Höstligt

På förmiddagen tog jag och Emma en tidtur till lillerudsskogen. Så jäkla gött väder var det, soligt och lite kylig luft, perfekt ridväder! Sand- och skogsvägarna där är riktigt bra och varje gång man rider dit hittar man nån ny väg man aldrig sett förut, och det är så skönt tycker jag, blir lätt lite tröttsamt annars. Man kan galoppera hur länge som helst, vägarna tar liksom aldrig slut! Ett säkert kort för en lyckad ridtur.
 
Om det är sånt här väder hela hösten kan det vara helt ok med höst faktiskt. Träden är extremt fina i alla färgglada färger, men det är ju bara en tidsfråga innan löven trillar av helt så träden blir helt nakna och varje dag är grå och trist. Då får man längta efter jul och snö istället! Hoppas det blir lite lagom kall vinter med lagom mycket snö i år. Det har ju en tendens att vara antingen eller. Nån decimeter snö räcker, bara så det blir lite ljust och man kan rida på grusvägarna utan att de är stenhårda. Hoppas kan man ju alltid! 
 
I morgon är det oktober månad och det är verkligen på tiden att alla knott försvinner nu! Trodde Clea skulle kunna få slippa sitt eksemtäcke snart, men icke. Det är så otroligt mycket knott varenda dag, både på dagtid och kvällar, helt sjukt. Borde vara för kallt för de där krypen nu kan man tycka. Stackarn, hon ser så ledsen ut varje gång jag ska trä täcket över henne. Men otroligt snäll är hon, för några år sedan hade jag inte ens kunna drömma om att jag skulle kunna dra på henne tighta eksemtäcken och trånga flughuvor över huvudet. Men det var då det :)
 
Therese & Julia och jag & Clea en höstdag för några år sedan.
 
//Camilla
 

Maya piraya

 
 
världens finaste fölunge.
 
Hon blir bara keligare och keligare för varje dag som går. En riktig mysponny är hon, längtar tills hon blir äldre och större så man kan börja greja mer och rida in henne! Vår fina segermonavkomma! :)

September 28



Fin höstdag, och en fin bild på fina Issa och Vissla.

Lite höstpyssel!

Dagarna rullar på fort mot hösten och vintern, regnet fortsätter ösa ner (finns det inget stopp undrar man?) Men det är bara att kämpa på ,klä sig i varma kläder osv..Städat på logen har vi gjort, blev väldigt stort och rymligt måste jag säga!..Vi kämpar även mot mugg / rasp som har drabbat alla vita ben ute i hagen... Finns många mer vita än mörka ben tyvärr så det är tvätt, smörjning, tvätt, smörjning som gäller ett tag frampå...Jaja, Det hör hästvärlden till det med!  Vi hade besök av vår käre vän Fanta idag och hon var med och gosade lite med våra godingar på lösdriften!
Sen fick hon agera lite fotograf oxå!
 
Maya 4 månader!
 
 
 
//Therese
 

Test

Gör ett inlägg från telefonen bara för att se om det funkar bra. Har provat förut och då har det inte gått så bra, men nu har ju blogg.se skaffat en app även till android så nu ska det förhoppningsvis gå enklare!

skönt att slippa logga in via datorn jämt! (människan är lat av naturen)




//Camilla

DM

Tävlingen gick sådär...
I La:1 bröt hon av i den förvända galoppen, som kostade en del poäng...
I Lb:1 fick jag inte någon speciell miss, hon bröt av liiite tidigt i galoppen, och hon var väldigt seg genom vattenpölarna och så..
Men är lite nöjd ändå.. ;)
 
//Emma
 
 

en regnig höst dag

höst!!!!.... jo så är de ocke vi vill eller inte, bare o bite ihop o kämpe på.  kämpe på mot näste vår o sömmer.
  men de finns otroligt fine höstdager också, o de har vi haft här i Mellerudstorp. då har vi pysslat ute  me lite av varje.    Men  i da så har de regna nästan hele dan, men de bare o sätte på sä klär o ut.   o de är inte så ille bare en kommer ut.  mycke syre i lufta,  de e bra för själen de.         i da så mocka vi .... för förste gången på vällit länge. . . . .  hästera har gått ute sen juni ,   men  nu va de dax o komme in på kvällen.   de kom i ett härligt rött stall fyllt me värme.   de såg ut o trives , nästan så de stog o log mella hö-tuggera.        
 de va så mysit förut  , vi skulle fixe te foder borderna hos lösdrifthästera förut,  skruve fast de lite så de inte åker i sär när de krafsser me hoven öppi.  de ä ju sö gött me hösilage.   o hästera de va mä hele tia.   helt orädde kom de nyfikne fram o ville va me.  en skruvdragere va spännande de.   mest nyfiken va nog  lilla underbara Greta/ Grynet.        hon ville gärne smake på skruvdragern    :)     
  gött me häster  som inte e rädde för nött.   bjuder på lite bilder från eftermiddan. 
 
 
 
// Harriet
 
 
 
   

Väderuppdatering?

Huuh vad kallt det var imorse! Gick ut vid halv sju-tiden och gav hästarna frukost, då låg det frost på gräset och vattnet hade fått en ishinna på sig. Riktigt kyligt var det, men ändå fint ute!
 
Nu ska det däremot bli regn, regn och åter regn ända till söndag morgon vad jag har hört. Jippi... Att det är kylig luft kan jag gå med på, det är bara att klä på sig kläder då. Men regn, så sjukt jobbigt! Går inte klä sig mot och energinivån blir lika med noll.
 
Vi hästmänniskor är ju väldigt tåliga ändå, oavsett väder och vind så står hästarna där och behöver sin skötsel, 365 dagar om året. Många andra "vanliga" människor gnäller ju när det är lite risigt väder, även fast de kanske bara ska hem från jobbet/skolan och direkt hem sen och sitta inne resten av dan. Medan vi som har häst ska till stallet för att mocka, fodra, bära vatten och rida m.m. Spelar ingen roll om det är kallt, mörkt, regn, snö eller vad det nu kan vara. Så vi har ändå rätt att klaga lite kan jag tycka!
 
 
Bild från gårdagen
 
Men i natt får vi lov att bo inne...
 
//Camilla

Ha den äran!

Idag är det Thereses födelsedag så vi säger Grattis till henne!
 
 
Dagen för övrigt har gått i ett, känns som att allihop har sprungit om varandra här på gården hela dagen. När en har åkt till jobbet har nån annan åkt, och när den kom hem åkte nästa. Typ så. Där emellan har hästarna fått sin skötsel.
 
Jag kom hit och bytte om direkt, sen i stort sett bara lastade Clea i transporten och åkte till Kil. Emma hade träning för Jenny och jag hakade på för att rida lite på ridbana. När jag hade bytt om stod Clea färdigklädd och redo att åka, lyx! Träningen gick bra, Emma var supernöjd med Karussell! Clea kändes också rätt mjuk, skrittade en hel del och då brukar hon lossna.
 
När vi kom tillbaka var det såklart lite stallfix och mat o vatten till hästarna som skulle göras, och sedan var det paketinslagning som gällde! Men presenterna får vänta tills imorgon när vi alla kan vara med, och då väntar jag mig även tårta! :)
 
//Camilla

DM närmar sig!

Till helgen är det dags för DM i dressyr, och Emma & Karussell ska deltaga för första gången. Ett mål som Emma har haft ett tag nu så det ska bli jättekul! Oavsett hur det går i tävlingen så är det alltid roligt att uppfylla sina mål. När Emma anmälde var de 7 st B-ponnyer, och det är faktiskt ganska bra! Ofta är det bara ett par, tre stycken i kat B när man är ute på tävlingar så nu blir det ju mer spänning! :)
 
 
Heja!
 
 

Uppdaterat

Har äntligen fräschat till hemsidan lite, det var verkligen på tiden. Jag är inte värst vass på sånt där och trots att jag höll på mycket med hemsidor och html-koder på gymnasiet så fattar jag i stort sett ingenting av det där. Tycker det är rätt trist också, speciellt eftersom det alltid ska krångla hela tiden. Men nu får den nya designen duga ett tag!
 
kolla gärna in om ni har lust :)
http://www.segermon.n.nu/
 
 
//Camilla
 
 

Igår

fick Greta & Vissla sadelträning igen. De bryr sig i stort sett ingenting, bara står där snällt och även om vi sadlar av lite "oförsiktigt" eller vad man ska säga, då vi  låter sadelgjorden hänga kvar och drar den över ryggen på dem när vi tar av sadeln. Duktiga pållar! Tänkte även ta en liten promenad med dem, men vi nöjde oss där och släppte ut dem istället. Tar det en annan dag istället :)
 
Godingar!
 
//Camilla

Hälja

 
 
 
 

Lördag femtonde september

Idag kom bonnen med hösilage, passande då vårt hö precis håller på att ta slut! Så nu blir det hösilage över hela vintern. Efter balarna var staplade tog vi in hästarna för lite tvättning av benen. Muggtider nu, så vi tvättade av och smörjde både de som har lite sår och även en del i förebyggande syfte.
 
//Camilla

Tider

Har varit några intensiva jobbdagar nu så för min del har det blivit hästfritt ett par dar. Men i morgon får jag träffa mina godingar igen!
 
Nu är klockan ganska sent och jag tänker inte skriva någon lång novell inte, (hjärnan är dessutom ganska tom så skulle nog inte bli mycket till text även om jag försökte) men några bilder ska jag kunna lägga upp i alla fall.
 
Bilder på tre små söta fölisar som vi fött upp. Med andra ord Bella, Wera och Maya. Speciella damer allihop det där, på ett bra sätt givetvis! Vi har ju inte kvar varken Bella eller Wera, men de minnen som är allra starkast är från den första tiden när de var veckor gamla bara!
 


Tänk om de vore sådär små för alltid! Sött!
 
Sov gott kära läsare så hörs vi!
//Camilla
 
 
 

Annons på Wendy!

Vi har tagit beslutet att sälja vår underbart snälla och goa kompis Wendy för hennes egen skull, vi kan inte ge henne tiden hon förtjänar, så det bästa för henne vore om hon fick komma till nån som har mycket tid och kärlek, för det är hon värd!
Vet ni nån som söker en underbar liten ponny så finns hon här!
 
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=651006&inriktning=&typ=9
 
// Therese

Dressyr i sandgropen!

Tog ett dressyrpass med Clea i sandgropen nu ikväll. Dressyren går inte riktigt sådär bra som för ett par veckor sen, men vi jobbar på formen! För tillfället är hon lite stark i högersidan och det som är så svårt då är att jag inte får vara stark i högertygeln och det är ju inte lika lätt som det låter. Får hela tiden tänka på att lossa i högerhanden och få mer stöd på vänster istället. Låter ju ganska enkelt egentligen... Jobbar mycket med att hon ska vara lydig för skänklarna, höger skänkel tar hon inte alltid lika bra som jag vill. Men så är det ju, bara att kämpa!
 
Red lite förvänd galopp också, och det gick bra i alla fall! Hon fattar lydigt både rättvänd och förvänd från skritt. Lite svårare är det när man ska gå ner tillbaka till skritt från galopp, då är hon lite mer olydig :P
 
Maya-skruttan! Kan ju knappast bli för mycket bilder på en sådan goding :)
 
//Camilla
 
 

Hovslagartime!

Så var det dax igen för att fixa hovarna på alla ponnyer! Rolf (som vår duktiga hovslagare heter) Hade heldags jobb hos oss nästan, då det var 40 hovar som skulle fixas!
 
Började med att slänga in Issa ,Maya och Diggan i boxar i väntan på Rolf. Issa var först ut och efter henne var det lilla Maya som fick sina hovar verkade för första gången i sitt liv! Hon tyckte att det var lite besvärligt och konstigt i början, men tycker ändå att hon var riktigt duktig på slutet,då stod hon jättesnällt och lyfte snällt på benen.!
Sen slängde vi ut dom två i hagen igen och plockade in Greta och Vissla, dom kan ju detta nu, men Greta var ändå tvungen att testa Rolf lite genom att försöka stå på två ben, men det hade hon inte mycket för så hon gav upp och visade vilken snäll liten ponny hon är innerst inne! Syrran Vissla skötte sig fint hela tiden :)
Diggan blev omskodd med två skor, hon är lite ömfotad fram, hoppas det blir bättre när grusvägarna mjuknar lite under hösten!
Julia och Torpedo blev verkade, dom är rutinerade och lyfter benen själv nästan!
Lilla Wendy hade så små hovar så det fanns inget att ta på henne direkt, så det blev bara några tag med raspen så var hon klar. Hästarna som tog längst tid var Clea och Karussell som har 4 skor var, men det gick rätt smidigt hela dan ändå, och det är alltid lika skönt när det är klart!
 
Issa, Maya & Diggan i väntan på hovslagaren!
 
// Therese

Tävling Färjestad!

Hejsan!
Har nyss kommit hem från tävlingen.
Karussell kändes jättemjuk och fin i båda klasserna och på framridningen. :D jag fick 199p & 66,33% i Lb:2 och 199p & 64,19% i La:3. Är jättenöjd med dagens tävling! :D <3

Kram :)
//Emma

Lördag 8/9

Jaha ja, de andra är med Emma på tävling och här är jag kvar själv. Kom hit bara en timme innan de åkte och jag kände att jag ville hinna rida och så, därför blev jag kvar och red och matade hästarna osv. istället för att åka med. Hjälpte dem att knoppa Karussell innan de for iaf! Vad jag har hört så verkar det ha gått bra på tävlingen, men Emma skriver förhoppningsvis ett inlägg om det senare :) Skulle tro att de är på väg hemåt nu faktiskt.
 
Vi har fått en del trogna läsare som dagligen klickar sig in här på bloggen och det är ju givetvis jättekul! :) Tipsa gärna om det är något särskilt ni vill läsa om eller så, skrivtorka är ju något vi alla drabbas av ibland så alla idéer mottagets tacksamt!
 
 
 
Såhär såg det ut igår morse när jag var ut till hästarna. Riktigt fint väder var det. De andra jobbade/gick i skolan så jag knallade runt själv på morgonen och pysslade lite. Var ute och kollade till alla hästar och fodrade de som skulle ha mat innan jag själv gick in för att äta frukost, sedan tog jag en ridtur på Clea häromkring. Mys!
 
Visst ser det härligt ut med hästar som går i flock förresten? Alla äter samtidigt, vilar samtidigt och om fyra stycken ligger och sover så står den femte och vaktar över de andra. De är nästan alltid på samma plats och det ser jättemysigt ut tycker jag!
 
//Camila
 
 

Höstfin

Greta & Vissla fick komma in i stallet och bli lite fixade idag efter att ha gått ute i frihet hela sommaren. Det var ganska välbehövligt, både manar och svansar hade växt en hel del och i öronen såg de vildvuxna ut! Även hovarna är i behov av lite trimning och det ska bli på måndag.
 
Som de snällaste tvååringarna i världen som de faktiskt är, så var det inga problem att frisera dem, och inte att lyfta ben heller som de inte har gjort på månader nu. Dessutom fick de prova sadel och träns också när vi ändå var igång, det gick också superbra! För Vissla var det lite repetion, men för Greta var det första gången hon hade sadel. Hon reagerade knappt, stencool den där ponnyn!
 
 
 
 
//Camilla

femte september

Soligt väder och en riktigt skön höstdag idag, och det var nog tur det, annars hade jag inte haft någon energi alls. Har varit trött och frusen ända sedan jag vaknade imorse men allt eftersom dagen har gått har det blivit bättre.
 
Förutom att mata och vattna hästar har jag pussat på prinsessorna i hagen, provat det nysydda täcket på Clea, sorterat lite grejer, putsat ett träns och ja... lite sånt småpyssel.
 
Anders har fixat nya lysrör i stallet så nu kommer det bli jätteljust och fint där! Igår satte vi upp lite mer krokar och annat så det börjar verkligen bli hemtrevligt och mysigt :) (Bilder kommer när det är helt klart).
 
Där fick ni en liten uppdatering på vad som händer här åtminstone. Hoppas ni har det bra kära läsare! //Camilla
 
 
 

Hehe, Clea har fått jeanstyg på täcket för att det ska bli mer hållbart där som det alltid går upp annars. Så jäkla skört att det går sönder var och varannan dag ju (dyra drettäcken), men nu ska det förhoppningsvis hålla lite längre! Snyggt eller inte, vem bryr sig?! Lite coolt ändå ju ;)
 
(P.S ni får ha överseende med att texten i bloggen har varit lite knepig senaste tiden, någon inställning som har blivit galen troligtvis... När man gör styckesindelning så syns det inte när man publicerar, ibland blir det typ sju meter mellan orden man skriver, och bilderna hamnar alltid precis under texten oavsett hur många gånger man trycker på enter. Sjukt irriterande!! Kaaaanske lyckades jag få ordning på det nu, hoppas det!)

Alla hästar hemma från betet...

Vi hämtade ju hem alla hästar från betet i helgen, så vi har numera alla hästar på samma ställe.. Bjuder er på lite bilder från gården!



// Therese

Det där med hovkratsning är inte så enkelt alla gånger...


Såhär såg Karussells hov ut i lördags!

Hemma från betet!

Idag har vi hämtat hem Greta, Vissla, Issa & Maya från betet, så nu har vi alla pållarna på plats hemma. Känns gôtt tycker jag! De har växt allihop (förutom Issa då) och de var så fina så :) Maya har blivit mycket mer grå nu och det är absolut inga som helst tvivel om att hon blir skimmel! Riktigt rejäl har hon blivit också. Blev riktigt imponerad över lastningen förut också, alla skötte sig super och gick i stort sett rakt in utan att tveka! Nu ska det bli kul att pyssla och greja med dessa ponnisar igen, det var ett tag sen. Skönt för dem med semester!



Greta & Vissla är så mysiga och otroligt tillgivna!
Här är de alla hemma i sin nya hage, finns en hel del gräs där med så de verkade nöjda! Även Diggan fick göra dem sällskap och hon var nog gladast av de alla eftersom gräset i hennes och Karussells hage tagit slut nu. Hon brydde sig nästan mer om gräset än om de andra hästarna faktiskt, haha! //Camilla

Galopp!

Laddar för ett pass på sandvägarna med Clea och Karussell. Bestämde oss för att ta två dagar i rad nu med galopparbete, idag kör vi "lilla rundan", det blir ganska långa sträckor med galopp i så lugnt tempo som möjligt för att träna styrka och uthållighet. I morgon tar vi ett längre varv och kör konditionsträning i form av intervall. Bäst att komma i form ordentligt nu inför hösten! :)
Ha det gôtt! //Camilla

RSS 2.0