Karussell

Får numera inte gå tillsammans med Clea då hon helt plötsligt har börjat jaga Karussell som en tok! Fattar inte varför?? Dom gick jättebra tillsammans i somras....Clea blir verkligen skräckinjagande med huggtänder och öronen platta på huvudet galopperar hon det snabbaste hon kan, Karussell hoppade ur hagen tillslut, kändes nog tryggare på andra sidan staketet och där fanns det ju gott, grönt gräs också! 
 
// Therese
 
 
 
 
 
 
 
 

Hola!

Jag som inte ridit sedan i tisdags(!), körde idag dubbelpass. Först ut Clea som fick gå ett kortare dressyrpass i sandgropen som vi kallar det. Blev över en timmes ridning då det tar en stund att rida dit. Men lång fram- och avskrittning har definitivt ingen dött av! Hon kändes fin så det var gött. Sedan var det dags för en svängom med Greta, som har fått några dagars vila nu. Hon var jätteduktig och idag galopperade vi för första gången!! Kul pass, jag är supernöjd! Harriet tog lite bilder, ska slänga upp nån film också men det blir i senare inlägg.
 
Ha de!//Camilla

Förra inlägget!

Vet att det ser mycket konstigt ut och jag kan inte fixa det nu, vet inte hur man ska göra, det krånglar bara.. hoppas ni kan läsa ändå...!
O nu när jag ändå gjort ett till inlägg kan ni få nån mer bild oxå.
 
Här springer dom inte ifrån mej iaf....
 
// Therese

Mysig ridtur

Hade jag och Emma under fm. Camilla jobbade hela dagen så jag lånade Clea och följde med Emma och Issa!
Vi red en ganska lugn tur med skritt och trav, Clea kändes himla mjuk och fin, så det var riktigt roligt! 
 
När vi kom tillbaka till stallet, skulle Emma putsa sina träns och jag tänkte ta in Vissla för att se över henne lite.

Det tyckte inte Vissla! Första och förhoppningsvis sista gången hon inte går att fånga! Jag är j..ligt envis och kan jaga häst i 14 timmar om det behövs. Hela flocken tyckte det var jättekul att dra repor över hela hagen och jag fick en känsla av att dom bara lekte med mej...Tillslut efter 40 min eller så, jag var lagom glad och svett så sprang dom in i en liten del av hagen där vi har trådar att stänga av med!  Stängde tråden och hämtade en svettig Vissla! 1-0 till mej såklart!

Hade tänkt ta en promenad med henne men vi orkade ingen av oss och vi båda hade fått motion så borstade och pratade och blev vänner igen bara!
 
Bild på Clea innan en dressyrtävling för nåt år sen!
 
// Therese
 

Mockning och frisering!

Tog tag i stallgörat direkt på morgonen, är så skönt att ha det klart. 
Såg att Vissla hade tappat sitt bandage, så tog in henne och kikade på hoven, (egentligen behöver hon inte bandaget längre, men vi hade det några extra dar för säkerhetsskull) Det såg bra ut ,så borstade av henne och slängde på träns så tog jag med henne till en gräshage lite längre bort, där gick vi runt några varv i skritt ,sen sprang jag lite för att se hur hon såg ut i trav och hon är helt ohalt nu, Skönt!
När jag ändå hade farten uppe, tog jag in Diggiloo och borstade/visiterade henne ordentligt. Klippte pannlugg och svans, öron osv, var lite vildvuxen efter betet ;) även manen fick sig en omgång, ryckte henne, gick rätt smidigt, hon står så snällt stilla hela tiden.. Manen var väldigt lång så jag fuskade lite med saxen på slutet, men det gör inte så mycket när det är en ridponny, eller vad tycker ni? :)
 
Diggan före
 
Diggan efter
 
En viss skillnad!
 
När jag var klar med henne gick jag och mockade ur vindskyddet, det är alltid välbehövligt!
Får se vad em har att bjuda på!
 
// Therese
 

Torsdag 26/9

Dagens jobb...
 
Har haft två på rymmen igår kväll, Karussell och Maya! Jättekul att jaga häst och sen även laga hagen IGEN!
Vet inte hur många ggr jag lagat hagen denna sommar nu..
Men jag är så händig så.. Se själva!
 
 
Annars hittills idag har jag mockat 4 boxar för första gången på mycket länge (tanken var ju egentligen att vi skulle ha tre hästar inne i natt, men så blev det med det) och det kommer nog kännas i otränade armar :P
Har även hällt upp fodret vi köpte igår i fodertunnorna, så nu är det ordning och reda på allt!
När jag var ute med vatten till hästarna i hagarna så låg dom så sött och sov i gräset, var tvungen att ta lite bilder!
 
Strålande sol!
 
 
 
 
Haha, dom är för goa alltså!
 
 
Stora fina tjejen Maya!
 
// Therese
 
 
 
 
 
 
 
 

Hämtat hästar!

Så lång semester blev det för vissa! Kul att se dom igen! I förmiddags drog jag, Camilla och Harriet ner till säffle med transporten för att hämta dom tre sista på betet. Passade även på att ta med lite foder och strö den gången vi bara hade en häst i kärran, så nu har vi rustat oss lite för hösten idag igen! Fodret köper vi på http://www.varmlant.se/  såklart, bästa servicen där ;) 
 
 
Tunnan Karussell hemma igen!
 
Ingen mager ponny hos oss inte!
 
Lite bus när vi blev samlade igen :)
 
// Therese
 
 

Hösten är här!

Så jag och Harriet tog tag i vindskyddsprojektet, det behövde tätas på vissa ställen, men nu är det gjort iaf, så nu ska pållarna slippa blåst , regn och snö förhoppningsvis!
 
Igår blev det lite målning i stallet, bättrade på färgen litegrann, så nu är vi redo för hösten/vintern!
 
 
 
 
// Therese
 
 
 
 

Har ju vår tradition

Med att ta lite bilder med olika teman, förra året hade vi sommartema, idag blev det , ja se själva! bjuder er på ett par bilder, det är dock bara jag och Harriet så blivit fotade, Camilla och Emma är kvar, så mer bilder blir det då!
 
 
 
 
 
 
// Therese
 
 
 
 
 
 

Fick tag i

Bild från i torsdags när vi satt i hagen och hästarna låg runt oss... Harriet tog kort på oss i smyg...Ja bilden säger väl allt, mysigt hade vi! :)
 
 
// Therese

Aurora habet aurum in ore


















God morgon!

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Thereses födelsedag! Grattis kära, älskade syster på din stora dag!





Mysiga morgonfodringsbilder!

//Camilla

Dagen idag!

 
Skulle ta in Vissla för att byta bandage, går ut i hagen tillsammans med Camilla och ser att Vissla ligger och vilar... Kommer fram till henne, men hon visar inget större intresse för att gå upp alls, vi klappar o gosar lite med henne då kommer Greta och lägger sig bredvid Vissla och vi sätter oss i gräset (solen sken och det var riktigt varmt) och kikar på dom, då kommer även Issa och lägger sig hos Greta och Vissla, så alla tre låg i en ring,med mej och Camilla tätt intill. Tyvärr hade vi ingen telefon på oss, så bilder uteblir, men dom låg helt platta och avslappnade i gräset, såg så mysigt ut! Issa började tom att drömma, blev nåt litet gnägg i sömnen- sött! 
I hagarna mittemot låg Julia och Torpedo och sov även dom, bara Clea som var vaken! Men som sagt, vart var kameran??? Hade fått superfina bilder, så typiskt... Bilden ovan är från betet 2011...
// Therese

Ridning dag 2

Blev ridning av Greta idag med. Kände att det var lika bra nu när det flyter på. Red på samma ställe som igår och tränade på liknande sätt. Hon gick superbra! Therese höll oss i longerlina men var på ganska långt avstånd så jag styrde och red helt själv. Travade en del idag, det gick riktigt bra! Hon är så frän att rida, känns himla fin. Nu får hon vila några dagar innan vi kör igen.



Fixade lite med Vissla också. Borstade, fixade man och bytte bandage. Hon är helt ohalt nu så det är gött! Men lägger bandage på henne tills hovslagaren kommer så hon inte får in någon skit i hålet som är i hoven.











//Camilla

Greeeta











Trimmade manen på Greta idag, och sedan blev det lite ridning. Det gick jättebra! Skrittade runt på ett gärde och tränade på att svänga osv. Hon lyssnade väldigt bra på mig idag! Hon söker sig fint till eftergift i handen och känns mjuk i munnen.

Jättenöjda med dagens ridtur!

//Camilla

Tråkväder

Riktigt höstväder idag, regn, blåst och rusk. Innesittarväder helt enkelt. Var ute på långpromenad med hundarna på fm, och de var så blöta och leriga när vi kom tillbaka så de fick sig ett bad. Sedan dess har de legat så här.





Annars brukar de vara ute på gården och valla eller vakta, men idag får de mestadels vara inomhus, och inte tror jag de är ledsna över det!

Vi hade tänkt göra något med Greta efter promenaden, men vi väntar med det tills imorgon. Vi var blöta och kalla så satt inne och värmde oss istället. Ser ut som det ska klarna upp framåt kvällen så då blir det lite ridning iallafall.

Hoppas ni får en en mysig em/kväll!

Hämtat hö




























Lördag 14 september!

Blev mest vila för ponnyerna, Clea och Issa fick en liten promenad på fm bara. 
Vi andra åkte  och kikade på trav på Färjestad (förutom Camilla som hade jobbdag) Så vi bytte ridning mot trav denna lördagen, det var spännande men inga pengar blev det direkt, jo förresten Emma tjänade 16 kr ;)
 
Imorgon blir det nog hökörning, återkommer om det!
 
// Therese

Ibland finns inte tid till att blogga

Men säger godnatt i alla fall! Trevlig helg på er :)



Mysig bild på Julia och Torpedo.

Åh vad vilket underbart höstväder igen :)

 
Bara på med solglasögonen och njuta av vädret. Sommaren har fortfarande inte riktigt släppt taget än! Passa på att njuta allihopa! Det gör våra ponnyer iaf, dom går ute dygnet runt och när Solen börjar värma frampå fm så lägger dom sig och sover och ser ut att ha det mysigt :) 
Vissla som har hovböld fick sitt hovpaket omgjort idag , inte lika snyggt som av veterinären, men tror och hoppas att det sitter lika bra iaf. Måste få skryta lite över henne oxå, hon är så snäll! Står bara där medans vi höll på och klistra och gipsade och allt vi nu gjorde. Ja, ingen stor grej, men hon är så cool hela tiden! Kan ju jämföra med Greta som får myror i kroppen om hon måste stå stilla mer än 10 sek i sträck. Haha! Så olika men ändå lika på nåt sätt....
 
Här är en bild på dom som 1åringar och vi precis köpt dom!
 
// Therese
 
 

På bättringsväg

Nu är Vissla i princip ohalt, så det är skönt! Hovbölder är ju bra på det viset att när bölden mognar och rinner ut så försvinner ju smärtan nästan direkt. Värre med andra hältor som kan vara luriga.

Hon får vila ett par veckor nu och så ägnar vi mer tid åt Greta när det gäller ridning och annan träning. Sedan byter vi så Greta får lite lugnt när vi kör lite mer intensivt med Vissla. Känns som ett bra upplägg!





Bilder från i måndags.

//Camilla

10 september

Precis tagit en ridtur på Greta. Idag var hon inte fullt lika rolig som hon varit de senaste gångerna, då det verkligen har gått superbra och kommit framsteg varje gång. Men det är ju så det är, man får alltid vänta sig lite bakslag. Ska inte säga att det gick dåligt, för det gjorde det absolut inte. Men idag gick hon inte så mycket på mina hjälper, utan fick ta mer hjälp av Therese på backen. Dock så följde hon henne lite väl mycket, jag hade svårt att svänga henne ifrån Therese. Hon ville helst gå på henne nästan.

Men det går säkert bättre nästa gång! Snäll är hon iaf! Fast ett litet skutt gjorde hon när jag hade gjort halt och sen ville att hon skulle gå framåt igen. Då blev hon lite sur och brallade till. Annars skötte hon sig bra, benglade med huvudet en del bara. Kunde trava några steg idag med så det var bra!









//Camilla

Några NF-Hingstar jag gillar!

Finns såklart många fina, men vissa hingstar har det lilla extra som man fastnar för.. Har endast sett ett fåtal i verkligheten tyvärr, men tittar ofta runt på bilder på http://www.newforest.se/index.asp . Är taggad till och betäcka ett par av  våra fina ponnyer nästa vår, den stora frågan är bara med vilken hingst man ska välja till vilket sto... får fundera över vintern! 
 
Visar er några fina hingstar som jag tycker om ( en del är tyvärr inte i avel längre) men som sagt har jag bara sett dom på bild, tar gärna emot tips och råd om ni har några inför kommande betäckningssäsong!
 
Miclas Aristocrat- snygg kille!
 
Dart Light- En gammal fin hingst i mina ögon!
 
Horsemosens Charlie Brown- En riktig goding!
 
Och hans son, Rolökke Fixe- En hingst som jag gärna skulle vilja ha en avkomma efter!
 
Får inte glömma Jolly Roger- som jag faktiskt sett i verkligheten!
 
Precis som Sörbys Lotus :)
 
En gammal goding till är Miclas Micado!
 
Snyggingen vi ser här är Parks Tambour!
 
Sörbys Amperè - Har nått jag gillar...
 
Ja nu visade jag er en bråkdel av fina hingstar, finns massor och självklar massor av unga nya hingstar, men klicka gärna på länken ovan, och hitta er egen favorit! Men håll med om att vi har massor av fina , duktiga NF- Hingstar i vårt land! ( och har haft får man inte glömma)
 
// Therese
 
 
 

På hemväg

Har varit på djursjukhuset med Vissla, aldrig roligt att behöva åka dit, men hon var rejält halt och hoppade på tre ben så det var lika bra att kolla upp. Det visade sig att det var hovböld så det var skönt att det inte var något värre. Hovböld var det vi hoppades på, det brukar ju se väldigt mycket värre ut än det är. Orolig för om det skulle varit någon fraktur, så det var en lättnad! Nu hoppas vi denna bölden läker fort så hon slipper ha ont i tassen!




Shoppat

Var nere på sadelmakeriet i Grums förut idag och fyndade lite. De har tyvärr gått i konkurs och hade utförsäljning denna helg. Så detta fick jag till halva priset!
 
 
Blev lite tävlingssugen, det var längesen nu! Men de där kläderna ska nog komma till användning så småningom. //Camilla

Hittat

Jag som är lite svag för leopardmönstrat hittade de här bootsen, visst är de lite fräcka?



Dock är det nog inget jag skulle köpa.

//Camilla

He(l)j



Trevlig helg på er!

Greta gillar att bada

Tänkte visa er några bilder från Gretas bad inför 3-års testet. Hon har aldrig fått ett riktigt bad förut, utan är bara van vid att spola ben och bli lite lätt avspolad när hon varit svett. 
Men det var absolut inga problem att tvätta henne, hon bara njöt och ville leka med vattenstrålen! Haha!
 
 
 
 
 
 
 
Ja, ni ser själva! Visst är hon söt?
 
// Therese
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Träning av flera!

Passade på att va lite hurtiga idag när det var bra med tid och bra väder!
Började med Vissla, hon fick en liten promenad och sedan longerade vi henne en stund på gärdet. Gick hyfsat bra, med tanke på att vi inte gjort det så mycket. Tränade även på att skritta och trava med hängande stigbyglar .. Har sett alldeles för många hästar/ ponnyer som inte tål att man tappar stigbygeln och rusar iväg..så sånt ska dom vara vana tycker jag! Inga problem med Vissla iaf, hon är med på det mesta :)
 
Bild från förra våren!
 
Sen ett snabbt byte, ut med Vissla och in med Greta.
För hennes del blev det lite ridning, Camilla satt på och jag gick bredvid ( Camilla satt upp i stigbygeln idag oxå 2.a gången , lika snäll idag)
Skrittade en bit bort på vägen, Camilla red själv, start-stopp-svänga hur bra som helst! På hemvägen travade hon t.o.m en bit! :) Greta lyssnade fint även i gångartsväxlingarna. Blev en kort tur på ca 15 min, men det räcker gott, hon är ju faktiskt bara 3 år.. Skynda långsamt! Kommer bli en kanon ponny om några år tror jag!
 
 
 
 
 
För Clea och Issas del blev det löshoppning igen, med 3-stuts denna gång.
Clea var först ut och hon tyckte livet var väldigt kul så hon galopperade som en tok dom första varven, men lugnade sig efter hand och hoppade fint! Bra gymnastikträning!
Issa galopperade på bra när hon galopperade fram, så det har tagit sig bra. När hon fick börja hoppa gick hon precis som Clea i ett lite för högt tempo och det funkar inte så bra när alla tre hindren var uppe, så då rev hon och lyfte aldrig riktigt på benen, förrän på slutet, då hoppade hon jättefint i både hö och vä varv, så då gav vi oss, nöjda med båda två!
 
// Therese
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagen i dag..

Harriet har målat stalldörrarna vita på insidan (träfärgade förut) Blir ljust och fint när vi har stallet stängt under vintern sen. 
Själv så mockade jag bort 10 kärror med hästbajs från hagarna igen.. Blir hur mycket som helst, men så går dom ju ute dygnet runt fortfarande så, det är inte så konstigt. Men är en aning sliten i armarna nu, men det är fräscht hos våra juveler iaf!
 
Borstade och gosade en stund med Julia ute i hagen oxå, vi hade det så mysigt så, klippte svansen gjorde jag med, den var så lång så den släpade i marken! Julia stod snällt stilla trots fluginvasion, tror hon tyckte det var skönt att bli lite kliad av borstarna! När jag var klar med borstning blev det äpplen till hästarna, det har vi i massor just nu! perfekt tycker ponnyerna! :)
 
 
Här är svansen utredd och nyklippt! Fortfarande rätt lång, men behöver det för att vifta bort flugor!
 
Nymockad hage!
 
Inte nymockad hage, gammal bild!
 
 
// Therese
 
 
 
 
 

Lite bilder från betet!

Var och hälsade på dom tre pållarna på betet igår! Dom såg ut att ha det riktigt skönt allihop!
 
  
 
 
Maya har växt rejält!
 
 
 
 
Karussell ser ut som en badtunna :P Men en väldigt söt sådan!
 
 
 
 
Diggan var inget sugen på att göra sig bra på bild.. 
 
// Therese
 
 
 
 
 
 

Nytt

Clea har fått ett nytt eksemtäcke idag, det var minst sagt välbehövligt.



Det satt tight och bra, en storlek mindre än hon vanligtvis har, men i detta fallet var det bra!



Huvan var jag däremot mindre nöjd med, den var så stor!!! Får se om det går att lösa.



Ett flugtäcke över som förstärkning!
Haha, de där öronen alltså...

//Camilla

Höstens första dag!

Och detta är det första vi ser när vi ska morgonfodra!
 
 
Gulligt va? Julia & Torpedo njöt av solen!
 
Annars har vi haft vår årliga tvätt av hästtransporten, är skönt att få den ren och fräsch! Blev riktigt fin faktiskt, så vit den kan bli! 
 
 
 
// Therese
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0