Räven raskar över hagen

Såg en räv i hagen när jag släppte ut Greta förut. Vissla såg den och blev nyfiken men då blev räven rädd och drog! Fångade några mindre bra bilder:


/Camilla 

Inpackad

Clea är verkligen inpackad från topp till tå, det kan man säga utan att ljuga. Fick passa på att ta kort på täcket när det fortfarande är vitt, det lär det ju inte vara särskilt länge till... Hoppas hon blir bra i foten snart också!


Miljöträning

Söndag idag och det brukar faktiskt betyda att det är lite mer trafik på grusvägen av någon anledning. Mötte bilar nästan hela tiden under ridturen förut och dessutom är söndagar en sådan dag då folk gärna är ute och grejar om vädret tillåter. En sådan söndag var det idag. Aktiviteter här och var. Jag red Greta och Emma var med på Micke. Är ju gött att ha med en äldre trygg häst när man sitter på en 5-åring. Eller ja, man skulle kunna tro att det är Greta som är den rutinerade hästen, för det är alltid hon som är coolast och de äldre hästarna som fjantar sig och är spända. Bra för dom att ha med sig en lugn och trygg 5-åring ibland! 😄 


//Camilla 

Lite av varje

Tanken idag var att få två hästar ridna. Började med Greta och hon kom travandes mot mig och mötte mig med ett gnägg när jag skulle hämta henne, så söt är hon!! Vi tog oss en tur i alla gångarter och det gick fint. När Emma kom från skolan skulle vi ta en tur med Clea och Micke, men det slutade med att Emma fick rida själv för Clea var halt... Vet inte vad hon har gjort, men hon var lite svullen i kotan och lite varm så kanske har hon vrickat sig eller nåt... Hon får vila nu över helgen så hoppas jag hon är bättre sen!

Bjuder på några bilder från i onsdags när jag red Maya. Hon är så duktig när man sitter upp, det är inga problem alls att sitta upp i stigbygeln. Sen lyssnar hon jättebra på start och stopp, särskilt när man hjälper till med rösten. Svängandet däremot behöver vi träna lite till på men det tar vi till hösten! Nu får hon bara gotta sig under sommaren!

//Camilla 


Första hästen på bete

Sådär då, då var en smått hetrisk dag till ända. Maya är avlämnad på sommarbete efter lite om och men. Hon gillade inte riktigt det här med att åka transport utan sällskap så efter en bit började hon leva rullan där inne och vi fick tillslut stanna för att titta till henne. Öppnade framdörren och ut hoppar Maya... Där inne hade hon bökat runt ordentligt så vi fick rätta till mattor och mellanvägg och allt möjligt innan vi kunde lasta på henne igen. Och in gick hon snällt men när vi stänger igen blir hon nervös och då bestämde vi oss för att hämta Karussell som sällskapsdam. När hon var med gick det betydligt lugnare och vi kom fram ordentligt till betet. Lastade ur Maya och Karussell fick snällt stå och vänta på att åka hem igen, lille gosan vilken klippa hon är! 

Att lämna Maya på bete gick utan några konstigheter och jag tror hon sover gott inatt med mycket intryck från dagen, dels så red vi en sväng på henne innan vi åkte plus att vi tvättade av henne på benen och svansen, sedan denna otäcka transportresa samt en promenad i trossnässkogen medan vi väntade på att Karussell skulle komma. Och slutligen komma till ett nytt ställe utan sin flock och träffa en ny ponny. Men med lite gräs i magen är hon nog belåten trots allt.


17 maj

I flera dagar har väderprognosen lovat riktigt mycket regn precis hela dagen idag och jag planerade in vilodag. Vad fick jag för det? Jo inte en droppe regn... Ska väl inte klaga över det men jag kan ju lova att det hade regnat ordentligt om jag hade tänkt rida. 
 
Den här veckan har vi haft födelsedagsvecka kan man säga, många av våra ponnisar som fyller år den här tiden. Idag till exempel fyller Karussell 18 år! Har inte orkat gratulera alla i ett varsitt inlägg då det har varit både 12, 15, 16 och 17:e, men de får ett gemensamt inlägg här och nu istället. 
 
Som sagt Karussell 18 år
 
 
 
Clea 15 år
 
 
 
Greta 5 år
 
 
 
Vissla 5 år
 
 
 
och så får vi inte glömma Bella som mötte dagens ljus för 7 år sedan!
 
 
 
Grattis på er allihopa!

Hästjobb

Idag fick jag två för en kan man säga. Emma ville rida Clea så det fick hon göra samtidigt som jag red Greta. Så då fick jag mina två hästar motionerade på samma gång! Vi red till skogen och tog ett varv där, det var mysigt! Blev lite galopp också och det gillade dom, pigga och glada men inga dumheter! 

Igår blev de ovannämda hästarna motionerade också, men även Maya fick en liten omgång så då var det fullspäckat schema! Inte så mycket ridning på henne men satt upp ett par gånger och satt upp i stigbygeln för första gången! Sen tog vi promenad med sadel och stigbyglarna hängande. Hon brydde sig inte om det alls faktiskt . Vi tränade lite start och stopp också och hon var jätteduktig! Snart är det bete för Mayas del så tänkte rida på henne en gång till innan det sen får hon smälta det under semestern :)

Bild på nykammad Clea och hoppande Greta! //C


Hoppe

 

Greta

Fina Greta! 💞

Hopp o skutt

Blev ju som sagt var ingen Pay and jump idag, men eftersom vi var inställda på att åka iväg så passade vi istället på att åka till Grums och hoppa lite där på egen hand. Greta kändes fin, och det är roligt när man riktigt känner hur hon suger tag i hindret och hoppar! Ibland klipper hon av lite tidigt och hoppar stort över, kommer nog inte vara några som helst problem att hoppa höga hinder med den där lilla kanonen. 

Emma tog lite bilder med sin kamera som jag kommer bjuda på en annan dag!


Efter ridningen fick hon vänta lite i transporten medans vi köpte oss lite mat, bara att vänja sig vid att stå på kärran om man ska bli tävlingsponny... 

//Camilla 

Ändrade planer

Skulle ha åkt till Säffle med Greta imorgon på Pay and Jump, men den blev dessvärre inställd fick vi veta under kvällen. Så synd! Men de hade feber i stallet så det var ju klokt att ställa in såklart. Får bli andra äventyr under morgondagen istället! 

Hörs då! Godnatt //Camilla 


Det finns inget dåligt väder...

Som ryttare är det bara att gilla läget! 



Morgontur

Blev en ridtur innan hästarna fick frukost imorse! Lugnt ute, Såg inte en enda människa och mötte inte en enda bil så det var skönt. Pigg ponny också!



Sötnöt!

//Camilla 

NF


Newforest , en underbar ras! De har allt!  
Klippa, sko, lasta, träna, tävla! Välj gren och de ger 100 % de är underbara vänner, jag kommer alltid ha newforest i mitt ❤️





Reegn

Alltså, igår regnade det rätt mycket och hästarna fick vila, idag hade jag inte med i beräkningen att det skulle regna kanske ännu mer! Men, det gjorde det. Min plan från början var att rida både Clea och Greta, men jag ändrade planen och lät Clea vila idag med. Greta fick skrittas ut en lite längre tur tillsammans med Emma och Micke. Hade stod i vindskyddet när jag hämtade in henne från hagen så hon var faktiskt inte ens blöt, och det gjorde ju inget. Hade jag valt att rida Clea hade jag haft en betydligt blötare häst... 

Greta brydde sig inte om att det regnade iaf, hon kom glatt ut ur vindskyddet när hon såg att jag kom med grimman. Hon vill alltid vara med! I söndags när jag skulle rida låg hon och sov sin förmiddagslur men kom snabbt upp på benen och kom fram till mig istället. 


Imorgon är planen att det inte ska regna och att jag förhoppningsvis rider båda pållarna.

Ha det gött//C

Pay & jump

Åkte till Hammarö imorse med Greta för att hoppa på deras Pay and jump. Först fick hon trava runt en 30 cm - klass och det gjorde hon jättebra! Vi fick med oss en bom för hon lyfte inte ordentligt på benen, tyckte nog det var löjliga små hinder! Men eftersom det var första gången ville vi bara köra väldigt lågt så hon skulle kunna gå över hindren om hon skulle bli tveksam och stanna eller så. Men hon kändes inte alls spänd, första varvet jag red inne på framhoppningen var hon lite spänd sen släppte det och hon var hur cool som helst och kändes jättefin! Inne på banan var hon också avslappnad och tittade inte direkt på nånting, hon bjöd på hindren och det fanns inga tveksamheter. 
 Efter första klassen hann vi precis ut och pusta ett par minuter innan vi gick in på banan igen och hoppade 40 denna gång. Tog de flesta hinder i galopp denna gång, det är ju betydligt lättare att hoppa i galopp tycker jag  (och Greta med tror jag) men det är lite lättare att svänga och få bra anridningar i trav så det var därför jag gjorde det innan. Hålla igång i galopp och samtidigt styra runt en hel bana får bli nästa projekt! Hon var kanonfin första halvan av banan i 40, sen blev hon lite trött kände jag och det var inte konstigt för det var många språng.  Ett par hinder på slutet blev i trav och ett av dom rev hon, hon sprang bara igenom det kan man säga, struntade i att hoppa helt enkelt. Så kan det gå när det är lågt,  har märkt det när vi har hoppat hemma också att hon hoppar inte alltid när det är för lågt, bara springer över... Men någon rivning är skitsamma, hon bjöd på hindren och hade inte en enda antydan till att vägra någon gång och det är det viktigaste tycker jag! Sista språnget blev jättebra och jag är supernöjd med henne och dagens insats. 

Det kändes inte alls som det var första gången hon var på "tävling" och jag tror hon tyckte det var väldigt roligt! Hade trott att hon skulle vara lite mer tittig kanske, men det fanns inte mycket till tveksamhet. Hon bara hade öronen framåt och sprang dit jag styrde! 

Goa ponnyn!


När jag kom hem red jag Clea en sväng och hon fick galoppera och hoppa ett par språng i skogen, och oj vad pigg och glad hon blev! Tänk att det kan vara så kul att hoppa! 

//Camilla 

RSS 2.0