30 November

Betyder att vi snart är inne på årets sista månad, December! Väntar fortfarande på snön, nu är det bara hårt ,tråkigt och vääldigt halt ute. Väntar även på hovslagaren som kommer på måndag och broddar de krakarna som har skor, för det är svårt för dom att ta sig fram just nu. Tänkte ta en ridtur på Clea förut, men hon gick så försiktigt när jag tog in henne från hagen så vi tog en promenad istället!
Clea är så lätt att gå med , knallar på i ganska raskt tempo hela tiden utan att hon "ligger på" . Blev en mysig tur på ca 25 min , så  lite motion blev det för oss båda!
 
Var ute i lösdriftshagen och gosade lite med Maya när jag hade mockat och pysslat i stallet. Vi kelade ett bra tag, hon undersökte hela mej och försökte smaka på mina stövlar :P 
Sen blev även Vissla lite nyfiken så hon kom fram till oss och snosade mej i ansiktet, så där stod jag med en som gnagde på stövlarna och en som snosade mej i ansiktet! :) Gulleponnyer vi har! 
 
Gammal bild på Vissla
 
Maya förra vintern, nu är hon dubbelt så stor känns det som!
 
// Therese
 

Då var Diggan såld!

Känns redan tomt , fast hon bara varit borta 1 timme.. Jobbigt att sälja djur man fäst sig vid och Diggiloo är ju så himla snäll, go , mysig, ja svårt att beskriva henne, men en underbar liten ponny är hon. Hennes nya ägare var såå lycklig och Diggiloo är redan hennes allt, hon skulle pyssla och mysa med henne hela kvällen när dom kommit hem. Diggan är bara några mil bort, kvar i värmland så när det blir ett bra tillfälle ska vi åka och hälsa på henne!
Hoppas allt funkar bra så Diggiloo och hennes nya ägare får många roliga år tillsammans! Önskar dom all lycka!
 
 
Bilder från idag Vissla och Diggan!
 
Diggan Augusti i år!
 
Förra  Vintern..
 
Snygg tjej!
 
 
Diggan och Wendy dom 2 första att sätta ner hovarna på gården när vi flyttat hit!
 
 
 
 
 
 
Vi kommer sakna dej Diggiloo!
 
// Segermon
 
 
 
 
 
 
 

Klippt och skodd

Nu har Diggiloo blivit skodd på alla fyra fötter och även fått brodd. Sedan fick hon bli lite klippt på halsen också. Väldigt tjock päls har hon samlat på sig så det är skönt för henne att bli av med lite grann. Slipper hon bli så svettig när hon ska ridas.


















Halvskodd

Blev Diggan idag, var meningen att hon skulle få skor runt om men hovslagaren som kom hade inte rätt storlek med sig till framhovarna så hon är just nu bara skodd bak, ser lite konstigt ut, men han kommer tillbaka imorgon och fixar till resten. Så blir Diggan fin inför flytten, för ja, hon är såld och kommer lämna oss på fredag om inget oväntat händer.. Mer info om det senare!
 
 
 
 
// Therese
 

Nov. 26, 2013

Tog en bild förut som jag tycker är fin trots att den är disig, grå och lite suddig. Väldigt mycket november!









//C

Bilder från hagen











Fotade lite i fredags tror jag det var, fint ljus ute!

//C

Söndag 24 nov

Solen skiner och det är -5 grader ute. Hästarna står och tuggar hö och njuter i det fina vädret!
Igår hade vi besök av Fam Gull , dom ville vara med en heldag i stallet med allt vad det innebär. Så vi hade mycket bra stallhjälp igår :) Mockning och höpåsar gick på ett kick, ingen konst när man är 6 st inte!
Sen var det dax för lite ridning, vara bara Sofie som ville rida, så tog in Clea, borstade och grejade och sen fick hon rida en liten runda, mestadels skritt men några meter trav fick hon testa och det gick superbra!
När Clea var klar ville hon rida lite till så plockade in Karussell, hon tycker det är mysigt att få bli lite ompysslad. Emma badade svansen på henne för den var full i gammalt bajs och lort, sen klippte hon av den en bit, för den var riktigt lång (första gången någonsin som den nådde ner till marken) När Karussell var ompysslad så slängde vi på ett schabrak och en täckgjord , sadel passar inte så bra längre ,hon är lite rund om magen :P
Emma red en bit först eftersom hon inte varit riden på ett tag, sen gick vi in i en hage där Sofie red runt ett tag, kunde starta, stanna och styra henne själv! Karussell var pigg och glad och tyckte det var kul med en liten ryttare på ryggen igen!
När ridning och sådant var klart, gick vi in och värmde oss ett tag. Senare under Em var det lite pyssel med Issa och fodringar, intag och tillslut kvällsfodring. Gull var med under alla momenten, så det blev som ett litet miniridläger här på Segermon! :)
 
 
 
 
 
// Therese
 
 
 
 
 

Nä. man kan ju inte det...

 
Så därför har vi flera stycken :)
 
Hoppas alla håller sig innanför staketet ifortsättningen bara, har fått jaga några ponnyer nu i några dagar.. Men hoppas att vi löst det problemet nu!
Inte så kul när dom är lite överallt mitt i natten! Greta som rymmer mest, hon är smart som ett geni och l e t a r verkligen efter en väg ut .. ( finns gott gräs på andra sidan staketet) Hon får ha en reflexgrimma ett tag så syns hon bättre om hon smiter igen... stöllponny!
 
// Therese
 
 

Ja så är det!

 

Ja ungefär så... :)

 

Häj å hå

Inte för att klaga men satan vad kallt det var idag!! Blåser så det känns som 18 minus typ. Red en sväng förut och eftersom det är stenhårt i backen blev det bara skritt, rätt lång tur så på slutet blev det kaaaallt!



Annat var det i juni då vi tog vår nattliga ridtur i pyjamas :)

//Camilla

Äntligen

Har det frusit ute! För oss hästmänniskor är det rätt skönt, leran i hagarna försvinner och renare hästar får vi!
Nackdelen är väl att det blir hårt att rida ute, men det funkar att jobba hästen i skritt oxå, sen får man åka till ridhus däremellan.
Bara det håller sig fruset och kallt ( Får gärna komma massa snö med så blir det bättre underlag i hagar ochh vid ridning) Så ska jag och Camilla ta och göra rent benen på lösdriftshästarna ordentligt. Nu borstar vi och spolar men leran kommer tillbaka så fort man släpper ut dom igen. Ta i trä så har ingen ponny fått mugg/rasp än, hoppas vi klarar oss utan det denna höst, för förra sensommaren/hösten hade istort sett alla mugg.. Vi tvättade och smörjde ben i flera veckor innan det tillslut försvann.. 
Men vi håller tummarna för en muggfri vinter nu :P
 
Dessa vita ben får tyvärr lätt mugg...
 
// Therese
 
 
 

Hemkommen

Varit och tittat på Emma och Clea när de hopptränade, fick dock dra lite innan träningen var slut så hann inte se allt. Men det såg bra ut! Hon såg mjuk och fin ut under uppvärmningen, och fick sedan en del fina språng. Nåt stopp i början bara, annars såg det kanonfint ut. Vad jag hörde så hade det gått bra efter att jag gick :) Ibland är Clea rätt gnällig och vill helst att allt ska vara perfekt för att hon ska hoppa. Sedan finns det dagar som hon hoppar allt och bjuder på sig lite om man ligger lite fel. Gäller att känna av hur hon är för dagen! Hon tycker om att gå rätt fort på hinder och det blir inte alltid så bra då, och om man vill ha henne i lugnare tempo kan hon ibland bli sur. Hittar man den rätta känslan så är hon verkligen underbar att hoppa!! :) Blev lite träningssugen själv när jag tittade på...

//Camilla
















Oj vart har tiden tagit vägen??

Köpte Greta och Vissla sommaren 2011, då var dom precis 1 år fyllda och jättesmå.. - Tänk vad mycket spännande vi har framför oss! sa vi i bilen hem från Skåne till Värmland.. 
Flera undrade varför vi åkte så långt för att köpa en 1-årig ponny , för vi skulle faktiskt bara ha Vissla var tanken när vi rullade söderut . Både jag och Camilla svarade de som undrade med att det är henne vi vill ha, hon känns så rätt!
Det var verkligen rätt har vi märkt, fasen vilken fin liten ponny vi fick med oss hem, och inte bara henne, för vi fick även med hennes halvsyster Greta, av en slump... " hon råkade vara till salu" Och vi hade en plats i transporten...
Men inget vi ångrar idag, både Greta och Vissla är precis vad vi hoppades på och idag, 18 nov 2013 , 2 år och 5 månader senare, så är dom inridna och visade! Vissla fick Diplom på premieringen:) och Greta var med på 3-års testet och skötte sig super! Nu siktar vi mot kvalitèn nästa år, och om det flyter på lika bra som nu så kanske vi kan starta nån tävling 2014! Inget planerat, det får ta den tid det tar! Men ett mål efter vägen är väl inget fel att ha!
Häftigt att få utbilda dessa fina ponnyer!
 
 
1:a  Bilden vi har av Vissla och Greta.."Hemma i Skåne" 
 
 
På plats i Värmland!
 
 
Vissla på premiering i år :)
 
 
Greta,  Augusti 2013!
 
// Therese
 
 
 
 

Söndag

Riktigt fint väder idag! Jag och Emma passade på att ta en barbackaritt på Vissla och Diggiloo innan vi red Clea och Issa. Therese gick med och tog lite bilder på Diggan och Vissla :)












































//Camilla

Fölisbilder

Våra gulliga bebisar, Bella & Wera. Saknar dem båda två! Finns nog inget gulligare än föl.









(Tog screenshot så därför ser bilderna lite konstiga ut.) //C

Fredag

Trevlig helg gott folk! Bjuder på den fina bilden jag hittade :)
 
 

Godnatt från Mellerudstorp




















Zuper-Greta

Jag och Therese tog en ridtur med Diggan och Greta förut. Greta har ju vilat ett tag nu så hon var nog glad att få följa med. Om allt går som planerat flyttar Diggan runt första advent, så nu rider vi henne lite för att hålla igång henne. Tänkte att det är bra att passa på dessa två veckor att ta med unghästarna när vi rider henne eftersom hon är så snäll och trygg. Det gick jättebra att rida Greta, hon skötte sig superbra verkligen! Kändes som att vi var ute och red på en helt vanlig ridtur med två rutinerade hästar.

Greta får 5 stjärnor av 5 möjliga idag! Så himla frän ponny är hon. Ibland är hon den mest besvärliga av alla våra ponnyer, hon kan bråka, vara allmänt "på" och springa över allt och alla. I nästa stund är hon den som sköter sig exemplariskt, gör allt man ber henne om och verkligen gör sitt bästa plus lite till. Ingen mellanmjölk här inte, hon är allt eller inget!

Glömde ta bilder idag så får slänga upp en gammal! //Camilla




Diggiloo, Diggiley

Bjuder er på några höstbilder på Diggiloo. . Lägg märke till dom två vännerna i bakgrunden på en utav bilderna ;)









// Therese

Promenad med Maya

Tog in Maya och Pysslade med henne förut. Spolade benen, redde ut man och svans och gjorde henne lite ren och fin. Sedan fick hon prova täcke och gå en liten promenad med det på. Hon tyckte det var roligt och promenerade på ordentligt framåt!











//Camilla

Glömde blogga förut...

Red i skogen med Emma förut idag, två riktigt pigga ponnyer, det är roligt! Tidigare under veckan har det mest blivit joggingturer på grusvägen då vi bara har ridit i mörker och då är det skönt att mestadels rida där det finns lampor. Nu gav vi oss in i skogen och galopperade och då var de vilda och glada :)



//Camilla

Reflextider

Novemberväder= mörkt och regn. Reflexer och regnkläder på! Glöm inte det kära vänner (reflexer alltså, regnkläder får ni göra som ni vill med!) //C






Nattat

Nu har hästarna fått sin kvälls/nattmat och är nattade och klara. Godnatt!










Sorry

För dålig uppdatering..
Men så är det ibland!
Iaf så har vi pysslat med det vanliga stallgörat , ingen ridning eller liknande idag, var en blöt, regnig och kall em, inte för att det stoppar oss hästmänniskor, utan mest för att vi alla hade annat på schemat och då passade det bra med vila. 
Hur tänker ni andra hästmänniskor? Jag menar bara om det regnar eller liknande, vilar era hästar då, eller rider ni enl planen?
Jag (vi) har alltid ridit oavsett väder, med vissa undantag förstås, men hästen i första hand! Den kräver ju sin motion oavsett, och ridhus kan man ju inte alltid ha under hovarna... Äh, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder! :P
Vi tål väl lite vatten? Ridsporten är inte alltid en dans på rosor, men vi hästmänniskor kämpar oss fram i oväder o regnrusk för vill man så kan man!
 
Just nu ser nog många hagar ut så här...
 
Men förhoppningsvis ser dom snart ut såhär..
 
Vore nice med mycket snö att rida i! Dessutom blir det så rent och fint i hagarna :)
 
// Therese
 
 

Inte bara halm

Köpte ju halm förut som ni kanske såg bilder på i inlägget innan, men shoppade detta också!



Gooodis för pållarna :)



//C

Myspys












Hubertustider!

 
Jag o Camilla har varit på ett x-antal jakter, både vi och ponnyerna tycker det är skitkul!
Senast var 2008, bjuder på lite bilder från den jakten!
 
 
Julia & Clea är taggade!
 
 
 
Glada ryttare och glada ponnyer!
 
// Therese
 
 
 
 
 
 

Tickande bomb...

Den här damen har spring i bena och myror i brallan. Tänkte hon skulle gå några veckors vila när hon har varit så duktig i ridningen, men nu verkar hon ha så mycket energi att hon inte vet var hon ska ta vägen. Ändå går hon ju ute dygnet runt. Förut smet hon ut ur hagen när hon inte fick följa med ut och när jag fick tag på henne var hon väldigt taggad och eldig! Synd att hon inte är lite äldre så man kunde sätta henne i arbete varje dag...









//Camilla

Home

Fy bövelen vilket pissigt väder det blev. En sådan tävlingsdag är så jäkla trist, det är verkligen helt värdelöst. Det tyckte Clea med tror jag. Märkte redan när Emma började skritta fram att hon var kall och spänd. Red fram lite ute och hon var spänd och seg, kom in i ridhuset sen och fick galoppera igång och hoppa fram. Då vart det lite mer framåtbjudning. Hoppade några språng och det gick bra så vi nöjde oss där. När de sedan kom in på banan dog hon lite igen och det såg ganska lamt ut. Förstår att det blev svårt för Emma att matcha henne när hon är såhär, för annars när hon har hoppat henne så har hon varit väldigt framåt och då blir det en helt annan ridning. Men så är det ibland. Resultat blev iaf en uteslutning, började med att riva första hindret (alltid en trist början) Clea river väldigt sällan, men det berodde garanterat på spändheten. Sedan ett stopp på 3an, kom lite fel där. Avslutningsvis 2 stopp på hinder nr 6. Ingen jättelyckad tävling, men en bra träning. Emma och Cleas andra hopptävling tillsammans (förutom klubbtävlingar) Emma har inte mycket rutin på hopptävling och Clea har inte tävlat på ett par år så det var lite ringrostigt. Dessutom har de inte tränat så mycket ihop, så med lite träning över vintern nu så ska de var laddade inför vårens tävlingar sen!



Emma och Clea på deras första hopptävling, förrförra hösten.


//Camilla

På väg

Nu bär det av mot Åmål för tävling. Hörs sen!




Klippt hårig ponny igen!

Cleas päls växer så det knakar och det är nu 2:a klippningen på henne för iår.
Gick rätt fort och smidigt, helrakade henne på ca 40 min. Hon stod stilla och det trodde jag faktiskt inte eftersom hon var själv inne.. Får hoppas hennes ägare är nöjd med resultatet!
 
 
// Therese
 
 
 
 

RSS 2.0