Målning av stallet!

Vi har idag börjat måla litegrann i stallet, bjuder er på några bilder :)
 
 
 
// Therese

De e att gött me djur !

 Nu ä de så att ja e en inbeten Värmlänning o derför skriver ja som ja prater, ett brett  "Glava" mål.  mina föräldrar ä från Glava o ja ha tillbringa alla mina sömmrer där sen ja va litta. Möa tycker ja har bre värmlänska men de ä ja stölt över o gör mä inte te nä nön aen frå större sta pratar me mäj. ja e som ja e.....        o öfta får ja en häli kommentar ang min dialekt.      kanske lite exåtiskt för dessa stressade storstassbor.....   ja bruker resone att de som inte passer de kvetter.... de odner sej alltid. 
 de bäste ja vet e djur , de lever i nuet.  är de sure så har de en rikti orsak ,  öfta e de glae o se en.   de tyr se te en o vi kan krame döm o klappe döm o vise våran kälek.  de ger 100 ggr te baka.    de blir som en go cirkel....
 som i da,, ja ha jöbba 12 timmar o kommer hem te en gla hun o nöra kelsjuka häser, o hur sleten ja en ä så känns de sö öppiggande o frigörande o komme hen te de livsglae djura. 
nöra bildern frå min goe stön frå em när ja kom hem.    de e att gött me djur!!!
 
 
 
 
 
//Harriet
 
 
 
 
 

Svårfångad?

 
:)
 
Maj 2012
 
 
//Emma & Camilla

I väntan på åska?

Att man kan klä sig mot alla väder hör man ju jämt och ständigt, och visst, det ligger väl något i det också. Så därför går det också att rida i alla väder. Det har man ju också gjort genom åren. Hur många gånger har man tillexempel inte kommit tillbaka efter en ridtur och sett ut som en dränkt katt eller som en snögubbe?
 
I skrivande stund sitter jag och hör regnet vräka ner utanför fönstret, inte särskilt uppmuntrande. Men det brukar inte hindra oss från att rida. Idag däremot ligger det åskvarningar ute här och därför är det väldigt troligt att det får bli vilodag för hästarna. Åska är ingen höjdare att ge sig ut i, och det kan ju verkligen komma så plötsligt också så det är ingen idé att chansa.
 
Två gånger har jag ridit iväg när det har varit fint väder och det sedan har slutat med att man har hamnat mitt i ett åskoväder och sett blixten slagit ned. Det undviker jag gärna i fortsättningen.
 
Idag har jag suttit vid tvn i stort sett hela dagen och kollat OS, inget jätteintressant än sålänge men det lär bli bättre ju längre OS pågår. Brukar kunna kolla på nästan alla sporter och tycka det är kul, just för att det är så stora tävlingar. Men allra roligast under sommar-OS är friidrott och såklart ridsport. Såg att det var fälttävlan på webben idag, men det bara hackade hela tiden så det var ingen idé att kolla på. Får nöja mig med att se det som går på tvn istället, så länge det går vill säga. För jag antar att det bara är en tidsfråga innan det börjar åska...
 
Som sagt, klädd för alla väder...
 
 
//Camilla

Flugmedel!

Har provat ett nytt flugmedel, då inget verka hjälpa mot bitande insekter på dom stackars hästarna! Läste på internet att man kunde badda dom i jodopax,testade detta på Diggan och det verkade faktiskt funka! Det minskade iaf lite på bromsarna! Smörjde även in Julia litegrann under magen där flugtäcket inte täcker helt, även hon verkade få mindre bitande odjur på sig! Så ska fortsätta testa detta, och se om det är nåt!
 
 
 
// Therese

Tvätt av hästben!

Efter allt regnade så har hästarna fått trampa i en del lera redan,(hoppas på en torr höst) vilket har resulterat i mugg på flera av hästarna. Vi använder oss av den gröna salvan Dermo Green, och den är super, men vi kände ändå att vi skulle behöva skrubba och tvätta rent ordentligt ,så vi åkte till apoteket och köpte en flaska Hibiscrub och tvättade av Torpedo, Julia, Karussell och Diggiloo. Wendy och Clea har klarat sig bra och dom på betet får vi tvätta när dom kommer hem i aug!
Efter tvätt och torkning , smörjde vi in dom ordentligt med Dermo Green salvan, så nu hoppas vi på att muggen läker lite snabbare och försvinner helt!
 
 
 
 
// Therese

Mysig barbackaritt

Tog ut hästarna på en kvällstur, en sval, soft och skön ritt. Finns väl inget som är mer somrigt än att galoppera barbacka på en sommaräng? Hur mysigt och härligt som helst. Hästarna var pigga, de tyckte antagligen det var skönt att värmen hade lagt sig och insekterna nästintill försvunnit. Bara att njuta av sådana dagar när de väl är här :)
 
 
 
 
Bjuder er på en bild på våra stallvovvisar också!
 
 
//Camilla

Dagen

Följde med Emma och Therese ut när de skulle ut på en tur med Wendy och Diggiloo. Efter det var det dags för Clea och Karussell att få springa lite dressyr. Har varit lite lugnt på den fronten ett tag, men det är på tiden att komma igång med det nu. Blev inget monsterpass, en timmes ridning totalt, men kanske bara 20 min dressyr. Skrittade en ganska lång tur både innan och efter. Klibbig värme och en hel del broms kom från ingenstans, så det var inget vidare roligt för varken oss eller hästarna. Red lite mjukgörande bara, kändes lite motvilligt första 10 men sista minuterna var helt okej.
 
 
 
'
 
//Camilla

promenad!

Idag valde vi att promenera med hästarna i stället för att rida, då det regnat och varit mulet hela dagen så kändes det som en bra ide!
Harriet tog Wendy, jag tog Diggan , Emma tog Karussell och Camilla  tog Clea sen tog vi  en skogspromenad i ett blåsigt, grått värmland!
 
 
 
// Therese
 
 
 
 

Ny header.

Har äntligen fått tummen ur och lagt in en ny header nu. Får se om det kanske blir någon mer ändring i designen senare, om jag orkar lägga ner mig vill säga...
 
 
//Camilla

Vilodag för hästarna

Men inte för oss.
 
Tog oss tid att riva det gamla vindskyddet som hästarna har haft under vintern. Alla delar ska dock sparas så vi kan använda det för att bygga upp det igen. Mycket att bära och mycket pyssel, men det gick ganska smidigt ändå. Skönt att ha det gjort, hatar när man har saker hängandes efter sig som man vet att man ska göra, men som ofta är väldigt lätt att skjuta framåt hela tiden.
 
Regn fick vi på oss också såklart (svenska sommaren är underbar) och när vi kom tillbaka började det åska. När vi sedan satt på altanen och beskådade åskovädret såg vi Karussell komma lös på gården. Jag gick för att kolla hur detta hade gått till och ser i samma ögonblick Diggiloo hoppa över staketet! Eftersom Staketet var helt så får man ju anta att Karussell  tog sig ut på samma sätt som Diggan, vilket var ganska förvånande med tanke på att ingen av de två är någon direkt hoppkanon.Måste ha blivit skrämda av åskan eller något... Men där fick vi ett bevis på att de kan om de vill, så det är ju bra att veta!
 
Kan ju iofs inte döma Diggan så mycket faktiskt för jag har inte sett henne hoppa så många gånger, Karussell däremot är rätt feg av sig i hoppningen, och hon har inte blivit bättre med åren om man säger så...
 
Här är iaf ett par bilder på Karussell när hon hoppade helt okej, taget för ungefär 6-7 år sedan!
 
 
 
//Camilla

Klar!

 
//Harriet

Kör sakta!

 
Harriet målar skylt. Nog för att de allra flesta kör sakta och vinkar, men då och då kommer det någon och kör förbi som att det vore en rallybana. Och det har Harriet tröttnat på nu. När man har hästar och hundar på gården så är det faktiskt inte så roligt, och jag tycker nog att det hör till att man tar det lugnt på vägen när man åker bland hus. Det finns väl ingen på landet som har bråttom någonstans?
 
På förmiddagen var vi iväg och kollade på färg till stallet, hittade två fräscha färger som vi tog med hem på prov och vi satte genast i gång med att testa. Tror det blir helmysigt med de två kulörerna, så nu väntar vi på att det ska blir klart så vi kan måla hela stallet. Som vi längtar!
 
Nu ska jag gå och se om skylten är klar, ha det så bra!
//Camilla  
 
            

Harriet talar !

 efter ca 2 månader i vårat nya paradis så ska ja nu sumera lite.
   som ni läst i bloggen tidigare så har vi fixat hagar och flyttat hit nästan alla hästar, några kvar på sommar bete.
 vi är nu mitt i högsommaren, allt går lätt.  men när hösten och vintern kommer så vet ja att den också kommer gå lättare.   vi har ett litet mysigt stall med en otroligt varm gemenskap.   kommer det motgångar så tar vi dom tillsammans,   .... fatta vilken tur jag har som har såna vänner.  
 
                     ................ i dag har vi mockat hagar, fixat till transporten ( som blev tvättad i går )  och börjat riva gammla väggar i stallet.   ska innnom kort tid bygga lite nytt .   i morgon ska vi ta en tur till stan och kolla lite färgprover,  vi slår på stort och går emot strömmen, de blir varma härliga färger inne i stallet.  jag ska måla blommor på väggarna.  .......  det blir våran alldeles egen oas.   
 ja vet ju att hästarna inte bryr sig men om vi mår bra så mår säkert även hästarna bra, dom känner ju av oss människor.   
 på bilderna nedan ser ni min oas , ett paradis för människor och djur.   nästa vår ska vi måla gården röd.   huset vi bor i är ett renoverat gammalt torp och dom ska vara röda....... ja, ett rött paradis som strax kommer få namnet Segermon !
   en av dom många upplevelserna vi har här så är min favorit när ja drar upp rullgardinen på morronen och kan se hästarna beta utanför fönstret,  ja kan ta på mig morronrocken och gå ner till dom, säga hej och kolla så allt är ok, så även på kvällen.   en sists koll för att försäkra mig om att allt är lugt.    de är en obeskrivlig känsa .
  i skrivande stund lyser faktiskt solen ,  den lägger ett fantastiskt ljus över ängarna.   ja njuter av stillheten på min altan i väntan på att Emma och Camilla ska komma tillbaka från sin ridtur.
 
 
 
 
   //  Harriet Knöös
 
 
 

Rengöring

Idag har transporten fått sig sin årliga sommartvätt! Alla hästmänniskor vet ju hur mycket jobb som ligger bakom just själva ridningen, den är bara en liten ynka del av allt. Förutom all skötsel av hästen så finns det en hel massa utrustning och annat som behöver vårdas, och den listan kan nog göras hur lång som helst! Finns ju verkligen alltid någonting att göra, mer eller mindre tunga grejer.
 
Igår till exempel så höll vi på i flera timmar att göra i ordning hagarna, med att lägga sand och grus i hagöppningarna så att det inte ska bli fullt så lerigt när hösten kommer. Ett riktigt hästjobb så att säga, ingen här som är i behov av att springa på gymmet iallafall!
 
Men nu till dagens lilla projekt då. En gång om året brukar vi ge transporten en rengöring, förra året tvättade vi med högtrycken och sedan målade vi den invändigt. I år körde vi lite enklare, skrubbade och spolade av den med vattenslangen bara. Men ren och fin blev den ändå!
 
 
 
 
//Camilla

16 juli

Therese tog ut Diggan på en liten tur på förmiddagen, och jag tog med mig Wendy och följde med ut som sällskap. Vi gick en sväng först och sen red Therese en liten stund på den lilla ängen. Diggan har börjat bli riktigt fin i ridningen, det har bara gått framåt och hon både ser och känns mycket bättre nu. Jag och Wendy tittade på och agerade fotograf!
 
Diggan
 
Wendy i våras
 
 
Lite senare på kvällen fick Clea och Karussell ett intervallpass i lillerudsskogen. Hur mycket vägar som helst att rida på där så det känns som man kan rida hur länge som helst! Perfekt ridväder var det också. Väldigt bra för motivationens skull!
 
//Camilla

Flugtäcke!

Harriet har nu sytt om Julias nya flugtäcke, så nu passar det bättre! Och bara för det så öser regnet ner utanför fönstret, men bjuder på några bilder på Julia i hennes fina täcke!
 
Bilden är tagen i konstig vinkel, stor framdel ,liten bakdel, men visst var täcket fint?
 
// Therese
 
 
 
 

Lite småpyssel

Började dagen med lite ridning, jag , Camilla och Emma red ut i skogen, mest skritt och lite trav på dom fina sandvägarna blev det! Diggiloo har blivit jättefin och mjuk, och hon travade på riktigt fort med sina stora steg. Hon är fortfarande under igångsättning så när vi har lite mer " flås" så ska vi jobba mer i dressyr oxå, just nu är det skogsridning som gäller, men även på grusvägar, sandvägar och inne i skogen kan man ju jobba dom ganska bra! Hästarna får sån härlig framåtbjudning dessutom!  
 
När vi ridit klart satte vi oss ute i solen och smörjde läder, ganska välbehövligt! Samtidigt som vi putsade ,hade vi en väldigt fin utsikt , Julia och Torpedo som vi hade släppt i en hage utanför stallet, där det fanns mycket gott gräs!
 
Julia har fått ett flugtäcke (som jag köpte i Falsterbo åt henne) men det behöver sys om lite för att passa (Harriet har lovat att hjälpa mej då det inte är min starka sida att sy), så under tiden får ha sitt back on track täcke, för hon blir snart uppäten av alla insekter annars! Men det täcket funkar rätt så bra som flugskydd :)
 
 
 
 
 
Ha det bra! // Therese
 
 

Hästmanikyr

Hovslagaren har varit på besök idag. Clea, Karussell och Diggiloo fick nya skor, medans Julia, Torpedo och Wendy fick fötterna filade. Vår hovslagare varmskor, vilket har funkat jättebra. Skorna sitter väldigt bra och vi har sällan tappskor :)
 
 
 
 
 
Trevlig helg på er alla! //Camilla

Falsterbo

Bjuder på lite bilder från vår tripp till Skåne och Falsterbo. Det var tre roliga dagar i Malmö med god mat och trevligt sällskap, Falsterbo bjöd på shopping och fina hästar. :)
 
 
 
 
//Therese & Camilla

Sommarbilder

 
 
 
 
 

Mot Falsterbo!

Gick upp hyfsat tidigt i morse, fixade lite med hästarna och tog en promenad med dom. Trodde det skulle vara ganska lugnt med insekter då , men icke... Vi fick jogga med hästarna för att försöka komma undan bromsarna när de var som värst, möjligt att det hjälpte lite grann iaf. När vi var så gott som tillbaka igen öppnade sig himlen och vi blev dränkta, tack för den!
 
Nu ska det sista packas och sedan bär det av mot Falsterbo om ett par timmar. Har aldrig varit där förut så det ska bli roligt, tror det finns en hel del kul där att se!
 
Ha det bra! //Camilla

Clia Clea...

Med tanke på Cleas eksem fick hon igår ett bad, då vi skrubbade henne ordentligt med shampoo i man och svans. Hon njöt som bara den! När hon hade torkat smörjdes hon in rejält med en grön, fet salva.
 
 
 
 
 
HARRIET REKOMMENDERAR:
 
 
Salvan vi använder till allt! (mugg, sår etc.)
 
//Camilla och Emma

Fix av lösdriften...

 
I förmiddags fixade vi våran nya lösdrift. Ny och ny, men ny för oss iallafall! Vi öste ut all gammal halm och tog bort en vägg. Nästa uppdrag blir att täta väggarna och lägga in nytt strö. Tror det kommer bli jättebra, gott om plats också!
 
 
 
Pappa (Anders) på stegen och jag med kofoten. Pappa lagade taket lite..
 
 
Efteråt tog vi ett dopp i polen! :)
 
//Emma och Camilla

Lite dressyr

Igår blev det ridning sent på kvällen, när sommarvärmen lugnat sig lite :) Tog Clea och Diggan barbacka ut på en äng och jobbade dom lite lösgörande arbete i skritt, gick faktiskt riktigt bra! Klarade oss ganska bra från bromsar och andra otäcka insekter också!
 
Karussell och Wendy fick en promenad för hand, i skogen, men då klarade vi oss mindre bra från bitande insekter, men det hör väl sommaren till!
 
Hittade en gammal bild på oss med Julia & Clea !
 
// Therese

Idyllens Vissla

Vissla (e: Sörbys Lotus, ue: Jolly Roger) köpte vi som ettåring tillsammans med Greta i skåne förra sommaren. Vissla är elitstammad (både pappa och morfar) samt guldbelönad mamma och helsyskon. Vissla själv är väldigt vacker, och vi hoppas såklart otroligt mycket på henne! Än är hon inte visad någonting men vi har planer på att göra det i augusti. Vårt mål med henne är att vi ska utbilda och tävla henne, och även använda henne i avelsboxen. 3-årstestet är det vi satsar på näst efter utställningen i augusti.  
 
På betet juni 2012.
 
Våren 2011.
 
//Therese & Camilla
 
 

Ridning och en cykeltur!

3 hästar att rida idag, Clea, Karussell och Diggiloo, 2 ryttare, tråkigt att rida själv!
 
Bestämde oss för att rida Clea och Diggan ihop och Karussell själv. Vi började dagen med att ta in Karussell och Wendy, jag pysslade med W och Camilla pysslade med K, släppte ut Wendy och gjorde iordning Karussell, Camilla fick rida och jag tog en cykel så gav vi oss iväg mot Lillerudsskogarna, både jag och Karussell var trötta och svettiga efter en timme, mycket galopp för Karussell och mycket Cykling för mej ;)( Camillas tur att cykla nästa gång )
 
Lite senare under kvällen tog vi en tur på Diggan och Clea, bestämde oss för att klättra och jogga dom mest, blev ändå en tur på en timme ungefär!
 
Bild på Camilla och Wendy förra vintern :D
 
// Therese

Trist väder

Söndag och regnet öser ner. Hade egentligen tänkt rida på fm, men vi ångrade oss ganska snabbt. Istället ägnade vi tiden åt att frisera Diggan, det var ganska välbehövligt faktiskt. Hon är så fruktansvärt snäll att rycka manen på, många andra hästar brukar ju inte gilla det så överdrivet mycket men hon ser ut att tycka det är skönt! Dessutom tror jag hon uppskattade att stå inne under tak och mysa istället för attt stå ute i störtregn. Men hon hade tur ändå för vi fick in henne precis innan det började :)
 
Före
 
 
Efter
 
 
Det blev en del ja... Nån som vill göra en kudde? :)
 
Ha en fortsatt trevlig dag! //Therese & Camilla

RSS 2.0