30 April...

...2011 föddes en liten, svart och väldigt efterlängtad krabat som senare fick namnet Segermons Corazón Verde. Idag fyller hon alltså ett år och med det här inlägget ville jag egentligen bara gratulera henne på födelsedagen, så: Grattis Wera!  Du är saknad och jag lovar att vi ska åka och hälsa på dig snart!



Lilla skruttan nyfödd, minns den dagen som om den vore igår!





//Camilla

Clefairi

Igår red jag (Emma) lite dressyr på Clea, och det gick jättebra :) så bestämde mig för att anmäla mig till dressyrtävling på henne den 12:e maj. Är redan anmäld med Karussell på den tävlingen också så det blir många program då! Ska anmäla mig till någon hopptävling snart också!

Jag (Camilla) fick ju offra mig igår och byta häst så red lite dressyr på Karussell under tiden Emma red Clea, kände mig lite lång (enda gågen jag känner mig lång) men det gick väl bra ändå ;) 



Första gången jag red clea, och det va inte igår... /Emma


//Emma och Camilla

Betet närmar sig!

Nu närmar sig sommaren igen, och om bara en månad är det dax för Unghästarna att gå ut på semester, och smälta allt... Mycket nytt som dom fått lära sig under året, och många nya intryck!
Sen blir det mer träning till hösten igen!
Greta och Vissla jobbar ju mot 3 års- testet i maj nästa år, sen ska vi väl åka på nån utställning i år, i slutet av sommaren kanske?
Ja mycket planer finns det iaf, på både det ena och andra!
Tur att man har hjälp av underbara människor i vår närhet!


Bild från betet 2011, Wendy, Wera och Vissla

// Therese


tre nivåer träning

Första häst till träning idag var Vissla. Hon fick pröva på att bli longerad för första gången! Therese stod i mitten och höll i linan, medans jag ledde runt Vissla på voltspåret. Mest bara för att hon skulle få pröva på detta en gång :)

Diggiloo var näst på tur, red henne lite i paddocken och det kändes rätt bra tycker jag. Red henne innanför spåret och tränade henne på att gå rakt fram mellan hjälperna. Hon börjar bli mycket mer stabil och stadig nu, så med mer ridning tror jag hon blir jättefin! Men vi skyndar långsamt, ingen idé att rida igång henne för snabbt. Växlar ridning i olika miljöer med arbete på marken, varvat med lite vilodagar också såklart.

Sedan var det Cleas tur och då var det Emma som fick jobba, eller ja, Clea fick också jobba... De tränade ett pass för Jenny och efteråt såg båda två ganska svettiga ut! Vem som kämpade mest vet jag inte men det var iaf nyttig träning för de båda och det såg bra ut också! Emma fick jobba ordentligt med Cleas högersida och när det lossnar ser hon väldigt fin ut. Roligt att se :) 




//Camilla

R.I.P Kyra

I morse fick Kyra komma till de evigt gröna ängarna... Trots att hon inte är vår häst och jag egentligen heller aldrig har haft särskilt mycket kontakt med henne under de åren hon har gått på ridskolan så har jag alltid gillat den ponnyn. Har själv aldrig ridit på henne, men har ju sett vad trevlig hon har sett ut och vet att hon också har varit omtyckt i ridningen. I stallet har hon dock inte varit lika populär, då hon varit sur vid hanteringen och kunnat både sparka och bitas...  Men anledningen till det är att hon har varit så rädd och osäker och därför tagit till försvar direkt istället. Kan ju undra vad den stackaren har varit med om egentligen...

Hon har ju gått på vår lösdrift nu i ett par månader, och där har hon aldrig ens visat en tendens till att lägga öronen bakåt! Har alltid kommit fram och hälsat och varit hur go och trevlig som helst, helt otroligt att se skillnaden! Tror att hon har trivts väldigt bra där ute, och det är skönt att hon fick gå i frihet sin sista tid i livet och bara njuta. Hon hade ingen lust att åka därifrån och lämna sina kompisar, och det var inget vidare roligt att bråka med henne när hon skulle in i transporten. Att veta att det är sista gången man ser henne och kunna räkna timmarna hon har kvar att leva kändes riktigt tungt.

Synd att en så ung och vacker ponny inte kan få vara hel o fräsch, och få leva ett värdigt liv i många år till.





//Camilla

Tävling..

Igår tävlade jag och Karussell i Arvika, div III.   Det var första tävlingen för i år för våran del.  
Det var en ganska lång dag.  Vi åkte från stallet vid halv 12, och kom hem ungefär kvart över 7. Men det var kul! :)
Det gick ganska bra för hela laget! Vi var sammanlagt 10 lag, och vårat lag kom 5:a eller något. :)

Mitt resultat:

LB:0 :  212 poäng och 66,25%. En 2:a placering! :D 
 
På framridningen tyckte jag inte att det gick så jätte bra, men när jag kom in i ridhuset, i collectingring, så gick det mycket bättre! :)  Är ganska nöjd!

 Jag och Karussell efter prisutdelningen :)

Ha det bra! ;)

//Emma

Vill ha...

Har på senate tiden kommit på att jag skulle behöva ett par nya ridstövlar, mina funkar ju men de börjar bli lite slitna och dessutom är de egentligen lite stora för mig (inte lätt när man har minifötter...) Samtidigt har jag lite beslutsångest om jag ska köpa ett par gaiters istället..!? Hmm... Ett par nya ridbyxor skulle också behövas, men jag tycker det är så svårt att köpa så därför drar jag mig lite för det...

  

Men prio ett är ändå ett nytt träns till Clea, verkligen välbehövligt. Kom på att jag nog ska ta Diggans träns till henne och så får hon ett nytt istället. Diggans är ändå rätt nytt och inte så värst mycket änvänt, tror det skulle passa bra på Clea och så får Diggan ett mörkbrunt träns, det skulle hon bli jättefin i! Hur som helst får shoppingen vänta tills efter den 25:e (det är ju iofs bara några dagar kvar tills dess). Synd att det är så dyrt med ridutrustning, annars hade jag lätt kunnat köpa en halv ridsportsbutik! Skulle nog kunna komma på en hel lista med grejer som jag behöver, och även en hel del som jag vill ha just bara för att! :) 




//Camilla


20 april

Och det är kallt, kallt , kallt...Regnat har det gjort precis hela dagen... :(
Diggiloo fick bli lite longerad i ridhus idag, tror hon var nöjd med det, gick väldigt bra! Otroligt fin och lydig ponny! Traven blev riktigt fin, hon behövde några min för att sprätta av sig den värsta överskottsenergin, men sen fick hon in en riktigt fin och taktmässig trav! Härligt att bara stå och titta på henne! (Camilla longerade)
Hästarna fick komma in tidigt idag, allihop stod och kurade för regnet...Ställde in och slängde på fleecetäcken, Så fick dom äta och torka en stund innan borstning och ridning.
Julia var riktigt ren idag, ingen höjdare att rulla sig när det regnar kanske :P
Camilla och Emma trimmade dressyr i ridhuset, Emma och Karussell ska tävla dressyr i morgon, en start bara i lagklass LB:0 , DIV III! Det blir deras första start i år!
 
Ha en trevlig fredagkväll alla!



// Therese

Charmigt

Det är så roligt att rota bland gamla bilder, hittar alltid något kul och varje bild säger så mycket. Idag bjuder jag på några charmiga bilder jag gillar skarpt! :)



Den här bilden på Julia med kissekatt på ryggen är bara så mysig!



 

Karussell tokig i ahlgrens bilar!





Lyckades fånga denna härliga bild när Clea ruskade på huvudet. Störtskön!



Hoppas ni tyckte om det lika mycket som jag!
//Camilla

Sadelträning

Idag var det dax för lilla Vissla att prova sadel igen, så när jag och Camilla kom till stallet tog vi in henne och Diggan från hagen, borstade och pysslade lite med dom, Vissla blev grå när jag var klar, (tror det är nån som behöver ett bad till sommaren ;) )
Fick på Vissla både sadel och träns utan problem, Så tog vi en promenad i storskogen. Skönt för Diggan att bara promenera lite idag, hon verkade väldigt nöjd iaf!
Vissla skötte sig superbra, provade att springa med sadel några meter oxå, hon är hur cool som helst!




// Therese


Bommar

Efter att alla stallsysslor var klara blev det ridning i ridhus med Clea, Karussell & Diggiloo. Passade på att boka en timme igår när jag hörde att det skulle bli snöstorm idag! Snöstormen uteblev (och det är jag inte ledsen för) men ridningen blev av som planerat. Körde lite bommar, (både trav o galopp) och en liten sax. Det lilla hindret var mest för Diggans skull, för att se henne skutta. Hon fick trava över det en gång i varje varv, och det gjorde hon gladeligen och gjorde till o med ett litet hopp över det båda gångerna. Clea fick skutta mest för nöjets och framåtbjudningens skull, och det verkade hon nöjd över.  Karussell som laddar för dressyrtävling till helgen, jobbade bara med bommarna på marken och hon fick kämpa lite. Men med travbommarnas hjälp lyckades hon faktiskt länga ut lite på travsteget :)




Ha det! //Camilla

Fredagen den trettonde

Gav oss ut på en liten uteritt under eftermiddagen, jag på Clea, Emma på Karussell & Therese på Diggiloo. Red till väsby där vi traskade runt ett varv i skogen innan vi travade hemåt igen. Diggiloo blev bara piggare o piggare ju längre vi red, hon har varit väldigt pigg hela veckan nu! Pigga hästar är bara kul, så länge de inte gör några dumheter :P men det gör hon inte, hon är bara framåt :) Clea & Karussell var lite småsura på Diggan, de har nog inte riktigt accepterat henne i sitt"gäng" än, men så är ju de två små grinkärringar när det gäller andra hästar också... ;) Ridturen gick bra i alla fall, inga avfallningar eller andra dumheter!




Någon bild från idag har jag inte, så får duga med denna bilden på mig & Clea, och Emma & Diggiloo som är tagen för nån vecka sen.

//Camilla


Bilder fortsättning...


Clea  vill gärna va med på bild... :P


Wera och Mamma Wendy, lika som bär!


Torpedo, Harriets D- ponny


Issa och hennes första avkomma, Wille e: Wellhouse Willum

// Therese

Bilder....

Tänkte jag skulle bjuda er på lite bilder :)


Systrarna e: Sörbys Lotus


Julia , efter en träning för Jenny!


Diggiloo provar täcke!


Emma försöker rida, men Karussell ville annat denna dag!


// Therese



Onsdag 11 april

Tog ut Diggiloo i paddocken för lite longering idag, hon har ju fått vila ett par dar nu pga allt regn, men idag var hon nästan torr på em så passade på, hon var pigg redan när jag borstade, stod och trampade och bufflade med huvudet. Fick iaf på allt och knallade iväg, det var mycket ponny att skritta fram, hon var riktigt taggad!
När jag började longera så busade hon , brallade , hoppade och for runt som ett yr -väder :) Kul att hon är pigg och glad! Lugnade ner sig lite på slutet iaf, och förhoppningsvis blev hon av med lite energi!



Clea & Karussell fick komma ut på en långritt i duggregnet. Fördelen med detta trista vädret är ju att grusvägarna blir väldigt fina att galoppera på! Ridturen gick till skidbacken, där vi galopperade skotervägen upp för att sedan skritta nedför själva skidbacken. Just det där med att ta sig ned för backen var det stora problemet, vi försökte strya slalom nedåt, men hästarna drog sig hellre uppåt, så för varje sväng kom vi bara längre och längre upp istället. Tillslut lyckades vi i alla fall nästan ta oss till slutet av backen, men då fick Karussell syn på ett par rådjur som kom skuttandes och då såg hon sin chans att ta sig tillbaka till toppen på backen igen... Så likt en kanin skuttade hon heeela backen upp, utan att det fanns en chans att varken bromsa henne eller svänga tillbaka! Clea blev såklart lite vild och galopperade efter en bit, men efter lite övertygelse kom både två ponnyer och två ryttare så smånigom ned för backen, den ena flåsigare än den andra...

Förutom lite "backproblem" var det en väldigt härlig tur som tog nånstans mellan 1,5- 2 timmar, regnet hann upphöra och väl tillbaka var vi blöta av svett istället för av regnvatten ;)    



Uppe i backen...



Nedanför backen!



//Therese, Camilla & Emma

Regn, regn och mera regn...

Vädret är inte så uppmuntrade just nu, ska väl kanske inte klaga egentligen, solen har ju faktiskt lyst väldigt mycket över oss senaste tiden, men nu räcker det med regn tycker jag... Hästarna står i hagen och bara hänger och längtar in i stallet, så kommer dom in , sjöblöta täcken som knappt hinner torka till nästa dag. . Usch!
Emma och Camilla red i ridhuset idag, och jag tror att både Clea och Karussell gick hyfsat bra! Diggiloo fick vila, hon har varit ute utan täcke, så hon behövde komma in och bli torr, Imorgon ska Harriet få longera henne lite tror jag!
Ha det bra i regnet alla!




Bild i regn (Camilla och Clea på tävling för nåt år sen)

// Therese

Nytt träns!

I torsdags köpte jag ett nytt träns till Karussell, som jag ska ha när jag rider ut och när jag hoppar.  
Hon blev jätte gullig i det tycker jag! :)
Men det är lite stelt så jag måste putsa det nästan varje dag... ;)


 Karussell och tränset! :D


Tänkte visa er mitt dressyrträns också!

 Dressyrtränset!:D

Ha det bra! vi hörs!

//Emma



Lite dressyrtrimning!

Körde ett pass dressyr med Clea idag. Gick rätt bra tycker jag, hon kändes ganska mjuk o fin, speciellt mot slutet. Har märkt att hon har lite längre startsträcka nu för tiden jämfört med ett par år sedan, men hon blir ju äldre hon också, så det är väl inget konstigt. Fick jobba en del med vänster galoppen, där hon har varit lite svår ett tag nu. Blev mycket rakriktning innanför spåret och en del flyttade undan skänkeln.

Samtidigt red Therese Diggiloo som såg riktigt fin ut idag, känns som hon blir stadigare för varje gång hon rids. Hon är väldigt lyhörd för skänklarna så det är ju bra, och även om hon stundtals kan bli lite stark så börjar formen bli rundare och hon lossnar mer och mer och då ser hon väldigt trevlig ut! Ska bli kul att fortsätta jobba med henne och se vart det tar vägen när hon kommer igång ordentligt sen :)

 

Hade inga nya bilder på denna datorn så får lov att bjuda på ett par gamla bilder tagna för något/några år sedan. Den till vänster på mig och Clea, den till höger på Therese och Julia. 

//Camilla 

Glad Påsk !







Leriga och nöjda , 20- åringarna kan detta med att lorta ner sig!
Både Julia och Torpedo ser ut såhär i stort sett varje dag, men det kliar väl skönt i pälsen skulle jag tro!
Glad Påsk till er alla!

// Therese

Hopptävling på Wendy!

Idag var det påskhoppning på ridskolan.   Jag var med på Wendy.   Eftersom det var hennes första tävling så hoppade vi bara 10 cm.   Det gick jätte bra!   Hon brydde sig inte ens om högtararna...

Wendy har ju inte så jätte mycket kondition, så framridningen blev bara en skrittur..

Vi kom runt banan på 0 fel! :D  Vi travade i ett lungt tempo.   Blev t.o.m några skrittsteg ibland... 
 

Blev självklart en rosett också!! :D

 Rosetten

 Wendy med rosetten!

 Jag och Wendy! :)



GLAD PÅSK! :D

/Emma

Vårtecken

Igår såg jag en massa tussilago på ridturen i skogen, och även ett par vitsippor som har börjat komma upp nu!

Ska verkligen ta ut hästarna för fotografering i skogen sen när det har växt upp ett hav med blommor, såå fint!

Blev två härliga uteritter igår, lite smått kyligt i luften men solen värmde en del åtminstone.



Emma, Wendy & Diggiloo


//Camilla


Tårta... Igen...

Idag när jag och Camilla red i skogen på clea och karussell, så ramlade jag av! :P
Vi skulle gå i en brant backe. Då galopperade karussell upp för den, och då snubblade hon, och jag tappade balansen. Jag skulle sätta mig rätt igen, men då kanade jag av på andra sidan istället.. :P jag känner mig lite klantig!!
Så nu är jag skyldig dom tre tårtor... Vet inte om jag kommer orka äta så mycket :P
//Emma

Tårta, tack!

Precis som rubriken lyder så vore det gott med lite tårta. Inte nog med att Emma är skyldig oss en tårta sedan hon ramlade av karussell för någon vecka sen, nu har hon dubbelt upp att bjuda på... 

Det var nämligen såhär att igår kom Wendy tillbaka hem efter att ha varit utlånad till ponnyridskola, och vi tänkte att eftersom hon ändå är igång nu när hon blivit riden i stort sett varje dag så kan Emma rida henne ett par dagar. På fredag är det påskhoppning och det vore så roligt om hon kunde styra runt Wendy på en liten bana med "hinder" på 10 cm. Men för att kunna tävla måste man ju träna, och det var det vi skulle göra igår. 

Wendy verkade pigg och vi började med en skrittur i skogen, sen travade de runt lite i paddocken och det gick jättebra. Men helt plötsligt såg jag att Emma var i luften och sedan landade ståendes bredvid Wendy! De var tydligen inte riktigt överens om vilket håll de skulle svänga åt... Emma är ju egentligen lite för lång för att rida shetlandsponny så balansen blir ju inte den bästa då (dessutom red hon utan stigbyglar), men å andra sidan blir ju inte fallet till backen så stort heller :) Vi skrattade alla en stund innan hon satt upp och fortsatte rida!

Så nu Emma är det bara du sätter igång att börja baka, hörde något om att det snart är påsk och ledighet så då finns det mycket tid till tårtbakning! :)

   
Bommarna gick bra iallafall!




//Camilla


RSS 2.0