Trasigt

Regnet har i stort sett öst ner ända sen i morse och jag är rätt nöjd med beslutet att inte rida något idag. Hoppas på bättre väder i morgon fm! Syrran ringde förut och berättade att Clea har haft sönder sitt eksemtäcke också, suck! Det andra denna sommar... Hon går med det gamla på sig nu, det är ihopsytt och funkar rätt okej. Det nya skulle tydligen också gå att laga, men det är trist ändå. Dyra täcken och något som hon inte kan vara utan så man vill ju gärna att de ska hålla. Men nu är det nog bara ett par veckor till hon behöver gå iklädd alla dessa tighta täcken och huvor, sen är den perioden över för detta år. Tycker faktiskt att hon har klarat sig hyfsat bra ändå denna sommar, och nästa år ska jag börja ännu tidigare att skydda henne så hon klarar sig minst lika bra då med förhoppningsvis.
För ett par år sedan kliade hon av sig så gott som all man, svans och pannlugg. Och det tar ju några månader för det att växa ut igen, lagom till nästa sommar hade hon fått tillbaka det igen... //Camilla

Internet krånglar...

Bjuder er idag på en bild på en dräktig Isadora, i hennes mage finns fina Maya!
 
Hade tänkt skriva mer, och bjuda er på lite bilder, men det är inte alltid det går som man tänkt!
 
// Therese
 
 

The end of summer...

Riktigt dåligt med uppdatering nu jag vet...
 
Vad ska man skriva då? Det har blivit höst på riktigt nu. Luften är kyligare och det blir bara mörkare och mörkare ute. Just i detta nu regnar och båser det rätt mycket, och det är riktigt mycket ruskväder. Ruggit som attan och då är det ändå bara augusti i almanackan än. Det känns knappt som det har varit någon sommar, men jag tänkte i alla fall lägga upp några fina bilder på de stunder som det faktiskt har varit sol och sommarväder.
 
Det är sådana bilder man får titta mycket på i flera månader nu och längta till sol och värme!
 
 
 
 
 
 
 
//Camilla

TÄVLING!!

Idag var jag ju på tävling i Hagfors. Det gick sådär...
 
Framridningen gick bra. Hon kändes mjuk o fin, men lite seg.
 
Inne på banan var hon seg, men banan såg ut som en sjö, den var fylld av vatten. Så hon tyckte inte det var särskilt kul att spriga i massa vatten pölar o bli blöt under magen...
Hon bröt av några ggr i galoppen och ville mest skritta under programmet. Men jag fick mer % än vad jag trodde.
Jag fick 59,33%...  Men är nöjd ändå! :)
 
Banan..
 
 
Wendy var på barnridning på Lillerud idag också... Tog med henne i transporten på vägen hem från tävlingen. :)
 
//Emma

Emma & Wendy!

Idag fyller Emma 13 år!! Så det ska nu firas med tårta, presenter och senare ikväll bio!
Imorgon ska det bli tävling för Emma och Karussell i Hagfors en klass, LB:2 ,ska bli spännande!
 
Wendy har denna helg blivit utlånad till Grums RK årliga barnridning på lillerud, så henne körde vi dit i morse,Hon såg riktigt lycklig ut när hon fick komma iväg och se sig om i värden lite!   Wendy är ett fint avelssto dessutom, 3 riktigt fina avkommor har hon fått! Själv är hon utställd med 40 poäng flera ggr! 
 
Wendy jobbar!
 
 
 
Emma med present!!!!
 
//  Therese

Ridning i Grums

Lastade pållarna och körde till Grums för lite ridning idag, Emma ville träna dressyr inför helgen och jag hakade på. Clea var rätt spänd till en början och jag fick kämpa en del med att få henne att gå fram och släppa genom högersidan. I slutet av ridpasset passade jag på att hoppa lite också eftersom det stod en hel del hinder framme i paddocken. I dressyrsadel och allt, men det gjorde inte så jättemycket för jag skuttade mest över småhinder. Mur, grind, vågplank och vattenmatta, Clea tyckte det var skitkul, var ett tag sedan hon hoppade nån annanstans än i skogen nu. Efter vi hade hoppat släppte hon verkligen och blev mjuk och följsam.
 
Emma var nöjd med sitt ridpass idag med, Karussell var jättemjuk från början och hon såg väldigt fin ut också. Hon tränade mycket på galopparbetet samt skolor och bakdelsvändningar.
 
 
//Camilla

Smörja

Idag var det lite småruggit väder så jag, Therese och Harriet passade på att ha en stor putsardag på logen! Vi smörjde allt nog i stort sett allt läder vi har, sadlar, träns, grimmor, skor, stövlar m.m. m.m. Emma började skolan idag så hon fick inte vara med på putsardagen, men hon fick sitt läder smörjt ändå! Skönt när alla grejer är rena, så skulle det vara jämt...  Försöker vara duktig ett par gånger i veckan åtminstone. Det är ju mycket roligare när man är flera och kör ett ryck sådär som vi gjorde idag :)
 
 
 
Slänger med en bild på godingarna Julia & Torpedo också!
Love is in the air.
 
//Camilla

Tisdagsträning

Tisdagar brukar betyda dressyrträning för Emma & Karussell, och efter några veckors upphåll var det idag dags för ett pass för Jenny igen. Jag passade på att slänga med även Clea i transporten när vi ändå skulle åka och red själv under tiden Emma tränade. Det jag hann se av Karussell så såg hon fin ut  och både Emma och Jenny verkade nöjda, så vi får hoppas att det håller i sig till tävlingen på söndag också!
 
Clea kändes sådär i dag, inte riktigt sådär fin som hon har varit senaste tiden. Det kändes som att hon vek sig lite till vänster och hon ville inte ta högerskänkeln lika mycket som jag ville. Men hon var rätt mjuk och fin på slutet i alla fall.
 
Diggan fick en ridtur tidigare under dagen, Therese red medans jag följde med ut som sällskap tillsammans med hundarna.
Emma innan träningen. 
 
Ha det fint!
//Camilla

Tjugonde augusti

Tog en promenad med Diggan på förmiddan och på eftermiddan red jag och Emma ut på Clea och Karussell. Det är väl ungefär det som har hänt hästmässigt idag. Förutom den vardagliga skötseln på alla hästar då såklart. Längtar tills våra fyra godingar kommer hem från betet så man kan börja pyssla lite mer med dom igen också!
 
Stallet börjar bli så gott som klart också, bara lite galler som ska upp och så ska vi köpa en liten dutt med mer färg så det blir färdigmålat. På ett sätt är det nästan så man längtar lite till hösten, tills man stallar in hästarna och hänger lite mer i stallet. Blir mysigt!
 
 
 
 
//Camilla
 
 

underbare sömmer.

en vanli möra ..... kaffe o fodra häster,  in o pyssle lite ...... men i da va ingen rikti vanli möra .  de va  liksom en extra go möra.... en varm bris mötte mä när ja öppna dörra , de va jummet redan på möran.  ja tänkte att i da blir de hett.     o de är ju värmen en går o längter etter så en kände sej på gött humör redan på trappa uttaför.  
  de blev en del gjort i dag fast värmen låg som ett löck över oss.   ja tog ut symaskin på altan o laga några täcken, vi rensa upp lite på logen ,  sen ble de ett döpp i poolen.  efter lunch tog vi oss äran att låte sola bränna på oss litte.   när em kom o de ble litte svalere så tog vi en cyckeltur.  de är otroligt va sverige ä fint .  en blir hemmablind.  innan emma o camilla tog en kvällsritt fick clea ett sömmarbad,   ... stackern, ho har sån hemsk klåda av alla knött.
i möra ska ja ta tag i detta evige ogräs som aldrig sluter växe......  måste va nön som gössler våra gräsmatte i smyg, för den växer så de knaker i backen.  
 
 
 
 
 
// Harriet
 
 
 
 
   

Lördag 18/ 8

Imorse åkte Jag , Harriet och Emma iväg till Kil för Emma skulle trimma lite dressyr på både Karussell och Clea. ( Camilla jobbade) Båda hästarna gick riktigt bra, trots att det regnade nästan hela tiden!
 
På em körde jag och Harriet ett ryck i stallet och på logen, skruvade upp krokar, hängde upp hövågen och gjorde lite mera plats helt enkelt! Harriet hann även med lite putsning av Cleas sadel som blev en aningen blöt efter dressyren i morse!
 
// Therese

Galoppfattning!

Jag och Emma tog en tur till sandgropen förut, hade egentligen inte tänkt att rida dressyr, men det blev så ändå!
 
Diggan var jättepigg, hon har varit det dom senaste dagarna iofs, men det är bara bra tycker jag, lättare att rida då, när hästen har egen bjudning.
Tänkta passa på på att träna på galoppfattningar, då Diggan har lite svårt för att fatta vä galopp, men idag flöt det på riktigt bra, hon fattade rätt galopp på hjälpen! :D Var så nöjd så jag gav mej där, både jag och Diggan var varma, så vi avslutade ridpasset med skritt på lång tygel i ca 30 min  gött det!
 
 
// Therese
 
 

Lycka

Jag och Clea tog en ridtur ensamna ikväll. Clea gillar inte att vara själv så speciellt mycket, i stallet brukar hon bli lite nervös och vara överallt när hon står där själv. Men idag verkade hon inte bry sig alls, hon stod så snällt på gången medans jag gjorde i ordning henne. Hon kollade bara lite efter de andra hästarna när jag red iväg från gården men det var allt. Efter att ha skrittat en bit tog jag tyglarna och tänkte flytta henne lite i skänkelvikning fram och tillbaka över vägen, och då märkte jag att hon var lite okoncentrerad. Men det försvann rätt snabbt när jag börjat jobba henne,
 
Galopperade i kvällssolen på en gräsväg som går precis bredvid en kohage, kossorna stod där och betade och det såg så fridfullt ut! Sedan tog vi vägen förbi hos grannen som satt ute och grillade, och det var en riktig skön sommarfeeling att rida förbi där i det ljumna vädret när det doftade nygrillat, helt underbart!
 
 
 
//Camilla
 

Lite dressyr och annat pyssel!

Har fortsatt med vårt hagbygge, det är nu klart! Alla stolpar är islagna, tråden är dragen och strömmen är på plats! Nu är det bara att ta hem hästarna! Får se när det blir, lär nog inte dröja.
 
Dressyr stod på schemat för Diggan, Clea och Karussell idag!
Jag tog en tur på Diggan först, red i skritt massa lösgörande jobb, hon blev riktigt, riktigt fin! Sen flöt traven bara på, hon var pigg och framåt ,men utan att bli "springig" som hon lätt kan bli annars, Det är verkligen en kanon fin ponny, hon är känslig, pigg och så fruktansvärt snäll så det finns inte!
 
Sen var det Emma och Camilla som fick jobba lite, Jag hjälpte dom lite med bakdelsvändningar, som var perfekt att träna på vår gräsplätt bakom garaget! Båda två fick till det jättebra, så jag är nöjd med alla 4! :) Ska bli kul att se Emma och Karussell på tävlingar nu under hösten, tror det kommer gå riktigt bra!
 
En "gammal " bild på Mig och Diggan!
 
// Therese

Intervall

Idag fick Clea & Karussell  en genomkörare i skogen vid lillerud. Körde intervallträning och det blev jobbigt för både hästar och ryttare! Men mycket galopp och det är ju kul :) Nyttig träning för dem och det kommer vi ha stor nytta av senare. Två mycket svettiga hästar som fick duscha efteråt. Det var uppskattat!
 
Sedan var det dags att ta tag i nästa häst, Diggiloo. Idag fick jag äran att rida henne, det var nog ett par veckor sedan. Therese som rider henne mestadels annars, men idag följde hon med ut med Sammie i koppel istället. Märker skillnad på henne varje gång jag rider Diggan, hon blir bättre och bättre! Hon är svår på det viset att hon är både känslig och framåt, man vill rida henne med så små hjälper som möljigt samtidigt som hon inte bara får springa iväg heller. Men med mer ridning och träning kommer det bli galant, det är jag säker på.
 
Fina Sammie.
 
Ha det gött! //Camilla

täckesprovning

Var såklart sugen på att prova de täcken vi köpte på ullared, så Diggan fick stå som modell medans vi prövade det ena täcket efter det andra. Hon ligger rätt bra i storlek, varken störst eller minst, så det var ett bra val.
 
Tyvärr krånglar bilduppladdningen grymt mycket idag så jag bjuder på de bilder jag lyckades få in.
 
 
Här med tjockt innetäcke som kan vara skönt till vintern! Hon fick också inviga ett par nya benlindor.
 
Ländtäcke i fleece.
 
När vi var klara tog vi ut henne för att longera. Jag, Therese och Emma hjälptes åt alla tre, och Emma som aldrig har longerat förut ville gärna testa det. Det gick jättebra! Diggan är ju världens snällaste så hon är en bra läromästare!
 
 
 
 
 
 
Passar på att slänga in en bild på Clea i hennes nya eksemtäcke också. (både täcke och huva kommer från hööks)
 
 
//Camilla
 
 

Söndagspyssel!

Har påbörjat bygge av ännu en hage, hagen som våra små ponnyer ska ha, som går på bete just nu! Trots att det idag har varit ganska varmt,så närmar sig trots allt hösten med stormsteg och våra ponnyer ska strax åka hem .
 
Fina Greta och Vissla!
 
Isadora och Segermons Maybelline ( Maya)
 
// Therese

Gårdagens shopping

Det blev en hel del som alltid när man besöker Ullared. Man blir ju lika hysterisk som alla andra när man är där, och sliter i allt man ser! Drog redan 4 på morgonen för att vara där i tid och gick där nästan ända tills de stängde. Lika bra när man ändå har åkt hela vägen dit att man har ordentligt med tid på sig. Lyckades nog spendera några hundralappar mer än tänkt, men överlever förhoppningsvis ändå. Fick mycket för pengarna! Förutom en grymt massa prylar och kläder till oss själva så blev det en drös med hästgrejer.
 
Harriet kollar priset...
 
 
Vi köpte tillsammans:
 
5 regntäcken
ett tjockt stalltäcke
ett ländtäcke i fleece
ett reflex-skrittäcke
3 par ridbyxor
tröjor/jackor
ett gäng med boots
lite benlindor
benreflexer
ett par schabrak
ett longerspö
lite ridstrumpor
långkalsonger
thermoridbyxor
ett gäng vantar
massa hästschampoo
karledssalva
jodopaxsalva
tränshängare
boxskyltar
stalldekoration
uppbindningsringar
grindhandtag
ett antal meter stängseltråd (behövs när vi ska göra en till hage tills Issa, Maya, Greta och Vissla kommer hem från betet)
 
Säkert glömt något, men det var allt vi kom på nu!
 
Tur vi hade transporten med, annars hade vi aldrig fått plats i bilen hem!
 
 
 
Påväg in! Till vänster vår vän Camilla"Fanta" som också var med.
 
Fint!
 
Ovanför stalldörren
 
 
En bråkdel av alla hästprylar
 
Nu ska vi ut och tvätta benen på Julia, Torpedo och Diggan med det schampoo vi köpte och sedan smörja med nya karledsalvan!
 
Ha de!
//Therese & Camilla
 
 
 
 

Mot Ullared!

God morgon! (eller vad det nu är) Idag blir det shopping för fulla muggar! Kommer hem i natt, så vi hörs i morgon.
 
 

OS

Inspirerad efter OS-finalen i dressyr fick det bli ett dressyrpass i kväll. Trots att det kändes rätt bra, särskilt ju längre jag red, så är det nog en liten bit kvar tills man är i klass med OS-ryttarna! ;)
 
Finalen bjöd i alla fall på mycket som var sevärt, kür är ju iofs alltid kul att kolla på, men en OS-final innehåller ju ändå världens bästa ekipage så det är väl inte konstigt om den håller hög klass. Procenten var skyhöga och trots fina ritter av både Patrik och Tinne så var de inte riktigt nära medaljplats. De tre som hamnade på pallen var helt klart värda det. Parzival som kom på andra plats såg riktigt bra ut tycker jag. (Det gjorde ju de andra också såklart!) Spanjoren Juan Munoz Diaz med sin vita PRE-hingst är alltid lika frän att se, och Edward Gals Undercover gillar jag skarpt! För att inte glömma Anky och Salinero.
 
Tyskland, Nederländerna och Storbritannien är som vanligt framgångsrika och svårslagna. Tyskarna som vunnit lagdressyren senaste femtioelva åren fick nöja sig med silver efter att britterna stod för otroliga resultat. De vann ju dessutom laghoppningen så de har inget att klaga över!
 
Överlag tycker jag svenskarna har gjort riktigt bra insatser i både hoppning, dressyr och fälttävlan, men det har varit grym konkurrens. Vi fick ju åtminstone med oss en medalj från fälttävlan, det är inte illa :)
 
Tycker såklart synd om Roffe också, riktigt trist att han inte kunde vara med. Men han kommer igen, det är jag säker på! Han är en riktig förebild som förtjänar all framgång.
 
Nu ska jag se 200 metersfinalen!
//Camilla
 

Kör lugnt på landet!

Tog en ridtur ihop med Emma och Karussell nu under kvällen, Diggiloo var nöjd med att få sällskap (Hon brukar oftas ridas ensam, är inte lika mycket igång som dom andra hästarna) Men hon kändes väldigt mjuk och lagom mycket framåt! Vi red i skogen på lite olika stigar och både klättrade och travade omkring en stund innan vi vandrade tillbaka mot stallet igen.
På vägen ut när vi skrittade ifrån gården, mötte vi en bil som körde mycket mycket fort, vilket är oansvarigt och tråkigt, det kunde lika gärna ha slutat illa, men som tur var så är både Karussell och Diggan rätt lugna av sig så dom stod stilla och bilen hann tvärbromsa och svänga in på kanten. Det är lite skymd sikt precis där vi var och vi red på kanten, och om vi inte hade hört bilen komma så hade det nog smällt!
Ja solen sken på oss hela ridturen iaf!
 
 
// Therese

Tisdag 7/8

Och det regnar, idag med...Hann precis rida innan det började iaf,som tur var! Diggan fick gå ut och jogga i skogen, Camilla och Sammie var med och gick! Var ute i ca en timme,och solen var nästa nästan framme, så ganska bra rid och promenadväder. Sen kom regnet, så resten av hästjobbet fick göras i mer eller mindre regnskurar .Hoppas på bättre väder i morgon så det kanske finns en chans att backen hinner torka upp innan nästa regnväder kommer!
 
Passade på att kika lite på OS och Dressyr under em, många fina hästar och ryttare fanns det att se! Ska bli spännande att se Finalen och speciellt våra två svenska ekipage som tog sig dit!
 
Sammie!
 
 
// Therese
 

Dressyrtrim

I förmiddags lastade vi Clea & Karussell och åkte till Kil för att trimma lite dressyr. Var ett tag sen de gick på ridbana nu, så det var gött. Kan ju jobba dem bra här ute också, både på fält och även en sandbana vi har hittat i skogen som vi brukar rida på.
 
 
 
Zigge och Harriet som åskådare
 
 
 
Nu ska jag kolla lite OS-hästhoppning!
//Camilla

Barbacka!

Tog en lugn och stilla barbackatur på Diggan i morse, Det var ju inte den bekvämaste ponnyn att rida barbacka på, men det gick bra ändå! Tycker det är ganska rofyllt att sitta och skritta barbacka på långa tyglar i skogen när solen skiner! Tror Diggan tyckte det var lite mysigt oxå!
 
// Therese
 
 

Jennifer.

Idag lånade jag ut Clea till Emmas kompis Jennifer som var här på besök. De var ute och red i skogen här omkring ett tag. Tror att Jennifer gillade Clea rätt bra, och det passade även mig ypperligt för jag har haft ont i ryggen ett par dagar. Igår var det en riktig pina att rida, ryggen värkte så jag kunde varken rida lätt eller sitta ner så jag fick stå i lätt sits hela tiden (förutom när vi skrittade). Så en vilodag för min del var nog bara bra, samtidigt som hästen fick motion! Clea skötte sig super och både Emma och Jennifer verkade nöjda, så alla var nöjda och glada :)
 
 
Innan avfärd!
 
 
//Camilla

Födelsedag!

Idag säger vi GRATTIS till Camilla som fyller 21 år! Hon står just nu och bakar tårta till oss! :)
 
Camilla och Sammie!
 
Camilla, Julia och Torpedo
 
Själv har jag varit ute och ridit på Diggan i morse, Camilla och Emma följde med till fots och plockade smultron, hallon och blåbär! Diggan och jag tränade på galoppfattningar på en härlig sandväg i skogen, vi jobbar på att ta vä galopp då det inte alltid funkar, men det tar sig sakta men säkert framåt iaf!
 
Mitt <3 Julia fick äta lite gräs utanför hagen !
 
Nä nu ska vi fortsätta med lite födelsedagsfirande :) Och även jobba lite såklart! :P
 
// Therese
 
 

mera färg !!!

nu va de ja igen, ja.. ho me den bree värmlänskan....
 nu börjer stalle ta en hälig förm, den goe röe färjen kramer öm en när ja kliver in .  vi har måla än en gång så nu täcker den helt.   ...o ja örka inte hölle mä, va tvungen o måle nöra blommer på vägga...
    vi har en hun som heter zigge på gårn, han e en dansk svensk gådshun o han ville ju gärne vare me o ja löver att han va både rö o grön innan vi va klare för dan.   men de gick bort i   "tvätten"  . 
    i skrivande stund ä camilla o emma ute o rider så ja o therese  ska förberede lie mat sen avslutar vi dan me en film.  ha jöbba bra i dag.      i möra tar vi nya tag.
 
paus!
 
väntar på att färgen ska torka!
 
Mina vackra blommor!
 
// Harriet
 

RSS 2.0