Greta då och nu.

Tänkte slänga in några bilder på våran lilla Greta, eller Grynet som hon egentligen heter (e: Sörbys Lotus, ue: Mustang).
 
Här är Greta som ettåring, på betet förra sommaren. Ljus fux med gulliga lockar i pannluggen!
 
 
Här är hon ett år senare, i slutet av maj i år. Kanske något mörkare i färgen, och inga lockar som syns i pannluggen.
 
 
Nu, ungefär en månad senare, är manen och svansen betydligt ljusare än kroppen. Lockarna har kommit tillbaka litegrann, förmodligen för att vi inte har borstat i den på ett tag ;) Den brukar bli rak när man kammar den!
 
Blir kul att se hur hon kommer se ut i färgen när hon blir äldre, hoppas på att hon blir ganska mörk med ljus man och svans. Personligen tycker jag att fuxar lätt kan bli lite tråkiga när de har samma färg på täckhår och skyddshår, särskilt om de inte har så mycket vita tecken.
 
//Camilla

29 juni

Efter en lång och händelserik ridtur på morgonen, tog vi oss en mysstund med Maya som idag är fyra veckor gammal. Hon har växt riktigt mycket, vilket även Greta & Vissla har gjort. Bjuder er på lite bilder på lilla Maya :) 
 
blivande skimmel
 
 
 
gosis!
 
// Therese & Camilla

Kvällsritt

Som vi skrev i förra inlägget så blev det som vi planerat en kvällsritt. Det var riktigt skönt ute nu, lagom väder för att rida i, vindstilla och inga jobbiga insekter. Hästarna kändes pigga och framåt! :)
 
 
Diggan

I sommarens soliga dagar

Idag skiner solen och vi passar på att njuta av den innan vi gör så särskilt många knop. Hästarna står i skuggan och hänger, medans vi solar och badar! Ridningen får nog vänta tills senare ikväll, skönast för alla så. Då blir det Clea, Karussell och Diggiloo som får ut att röa lite på sig.
 
Gammal bild...
 
Ha det fint allihop och passa på att njuta!
//Therese & Camilla
 

Till salu.

Går i planer på att sälja Wendy... Anledningen till det är helt enkelt sett till hästens bästa. Hon är värd någon som ger henne mer uppmärksamhet, och där hon kan komma till användning, antingen någon som vill avla på henne och/eller någon som vill rida eller kanske köra in henne. Vi har inga planer på att ta några fler shettisföl nu och Wendy har varit superbra som sällskap, men nu har vi såpass många ponnyer att vi inte behöver henne för den sakens skull heller. Eftersom hon bara är 7 år gammal känns det värdigt att hon får göra någonting mer i livet än att skrota som sällskap.
 
Så om ni vet någon som skulle vara intresserad får ni gärna tipsa! Hon är verkligen superbussig i alla lägen och väldigt okomplicerad. Ingenting har varit svårt att göra med henne, hon är helt enkelt otroligt snäll och lättsam så man kan inte hitta någonting hos henne att klaga på. Att hon dessutom är diplomsto och har fått tre fina föl gör saken inte sämre :)
 
Här är vår goa pärla tillsammans med söta underverket Wera förra året. (Wendy är dessutom ganska unik med sin vita krona på höger bak samt vita hår i pannan, vilket är ganska ovanligt på svarta shettisar. Detta har hon också ärvt vidare på 2 av sina 3 avkommor).
 
 
 
//Therese & Camilla
 

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder...

eller?
 
Fy fasen vad det har regnat idag! Svenska sommaren när den är som bäst... Men det var inget att bry sig om, bara att klä på sig och ge sig ut! Och det gjorde vi.
 
 
Men faktiskt så var det ingen som var varken jätteblöt eller kall när vi kom tillbaka så all denna skyddsutrustning på både hästar och ryttare måste ha haft någon effekt iallafall!
 

Långritt

Dagens ridtur råkade bli en ganska lång sådan. Jag och Emma red iväg lite halvt oplanerat utan att ha någon direkt spikad plan på vart vi skulle, men vi kom iallafall fram till vilket håll vi skulle ta. Efter att ha skrittat rätt länge travade vi in på en väg vi inte ridit på innan, (vi är ju fortfarande i det stadiet att det är lite upptäcksfärd varje gång vi ger oss ut, och efter två veckors tid nu så kan vi närområdet ganska bra faktiskt men när vi rider lite längre så är allt väldigt nytt!) efter att ha travat typ 100 m tog vägen slut så det var bara att vända tillbaka. När vi hade travat tillbaka såg vi en stig in i skogen som vi valde att ta istället, en stig som ledde oss till en annan väg som vi också passade på att pröva. Ganska snart var vi framme vid ridvägarna runt lillerud och efter att ha ridit där ett tag på sandvägar och skogsvägar, började hästarna bli lite trötta och klockan hade sprungit iväg! Det var både nöjda och glada hästar och ryttare som skrittade större delen av vägen hem (och såklart möttes av regnet).
 
Kul med nya ridvägar och särskilt när de är så bra och roliga att rida på!
 
 
//Camilla

Trevlig midsommar!

 
Önskar vi på Segermon!

Länktips

För er som vill läsa om russ och/eller tigrerade hästar rekommenderar jag er att klicka in på http://orusst433.se/ 
Där kan ni läsa om Karussells pappa Orusst och hans avkommor.
 
Orusst 433
 

Jag och Karussell, för ungefär 10 år sedan.
 
Ha det gött! //Camilla
 
 
 
 
 
 
 

Vad tycker ni ?

Har ju lite funderingar på att betäcka både Diggiloo och Issa i år...Men vi har inte riktigt bestämt oss än ,för med vilken hingst..
 
Det är ju dax att komma till ett beslut snart, då vi närmar oss midsommar, tiden går fort..Vart tog våren vägen? Vi har haft ganska mycket att greja med så det är väl egentligen inte konstigt att tiden flyger iväg.
 
Jaja, för att komma till saken så hittade vi en hingst, som både jag och Camilla fastnade för, som skulle passa Diggan kanske?
 
 
Elphins Roquefort
 
// Therese

Bilder på Maya!

Här kommer bilder på Maya som hunnit bli 19 dagar! Tiden går fort!


 
// Therese
 
 
 
 

In the summertime...








Blev en blandning av gamla och nya bilder idag.
1:a bilden är på Julia och Torpedo tagen förra veckan.
2:a bilden är på Vissla och Greta tagen förra sommaren när vi hämtade dem i skåne.
3:e bilden är på mig, Therese och Emma (Clea, Julia och Torpedo) innan en mysig kvällstur för nåt år sedan.


Tänkte ta lite nya bilder på Maya och lägga upp under veckan också, alltid lika kul att fota fölisar!
//Camilla

städning....

Söndagen gick åt till att kratta hagar och städa stall med högtryckstvätt.. Vi har ju som alla nästan vet flyttat dom 4 hästarna vi hade på ridskolan ut på landet i stället... vi har nu alla hästar på samma ställe, vilket känns oerhört skönt.. Under hösten har vi  och våran snälla mamma åkt mellan olika ställen för att sköta hästarna, vilket inte håller i längden...
Segermon får andra möjligheter...
Nu ska jag och Camilla diskutera hingstval och lite praktiska saker, Sov gott alla vänner!



// Therese

Uppdaterat

Hemsidan är lite uppdaterad: http://www.segermon.n.nu/

Men mer uppdateringar är på gång med tiden.



Äntligen har Wera kommit med i blå basen också, tog bara ett år drygt...
http://sh.freefarm.se/sh/SokHast?a=visa_hast&id=374779



Filmsnutt från betet



Greta, Vissla, Issa, Maya

Ridning av Wendy!

Idag tog jag en premiärridtur på Wendy här hemma. Jag red barbacka. Vi skrittade och travade på grusvägen, och hon skötte sig exemplariskt! Hon är världens snällaste ponny! Det är bara att sitta upp när som helst och rida vart som helst, när som helst!
Therese gick med med Diggiloo i grimma och grimskaft :) Hon var stencool!  Både Diggiloo och Wendy är väldigt lättsamma och ha och göra med.  

Gå gärna in och titta på: http://www.newforest.se/foalgallery_2012.asp för att se våran gulliga Maya!



Wendy

//Emma och Therese


12 juni



Diggiloo & Wendy





Torpedo & Julia



Kors i taket! Jag lyckades få till ett inlägg... Eftersom datatiden har varit knapp har jag försökt få till blogginlägg från telefonen, men dock så har det inte gått så vidare bra. Antingen krånglar det när jag ska lägga in text eller också så går det inte ladda upp bilder. Så när jag väl sitter vid en dator så är det väl självklart att det ska krångla då med! Ibland när jag lägger in bilder så blir halva bilden grå..?! Sjukt irriterande, och dessutom är det ibland väldigt segt och då blir jag förbannad och har bara lust att klappa igen datorn och gå o lägga mig.

Men men, jag fick in ett par sköna sommarbilder nu iaf så jag tror jag nöjer mig där för idag.

Vi hörs när vi hörs helt enkelt.
Ha det bra allihop! //Camilla


Flytt

Dålig med uppdatering nu... Har tillbringat hela helgen till att stängsla och sedan flyttat hästar. Issa & Maya har kommit ut till betet med Greta & Vissla., och de verkade supernöjda allihopa! Maya fick prova på att åka transport för första gången och hon var jätteduktig :)

Wendy & Diggiloo har liksom Julia, Clea, Karussell & Torpedo flyttat hem till nya gården, i de nya fina hagarna vi har kämpat med i regnskurarna. De har funnit sig tillrätta och det såg fridfullt ut igår kväll när vi studerade dem medans de gick och betade. Idag har det regnat mer eller mindre hela tiden än sålänge, men det verkar inte gå nån nöd på hästarna, de ser ut att trivas.

Jag och Emma tog en premiär-ridtur sent i går kväll, väldigt mysigt. Det var pigga och glada hästar som var redo att utforska nya ridvägar. Nu har vi alltså 6 hästar hemma på gården och 4 som går på bete, och de får komma hit nångång i augusti sen när gräset i deras nysådda hage har växt upp.



Vissla, Greta, Issa & Maya




Issa & Maya




Julia & Torpedo


Nu ska jag få i mig lite mat och sedan ska vi fortsätta slå ner lite mer stolp!

Ha en trevlig måndag allihop!
//Camilla

Fredag 8/6

Maya är idag en vecka, tiden går fort! Hon är så himla söt, vill gärna bli kliad , då kliar hon tillbaka och än sålänge går det bra ,gör inte så ont eftersom hon är tandlös :P
Blir att köra ut Maya och hennes mor Issa på bete under helgen, om allt går enl planerna.

Annars har vi stolpat hagar idag, hann med mycket mer än vad vi hoppats på, nu ska vi fortsätta under helgen och i början på nästa vecka, så är nog även det klart!

Ska bjuda er på en bild på en 7 dagar gammal Maybelline!




Hon är söt som socker!

// Therese

Mamma, pappa, barn


                   

Björkens Isadora         +        Miclas Aristocrat



   =


                                    

       Segermons Maybelline   




Funderar på betäckningar i år, om någon/några ska betäckas... Nästa år lär det nog bli flera stycken skulle jag tro! Men är sugen på att betäcka nån i år med så man kanske får nån bebis nästa år också :) Issa är en så bra mamma och väldigt lätt att få dräktig också, så hon vore kul att ta ett föl till på. Någon som har förslag på en bra hingst för henne? Ev till Diggiloo också..? Vi får se hur det blir, dock kan man ju inte fundera för länge heller...
Vi klurar lite på en idé just nu, så det återstår att se hur det blir med den! 

//Camilla  


Mitt <3 fyller 20 år idag!


Ja, jag vet att alla hästar har sin födelsedag 1 jan egentligen....Men när man vet när dom fyller så tycker jag / vi att det,  är lite kul att uppmärksamma dom lite extra, det är ju ändå våra bästa vänner vi talar om :)

Idag 5 Juni för exakt 20 årsen tittade världens goaste , underbaraste och trognaste vän ut, min Julia!

Hon fick sitt favoritgodis när jag åkte till stallet förut, Äpplen och även lite morötter såklart!


Julia vid Badstranden Lassehall för några årsen!

 
Jag och Julia i Arvika på dressyrtävling!


Hon är underbar! <3

// Therese

Isadora & Maybelline




Maya är så duktig och går i grimma. En riktig pussgurka har hon blivit också, när hon står i boxen vill hon gärna
vara med och gosa :) sötnosa! Annars är hon allmänt nyfiken på livet.



Issa fick också vara med på bild. Haha, blev nåt ljus i ögat på henne så det ser ut som hon är skärrad dock! Det var hon i alla fall inte, har nog aldrig sett henne skärrad faktiskt. Riktig cooling till häst det där!

//Camilla

Intensiv helg

Med en nyfödd fölunge innebär det givetvis en del tid och energi, precis hela fredagen ängnades åt vårt nya lilla stjärnskott! Samtidigt som de andra hästarna också ska ha sin skötsel såklart. Större delen av gårdagen spenderades på tävlingen, och den tid som fanns kvar av dagen före och efter tillbringades hos fölis och övriga hästar. Ungefär likadan såg dagen ut idag då men var funktionär när det anordnades hopptävlingar på klubben, och efter det passade vi på att hinna med och lasta lite hö också! Så helgen har verkligen bestått av långa och intensiva dagar. Emma och Clea skulle egentligen ha startat en hoppklass idag och gjort en dressyrstart igår, men Clea var lite halt efter ridningen i onsdags (tror hon trampade på nån sten eller vrickade sig lite), nu verkar hon fräsch igen så det är skönt :) synd att det inte blev nån tävling bara, men så är det.

Maya växer för varje dag, och hon blir mer och mer social också tycker jag. Hanteringen de första dagarna känns otroligt viktig. Såg när hon galopperade i hagen förut, verkligen härlig galopp på henne! Hon blir nog en liten hoppkanon när hon blir stor! :) Dåligt med bilder idag tyvärr, men det kommer!

Hoppas ni har haft en trevlig helg kära läsare :) Vi hörs! // Camilla

Tävling!

Jag var och tävlade idag på lillerud och det gick super! Det var lag div III, FINALEN! Jag kom tvåa i den induviduella klassen med 65,52% (Lb:1) Karussell var mjuk och fin, men dock lite seg. Hon kändes bra i La:1 också. Där fick jag 63,95% Jag är jätte nöjd! (Red La:1 före Lb:1)
Laget kom 6:a/11 tror jag..


 Lite bilder från idag..


Vi ses!
//Emma

Välkommen till världen Maya!

I natt fölade Issa, lite tidigare än vi räknat med, ett sött litet stoföl!

Segermons Maybelline
f. 1/6-2012

u: Björkens Isadora
e: Miclas Aristocrat
ue: Belésar

Född fux men blir troligtvis skimmel med tanke på vissa vita tecken runt ögon m.m.

Finns ju inget som är gulligare än en nyfödd fölunge, kan bara sitta och kolla på henne i evigheter! Så otroligt charmig och mysig :) 

Issa har varit jätteduktig, dock släppte inte efterbörden direkt så vi fick ta ut veterinär som fick spruta henne med (något som jag inte minns vad det heter nu) som gör så att livmodern drar ihop sig och efterbörden ska komma ut. Så stackarn fick ju stå med verkar under några timmar då första sprutan inte hjälpte och vi fick ge henne en till efter ett par timmar. Någon timme efter andra sprutan kom det sista ut iaf, och det var nog väldigt skönt för henne! Hon var nog lika trött och nöjd som vi andra var! Nu ska hon få penicilin och finadyne ett par dagar för säkerhets skull så hon inte får någon inflammation eller annan skit. Annars har allt gått bra, både hon och Maya såg välmående ut :) bebis har fått ett hundtäcke som hon kan ha när det är regnigt och ruggit, verkligen ursöt i det!

Har varit en lång dag idag, så det är en trött och sliten tjej som skriver här nu. Slänger in ett par bilder på henne iaf :) Fler lär komma efterhand!
Godnatt gott folk!
//Camilla






RSS 2.0