skalan ligger på 1-10) hon beskrevs som feminin och utmärkt rastyp. Nästa siffra är för huvud, hals och bål.
Tredje siffran är för benställning, hur korrekt den är.
Sedan är skritt näst sista bedömningspunkten och sist kommer traven.

Vi är jättenöjda med dagen, både med siffror och utlåtande, och även Visslas uppförande. Hon har verkligen skött sig kanonbra och är väldigt lättsam att ha med sig, kan inte tro att hon är bara tre år och ute på något sånt här för första gången. Slänger upp lite bilder och mer kommer senare!



Team Vissla ;)







//Camilla

Badat

Nu har vissla badat och gjort sig fin tills imorgon :) schamponerat, sköljt med äppelcidervinäger, oljat hovar och sprayat pälsglans.









Så håll en tumme eller två för team Vissla imorgon! ;)

Känner

Att mycket blivit gjort för mej idag, har varit soligt och varmt så passade på att vara ute heela dagen!
Började med en långpromenad med hundarna, sen fortsatte jag med tvättning av ryktborstar m.m, välbehövligt!
Putsade läder, och plockade iordning lite saker till Vissla inför Lördagen.
Tog sedan in Greta, tvättade benen och svansen med schampoo (eller stavas det schampo?) Ja iaf, sen borstade jag henne ordentligt , hon tyckte det var mysigt tror jag, för ställde sig helt avslappnat och halvblundade och stod helt stilla! Ja ni läste rätt hon stod still! :P
Fortsatte sedan på Em och inventera lite bland hästgrejerna , tog fram lite mer bra att ha saker inför lördag osv. När Camilla anlände tog vi in Vissla ryktade och pysslade med henne med, sen blev det liten promenad och träna inför utställning, stå still ( jobbigt tycker hon) och skritta och trava. Inte bara träning för henne förresten, vi är inte heller jättevana utställare , så vi tränar tillsammans! Men det det med att stå stilla och ställa upp sig rätt gick väldigt bra idag, så framsteg har vi gjort!
Snälla Mamma kom förbi med lite pälsglans ,så imorgon blir det badning för Visslas del, tyvärr ska det regna, men Varmt vatten och sen ett mysigt täcke i stallet, så löser det sig! (Pälsglansen badar vi inte henne i , utan är till för svansen, kände att det stod lite konstigt)
Camilla ska handla lite babyolja och äppelcidervinäger ikväll så kommer Vissla att glänsa på Lördag! :)
 
Greta i våras, då stod hon aldrig stilla :P
 
Bild på Vissla i våras, hon har växt till sig under sommaren och ser mer vuxen ut nu!
 
 
Visst gör hon?
 
// Therese
 
 
 

Hästjakt

Imorse! Satt och åt frukost och ser nåt springa förbi i ögonvrån, nåt mörkt.. Var nog en jakthund tänkte vi, för det brukar springa förbi några då och då. 
Sen kikar Anders ut genom ett annat fönster, och säger det är en häst! J##lar också, ut sprang vi alla tre, jag, Emma & Anders. 
Emma sprang efter den lösa hästen som visade sig vara Vissla, Anders sprang ner till Issa och Greta, (Issa stod utanför hagen och Greta hade hoppat över i hagen bredvid) Jag sprang in i stallet hämtade en grimma och lite mat i en hink och sprang efter Emma.
Därute på ett stort fält galopperade Vissla omkring alldeles uppstressad, men hon kom fram när hon såg maten, så gick smidigt att fånga in henne iaf. Vet inte vad som hänt när dom tog sig ut men dom två översta trådarna var av och troligtvis hade Vissla fastnat i en tråd för den låg en bit bort...
Ingen större skada på hästarna som tur är, det är Vissla som har några sår på benen bara, hoppas hon inte blir halt eller något annat konstigt nu, men tanke på utställningen på Lördag så vore det typiskt..Vill ju aldrig att nåt ska hända såklart, men men, lite sårtvätt så blir det nog bra!
 
Hagen lagade jag och Emma ganska fort, vi har vanan inne nu :P
 
 
// Therese
 

Händerna

Ömmar fortfarande! Ägnade nämligen hela fm åt att rycka Visslas man. Det tog tid.
Till en början stod hon jättesnällt, men efter ett tag började hon tröttna, därför tog det 3 ggr så lång tid som det skulle ha gjort. Fast jag förstår henne, inte så kul att stå där inne i stallet och bli dragen i håret när kompisarna står i hagen och betar. Hon kom på att om jag lutar mej allt jag kan mot Therese så står vi så nära väggen så hon inte kan rycka nåt, eller så sparkar jag med frambenet och riktigt visar mitt missnöje! Men jag hade Emma som hjälpreda, så efter mycket slit blev hon klar och still stod hon sista 10 min! :)
 
 Hon ser mer vuxen ut nu i sin nya frisyr, bild får ni nånannan dag på den, glömde faktiskt helt bort att fota henne när jag va klar.. 
Tanken med Vissla är att hon ska få åka på utställning i Arvika på lördag! SPÄNNANDE! (och nervöst) Det ska iaf bli jätteroligt!
 
Bild från igår! Bild på nya frillan kommer!
 
// Therese
 
 

Lite mer bilder

Från i förmiddags.











Hade tur med vädret under fm, sedan på em kom ju som vanligt åska. Regn kan jag stå ut att rida i, men åska är värre, det är olustigt tycker jag. Har ridit i rejäl åska ett par gånger och sett blixten slå ner i marken framför mig, sånt undviker man gärna. Hästarna brukar kunna bli ganska skrämda också så det känns farligt på flera sätt. Det kommer ofta så fort också, jag har ridit ut i kanonfint väder som sedan slutat i åskoväder, så vet jag att det ligger runtom får det hellre bli en vilodag.

Hoppas resten av veckan blir bättre!
//Camilla

Träning med treåringarna

Vissla blev dagens första häst till tagning när vi skulle träna lite visning. Gick en promenad och tränade sedan på att ställa upp samt springa. Stå still är ingen favorit, det ska gärna benglas med huvudet hela tiden. Springa gick bra i alla fall! Efter vi var klara med henne gjorde vi samma sak med Greta. Jisses vilket energiknippe hon är alltså, har sällan skådat en ponny med mer energi än henne! Stå still är ju som bekant ingenting hon heller gillar speciellt mycket, men tycker ändå det gick hyfsat bra. Hon är också rätt benglig, och speciellt efter hon har fått springa, då blir hon lite vild. Springa gör hon mer än gärna!









Slänger upp mer bilder senare!

//Camilla

Bilder












Greta

Älskar människor, så fort man kommer in i hagen så är det hon som kommer fram! Busen!
 
 
 

Godnatt



Skulle egentligen publicera ett annat inlägg, men blogg.se-appen hängde sig så fick ominstallera den och då försvann det. Så kan det gå.

Vi höres imorgon (idag), natti //C

Behöver..

Rycka manen på Vissla, den växer som ogräs!
Bara man börjar går det rätt fort egentligen, men känns som 7 timmars arbete när man ser henne! :) 
Greta fuskar vi med som ni säkert redan sett, men hon passar så bra i klippt man tycker vi! Så så får det va! Tror hennes framtid blir hopponny också, så då passar det x-tra bra!
Vissla däremot ska va ryckt, men så är ju hennes man lika tjock som 3 hästar tillsammans, så den behöver bli lite tunnare :)
 
Julia har alltid varit välryckt i alla år, men efter hon blev pensionär så fick den växa fritt, hon behöver sin man som skydd för väder o insekter nu när hon är ute typ jämt.
Clea kliar bort sin på sommarhalvåret, stackarn! så Camilla brukar mest jämna till den med sax ett par ggr på vintern.
 Karussell har vi haft i 12 år och aldrig behövt gjort nåt med manen.. kan det bero på hennes färg tro??!!
 
Ja, det är olika, men det är tur för våra händer att det inte är allt för ofta nån ska ryckas :P
 
Här ser ni Karussell -Den ryck fria ponnyn!
 
Välfriserade Julia!
 
och Clea med stålmanen på vintern,och tyvärr Clea utan man på sommaren..
 
Lite mörk bild på Vissla, men lååång man! 
 
För att inte prata om denna manen som Greta har... DÅ!
 Nu ser hon ut såhär...
 
 
 
 
Bild framifrån, inte lätt att se men visst är hon fin lilltjejen??
 
// Therese
 
 
 
 
 
 
 

Yesterday

Flyttade Julia, Torpedo och Clea till hagen som lösdriftshästarna gick i under vintern och våren. Det har växt upp en del gräs där nu så de verkade nöjda och glada :) samtidigt som deras vanliga hagar får vila ett tag nu, det kan vara välbehövligt inför kommande höst och vinter.




Lite somriga bilder på somriga ponnyer!

Greta!
 
Greta o Vissla sida vid sida som alltid!
 
Ute på Skrittur i vårt varma Värmland!
 
Clea känner doften av en brunstig Greta.... :D
 
// Therese
 
 
 
 

Stor tös

Alltså Maya blir bara större och större för varje gång jag ser henne, hon har snart växt om hela flocken! Och störst kommer ju hon bli också. Tycker hon har blivit lite gråare också, visst har hon?







Fina tjejen!

//C

Greta

Idag var det Gretas tur att bli pysslad med. Friserade henne lite först och sedan tog vi på henne samma utustning som Vissla hade igår. Gick även med henne en liten stund innan jag hängde på henne för att sedan sitta upp och rida lite. Therese höll henne i grimskaft till en början men tog av det sen så jag red själv och styrde henne. Hon är väldigt på som vanligt, men är lättare att handskas med när man sitter på ryggen, då lyssnar hon och har allt fokus på mig. Hon är väldigt duktig på att lyssna på rösten, stannar så fort man ber henne och står still ända till man smackar, då är det full fart framåt!







Efter att vi släppt ut henne fick Clea ett litet bad, iaf manen och svansen. Tvättade bort gammal salva och mjukade upp med alovera där hon kliar sig. Sedan tog jag och Emma en liten ridtur på Clea och Issa.

//C

Vissla

Tog in Vissla och grejade lite. Det var längesen hon hade någon form av utrustning på sig nu, så vi tog både benskydd och boots (bara för träning) och sedan sadel och träns. Tog ut henne och gick en bit på vägen, sedan hängde Therese lite på henne för att sedan sitta upp. Sen skrittade hon tillbaka till stallet. Emma höll henne med ett grimskaft, men behövde inte använda det. Therese kunde starta och bromsa henne helt på egen hand.





(Behöver rycka manen...)

Ett bra och lagom jobb efter den långa vilan!
//Camilla

söndag fm

Och full fart..
När jag gick ut o tittade till ponnyerna i morse så var det tappade flughuvor, trasigt eksemtäcke, en tråd som gått av och två borttappde grimmor (grimmorna försvann igår, men då åskade det och regnade så orkade inte leta efter dom)
Men nu är allt fixat, utom täcket som behöver sys eller nåt.. om det ens går.. Suck!
Nån som har nån ide på hur man får ett eksemtäcke att hålla?? 
 
 
// Therese
 

Sprutten!

 
För många år sen, red jag o Camilla en 5-årig C-ponny som hette Sprutti Bang Bang. Tanken var att han skulle användas till ridskolan.
Det tyckte inte han. Världens snällaste i många situationer,  nästan helt trafiksäker (speciellt med tanken på hans ålder), gick fram överallt utan att blinka. Hoppade bra, rörde sig trevligt, lätt för att gå i form osv. Camilla startade tom en hopptävling en gång med bra resultat, MEN vissa dagar var han en avkastarkung! Visst han var 5 år, men väldigt smart och uträknad av sig. Hade han bestämt sig för att inte ha nån ryttare så var det så! Bockade av allt o alla! Ingen hade den minsta chans att sitta kvar! :P 
Haha, en ganska rolig ponny, undrar vart han är idag??
 
// Therese
 

Ridtur

Idag tog jag och Emma första ridturen på flera veckor. Bara en skrittrunda barbacka. Det är faktiskt längesen jag hade sånt långt riduppehåll på sommarn, har oftast lagt in längre vila på vintern och ridit mest på sommaren eftersom möjligheterna är bättre då. Men det kan vara skönt att ha lite break på den varma årstiden också, speciellt nu när det har varit en sån fin sommar.

Har blivit lite hackig ridning en ganska lång period nu för min del. Operation, stukad handled och stundtals mycket jobb har satt lite stopp och sedan kom semestervila. Men nu kan vi förhoppningsvis köra igång igen!

//Camilla




Ett stort

GRATTIS till bästa Camilla som fyller år idag!!
 
 
<3 <3
 
// Therese
 

Rivstart

Plötsligt fick vi en fullspäckad dag efter en tids ledighet. Började med att hämta Issa från betet. Sedan kom hovslagaren och han började med att verka Karussell. När hon var klar lastade vi in henne i transporten och körde henne till betet. Under tiden skodde han Clea och Issa.
När vi lämnade av Karussell tog vi med oss Greta och Vissla tillbaka. De var duktiga båda två när vi lastade i och ur. När vi kom tillbaka var det Greta först på tur. Hon var snäll vid verkningen, men sedan skulle hon få skor för första gången. Då var det mindre kul. Hon stod på bakbenen en hel del innan hon hade fått båda framskorna på plats... och vi allihop var svettiga. Sedan var det dags för Vissla. Hon var suveränt snäll hela tiden och uppförde sig perfekt. Brydde sig inte om att få skor på sig. 
 
 
Efter att vi släppt ut treåringarna var det Julia och Torpedos tur att få fötterna filade. Issa, Vissla och Greta går nu i den nya hagen. Men bara för en liten stund, rätt så kraftigt gräs så de får vänja sig en stund i taget.
 
 
//Therese och Camilla

RSS 2.0