bilder är roligt att ha i inläggen.

Försökte blogga via min telefon igår, det gick sådär... Först gick det inte skriva nåt alls, sen gick det inte publicera och bild var bara att glömma..Så det blev inte mycket läsbart inte..
 
Men igår var en rätt lugn dag , vi passade på att njuta i solen, alla ponnyer gjorde samma sak!
Det stod helt stilla och lät solen värma dom på ryggen..Mysigt!
 
Emma tog ut Issa på en liten joggingtur barbacka runt gården,  jag och Harriet tog Greta och Vissla som sällskap till Issa. Men Issa är inga problem att rida själv på överhuvudtaget, hon går lätt ifrån dom andra hästarna på en liten avstickare för att trava lite osv..
Greta och Vissla var mycket pigga och taktade nästan hela vägen, så det var inga problem att hinna med Issas tempo inte!
 
Idag har vi inte gjort så mycket i hästväg än, men det blir väl lite ridning och stallpyssel senare i em!
 
 
 
Sol & Snö är inte fel!
 
// Therese

onsdag !

Har varit en solig feb dag idag, både vi och hästarna har solat oss nån timme mitt på dan! Annars en rätt så lugn dag, Emma red Issa en sväng barbacka och jag och Harriet gick en promenad med Greta och Vissla, dom behövde röra lite på sig efter hoppningen igår :) // Therese

Fail

Det blev inte så mycket filmat förut och den enda filmsnutten som finns går inte spela upp i datorn (?) så jag har inte så mycket att bjuda på tyvärr. Bättre lycka nästa gång!
 
Denna bilden på Vissla är allt jag har för tillfället. 
 
 
 
Kan ju slänga in den här filmen på Greta åtminstone, den är filmad förra året när hon hoppar för första gången!
 
 
 
//C

Löshoppat

I förmiddags lastade vi in Greta & Vissla i transporten för att åka och löshoppa. De ska ju tränas inför treårstestet så det är dags att ta tag i det där med löshoppningen på riktigt nu, de har bara gjort det en gång tidigare. Vi tog hjälp av Jenny som har mycket rutin och är duktig på det där, och sedan var det jag, Therese, Emma & Harriet. Bra att passa på när alla var lediga, såna dagar kommer inte alltför ofta. Går ju åt en del folk, speciellt eftersom vi hade två hästar med. Även mamma fick komma med, hade lite krångel med bilen som inte ville starta när vi skulle åka (typiskt när man ska iväg någonstans), men som tur var så jobbar mamma i närheten och kunde komma med sin bil så det löste sig. Hon hade även tid att stanna och hjälpa oss lite vid hoppningen så det var ju bra! Tror också att hon hann med att filma nån snutt, så jag ska kolla det och se om jag kan lägga upp något här lite senare sen :)
 
Hoppningen gick bra, Greta älskar att hoppa och springa så med henne går det ganska enkelt. Hon ser verkliogen ut att tycka det är roligt och hoppar lätt och fint. Vissla tycker bättre om att visa upp sin fina trav än att galoppera, men jag tycker det gick bra med henne också. Det ser inte riktigt så enkelt ut när hon hoppar som det gör för Greta, men med lite mer träning tror jag det blir bra! 
 
Snälla att lasta är de också, Greta springer nästan in i transporten, men det är klurigare att få ut henne. Hon gillar inte att backa nämligen och vill helst försöka vända sig. Men idag var första gången som hon ändå backade hela vägen ut, båda gångerna dessutom! Duktig tjej! Lite osäker är hon så det går lite sakta, men det gör ju inget. Bara man är med och stöttar henne så hon inte trampar på sidan av rampen så är det inga problem. Vissla har inga problem att backa ut, det gör hon så snällt så. Hon springer inte in lika frivilligt som Greta, men har hon fått stanna och titta så går hon på sen. Skönt, för att lasta hästar ska inte behöva ta mer än nån minut!
 
 
Rosa kanske inte är den bästa färgen på en fux, men det fick gå ändå...
 
 
 
//Camilla

Puts!

På vintern sitter man inne i värmen och putsar, mysigt :) Har ju iofs varm sadelkammare, men att sitta i köket funkar det med!






24/ 2

Som sagt så har det varit dålig uppdatering nu, men vi försöker bli friska från förkylningar och jobba lite däremellan och sköta hästarna. Har varit lite vila några dagar för dom, men idag kom Clea och Karussell ut på en tur med Camilla och Emma iaf.
Löshoppning är på G för Greta och Vissla också, det blir förgoppningsvis av under veckan som kommer.! Det blir spännande att se dom, tror dom kommer tycka det är lite kul att få komma ut på lite äventyr ibland :)
 
 
Bjuder er på en bild på Björkens Isadora! Tycker denna bilden blev bra i svart/vitt 
vad tycker ni?
 
// Therese

Krasslig uppdatering

Händer i ärlighetens namn inte så förfärligt mycket på hästfronten för tillfället och anledningen till det är att vi alla har varit lite krassliga i omgångar. Som tur är att inte alla har varit däckade samtidigt! All energi har gått åt till vardagssysslorna i stallet, och vi har turats om att stanna inne och vila. De som varit piggast får vara ute och greja helt enkelt. I en hästmänniskas liv ska det ju ganska mycket till om man väljer att ligga i soffan framför att vara i stallet, man är ju ganska mycket mer härdad än "vanligt" folk och gnäller inte i första taget!
 
 
 
Hoppas allt är bra med er läsare! Trevlig helg på er också förresten.
 
:)

20/2

Ett par hagbilder från idag! Maya är så söt så kunde inte låta bli att ta kort på henne :)
 
 
Denna bilden gillar jag grymt mycket!
 

//Camilla

Lovely väder


Borde köpa

Boots.
 
De slits alltid ut, tappas eller så trampar hästarna sönder dem. Men bättre det än att de trampar sönder sig själva! 
 
Föredrar gummiboots då de är väldigt lätta att göra rena, och dessutom billiga. Inte heller sämre än "vanliga" eller vad man ska säga, som brukar vara lite dyrare. Gummiboots är kanske inte de snyggaste, men vad gör det? Funkar dretbra att använda till vardags åtminstone, så kan man ju ha ett par lite finare när man ska träna eller tävla om man vill det. 
 
 
 
Allra skönast är ändå när man slipper brodd och användandet av boots, känslan när man byter ut vinterskorna med brodd och snösulor till sommarskor är bra härlig alltså. 
//Camilla
 

Lista :)

säkerhetsväst – utan säkerhetsväst (känns ibland klumpigt även om det borde vara en självklarhet).

skandinavium – globen 

uppsatt hår – utsläppt hår (hatar att ha utsläppt hår i stallet och framförallt vid ridning)

häst – ponny

hoppa inne – hoppa ute

ridstövlar – skor och chaps 

tävla en lägre klass och vinna – tävla en högre klass med sämre placering

ridhus – ridbana

hoppsadel – dressyrsadel

gräs – grus

meeting – endags tävling

utebox – innebox

unghäst – läromästare

regional - lokal

lösdrift – inte lösdrift

halm – spån

skimmel – fux

kort man – lång man

Vinter – sommar (lite fördel sommar. Allt är lättare då, men minus för insekter. Vintern har också sin charm).

Träna på banan – rida ut

sadel – barbacka (älskar barbacka, dock inte sju dar i veckan kanske).

brun utrustning – svart utrustning (oftast).

naturras – förädlad ras

tävla – träna

teori – praktik

isabell – skäck

pigg häst - lugn häst 

körning – tömkörning (inte gjort det särskilt många gånger, men det är häftigt). 

lindor - skydd

valack – hingst

travsport – galopp

arabiskt fullblod – engelskt fullblod

ryttarutrustning - hästutrustning

Dyr märkesutrustning – Mer för pengarna

bädd – inte bädd 

helskodda ridbyxor – halvskodda ridbyxor

sto – valack

hästgård – ”på en klubb"


Kom ihåg i vintertider

Reflexer!!




Om man skulle hämta in hästarna, borsta, klä på reflexer och ge sig iväg på en ridtur kanske! Ja, så får det bli.
Hörs!


yesterday

 
Barbackaridning! Sånt man bara gör när man har ponny... :)

Hejsan svejsan!



Sötast i världen.
//C

Tillägg på förra inlägget

Tänk att man fortfarande kan rida den där lilla ponnyn som man red och tävlade med för sisådär 10 år sedan, rätt coolt ändå.
 
 
Nu är hon inne på sitt 16:e år, lilla stumpan. När jag fick henne hade hon inte ens fyllt 5. Vart tar tiden vägen?
 
 

Feb. 15, 2013





Harriet & Clea, Therese & Issa (och längst bak, jag & Karussell).

//Camilla

<3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Puss & Kram!
 

Busigt

 

Wednesday

 
 
Pälsbollarna Diggan och Issa med Therese & Harriet på ryggen innan dagens ridtur. 

Lunchfodrat!






Hej hopp!

Har jobbat och inte varit i stallet på ett par dar nu. Tur att man har bra folk som hjälper en :) Imorgon blir det ridning igen! I söndags red jag i min hoppsadel för första gången på ett bra tag, det känns fortfarande i vaderna. Rider oftast i dressyrsadel för den är skönast, men det blir ju inte alls samma vinkel på benen även om man kortar stiglädren  Nästan lite träningsvärk-känsla efter att ha stått mycket i lätt sits, illa... 
 
 
<3
 

//Camilla

Kvälla

Precis varit ute och tagit in hästarna, skönt för dem att vara ute länge! Nu står de och tuggar på en tuss hösilage och får vänta ett par timmar till på sin nattmat. Imorgon kommer de ut vid sjutiden så det blir inte jättemånga timmar för dem att stå inne. 
 
 
Emma & Karussell igår. Karussell slickar på hennes knän varje dag av någon anledning..? Gulligt. 

Trevlig helg!

Började helgen med en härlig ridtur. Red häromkring i skogen och så, pigga hästar som fick galoppera på riktigt ordentligt en bit! Jag tycker mest om att skritta eller galoppera när jag rider ut. Skritta kan vara så mysigt, särskilt om det är fint väder. Man kan sitta och prata och hästarna bara få skritta på med långa tyglar, hur gôtt som helst. Eller om man brôtar runt i skogen så hästarna får klättra och jobba ordentligt, det är också mysigt. Allra roligast är det att galoppera. Hästarna brukar ju i stort sett alltid vara pigga och framåt, och oavsett om man låter dem få sträcka ut och verkligen galoppera på rejält eller om man håller ihop och försöker samla dem lite så är det samma sköna känsla, ett flera hundrakilos kraftpaket under en med massor av energi som man ändå kan ha kontroll över. Det är faktiskt mäktigt. Det där med att trava är inte riktigt lika roligt när man är ute och rider, det är roligare på ridbanan ;) Men det är klart, jogga på en riktigt fin väg är rätt härligt det med!
 
Idag fick vi med alla bitar på ridturen, skritt på lång tygel rakt fram på vägen, brôta runt i skogen, jogga på vägen med packad snö, lugn och sansad galopp i gärdeskanten, samt full fart i en galopp där hästarna sträckte ut så mycket de orkade, även det på ett fält. En riktigt skön uteritt helt enkelt. 
 
Trevlig helg på er alla! :)
//Camilla
 

Greeeta

Idag har JAG suttit på lilla Greta! Och inte nog med det, ridit några meter också :)
Emma skrittade en sväng på Issa så jag och Greta gick med. Ledde henne med sadel och träns, och sista biten drog jag ner så hon fick gå med stigbyglarna slängandes. När vi nästan var hemma kom Therese ut och mötte oss. Jag lämnade över tyglarna till henne och hon hjälpte mig så jag kunde hänga på Greta. Efter en liten stund satt jag upp och sedan ledde Therese oss några meter framåt. Greta var pigg som vanligt, och väldigt snäll. Tror knappt hon märkte att jag satt på!





//Camilla

God kväll!






Fundering...

Sitter här och funderar lite på planer för ponnyerna..Det blir ju lätt så att man inte planerar så mycket utan mest gör det som passar just för stunden. Vi har ju ganska många hästar som ska ridas på ett eller annat sätt och tränas för olika uppgifter i livet.
Greta och Vissla är under inridning lite smått nu, och vi har 3-års test som mål i maj månad. Dom behöver löshoppas lite mer nu under våren bara.
Issa och Diggan rids med mål att kunna starta nån tävling framemot sommaren!
Maya behöver tränas mer på att ledas och det vore kul att få ut henne på en utställning till sommaren eller så, hon är vacker vår lilla prinsessa!
Sen har vi ju dom äldre ponnyerna oxå Clea och Karussell rids ju fullt ut och deras mål för våren är väl att komma ut på hopp/ dressyr tävlingar. Våra 2 pensionärer får inte heller glömmas bort, dom rids ju inte längre men dom behöver sin kärleksfulla uppmärksamhet varje dag ändå!
Funderar på betäckning under sommaren också, vore kul om vi kunde få åtminstone 2 små bebisar 2014! Har en liten ide, men den avslöjar vi inte nu, vet ju inte ens om det bara är en ide eller en plan eller vad det nu kan va, men det löser sig nog frampå. 
 
Bild från idag, Fina fina Julia!
 
Närgången nr 1
 
Närgången nr 2!
 
Gulliga Maya i somras! Nästa sommar har hon nog bytt till en annan färg! :P
 
 
 
// Therese
 
 
 

Feb. 06, 2013







Hundar istället för hästar på bilderna för omväxlings skull! Varit på promenad med dogsen nu på fm, och sen i em blir det hästarnas tur och då blir det lite ridning. Men innan dess ska det sista stallpysslet göras klart!

Snö!

Har kommit en del snö igen, och det verkar som det ska fortsätta snöa ett tag till. 
Denna dag började med att jag och Harriet fick gå över staketen på hagarna, då snön som kom ner igår var blöt och sen frös det under natten, vilket gjorde att tråden blev tung och hängde lite hur som helst. .. även stolparna har ju flyttat på sig nu under vintern ( det är ju så det brukar bli när det fryser i backen) så vi passade på att spänna tråden också när vi ändå höll på! Får ta och rätta till alla staket ordentligt sen när det blir vår, och tjälen har släppt!
 
 
 
 
Vackert!
 
// Therese
 

Redo

för promenad i snöovädret!


Gick verkligen inte att rida idag, riktig kramsnö som bara packade sig under hovarna. När de sedan hade fått höga styltor halkade de på isen som är under snön eftersom inte broddarna tog då. Usch, tur vi inte satt på så de hade behövt balansera upp oss också, det hade aldrig gått. Nu gick det väl ganska hyfsat i alla fall, men vi gick inte så långt. Bättre lycka imorgon!

Imorgon eller i övermorgon får vi nog en leverans med hösilage också, skulle ha fått den idag egentligen men det var halkigt åt honom med. Men vi har ett par balar kvar fortfarande, så än är det ingen panik.

Uteritt!

Idag passade jag och Emma på att rida på fm, medan det är ljust. Blev en tur till Lillerudskogen, var lite osäker på hur underlaget skulle vara där, trist om man kommer dit och det bara är stenhårt i backen. Men det var bättre än väntat! Lite snö och mest is, på vissa ställen var det ren isväg, superbra att trava och galoppera på! Känns lite läskigt att galoppera på is tycker jag, men när man vet att de har ordentligt med brodd så är det ju ingen fara alls. Ingen vild och busig galopp idag, utan den var lugn och sansad.På dit och hemvägen blev det enbart skritt, vår grusväg är bara hård och det finns nästan ingen is kvar. Passade på att ta kort då! Väldigt gött väder att rida i, kylig luft men med värmande sol :)
//Camilla

Vilodag!

Idag fick alla ponnyer vilodag. Fixade stallet på fm, alla fick ny halm, både hästarna i stallet och dom på lösdriften.
Vi satte Anders i jobb med höpåsarna medans vi mockade och fixade vatten. När vi var klara gjorde vi en liten utflykt till ett vindskydd som ligger en bit från gården, tog med Zigge och matsäck och knallade i väg!
 
 
 
Hittade även en fin skogsväg som vi nog kommer utforska till häst under våren!
 
 
'
 
När vi gick hem "skrämde" vi Karussell och Clea med pulkan. ;) 
 
 
 
//Emma & Therese

Feb. 01, 2013






RSS 2.0