Friday!

 
 
Duktiga Greta & Vissla! <3

Minus

Äntligen. Fruset i hagarna och inte fullt så leriga hästar!!
 
Nu önskar jag bara lite snö också. 
 
Tack på förhand!
//Camilla
 
 
 
 

Slobber

När vi var i Falsterbo i somras fick vi med oss en väldans massa smakprov på alla möjliga sorters foder. Det tar man ju tacksamt emot såklart, även om man inte har tänkt fodra med det. De allra flesta delade ut någon sorts pellets och/eller müssli, och detta gav vi våra hästar någon näve var av per dag mest bara som godis eller lite extra krydda på vanliga maten. Det räckte faktiskt ganska länge eftersom vi fick typ 7000 påsar!! 
 
Ett foder som vi däremot faktiskt började använda efter att ha fått smakprov på det var Pavos "Slobber Mash". Ett foder som innehåller mycket linfrö och som är både väldigt nytttigt och smakrikt. 
 
 
Slobbern ska blandas i varmt vatten och sedan ges när det svalnat lite. Det blir som en gröt och är därför väldigt lättuggat. Luktar ganska gott också faktiskt, men det bryr sig kanske inte hästarna så mycket om. Det viktigaste för dom är väl att det smakar gott och det verkar det verkligen göra!
 
Vi ger det till våra lite äldre pållar, Julia och Torpedo och de är helt tokiga i det! De brukar få det till kvälls/natthöt och när man kommer in i stallet på kvällen så står de där och väntar otåligt och blir nästan hysteriska om de inte får det på direkten!
 
Här står mer om fodret för er som är intresserade :)
http://www.pavo.nu/produkter/pavo+slobber+mash
 
 

Frösen

Usch vilket ruggigt väder som har kommit in idag, var hyfsat på fm ändå men blåste kallt som attan! Sen kom lite snö som sedan övergick till något snöblandat regn. Ska tydligen fortsätta såhär ett tag till också. Kul kul...
 
Har i alla fall förberett Diggan på oväder, bytt täcke och sådär så hon ska slippa frysa ihjäl! Hästar tål väl egentligen mer än vad man tror, men Diggiloo är ändå den av de på lösdriften som är mest frusen av sig och jag skulle ha dåligt samvete om hon skulle gå utan täcke. De andra har mer päls än henne också så det går nog ingen nöd på dem, så länge de har mat och torrt att ligga på såklart.
 
 
Till helgen ska det tydligen bli kallt hörde jag, och faktiskt så hoppas jag att det stämmer. Fryser betydligt mindre när det är 20 minus än när det är så här surt ute.
 
 
 
Jag och Emma tog en ridtur till lillerud förut, körde vår "lilla runda" där bara så de pigga ponnyerna skulle få galoppera av sig lite. På hemvägen tog vi vägen över skogen och passade på att hoppa över hindren där ett par gånger. Det var ganska uppskattat tror jag! Skönt att hinna rida innan det blev riktigt mörkt, det är man inte allt för bortskämd med nu i november-mörkret.
 
//Camilla

Promenad

Idag fick Issa och Maya en liten promenad. Jag och Therese tog in dem i stallet först och borstade lite. Sedan prövade vi träns på Issa och det passade super!





Visst blev hon fin?

Sedan tog vi ut dem och Therese satt upp på Issa barbacka. Jag tog med mig Maya i grimskaft och följde efter Therese och Issa som tog täten! Vi gick inte värst långt, bara till granngården och tillbaka. Issa verkade riktigt nöjd med att få komma ut och klev på med långa steg och öronen framåt! Maya var duktig och gå också. Mötte två bilar och en moped efter vägen också, kände att Maya blev lite spänd men eftersom hennes mor är lugn som en filbunke så stressade hon inte upp sig. Klok häst! :)





Therese passade på att känna lite i munnen på Issa också, och hon verkade riktigt fin sa hon så det låter ju lovande!

//Camilla

Nytt träns?

Har funderat på att köpa ett träns med remontnosgrimma till, har bara ett och Greta behöver ett och Vissla behöver ett...
Frågan är bara vilken färg? Brunt eller svart?
Det största problemet är nog ändå storleken, Våra hästar brukar normalt ha str ponny eller cob, men undantaget heter Greta, då jag tror ponny är för stort för henne, men shetland är nog för litet, kanske.....Men nosgrimman för shetland är nog lagom, för hon är så liten runt näsan... Får nog ta och mäta henne helt enkelt! sen fundera på resten, men det borde ju finnas ett träns även för lilla Greta tycker jag!
 
Detta träns är det vi funderar på iaf! // Therese

Dax för foderinköp igen!

Begav oss iväg på fm till säffle igen för att köpa lite mer strö och lite krafftfoder och mineraler osv.. Gick snabbt och smidigt även denna gång, tackvare hjälpsam personal som lyfte in åt oss  i transporten!
 
Väl hemma igen var det det vanliga stallarbetet som gällde, fodring, mockning, vattning, ja ni fattar ju vad det innebär! :)
Vi väntar på vinter och snö, tänk vad mysigt att rida i snö, galoppera så snön sprutar runt benen på pigga ponnyer! Det är en härlig känsla, fast det känns ganska långt borta, så det är bara att fortsätta i gummistövlar  ett tag till, så får vi väl se om det tittar fram nån snöflinga nångång frampå!
 
 
Snö, sol och  -5 grader, är mycket mysigare än lera, regn och 2 grader varmt, håller ni inte med?
 
// Therese
 
 
 
 

Hej Hej!

Lite taskig uppdatering på senaste tiden nu tycker jag, ibland dåligt med tid och ibland dåligt med skrivlust.
 
I alla fall, satt och kollade på lite bilder i datorn. Brukar göra det ganska ofta för det är så roligt, en enda bild kan säga så otroligt mycket ibland och vissa bilder förknippar man med vissa minnen. Tänk vilken fantastisk uppfinning ändå, den där kameran!
 
Ikväll såg jag denna.
 
För er som inte såg det så är det jag och Julia :) Vet inte vilket år den är i från, men skulle tro att den är tagen för sisådär 11-12 år sedan! Gulligt!
 
Även om jag inte minns precis detta ögonblick när bilden togs, så väcker det ganska mycket minnen om den tiden när man var runt 9-10 år.
 
 
Kom ihåg att ta mycket kort kära vänner, sånt är alltid väldigt roligt att kolla på några år senare! Man själv tycker ju sällan att man har förändrats ett dugg på några år och sedan får man syn på en bild och då inser man att det nog visst har hänt en del... Haha.
 
Hittar säkert mer gamla bilder en annan dag, och finner jag något spännande hamnar de troligen här i bloggen :)
 
 
 
Ha det gôtt sålänge!
//Camilla

Pass

Hämtade ut detta idag.





Gött!

Enjoy this moment, for this moment is your life

 
 
 
 
 
 
 

Jag ger dig allt, du ger mig mer


Dyngsur

Har varit uppehåll precis hela dagen, ända tills vi tänkte tanken att hämta in hästarna för att rida då började det såklart att regna... Tills vi kom in i stallet med dom för då slutade det. När vi hade borstat och gjort dem klara för att rida iväg hann vi knappt  sitta upp innan himlen öppnade sig igen och vi blev dyngblöta... 
 
Varför är det alltid så?! Så jäkla störande...
 
Denna gången hade vi åtminstone regnkläder, vilket vi inte hade idag :/
 
//Camilla

Lika som bär? Del 2

Som ni kanske minns la jag upp länkar till våra ponnyers pappor för några dagar sedan. Eftersom ni bara fick hälften då så kommer resten nu! Som sagt vissa har mer likheter än andra, avgör själva!
 
Diggiloo
och Vermont:
http://www.asrp.se/individer_detalj.php?sida_id=120&Avdelning=H1&HastID=3395
 
 
 
Karussell
och Orusst:
http://www.gotlandsruss.se/Orusst433.htm
 
 
 
Isadora
och Belesár:
 
 
 
Maya
och Aristocrat:
 
 
 
//Camilla

Uppsittning!

Idag fick våra 2,5 åringar Greta & Vissla lite enskild träning. De är så jäkla bundis med varann så det är bra för dem med lite träning på egen hand. Började med att ta in Greta och spolade benen på henne, sedan borstade, sadlade och tränsade vi henne. Hon var lite smått vild i stallet, dels för att hon var själv och också för att det hör hennes personlighet till att härja lite. När vi tog ut henne från stallet ledde vi henne runt lite innan Harriet höll i henne så hon skulle stå still medan jag hjälpte Therese så hon kunde hänga på henne. Stå still är inte Gretas starka sida, hon vill alltid framåt och är så jäkla taggad så fort man ska göra något. Hon har så mycket energi så det räcker till fyra hästar tror jag :)  Men det är inget negativt med energi! Lyckades få henne still såpass länge  att Therese både hann hänga och även sitta upp på henne iaf! Hon är ju både väldigt snäll och orädd så det gick hur fint som helst faktiskt. Satt på henne några sekunder och hoppade sedan av medan hon var duktig och stod helt still, det räckte gott!  Efteråt belönades hon med lite pellets innan hon fick gå ut i hagen igen och det blev Visslas tur.
 
Med Vissla gjorde vi precis samma sak som med Greta. Skillnaden på dem var att Vissla var mycket lugnare, både i stallet och även ute när Therese skulle hänga och sitta upp på henne. Hon var supersnäll och skötte sig exemplariskt, ett riktigt praktexempel! Perfekt är ett starkt ord, men Vissla är närapå alltså :) Hon brydde sig inte så mycket om att vara ensam heller, Greta däremot blev väldigt glad när vi släppte ut Vissla igen. Hon kom gnäggandes och hälsade på Vissla, gulligt! Märks vem som är mest beroende av vem...
 
Så nu har de båda haft ryttare på ryggen på riktigt för första gången! Imponerad av de bägge.
 
 
Våra godingar för ett år sedan!
 
//Camilla

Hallå i stugan!








Idag har jag tillsammans med radion fixat stallet med mockning, vatten m.m (radion gjorde inte mycket mer än höll mig sällskap, men ändå, alltid något!) Tycker det går mycket fortare när man har musik på av någon anledning!

Nu väntar jag på att Emma ska komma från skolan så vi kan försöka rida innan det blir allt för mörkt, kanske passa på att hoppa lite hinder i skogen?








Sammie hoppade dessa förut när vi var på promenad i skogen, så nu får det väl vara hästarnas tur :)

Hörs!
//Camilla

Då var det dags igen

för hovslagaren att komma hit. De som har skor fick nya vinterdojor med brodd och snösulor så nu är de rustade för vinter! Maya blev verkad för andra gången, och det gick jättebra! Nu dröjer det ett par månader tills nästa gång det är dags att få fötterna filade igen :)



//Therese

Lika som bär?

 Somliga är mer likt sina pappor än andra! Tyvärr inte bild på alla hästars fäder, det får bli en annan gång!
 Clea
och Micado: 
http://www.newforest.se/hingstarsok.asp?do=visa&id=76
 
 
 
Julia
 och Charlie:
http://www.newforest.se/hingstarsok.asp?do=visa&id=104
 
 
Sedan syskonen
 Vissla
 Greta
och deras pappa Lotus:
http://www.newforest.se/11_hingstslotus.asp
 
 //Camilla

Lördag 10 nov!

Sitter inne och väntar på att gå ut i stallet , fodra hästar ,plocka in osv... mörkt är det redan så för den sakens skull spelar det väl egentligen ingen roll när man tar in dom. Vi har ingen tid som vi plockar in, utan kl brukar va nånstans mellan 17-20.00 skönt för hästar med mycket utevistelse! Vädret som styr tiden för det mesta!
Hästarna på lösdriften hör när man är påväg med maten och varje gång är det samma hästar som gnäggar, Greta och Maya! Det är lite mysigt att dom gnäggar när man kommer, även om det är åt maten så känns det i hjärtat på nåt vis! :)
 
Nä, det skulle visst bli regn, så det kanske är lika bra att ta in och fodra hästar innan det drar igång med det där vattnandet igen!
 
För min del kan det lika gärna frysa nu och nederbörden kan få komma i form av snö istället! Då blir det ljusare och mysigare!
 
// Therese
 
 

oviktigt vetande, men kul ändå!

http://sh.freefarm.se/sh/SokHast?a=visa_hast&id=398416
Nu finns Maya på riktigt! :D
 
 
// Segermon

Lite bilder!

Tänkte inte skriva så mycket , utan ge er lite höstbilder i stället! Vi är nu i början av november , årets mörkaste , gråaste och längsta månad av dom alla... Det är lera, regn och mörker från morgon till kväll,  Tur att man har världens bästa vänner och världens bästa ponnyer som gör dagarna lättare på nåt vis!
 
Vår goa "sur" Maya som vi kallar henne, hon är världens goaste, men ett eget temprament, hon lite född med öronen bakåt, men himla personlig och framåt! Kan inte bli annat än bra ! :D
 
Det är mörkt, men dom underbara lyser upp tillvaron!
 
Greta, Maya och Issa äter frukost!
 
// Therese
 
 
 
 

Ja se det snöar...

 
Snö i november brukar sällan vara en hit och det var det inte denna gången heller. Jag har inget emot snö så sett, men det kan åtminstone frysa ordentligt först. Blötsnö som kommer ner kan ju kvitta. Dock är det väl bättre än regn!
 
Att det inte är särskilt fruset ute kan denna damen intyga, för annars hade hon inte sett ut såhär när hon kom in!
Rulla sig i blötlera ska vara mysigt har jag hört...
 
 
Idag red vi med pannlampor för första gången, det funkade bra! Trodde nästan hästarna skulle bry sig lite mer om dem än vad de gjorde, men det var tydligen inte så spännande. För att testa våra nya lampor ordentligt var vi ju tvugna att rida någonstans där det är riktigt mörkt, och då räcker det inte med att rida på grusvägen där det är belyst så vi brötade omkring lite i den bäcksvarta skogen istället. Såpass bra ljus så vi kunde trava och galoppera på stigarna så det var ju skönt. Bara att vänja sig nu när man snart kommer rida i enbart mörker, förutom de få dagar man har möjlighet att rida på morgonen eller mitt på dan.
 
Vår bästa vän i denna mörka årstid!
 
 
 
Puss!

Outfits

Är sällan något vi skriver om här i bloggen. Så därför ett par rader om det idag!
 
Som hästmänniska får man ofta tillbringa mycket tid i kyla, stall brukar ju inte vara känt för att vara varma ställen att hänga på precis. Har man dessutom egen häst är man mycket ute, både när man rider och grejar. Men det där med att klä sig efter väder har aldrig varit min starka sida måste jag erkänna. Att t.ex.använda långkalsonger under vinterhalvåret är ju faktiskt rätt smart, men något jag är väldigt dålig på.
 
Therese, Emma och Harriet har allihop underställ och jag tänkte inte vara sämre jag, så för inte så längesedan beställde jag också ett, och det kom nu i förrgår så det har jag precis börjat använda, idealiskt egentligen ju.
 
 
Och inte förra vintern, men de två föregående vintrarna var det ju så otroligt kallt som ni säkert minns, och att rida ut varje dag i 20-30 minusgrader utan thermobyxor är inte så klokt kanske. Men när vi var på Ullared i somras köpte jag mig faktiskt ett par tunnare thermobyxor som säkert funkar rätt bra att rida i, så nu ska jag banne mig inte frysa!
 
Så om det aldrig mer blir minusgrader nu så vet ni att det beror på att jag har skaffat underställ och thermobrallor... ;)
 
Kaaallt!
 
 
Avslutningsvis ska jag bara visa den här som jag fyndade på rea för några veckor sedan. 150 spänn, rena fyndet ju! Kunde inte låta bli att köpa två stycken, en svart som vardagsjacka och en i denna blågröna färg att ha i stallet. Det köpet ångrar jag inte, den var riktigt supermysig faktiskt!
 
Det var allt för nu, vi hörs!
//Camilla
 

Novembermys

Blev en ganska lång mysstund ute med Greta, Vissla, Diggan, Issa och Maya idag. De var väldigt kelsjuka allihop och turades om att få bli kliade och pratade med :)
 
Skön bild på Issa, en riktig naturhäst det!
 
// T&C
 
 

Sådärja!

 
 
Tack för hjälpen Anders!
 
 
 
Skogsmulle-Issa!
 
 

Dagens

bygge av vindskydd!



Fortsättning följer...

En vanlig dag på stranden

Vissa stunder är allt bra kul att man har på film alltså!
 
 
 
Hahaha!
 

Tänk om

all nederbörd kunde komma som snö istället för regn...
 
 
Nu har det regnat så mycket så det blir väl säkert ingen snö till vintern :/ Kanske inte behöver vara riktigt såhär mycket, men lite grann vore trevligt i alla fall!
 
 

<3

Bjussar idag på en liten bildbomb med lite bilder som inte är från igår... Men ack så fina!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var allt för nu!
Ha de!
 
 

RSS 2.0