Rid/cykeltur idag!

Camilla red Clea o jag följde med på ... Cykel! Motionera är bra har jag hört så jag cyklade jämsides med Clea nästan hela vägen!  Var en mysig tur! 





// Therese

Klippt!

Idag rök Cleas hovskägg! Hon har ganska kraftigt skägg och det växer ut snabbt. Ibland får hon behålla det och ibland inte, det beror lite på. Tycker det är snyggast när man ska linda ben om de inte har hovskägg och hon ser lite sportigare ut också.

Skillnad va?





//Camilla

Björkens Isadora!

Har idag lämnat gården, för ett nytt liv med en ny liten ryttare. Känns redan tomt, men tror och hoppas hon får det bra! Jag och Camilla har ju haft henne runt oss sedan 2011 och superbästa avelsstoet, har gett oss finaste Maya! 
Issa är en stark, rättvis och trygg ledare, en sådan ponny alla vill o borde ha i sin flock! Har nog aldrig mött en friskare och starkare häst faktiskt! 
Ja, vi kommer sakna dej, men hoppas och tror du får ett långt o lyckligt liv, finaste Björkens Isadora! 




Nattinlägg

Sent inlägg idag igen... Aja, blev en barbackatur förut i regnet eller ja, det regnade ju faktiskt aldrig när vi red, men vi var utrustade för regn med regnställ och gummistövlar! Haha :) Det regnade ju precis hela dagen men gav sig lagomt tills vi skulle rida, ofta det är så liksom, brukar vara precis tvärtom annars. Men jag klagar inte! 
 
Sista turen med Issa och Clea tillsammans, imorgon flyttar Issa till sina nya ägare. Det kommer bli lite tomt utan henne, vi har haft henne sedan 2011 och förra året när vi sålde henne så stannande hon ju kvar på gården eftersom Emma köpte henne, så då var det ju ingen större skillnad. Men det är alltid ledsamt att sälja hästar, man fäster sig så vid dem... Men det kommer nog bli bra tror jag. 
 
Vi hörs. Kram på er //C
 
 
En annan gång när det regnade......

Sorry!

Skulle ha bloggat förut, men glömde helt bort det... Men än är inte dagen slut (om jag skyndar mig på). Red i alla fall ut på Clea med Emma och Issa förut. Red till Lillerud på en ganska lång ritt. Mycket galopp blev det och vi hoppade även över lite stockar. Skön tur, en sån borde man ta oftare, dels för att det är kul men också för att det är bra träning och fint underlag. 
 
Nu ska jag se om jag kan hitta någon bild i denna dator att publicera till er kära läsare. God natt!
 
//C
 
 

Denna Greta :)

Igår när vi fixade med hagarna, vindskydd m.m så var vi hos uteponnyerna och mockade, Greta var s j ä l v k l a r t mitt i och med! Den ponnyn älskar verkligen livet o människor! Hon kommer alltid i galopp när hon ser en o gnäggar om vi kör fram eller kommer med hästkärran, hon vill med! Får hon följa med, trär hon in huvudet själv i grimman o ska hon lastas så springer hon in! :) Har aldrig någonsin träffat en liknande ponny/häst hon är så himla urmysig/speciell/ rolig ! ja jag har inte ord för det!  Så social o orädd för allt!! Har aldrig blivit skrämd av någonting , kan rida längs grusvägen o en stor traktor med släp kommer, rör inte ens öronen! Hon är bara 4 år! ! Grymt imponerad o väldigt glad att hon följde med från Skåne till Värmland för 3 år sedan! Iaf så ville hon bära runt mej lite i hagen igår, här får ni bilder! 


Ponnyn med stort P ! ❤️
// Therese 

Fler bilder från em!









Fixardag

Idag har vi stängslat om lite och mockat i hagarna så det blev tjusigt! Bytt plats på några hästar och sett till att de får lite mera gräs. Gött o få det gjort!



//Camilla

Fler bilder från inatt!

















Nattritt

Precis kommit in från ridturen. Red på fältet i skritt, trav och galopp, barbacka klädda i pyjamas och morgonrock. Det var kyligt men ljust och härligt!

Ett par bilder bjuder jag på nu, fler kommer senare.
//Camilla






Summertime

Ikväll blir det en ridtur senare, i natt närmare bestämt. Får ju passa på med nattur på årets ljusaste tid! Hörs lite senare :)






Midsommardagen!

Har hästvakt , proffsig sådan oxå!  Vår kära mamma som passar våra älskade ponnyer medan vi är i Glava o mår gött! 
Några bilder från mamsen kommer här! 



// Therese 

Glad Midsommar!




Therese & Camilla ,  Stuteri Segermon

Roadtrip

Idag har vi varit på Brolöten igen och hämtat hem Emma och Issa. 4 timmars resa dit, och sedan fick vi se lägerdeltagarna göra uppvisning, efter det fika och 4 timmars resa hem igen. Måste säga att de har en väldigt fin anläggning så det var riktigt roligt att vara där och titta!





//C

Hopp o lek

Åkte till Kil idag med Clea för lite Pay and jump. Clea har inte hoppat i paddock sedan Emma tävlade henne i Åmål i början november, så hon var rätt spänd. Märkte att hon var rätt tittig inne på banan men hon hoppade allt och verkade tycka det var roligt! Det var det som var tanken med det också, att hon skulle ha kul :) En rivning fick vi med oss bara, men där lyfte hon väl inte på benen riktigt. Jag är nöjd. Själv har jag inte varit ute och hoppat bana på fyra år så jag är väl lite ringrostig jag med, nyttigt att hålla igång!

Ett par bilder från framhoppningen.









//Camilla

Kvällsjogging

Körde ett litet joggingpass på Clea nu i kvällinga, till en början var hon seg och blev lång, framförallt i högersidan, men efter en stund släppte det och hon blev rätt fin. Red inte jättelänge utan tänkte mest känna på henne och mjuka lite. Skrittade och travade fram i skogen men det var mycket insekter där så det var mindre kul. Tog en lång galopp på fältet där hon fick sträcka ut lite också, och galoppera fort tänkte jag. Men hon var rätt lugn så det blev ingen racerfart. Hon gjorde ett par fina galoppombyten efter det i alla fall! Blev ett blandat pass, inte så "dressyrigt", men ändå en liten genomkörare idag med, bra det. Imorgon ska hon få skutta hinder!

Vi hörs!
//Camilla




Kvällsdressyr

För Camilla och Clea! 
Som red på ett av fälten, superfint underlag där just nu! 
Jag hjälpte Camilla lite, var längesen jag såg dom i dressyr tillsammans. Finns lite att jobba med, Clea är lite bekväm av sig i höger sida och tar inte den skänkeln utan hänger hellre i Hö tygel och vill förböja sig till vänster o i travarbetet går hon inte fram till bettet , så då blir det glapp i handen, men Camilla fick igenom henne fint, speciellt i Hö varv , (men även i vä på slutet ) o galoppen är ju super redan från början! 
Fina Clea, är tjock, som ni ser på bilderna, men är man newforest så är man, har fått superfin mat hela vintern, (hösilage alltså, behöver knappt kraftfoder) då blir mam lätt rund om magen! 




// Therese

Segermon on tour!

Nu åker vi mot Brolöten för att lämna av Emma och Issa där för några dagars dressyrkurs!






Goodiis!

Fick med mig lite hästgodis från jobbet igår, 5 kilo morötter och en bunt med äpplen! Fördel med att jobba på en restaurang som stänger för sommaren, då kan man plocka med sig saker som ändå måste slängas ;)



//Camilla

Alla gillar Ridsport!




❤️❤️
// Therese 

Effektivt

Hovslagare på plats idag för att verka unghästarna och ge Clea och Issa nya skor. Passade på att mocka i hagarna också, och efter det blev det en ridtur med de nyskodda. Effektiv dag!

Idag har jag lämnat in min dator på lite reparation, och jag hoppas den kommer tillbaka snart, fräsch och snabb. Då ska jag nog försöka ta tag i hemsidan och bloggen och fixa lite. Blev lite sugen på det, fast det kanske hinner gå över, haha! Har bloggat via telefonen bara i evigheters tid, det är smidigt plus att jag oftast har nytagna bilder där, men inlägg från datorn blir oftast bättre. Skulle kanske vara kul att ändra designen också, vi får se vad som sker. Hemsidan har inte blivit uppdaterad på länge heller så det vore på tiden!



Återanvänder en bild från häromdan! Maya var för övrigt duktig på verkningen idag, men det brukar hon iofs vara :)

//Camilla

Härligt sommarväder

På landet! 



Så som det ska se ut på landet! 

// Therese 

Solen är med oss!

O då går allt lättare! Ponnyerna betar o inte så mycket pass med fodringar osv .. Skönt! 
Clea o Issa fick sig ett dressyrpass under kvällen , och sen öppnade vi hagarna o släppte alla ponnyer på lite mer gräs! :)
Bjuder er på en hundbild som omväxlingsskull! 

// Therese 

Insutten och klar!

Tog ett ryck med Maya idag, hon har gått som vildhäst ett litet tag nu. Pysslade lite i stallet innan vi tog på henne träns och ledde ut henne för att testa att hänga lite på henne. Att hänga gick superbra så jag testade att sitta upp, och det gick lika fint det med! Therese ledde runt mig en liten truddelutt också, och hon var gôrsnäll :) Ska bli spännande när det är dags att börja rida in henne!



























//Camilla

Sunny sunday

Tog en tidig ridtur med Clea och Issa idag, eller ja, det beror iofs på vad man menar med tidig. Men vi red på fm iaf. Varmt i luften, mycket insekter och skördetröskor på gärdena, precis som det ska vara på sommaren.

Clea blev visst tvåfärgad idag..!


Hoppas ni alla har haft en nice helg!

//Camilla

Putsat!

Okej, jag vet , ska göras varje dag o inte bli ett helt inlägg när man har gjort det, men är slarvig o har kommit av mej..! Förr putsade jag min o hästens utrustning efter varje ridtur! Det ni!  Blir så snyggt o fort går det med! 
Det som fick sig en omgång i dag var ridstövlar o stallskor ( tog Camillas med, snäll som jag är :) ) och Visslas o Gretas träns! Blev som nytt alltihop, ska skärpa mej o putsa oftare!


// Therese  



6:e Juni

Igår köpte jag mig en ny ridhjälm, vilket var välbehövligt eftersom min förra var trasig i spännet och inte gick använda. Har då haft syrrans ett tag nu men den passar inte på mig så det var inte heller så bra. Kom in på hööks och såg att de just denna helg hade 15 % rabatt på alla hjälmar, inte dumt inte! Köpte mig en lätt och enkel hjälm som jag sedan invigde genom att rida i spöregn ;) den kändes riktigt bra på faktiskt så jag är nöjd med mitt inköp.









Emma köpte också en ny hjälm så vi passade på att fotografera lite innan ridturen...
//Camilla

Grattis idag till världens vackraste, charmigaste och mysigaste hästen jag vet!

Julia blir 22 år! ❤️❤️❤️❤️❤️











 Ponnyn i mitt ❤️
// Therese 

Ute på tur

Therese var ridsugen så hon red Clea idag och jag var med och gick med Sammie och Zigge. Följdes åt tills vi kom till skogen, där tog vi olika vägar och Therese travade och galopperade lite grann på skogsvägarna medan jag och hundarna gick en liten slinga genom skogen. Efteråt möttes vi upp och tog följe på grusvägen hemåt. Clea går inte fram för högerskänkeln och gör allt hon kan för att komma undan arbete, Therese hade precis samma känsla som jag har när jag rider så det var skönt att få det bekräftat. Tur att det inte är jag som är helt ute och cyklar ;) Det finns lite att jobba med där!

Tog några kort under turen:











//Camilla

Regn

Har kommit till mellerudstorp , och vi bestämde oss för att ta in de 3 stallponnyerna ett par nätter igen! 
Så godnatt säger vi !

// Therese 

De bästa vänner ❤️




Mysig ridtur

På räkorna i värmen , jag på Greta & Camilla på Vissla red iväg uppåt gärdena! Red i trav o galopp, ponnyerna var pigga o framåt, solen stekte o bromsen bet oss, men trots alla insekter var det en härlig tur! :)

Bilden är som ni ser inte från idag! :D 
// Therese 

Godnatt

Första natten för i år ute för våra stallhästar, mysigt. Nu är det natti natt.






RSS 2.0