Gott Nytt År!

Har ju faktiskt hänt en del under året, hästarna har flyttat, ett par har sålts och vi har fått föl. Har säkert glömt en massa saker, men vi tar det vi minns. En månad i taget!
 
Januari
 

 
Alla hästar blir ju ett år äldre 1 januari. Våra ettåringar Vissla & Greta räknades numera som 2 år. Vid denna tiden hade vi dem uppstallade för att kunna hantera dem så mycket som möjligt. 
 
 
Februari
 
Wille & Issa
 

Vår ettårshingst Willow såldes tillbaka till sin uppfödare, och med oss i transporten hem hade vi Diggiloo. 
 
 
Diggan fick gå tillsammans med Vissla, och Greta flyttades till lösdriften där hon fick gå med Issa och Wera. Wendy var utlånad och gick på ponnyridskola en kort period. 
 
 
Mars
 
 
Vi sålde vår urgulliga shettis Wera, eller Segermons Corazón Verde som hon egentligen heter, som hade hunnit bli ett år gammal. Efter att Wera hade åkt kom Wendy tillbaka till oss. 
 
 
April
 
 
Wendy debuterade på sin första hopptävling på påsk, en långfredag som bestod av snöstorm. Mer snö då än på jul... Emma styrde runt Wendy i 10 cm och de klarade banan galant!
 
Maj
 
 
Emma & Clea debuterade i sin första dressyrtävling tillsammans i början på maj. 
 
 
Greta & Vissla löshoppades och sedan släpptes de på välförtjänt bete i slutet av månaden.
 
 
Samtidigt höll vi på att börja stängsla hagar här på gården i Mellerudstorp. 
 
 
Juni
 
 
Första dagen i juni tittade Maya ut ur Issas mage, detta var ca 2 veckor innan vi hade beräknat att hon skulle föla. Vi döpte vår söta fölbebis ganska direkt och hon fick namnet Segermons Maybelline, självklart döpt efter mamma Isadora! Smeknamnet Maya blev sedan givet. Efter ett par veckor körde vi Maya & Issa till Greta och Vissla på betet.
 
På lösdriften fanns då bara Diggiloo och Wendy kvar och de flyttade vi hem hit till gården och de blev därmed de första av våra hästar att sätta hovarna här. Senare samma dag flyttades även Julia, Clea, Torpedo & Karussell hit!
 
 
Juli
 
Under juli månad började vi fixa med stallet. Anders byggde två boxar till i stallet som då bestod av två klara boxar. 
 
 
Vi besökte Falsterbo!
 
 
 
Vi fotade även lite sommarbilder tillsammans med våra godingar!
 
 
Augusti
 
Fortsatte fixa med stallet. Det målades rött.
 
 
 
Ett besök på Ullared hann vi även med, och det blev en del shopping till pållarna...
 
 
 
September
 
I början av september flyttade vi hem Greta, Vissla, Issa & Maya från betet. 
 
Emma & Karussell startade sitt första DM.(denna bilden är dock inte därifrån, hade tyvärr ingen bild från DM).
 
Oktober
 
Wendy såldes i oktober. 
 
Maya blev allt större och allt gråare. Dessutom fick hon bli vaccinerad och chippad, och skaffade sedan pass. 
 
 
November
 
 
Greta och vissla insuttna!
 
December
 
Gick luciatåg!
 
Sedan närmade det sig jul och vi julpyntade stallet. Snön låg faktiskt kvar på backen över jul och det var riktigt mysigt. Nu sitter vi här, nyårsafton och det är typ 7 plusgrader och regn ute. Mindre mysigt. Hoppas på bättre väder nästa år! 
 
 
Vi önskar alla våra nära och kära, hästfantaster och läsare ett Gott Nytt 2013!  
Kram Therese & Camilla

Slutet på 2012

Bara ett par dagar kvar på detta året då, tänkte försöka skriva en liten kort årssummering tills i morgon och lägga upp. Det är väl det man brukar göra när det blir nytt år. Idag bjuder jag bara på några bilder från året som gått. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snöbus!

 
Ett par filmsnuttar från juldagen när Vissla,  Maya och även Greta lite grann härjade i hagen :)  
 
http://youtu.be/h_xDLz9orW4
 
 
http://youtu.be/f_7bIzgg4WU
 
 
Visst ser de lyckliga ut? 
 
//Therese & Camilla

Månen!








Mysigt va? :)

En bild

från idag.



Emma & Issa och Therese & Diggan.

Snöritt

Åh, vad härligt det var med nysnö! Finns inget mysigare och bättre underlag att rida på :) snön yrde runt benen på dem när vi travade och galopperade i den djupa snön. Hästarna var riktigt pigga och glada, men det märks att det blir jobbigt att pulsa, kan ju inte rida riktigt så länge som man vill för då kör man väl helt slut på dem.   
 
 
 
//Camilla

God fortsättning!




God Jul!

Tog en liten barbackaskrittur med Clea, Karussell, Diggan & Issa på förmiddagen. I år fick vi dessutom rejält med snö att rida i, det händer inte alltför ofta! Mysigt!











Segermon önskar en riktigt GOD JUL på Er kära vänner & läsare!

Dan före dan

Julafton imorgon och allt är ordnat och fixat, nu väntas uppesittarkväll och riktigt julmys :) Blir ett litet avbrott för att gå ut för att fodra och ta in hästar senare också, men det är bara mys det med! 
 
 
Vintrig bild på Greta
 
När jag kom hit förut så såg jag att Greta och Vissa lekte och brallade lite i snön, så gulligt när de ser lite busiga ut! Och på tal om gulligt så stod Maya och Diggan och kliade på varandra, det har jag aldrig sett att de två har gjort förut. Men det är bra att alla hästar i flocken verkar gå så bra ihop, alla kliar på alla och de delar lika på maten. Alla vet ju ändå att det är Issa som bestämmer, så det är aldrig någon som kaxar ;)
 
Nu ska jag slänga ihop datorn och inleda julen!
 
Trevlig kväll på er alla!
//Camilla

22 December

Är ett speciellt datum för mej. Det är datumet då jag köpte min allra första ponny, och ponnyn jag pratar om då är mitt <3 Julia. I 12 år har vi hängt ihop nu, och jag älskar henne mer och mer för varje år! 
 
 
 
Min underbara vän!
 
// Therese

Lite mys i hagen!

 
 
 
Maya är världens goaste fölunge och social är hon oxå! Kommer fram och vill prata varje gång man kommer till hagen. Hon älskar att dra i snörena på våra jackor och bli kliad är nog det mysigaste som finns!
 
// Therese

Dec. 20, 2012

Sådäär, då var hästarna inne (de som ska vara inne) och står och mumsar på lite hösilage med myslamporna tända! Hästarna som är ute har fått rejält med mat och vatten också. Nu är det bara sista kvällsturen kvar idag då, eller snarare natttur faktiskt. Våra hästar får kvällsmat sent ;)







Ingen blixt på nedersta bilden så den blev lite mörk, men den blev åt rätt håll iaf! Clea fick inte komma med på bild, batterierna räckte inte så långt.

//Camilla

Julmys i stallet!

Lite dålig uppdatering ,jag vet... Men vi har nu börjat få in lite jul-stämning i vårt lilla stall!
Jag, Harriet och Emma hängde upp glitter och kulor och lite annat smått och gott igår kväll, men på behörigt avstånd ifrån hästarna såklart, för det är ju inte lämpligt som hästmat direkt, även om hästar alltid tror det,och det är ju alltid lite roligare och dra i saker som man egentligen inte får!
 
 
 
Mysigt!
 
// Therese

Tredje advent

Alla hästar ute och alla hästar har fått mat. Ut snart och fixa stallet och kanske passa på att rida innan det blir mörkt. Töväder ute idag, trist. Enda fördelen är att vattnet inte fryser.

Igårkväll när vi kvällfodrade bjöd jag hästarna på apelsinklyftor, det var uppskattat! Hehe, och i fredags hade jag visst glömt stänga Cleas boxdörr ordentligt så när Therese och Harriet skulle kvällsfodra stod hennes boxdörr vidöppen! Men hon hade inte gått ut, utan hon stod så snällt kvar där och bara tittade. Väluppfostrad! ;)



3:e advent idag som sagt, väldigt vad fort tiden går!
Ha en bra dag allesammans.
//Camilla

Det finns inget dåligt väder....

 
 
Bara olika sätt att klä sig på!
 
 
// Therese

Vaccinering!

Då var det dags för årets vaccinering igen! Vi har försökt att få alla våra ponnyer samtidigt för att det ska va smidigt och inte ha en massa datum att hålla reda på!
Så nu tror jag att alla hästar är på samma! Utom Greta och Vissla då, dom ligger i slutet på okt, så då kändes det lite onödigt att ge dom nu igen , bara några veckor senare. Lilla Maya fick sin andra dos idag och hon skötte sig galant! 
Så nu blir det väl lite lugnare ridning ett tag, lite halv vintervila sådär! Brukar ha det runt jul utan att ställa ner dom helt, för att rida i snön kan man ju inte missa! 
 
Maya tar en tupplur på maten!
// Therese

Lucia

Vi har lussat lite för våra grannar. Med Harriet i täten som lucia på Issa gick vi genom den mörka skogen, efter dem följde Therese och Diggan som tärna, sedan Camilla och Clea som stjärngosse. Sista hästen i ledet var Karussell utklädd till ren, med Emma på ryggen som tomte. Sist i ledet var Anders, även han tomte. Men han knalla och gå på egna ben, med endast en lykta som sällskap (som tyvärr slocknade i skogen). När vi närmade oss vår närmsta granne tog vi ton och sjöng "Sankta Lucia" med våra vackra röster :P
 
Det var fyra riktigt coola ponnyer som skötte sig galant och inte brydde sig det minsta om våra utklädnader och skrålande! 
 
 
 
 
Trevlig Lucia önskar Segermon-tösera! :)
 
 
 
 

12.12.12



Segermon på äventyr!

Idag

tog Therese och Harriet en skrittur på Issa och Diggan. Det funkar jättebra att ta ut Issa från Maya nån timme sådär, Issa tycker bara det är roligt att få komma ut lite och Maya hänger med Greta och Vissla som har blivit som storasystrar till henne :)

Jag och Emma tog en ridtur på Clea och Karussell, red uppe i skogen i mörkret. Rätt bra underlag nu med snön så det blev en del trav och galopp! De var pigga och glada, precis som Issa och Diggan också hade varit. Roligt med pigga hästar!


//Camilla

Avvänjning m.m

Maya har nu blivit en stor dam, hela 6 månader! Vart tar tiden vägen egentligen? Inte så längesedan hon föddes tycker jag, men  bara vi passerar nyår så räknas hon som 1 åring. Tänkte börja vänja av henne och Issa lite smått, men bara korta stunder så vi kan rida Issa osv. Själv tycker jag att fölungar gott och väl kan gå hos sin mamma i 9- 10 månader utan problem, och det kommer Maya få göra, men som sagt det är bra om dom kan vara ifrån varandra några timmar varje dygn så vi kan börja smyga igång Issa lite smått.
 
Så idag var det dags, Jag och Harriet gick till hagen ,plockade ut Issa och Diggan och tog en kort promenad! Varken Issa eller Maya brydde sig, trodde dom skulle gnägga eller nånting efter varandra men nej, helt lugnt var det! Maya hängde med polarna Greta och Vissla när vi kom tillbaka, och Issa verkade vara för en längre promenad, men det får bli nästa gång det! Coola ponnyer gillas!
 
Camilla jobbade hela helgen, men vår vän" Fanta" var på besök så hon lånade Clea och följde med Emma och Karussell ut på en tur i snön, det var pigga ponnyer och nöjda ryttare som kom tillbaka efter en timme!
Snön gör ju allt mycket lättare på nåt vis, mörkret känns inte lika mörkt och det är ingen lera att trampa i ute i hagarna, rena ponnyer som kommer in varje kväll! Julia och Torpedo skrotade runt i snön ända till halv åtta, dom verkar uppskatta vintervädret lika mycket som vi människor gör!
 
 
// Therese
 
 

Natt.

Precis varit ute och nattat hästarna. För att komma till hästarna på lösdriften får man följa vägen här en liten bit, och ikväll var det riktigt mysigt att knalla de stegen i mörkret. Både vägen, fälten och granarna runt om var helt snötäckta, samtidigt som det sakta föll stora snöflingor ner på backen. Julstämning som heter duga.

Hästarna stod med ryggarna fulla med snö och tuggade hö, så jag sa bara godnatt till dem och kollade så vattnet inte var fruset innan jag promenerade tillbaka igen. Skönt att ha tittat till dem innan man själv ska sova :)

Natti på er!

Hej mitt vinterland!

Nu har vintern kommit på riktigt och julstämningen är på topp! Hoppas bara att det håller sig såhär några veckor till, men det är väl för mycket begärt med en vit jul. Ser ju lovande ut i alla fall :)
 
 
 
Om nån timme ska jag och Emma ut och rida i den efterlängtade snön, mysigt! Finns få väder och underlag som är roligare att rida i/på. 
 
Vi hörs!
//Camilla

It´s snowtime!


För kallt för ridning?

Gränsfall i alla fall. Går går det ju, men det blir rätt kallt att sitta på hästryggen så därför blir det mest promenad dessa dagar. Blir mycket varmare om man går bredvid än om man sitter på! Och rent motionsmässigt spelar det ingen större roll heller, eftersom det inte är värst mycket snö utan mest hård backe är det svårt att göra annat än skritta ändå.

Desto mer motion får vi ryttare också ;)



Ni får tyvärr vrida på huvudet alternativt på dataskärmen för att se bilden åt rätt håll, telefonen är inte så samarbetsvillig. Men ni är väl vana det vid detta laget!

Monday morning

God morgon! Eller förmiddag kanske man ska säga... Tog några bilder när jag var ute till hästarna i morse, vackert så det är inte klokt.
 
 
 
 
Pållarna har frost i pälsen, men frysa verkar de i alla fall inte göra!
 
Sitter inne nu och värmer mig lite nu innan det är dags att att gå ut och köra ett ryck i stallet. Går ju rätt fort när man väl sätter igång, särskilt om man är några som hjälps åt. Det värsta är vattnet när det är så här kallt, det fryser ju en kvart efter man har varit där och fyllt på typ. Försöker vara där och knacka och fylla på vatten flera gånger om dagen så det ska hålla sig öppet så mycket det går. Tur för flocken ändå att de har en häst som Issa i hagen, hon är en riktig överlevare och iskrossare. Hon har inga större problem med att trycka ner mulen för att krossa isen och få tag på vatten! Det gör väl säkert de andra också, men hon är lite av en annan karaktär än de övriga :)
 
Ha en bra dag så hörs vi.
//Camilla
 
 
 
 

1:e advent



Vi har nu kommit in i december månad och det innebär ju att november är över för det här året, skönt. 12 minus ute, och solen skiner samtidigt som det yr ner lite tussar med snö. Riktigt fint är det måste jag säga!

November är årets längsta, gråaste och absolut tråkigaste månad, och innan vi flyttade hästarna hit hade jag räknat med att det kanske inte skulle bli så värst mycket med ridning under denna period. Även om jag alltid har ridit väldigt mycket utomhus så har man ändå varit van vid att ha närheten till ridhus, och kunnat utnyttja det när vädret varit som värst.

I år har det inte varit något undantag, det har varit mörkt, ruggit, blöt osv. Men ändå har vi hållt igång hästarna lika mycket som vilken annan månad som helst. Och faktum är att jag tycker november har gått bra mycket fortare än på många år.

Härligt.




Trevlig advent på er alla!
//Camilla

RSS 2.0