Mysstund

Solen sken så fint mitt på dagen idag, så passade på att frisera och rykta på min goding! Manen växer numera fritt, när vi var aktiva rycktes den en gång i månaden, varken min eller Julias favoritsysselsättning , men nu får den bara va lång, skyddar bra mot ruskväder och insekter ;) svansen däremot var i behov av lite klippning, onödigt att släpa den i leran! När jag var klar med Julia så tänkte jag ta in Clea o borsta av även henne, men ändrade mej då hon var täckt med blötlera, omöjligt att få bort innan det torkat... Hon hade nog letat upp blötaste platsen i hela hagen, täcket var sjöblött det med! Blä för lera säger jag, mysigt tycker Clea! 




// Therese

Rensat

Har rensat massa bilder från telefonen och frigjort lite mer utrymme, inte en dag försent... Några bilder blev kvar, några av de bästa såklart...

Här till exempel, skönheten & odjuret! 😂
//C


Snöstorm

Och vad passar då bättre än lite juliga kort på fina ponnyer? 
Fotograf är Emma ! 
Länk till hennes blogg www.emmaknoos.blogg.se




Har fler bilder, men dom bjuder jag inte på nu! 
// Therese

Sunny Sunday!

Idag fick vi se den där efterlängtade solen som jag efterlyste igår! Hur härligt som helst! Känns väldigt enkelt att fixa stallet då och en ridtur på det också såklart. Slog till på stort och red med ridstövlar också, händer inte varje dag om jag säger så, haha! Hittade ett par ridhandskar som jag hade glömt bort att jag hade också, blev en glad överraskning eftersom det är världens bästa handskar! 




//C

Lördag

Efter ett par vilodagar blev det idag en tur på Clea tillsammans med Emma och Micke. Vi red på grusvägen och den börjar bli riktigt mjuk nu, hästarna blev helt leriga,  Clea hade hela undersidan av magen täckt av lera... Lite rädd att rida för långt ut i kanterna också ifall vägkanten skulle släppa. Känns lite onödigt med brodd också, men man vet aldrig, det är ju bara februari ännu. Dessutom är det snö och is på vissa ställen, och gräs och lera på andra ställen. Idag red jag utan pannband under hjälmen för första gången på jättelänge och det var inte så farligt kallt faktiskt. Lite sol hade dock varit gött!


//Camilla 


Vår och sommar närmar sig!




Tänkte bara...

...slinka in här och säga hej. Så.. Hej på er! Hur mår ni?
 
Ibland är det svårt att blogga, som när hjärnan är lite tom eller när det inte har hänt något i hästväg till exempel. (båda delar stämmer ganska bra in idag). Med tanke på att detta är en blogg som handlar om hästar och inte så mycket om oss som personer så tycker jag att det känns ganska orelevant (och oitressant) att skriva saker som att jag har jobbat och tvättat idag osv  Så det hoppar vi. Men lite bilder tycker jag alltid är trevligt att bjussa på, en bild säger mer än tusen ord, inte sant? Och med tanke på att jag har en himla massa bilder i datorn så slänger jag upp ett par stycken och passar även på att säga god natt. 
 
Ser ni vilka det är?
 
 
fr vä. Issa, Maya, Diggiloo
 
 
 
//Camilla

Julia-dagen!




Min fina! ❤️

❤️

Jag är så svag för mina älskade djur, så svag så jag blir jobbig.. Jag vill att de alla ska ha det så bra det bara går, och jag oroar mej alltid för något.. Ett sår, ett lite annorlunda beteende, ja, vad som helst egentligen.. Det kan jag fundera på i timmar vad jag ska göra osv, osv... Ja man gör allt man kan för de 4 -benta underbara individerna! ❤️❤️














 
// Therese 

Vår/vinter

Två veckor in i februari borde det vara snö och kallt kan man tycka. Men, det är knappt is på vattenhinkarna i hagen, hästen blir lerig när man rider på grusvägen och pållarna har även börjat fälla sin vinterpäls. Senaste tiden har jag använt vårjackan i stallet och inte ens haft långkalsonger under ridbyxorna. Snön tynar bort allt mer, och på vissa ställen där vi tidigare fick låta hästarna pulsa genom snön är det nu bara en stig av is. Men det känns lite tidigt med vår redan va? Jag gissar att det kommer en omgång vinter till i alla fall. 
 
Vår, sommar, höst eller vinter, vilken är er favoritårstid?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla har sin charm på något vis tycker jag.
//Camilla

Min bästa vän.

En sån där bästa vän som kan konsten att muntra upp en när man man behöver det. Det händer att jag blir arg på henne ibland men vi blir bästisar igen när hon får en godisbit. Den där förväntansfulla blicken hon har när hon vet att man har något i handen, hon är så söt så man smälter. Hon beter sig ibland som att hon vore unghäst trots att hon är 15 år, och man kan i förväg lista ut när hon ska bli rädd för något som hon egentligen inte tycker är läskigt, ibland skrattar jag åt det, ibland tycker jag bara hon är jobbig men då får jag alltid dåligt samvete efteråt. När hon verkligen är rädd för något på riktigt så litar hon på mig och följer mig om jag ber om det. Trots att människor har varit elaka mot henne förr så har hon aldrig nånsin visat några tecken på att göra något elakt mot en människa. Hon visar bara tillit, gång på gång. Hon har ett stort hjärta och den speciella relationen jag har till henne kommer jag aldrig ha till någon annan häst, det är jag säker på.

//Camilla 


Longera

Idag tog jag med mig Greta upp till fälten för att longera lite. Det finns ett ställe där som är upplogat så det passade bra med en volt där. Longering är det tråkigaste och jobbigaste jag vet typ! Mest för att jag inte är så haj på det och jag tycker det mest bara är krångligt. Lång lina som trasslar och en lång piska som är i vägen... Jag måste uppfinna någonting bättre alltså! 

Greta var inte så hetsig och vild som jag kanske hade trott, vi travade bara och det funkade rätt bra tycker jag nog. Therese kom upp efter oss och knäppte ett par bilder.








//Camilla 

B-ponnytider

Inspirerad av Thereses tidigare inlägg när hon grävde i fotoalbum, så tog jag mig en titt i mina album. Så roligt med "riktiga" foton som man sätter i album! Tänk när man var liten och red B- ponny! Det gör jag iofs nu med på Greta kom jag på, haha! Men det var ändå en annan sak när man var yngre... 

//Camilla 

Lite söta bilder:

Började med russ...

Och fortsätte med shetlandsponny! På denna översta bilden lyckades mamma fota när ponnyn stack för mig, haha

Sedan red jag mycket på en korsningsponny shetland/welsh

Därefter fick jag min russponny Karussell och sedan har det rullat på med liite större ponnyer! 

Min första träff med Newforest

Var Bella-Mi en brun C-ponny som var rolig att rida! Jag var väl 12-13 år kanske, minns inte riktigt, men jag och en kompis fick rida och sköta henne flera ggr i veckan :) Ägaren hade köpt en till ponny och Bella hade varit skadad, så vi fick äran att rida igång henne! Så stolta vi var , jag och Emma! Inte alla ridskoleelever som fick rida på en privatponny! Vi kände oss utvalda på ett mycket bra sätt! 

Och här en bild på fina Bella-Mi 
Född 1982 e: Belmondo- Lobsang
// Therese 

Halloj!

Idag snodde jag Camillas ponny Clea! (lovligt) men ändå! För jag var så himla sugen på att få galoppera fort! Har ju dessutom mest ridit ungponnyer senaste tiden, så riktigt kul att rida utbildad ponny idag. Ialla fall, planen var att galoppera och busa uppe på fältet, vilket vi gjorde med! Efter lång framskrittning , joggade jag henne lite på vägen, och upp mot fälten. Väl där fattade ju Clea direkt vad hon skulle få göra, så bara jag kortade upp tyglarna lite galopperade hon iväg! Såå härligt! Vi busade där uppe ett tag innan jag travade av. Fast Clea ville inte trava , trodde det var galopp varje gång det var kort tygel, haha! Men tillslut insåg hon att det var slut på det roliga och accepterade det och travade i en trevlig , balanserad form , mysigt! Dessutom sken solen på oss hela turen, perfekt ridväder! 
Ska sno henne nån mer dag medans snön ligger kvar! ❄️😄👍

// Therese

Grävde lite i arkivet!


Gissa vem? Jo det är lilla Camilla med sin jullovsponny Russqa! Ett gotlandsruss som var väldigt snäll o go, men lat! 
Sen fick Camilla foderponny på heltid, somvi senare köpte! Och vi har henne än idag, Karussell ! 

Och det va skoj, för då hade vi en varsin ponny att busa runt med tillsammans! Julia och Karussell är numera pensionärer båda två! 

Tillsist, hittade trippel i newforest ggr 2! :)
Från vänster Popcorn e: Salomon -Peregrin. Julia VIII e:Horsemosens Charlie Brown- Belesar och Mr Martin e: Maraschino- Värends Pedro ! Vi tävlade för samma klubb alla tre! (Min och Julias första tävling tillsammans! )

Nästa trippel med Newforest är från en lagtävling i dressyr ! 

Det är Julia längst till vänster och Popcorn längst till höger , dom är presenterade redan, men ponnyn i mitten är Picasso e: Parant -Buck ! 

Kul att hitta lite bilder från "förr". :)

//Therese







Snöritt

Imorse tog jag tidiga morgonbussen till stallet och självklart snöade det när jag skulle gå de 2 km från hållplatsen till stallet, precis som alla andra gånger jag har åkt med den bussen i vinter... Det slår verkligen aldrig fel!

Hur som helst, igår var det härlig snö ute och jag red uppe vid några fält där jag lät Clea galoppera lite i nysnön. Det var härligt så det fick bli en tur dit idag med! Inte riktigt sån pudersnö idag så det yrde inte lika mycket runt benen på henne som det gjorde igår. Therese gick en sväng med hundarna där uppe så hon fångade oss på bild. 

//C







Idag minns vi...

Igår fyllde vår fantastiska mamma år, så hon förtjänar lite uppmärksamhet här på bloggen! Grävde lite i arkivet och hittade ett roligt inlägg från april 2013....
 
Här kommer en länk till det:
http://segermon.blogg.se/2013/april/samtal-fran-expressen.html

 
 

Glömde blogga förut...

... men bättre sent än aldrig! 

Kort om dagen: Började med att fixa lite i stallet när jag kom dit, att bära tunga och många höpåsar i nysnö är inget för den klene! Sedan blev det en promenix med Greta och vi mötte både traktor och skolbuss efter vägen, men det gick fint. Såg dem i tid så hann gå in på avstickare och stå på lagom åskådarplats! Men miljöträning är aldrig fel. Efter jag hade släppt ut henne tog jag och Emma in Clea och Micke, vi joggade hästarna på vägen lite först och sen fick de även jogga lite i orörd snö, det var härligt! Får nog bli lite galopp i djupsnö någon dag här :) 

Hoppas er dag har varit bra! Nu säger jag godnatt. //Camilla 



Då hoppas vi snön är här för att stanna

Så vi slipper regn och isgata om ett par dagar , så har det ju varit varje gång det har snöat denna vinter, hinner knappt bli vitt förrän det blir regn och plusgrader. Är så svårt att kunna jobba med hästarna då! 
När jag tittar ut genom fönstret och ser all snö blir jag så sugen på att hoppa upp på Julia och släppa henne på ett fält, galoppera så fort så snön yr runt oss 😝 Det går ju inte nu, då hon är pensionär sedan ett par år tillbaka, men tror och vet att Julia saknar busgalopperna lika mycket som jag! Roligaste man kan göra! 😄 Men har ju Greta och Vissla , en springer fort och en bockar! 😆 Ja, det var allt för nu , men ut och galoppera nu med er,  nyttigt och kul för både häst och ryttare! 


// Therese

RSS 2.0