Premiering

Som sagt, åkte till Arvika idag för att ställa ut Vissla. Tyckte hon var riktigt cool när vi kom fram, betedde sig som hon var en rutinerad tävlingshäst! Innan själva visningen fick vi mäta henne, 137 cm blev hon, större än vi hade trott men hon var väl lite spänd också.

Hon var lugn när vi gick runt på anläggningen och tittade nyfiket på hästar och människor. När vi hade gjort sista putsen på henne var det dags för oss att gå in till domaren, där var hon rätt spänd. När vi gick åt ena hållet var det något hon kollade på och var lite rädd för, därför var det svårt att få henne att gå fram då. Åt andra hållet gick hon fram bättre, men hon visade tyvärr inte sin bästa trav. Lite spändhet som gjorde att den blev lite kort, men domaren tyckte i alla fall att den var luftig och gav henne en 8 så det var ju jättebra! Tror nog hon skulle kunna knipa en poäng till där om hon springer lika fint som här hemma, men det kanske kommer med lite mer rutin ;)

Siffrorna hon fick var 9 8 7 8 8, samanlagt 40 poäng och guld. Hon fick alltså blågul rosett och blev därmed diplomsto!! Så himla roligt!!! Det var precis det vi hade som mål, men vi vågade knappt hoppas på det. För er som inte vet vad siffrorna betyder så är första siffran bedömning för hästens typ, där fick hon alltså 9 poäng (skalan ligger på 1-10) hon beskrevs som feminin och utmärkt rastyp. Nästa siffra är för huvud, hals och bål.
Tredje siffran är för benställning, hur korrekt den är.
Sedan är skritt näst sista bedömningspunkten och sist kommer traven.

Vi är jättenöjda med dagen, både med siffror och utlåtande, och även Visslas uppförande. Hon har verkligen skött sig kanonbra och är väldigt lättsam att ha med sig, kan inte tro att hon är bara tre år och ute på något sånt här för första gången. Slänger upp lite bilder och mer kommer senare!



Team Vissla ;)







//Camilla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0