Jag och Karussell!

Kommer inte på något att skriva, så jag bjuder på lite bilder på mig och Karussell från en hopp träning för några år sedan... :)



Tror att alla fyra benen är i luften på den bilden...
:D
;) ;)
<3
:)
Den här bilden är fin tycker jag! :D

Ha en bra helg! :D

/Emma

Friendship

Med skrivtorka och i brist på fantasi satt jag och kollade på gamla bilder, och hittade en del på de (oftast) goa vännerna Julia & Clea. Bjuder på några av dem här, bara att klicka på bilderna för att se dem i större format! 


Smått kylig dag på stranden...


sött!
 

Jag och syrran på en höstig ridtur.

Tänk om de alltid kunde vara såhär gulliga mot varann... 


Den här bilden är tagen för vääldigt länge sen, är nog första sommaren jag har Clea.


Ha det bra så hörs vi! //Camilla


Lilla Greta

Greta är så liten fortfarande, undrar när hon ska växa? i sommar kanske.. men hon kan ju hålla sig till B-ponny höjd som vuxen, för annars tror jag hon blir en väldigt liten C-ponny! :) Ja hon är en väldigt söt och go 2 åring iaf!



// Therese

Karussell hos doktorn...

Emma upptäckte under helgen att Karussell var svullen vid övre tandraden (på utsidan) och när jag, Camilla och Harriet skulle kika på det upptäckte vi även en svullen lymfkörtel på samma sida... Hon var dessutom mycket öm och ville absolut inte att vi skulle röra henne alls! Hm, Problem med nån tand var första tanken, behöver kollas upp, Så Harriet ringde in till ATG på måndag morgon, och fick tid Onsdag fm ( idag alltså)
Så strax före 08.00 i morse, lastade Harriet och  jag Karussell och åkte till Färjestad!
Vi fick tid hos Håkan som började med att ge Karussell lite lugnande, och hon svarade direkt genom att bli sååå trött, kraken! Börjde kika i munnen, men såg inget konstigt alls, inte mer än att hon var svullen då.. Så han raspade henne, lika bra att passa på,( skulle ändå göras snart) Bestämde att vi skulle köra ett ultraljud på svullnaden istället, och när han gjort det så kom han fram till att det förmodligen är en liten pinne eller dyl som gett henne ett litet stick i munhålan, och det i sin tur blivit en liten varböld (infektion i munhålan) så nu blir det Metacam i 5 dar och ridning som vanligt, utan nosgrimma, så inte den ligger och klämmer på svullnaden. Så får vi se om bölden blir större då får vi väl åka tillbaka och punktera den, annars med lite tur kommer den ge med sig och försvinna snart!



// Therese


Wera såld

Igår kom Weras nya ägare och hämtade henne. Väldigt jobbigt såklart, men samtidigt känns det bra för jag tror verkligen att hon kommer få det toppenbra där! 

Jag, Therese & Emma passade på att pyssla extra mycket med henne under tiden vi väntade. Det borstades, gosades och fotades en hel del givetvis. Man kan ju aldrig få nog av denna sockersöta varelse men efter en stund blev det ändå dags att skriva papper, krama hejdå och leda in henne i transporten. Med blandade känslor. Men som sagt, det känns väldigt rätt och det viktigaste är ju att Wera får ett bra hem och det är jag säker på att hon kommer få. Supertrevliga människor som kommer ta väl hand om henne, och vi är välkomna att hälsa på henne när vi vill, vilket vi självklart kommer göra också!





Världens finaste Wera.


//Camilla

 

en sooolig helg

Söndag!! ....vart tog veckan vägen ?....  men jag vet vart hegen tog vägen  =)


          Fredag var en planerad fixardag, jag och Therese träffades tidigt i stallet. Mockade o gjorde i ordning det vanliga innan vi tog tag i det andra.   Sen mockade alla hagar, tvättade våra borstar och rycktväskor. Sen blev det en kaffe i solen.   Där efter var det dax för våra hästar.   Det blev en ridtur/promenad i skogen .   efter lunch var det dax för stora vårputset, fram med allt som klassas som läder,  ....(ja nästan allt i alla fall)   förlåt Emma och Camilla, vi hann inte med allt!  =S
    
      Under eftermiddan slöt även Emma och Camilla upp, vi fikade och skrattade medans vi kletade vidare. 
  Emma och Camilla tog sig en lång ridtur i det underbara vädret.  Jag och Therese hållde ställningarna i stallet så länge.
    Dagen drog sig mot sitt slut och vi åkte hem nöjda med våran insats.

  .....Efter en god natt sömn vakna vi till ennu en solig morron och vi mötte upp i stallet efter lunch.
 Emma och camilla tränade dressyr,  det var blandade känslor efter ridpasset.   bra jobbat Camilla , det är inte lätt att träna med en massa  "orosmoment"  i varje vrå. 
   Efter  lördag kom sönda med strålande sol.    Vi lunchade och pysslade.   Efter ridpass och em-fika åkte vi ut till juvelerna på lösdriften.   Alla kom och hälsade, ville bli kliade och sedda. vi bytte vatten,mockade i lösdriften innan hovtång och fil kom fram.   Issa behövde  "manikyr" .   sen tog vi lite extra kort på trollet Wera, hon flyttar i morgon till sin nya familj.    Det känns i hjärtat men vi vet att hon kommer få det jätte bra.   
  Vi åkte tillbaka till stallet och tog in våra hästar , kollade igenom dom och gav dom middasmat innan vi lämnade stallet .     Väl hemma igen blev det dusch och mat.   jag sitter nu och tänker tillbaka på helgen med ett leende på läpparna , tänk att JAG har sån tur att ha så goda vänner och får vara med och lära mig om så mycket hela tiden   =-)

 Jag och Torpedo

 Jag, Diggeloo och Vissla
     

   / Harriet



     PS. Känns att solen varit med mej hela tiden,  blossande kinder o lätt i sinnet.




   

Bakom mina solglasögon...



Karussell steker...



...och Emma & Clea har mysstund i solen.



Ljuvligt sommarväder såhär i mars, värt att tänka på längre fram i sommar när det förmodligen mest regnar...

Ha det gött kära läsare och passa på att njuta av solen så länge det varar! :)
//Camilla

Mätning

Igår, onsdag hade vi beställt mätning på Diggiloo inne på ATG.
Camilla jobbade, så jag och Harriet åkte in med henne... Till min stora lättnad så hade Diggiloo inte rullat så farligt mycket, inte heltäckt med lera,som brukar va hennes klädsel varje dag annars!
Spolade av benen iaf och fösökte och lyckades få henne någorlunda "odammig" Tränsade och åkte!
Vi var där i ganska god tid, så vi ställde in henne i en box så hon fick stå där och se sig omkring lite, men jag har märkt att vänta är inte riktigt Diggiloos melodi, så det blev en del skrapande och så innan vi började mäta!
När hon fick mätkäppen på sig stod hon helt still så det gick fort och smidigt, och en bra mankhöjd fick vi oxå , 140 cm, perfekt! :D
Så nu är hon slutmätt och klar, skönt!
Idag tog Camilla ett litet pass med henne på ridbanan, tjugo min, mest skritt ,såg riktigt trevlig ut!

Idag har även Rolf (hovslagaren) varit hos oss igen! Skodde Karussell, Clea, Julia, Torpedo och verkade Vissla!
Julia och Torpedo fick bara skor på framhovarna denna gång, tror dom klarar sig fint med det!

(Tyvärr blir det ingen bild idag, då datorn vägrar samarbeta)

// Therese

Träningen igår..

Igår tränade jag dressyr i kil igen, för Jenny.    Vi tränade på lite förvänd galopp och slutna.     Det gick faktiskt jättebra! :D     Hon var jätte mjuk och fin! :)

Till en början var hon lite seg, men sedan när jag fick ett spö i handen blev det bättre fart i henne... 

 


 Karussell i boxen

 Karussell i sommras, innan vi skulle lasta och åka på träning.

 Karussell i transporten på en tävling


/Emma


Visning av Wera

I Lördags ringde det en tjej från Sunne som var intresserad av Wera ( Segermons Corazón Verde) och idag kom hon och tittade på godingen!

Jag , Harriet , Emma och Fanta åkte och hämtade henne och körde upp henne till ridskolan ( Hon skulle ändå verkas och behövde borstas) Hon var otroligt lättlastad, gick direkt på kärran, hon är ju inte van att åka direkt och dom gånger vi har kört henne har hon åkt tillsammans med sin mamma Wendy!
Hon är så himla mysig Wera.. Snäll med allt och oerhört social, och cool! Det var ju första gången hon var på ridskolan, men hon verka inte bry sig så mycket om det inte!

Spekulanterna kom framåt em, då hade jag borstat av det värsta dammet iaf.
Men även om Wera var lite lortig, så kan man inte annat än att älska denna individ, vilket jag tror att även dom gjorde:)
Dom bestämde sig för att köpa henne, vi har iaf gjort upp ett muntligt avtal, men jag tror inte det ska va några problem!
Så om ett par veckor så har väl Wera flyttat till Sunne, och jag både tror och hoppas att hon kommer få ett mycket bra liv där!

Diggiloo blev verkad och fick sig ett par framskor idag oxå. Hon ska in till ATG och mätas  i morgon em, så nu hoppas jag hon kan hoppa över sitt dagliga lerbad i morgon.... ;)


Wera <3

// Therese


Debut

Äntligen har jag fått  " tummen ur"  .  Gör debut i Bloggen med en underbart härlig solig söndag i ryggen.  
 Började dagen med att rida min egen ponny Torpedo.   Han har haft en längre vila men nu är vi sugna på att röra på oss igen .  Julia o Therese tog följe genom skogen o vi njöt av solen o känslan av att det snart är riktig vår.     Efter lunch va det dax för nästa par ut,  Vissla och nyförvärvet Diggeloo .  Efter ca en timmes borstande så såg vi vem som var vem,  dagligt lerbad kanske gör susen även på oss.  ska va hälsosamt sägs de  :)   .     Min dotter Emma intog barbacka ritt på  "Diggan"  och Camilla intog stadig position intill en ivrig skönhet som är sååå härligt nyfiken på livet .   Jag och Therese blev nyfiket bihang genom ännu en solig promenad i solen.   Väl tillbaka i stallet fick par två återgå till sin hage för att fortsätta sitt lerbad.  
    Efter mockning och annat vanlig stallgöra var det dax för par tre,  Clea och Karussell skulle få en omgång i paddocken,  vi drog fram hinder , här skulle det gymnastiseras.   det blev en studdsserie.     Smått trötta och hungriga juveler togs in i stallet för ompyssling för att sen få avnjuta en härlig middag , kunde dom prata är jag säker på att dom skulle säga  Tack .      När allt var inplockat o sista fixen lagd lämnade vi ett gäng nöjda hötuggande hästar i stallet.     Ja pratar nog för hela gänget  om ja säger att det har varit en underbar stalldag.   Många goa skratt och med solblossande kinder tackar jag nu för mig, på återseende  :)

 Emma och Diggeloo.

 Camilla och Vissla.

 Emma, camilla, Diggeloo och Vissla.


/Harriet  (Matrialaren)

Tårta!!

Igår när jag och Camilla red till Väsby, gick jag och Karussell omkull. Karussell blev rädd för en lastbil som åkte på vägen brevid, så hon sprang närmare och närmare diket, och sedan halkade hon... Det gick bra iallafall. Karussell ställde sig upp direkt! Som tur var så hamnade jag inte under henne, utan jag landade bredvid. :) 
 
Det var 13:e gången jag ramlade av, och alla gånger har varit på Karussell!  ;)

..Så nu blev jag visst tvungen att bjuda på tårta..!! :P

 Karussell i ridhuset! :)

/Emma :)

Kyra har åkt hem!

Idag åkte Anders (från ridskolan) med oss ut till lösdriften, Kyra skulle hämtas för hon ska till veterinären på fredag morgon för återbesök.
Anders kollade även på Isadora, och han påstår att hon dräktigt! :D
Hoppas han har rätt! Tjock och rund är hon iaf!



På bilden Nf- hingsten Miclas Aristocrat, som Isadora är betäckt med!

// Therese

En kort historia i bilder

I juni 2011 sålde vi vårt sto Tomac´s Tindra till Marie fredriksson, som bor utanför Uppsala.  






Med oss hem från Marie hade vi Björkens Isadora med hennes knappt 2 månader gamla hingstföl Stenhaga Willow.






I februari 2012 köpte Marie tillbaka Willow, eller Wille som vi kallar honom.






Vi åkte dock inte hem med tom transport denna gång heller, utan vi köpte ridponnystoet Diggiloo av Marie.  







Ibland är världen liten ;)

Tindra & Wille kan ni följa på http://stenhaga.zoomin.se/

//Camilla

Vår trogne vän stübben...

Idag var det dags att använda den gamla bruna stübben-sadeln igen, en sadel som vi haft i många år och på flera ponnyer. Det är synd att säga att den är vacker, men den är skön att sitta i och hittills har den passat på alla hästar jag har lagt den på! :) 

Först ut idag var Diggiloo. Fick på henne sadel, träns och benskydd för att sedan ta ut henne på en skrittur. Hon skötte sig superbra, passade på att testa henne lite i trafiken och det var inga problem alls, väldigt skönt! När vi kom tillbaka ryckte jag manen på henne, hon har en lätt man och stod dessutom väldigt still så det var inga problem det heller. Otroligt lättsam ponny måste jag säga :)

Sedan var det Visslas tur att få pröva sadeln, och för hennes del var det ju allra första gången. Sadeln har varit med förut, med hästar som legat på stallgolvet och skrapat bakvalvet i backen osv, så den är jag inte rädd om. Mer spänd på Visslas reaktion, men hon verkade inte bry sig så värst mycket. Inte brydde hon sig om sadelgjorden heller. Hon är så go, lilla Vissla :) 



Hon ser nästan lite drogad ut på bilden, men det var hon inte! Haha

Ska testa att ta en promenad med henne och ha sadel på nästa gång!     

//Camilla

Hoppet



är det sista som överger människan.

Gamla bilder...

Tänkte ta och bjuda på några gamla bilder! :)



 Jag och Karussell första året jag hade henne.
 Jag rider Karussell första gången.
 Jag red Torpedo första gången.
 Jag och Camilla i skogen för några år sedan.
 Jag tävlar Karussell första gången.
 Jag och Karussel på Julklappshoppningen för 2 år sedan.
 Jag, Therese, Camilla, Julia, Clea och Karussell i ridhuste för några år sedan. :)

Mer bilder kommer i andra inlägg! :)

/Emma

Longering av Diggiloo

Plockade fram longeringsgjorden igår och tog med Diggiloo ut. Började med en kort promenad i skogen, sedan tog jag in henne på ridbanan och longerade lite. Det var inte direkt första gången hon gjorde det, det var ganska tydligt. Hon skötte sig exemplariskt och jag kunde bara stå där och beundra henne! Hon rör sig jättefint och känns väldigt arbetssam så det var roligt att se :)



Fina Diggiloo

//Camilla


Dax att städa??

Idag gick jag ut i förrådet (där alla hästsaker bor, som man inte använder just nu) och jisses vad grejer! Lätt att hitta det man söker, eller inte....
Ja tillslut hittade jag ett träns, bett och tyglar som förhoppningsvis passar Diggiloo... Får testa i morgon! Hittade även ett helt nytt grönt schabrak, i förpackning tom, så det får Diggiloo inviga! Ja hittade väl egentligen lite av varje, nångång kanske det kommer till användning det oxå!



Detta träns, fast i svart, hittade jag bland massa andra saker! Tror Diggiloo blir fin i det!

// Therese

Att titta under lugg...



Corazón Verde <3


Hon är så söt vårt lilla troll! Det kommer såklart kännas i hjärtat dagen hon blir såld, men jag hoppas verkligen det finns någon vettig människa som kan erbjuda Wera ett bra hem med mycket tid och kärlek, för det är hon värd!

Ha det! //Camilla

Skottdagen...

...var igår. Jag vet.

Hur som helst så blev det en uteritt i det fina vädret :) Red utan jacka, solen sken och fåglarna kvittrade. Att det samtidigt stod februari i almanackan går inte riktigt ihop i min värld, men jag klagar inte!



Underbart!


Idag red jag i paddocken och den var hur fin som helst. Härligt! 

//Camilla


RSS 2.0