Gott Nytt!

Då var det sista dagen på 2014, hoppas året har varit bra för er alla! Ville bara titta in här och önska er ett riktigt gott nytt år! Vi kommer bjuda på tillbakablickar från året som gått någon dag så håll utkik! 

Kram på er!


Rumpvärmare

Köpt present till mig själv, en rumpvärmare! Att jag inte har gjort det tidigare, jätteskönt ju! Varmt, och inte minst så blev min hoppsadel som annars är stenhård riktigt skön att sitta i! Förut har den bara varit bekväm när man har galopperat och stått upp i lätt sits, men nu kan man till och med sitta och skritta i den :) Får ha den på året runt!

//Camilla 


Hej mitt vinterland!

God fortsättning på er, som man alltid säger när julen har passerat. Lite snö har vi fått också, den kom på annandagen... Riktigt vinterväder nu med ca 13 minusgrader i luften, men är det vinter så ska det banne mig vara kallt också, så det är inget att gnälla över. 

Idag blev det vilodag för hästarna, igår däremot testade vi vinterväglaget på grusvägen. Det var rätt fint underlag och för första gången på ett tag nu så kunde vi göra annat än bara skritta. Dessvärre slutade ridturen inte på något trevligt sätt. Tyvärr har en del bilister lite bråttom ibland och igår resulterade detta i en avfallning som medförde en sprucken hjälm och en lättare hjärnskakning. Tur i oturen ändå att det inte var värre, men en olycka händer så plötsligt och det är så lätt hänt. Särskilt eftersom vi handskas med levande djur. Jag hoppas att alla trafikanter kan ta hänsyn till varandra, och ser man hästar på vägen så ta det gärna lite försiktigt. Det hade man garanterat gjort om det var älgar man såg på vägen,  och krocka vill nog alla undvika, oavsett vad föremålet är. Lite exta besvärligt är det dessutom nu i vintertider och man möts på smala vägar... 

Ta hand om varandra!

//Camilla 


God Jul!

Vi önskar er alla en riktigt God Jul! Kram från oss! 


Dan före doppardan!

Var ute och fotade alla ponnyer med Emma under fm! Här är en av bilderna, bjuder er på fler vid senare tillfälle! 

// Therese 

❤️

Ja, som sagt var det idag för 14 år sedan denna goding blev min! 

Godnattpuss❤️ 

Mitt ❤️

Och jag.. ! 14 år sedan jag blev hästägare!! Underbart!! Och till bästa Julia! ❤️ Älskade vän ❤️❤️❤️ 






Nytt

Clea har fått ett nytt fleecetäcke. Det passade fint!

Tack Fanta! :)


I väntan på veterinär

Idag har vi varit ute i stallet hela dagen och inväntat veterinär, men det var ett planerat besök för att få hästarna vaccinerade, enda gången på året man vill träffa veterinären! Blev lite småpyssel med pållarna i väntan på att hon skulle komma. Försökte fota lite också, men det gick sådär... Bjuder på de bilder som blev!



Lusselelle

Idag är det lucia och vi har haft vårt traditionella luciatåg för grannarna! Halt på marken så endast de skodda hästarna med brodd fick vara med, Micke i täten med Emma som lucia på ryggen och Clea och jag som tomtenisse längst bak i ledet. Gåendes där emellan Harriet som stjärngosse, Therese som tärna och Anders som tomtefar. Mysig och väldigt uppskattad liten tradition vi skapat. 
//Camilla 
Lite bilder från dagen:











Verkat ponnyn !

Några dagar sedan, men skriver det nu! Harriet verkade Julias hovar i tisdags, behöver inte hovslagare var 8 vecka till henne, hon går barfota och har bra hovkvalite , så emellanåt blir det verkning av Harriet :) 



❤️

minus och plus

Konstigt väder det är alltså, när det inte regnar så är det minusgrader och det växlar hela tiden mellan dessa två alternativ. Igår var det så hårt i backen så vi bara tog en promenad och idag när jag gick till stallet så kändes grusvägen så mjuk att jag tänkte den skulle vara för mjuk faktiskt (så att vägkanterna släpper om man kommer för långt ut och man riskerar att hamna i diket). Men strax innan vi red iväg började det frysa till lite så underlaget blev perfekt med lagom svikt! Hästarna var pigga så det var gött att kunna trava o så! 

I måndags när vi red var det fruset så då blev det en skrittur bara, och på hemvägen var det så fint på ett ställe när månen lyste jättefint och det var frost på fälten och allt runt omkring. Något träd framför oss såg nästan lite spöklikt ut, och allting tillsammans blev som en tavla. Vi stannade till där för att ta kort, men resultatet blev inte riktigt som i verkligheten kan man säga! 😂 Micke stack fram sitt huvud och frustade och allting blev bara dimmigt och suddigt! Svårt med mobilkamera också, men bilden blev rätt härlig ändå på nåt sätt.

//Camilla 


Fasen vad det blåser ute

Känns som att allt ska blåsa bort! Storm i Värmland! För några timmar sedan var det -7 grader och nu 3+ och storm! 😳 det vänder fort! Ja, stallhästarna har fått sin kvällsmat precis och uteponnyerna har ätit klart och gömt sig i skogen (smart) så hoppas allt står kvar i morgon, nu låter det som halva gården håller på att blåsa iväg! Godnatt! 



Ute är mörkt, men inte så kallt

Kan inte tro att detta är december, är grått, dimmigt o mestadels plusgrader. Fördel , det går att rida på grusvägarna i alla gångarter. Nackdel det är lera långt upp över öronen på oss.. Hoppas på lite lite snö till jul iaf, fast verkar ju inte så troligt..! 

// Therese 

Kyligt

Här sitter jag och fryser efter ett kallt morgonpass i stallet. Red en mysig barbackatur också, hårt i backen var det så blev mest skritt men det var skönt att bara komma ut lite. 

Längtar lite tills snön kommer, men det lär väl säkert dröja tills efter jul innan det blir vitt på backen. 

Nu går jag in i en jobbubbla ett tag, så blir inget stallgöra på några dar. Vi hörs!

//Camilla


Första vinterdagen

Första dagen med boots på, nu är det vinter på riktigt! 

//Camilla


Gissa benen!

Nybäddat! Har varit och hämtat halm idag, o passade såklart på att lägga in ny fräsch bädd igen! Mysigt! 





RSS 2.0