Slobber

När vi var i Falsterbo i somras fick vi med oss en väldans massa smakprov på alla möjliga sorters foder. Det tar man ju tacksamt emot såklart, även om man inte har tänkt fodra med det. De allra flesta delade ut någon sorts pellets och/eller müssli, och detta gav vi våra hästar någon näve var av per dag mest bara som godis eller lite extra krydda på vanliga maten. Det räckte faktiskt ganska länge eftersom vi fick typ 7000 påsar!! 
 
Ett foder som vi däremot faktiskt började använda efter att ha fått smakprov på det var Pavos "Slobber Mash". Ett foder som innehåller mycket linfrö och som är både väldigt nytttigt och smakrikt. 
 
 
Slobbern ska blandas i varmt vatten och sedan ges när det svalnat lite. Det blir som en gröt och är därför väldigt lättuggat. Luktar ganska gott också faktiskt, men det bryr sig kanske inte hästarna så mycket om. Det viktigaste för dom är väl att det smakar gott och det verkar det verkligen göra!
 
Vi ger det till våra lite äldre pållar, Julia och Torpedo och de är helt tokiga i det! De brukar få det till kvälls/natthöt och när man kommer in i stallet på kvällen så står de där och väntar otåligt och blir nästan hysteriska om de inte får det på direkten!
 
Här står mer om fodret för er som är intresserade :)
http://www.pavo.nu/produkter/pavo+slobber+mash
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0