Vintrigt

Imorse när jag åkte till stallet snöade det, det är tydligen standard när jag ska släppa ut för det var nog tredje gången i rad nu som det var snöstorm... Jaja, det blev inte så mycket snö denna gång utan det gav sig ganska direkt. 

Fick ganska mycket gjort i alla fall, förutom fodring och utsläpp så hann jag både rida, mocka, fixa hö och byta vatten innan klockan 12. Hade från början tänkt göra något med Greta också men vi gick på en promenad igår istället. Var ganska bra underlag på grusvägen igår för de skrapade fram en massa grus isället för is, och det kände Greta med för hon fick bra fäste och blev nästan lite hetsig studtals!

Nog bloggat för denna gång, ha en skön helg så hörs vi!
//Camilla 


Inte många knop idag..

Pga av detta konstiga väder.. Snö o kallt en dag , nästa dag plusgrader o regn vilket resulterar i isgata ... Går knappt ta sig fram... Ge oss snö och minusgrader ! Det är vinter nu! 





Fotoväder!

Sol, vindstilla och alla hästar utan täcken, härligt! 







O även Sammie fick bli med på kort



Greta & jag

Vi tog oss en promenad idag, Greta och jag. Inget vidare kul väder när det både regnar och snöar på samma gång, men det var åtminstone rätt okej underlag att gå på, lite slaskigt men inte så halkigt. Blir värre imorgon när det har frusit på... Har aldrig varit med om konstigare januari-väder tror jag, växlar hela tiden och det är ingen ordning alls. 

Jag och Therese har delat upp lite så jag har Greta mest och hon har Vissla. Självklart hjälps vi åt och byter ibland också, det tror jag är bra både för oss och hästarna, men det kan vara skönt att ha en huvudhäst att ägna sig åt mest. 

Nu sitter jag och väntar på Emma som är påväg hem från skolan, ska ut och blöta ner mig en gång till och ta en ridtur på Clea. 

//Camilla 


Natti natti




Ridning x 2

Två ridturer avklarade för min del idag. Först ut Greta tillsammans med Therese på Vissla och Emma på Micke. Det var en skrittur på den vintriga vägen, och efter det tog jag och Clea en tur ensamma och vi joggade lite i nysnön för att förhoppningsvis träna lite magmuskler! Ganska bra underlag ute nu och dessutom mycket ljusare när det är snö, så tummen upp för snön! 👍 

Nu önskar jag er en trevlig lördagkväll allesammans!
//Camilla 


 

En liten ridtur

Blev det på Greta och Vissla! Barbacka i den knarrande snön! Mysigt! Jag red Vissla och Camilla satt på Greta. Vissla hade täten idag , och jag ger henne mycket väl godkänt  i betyg, hon  går fram överallt  även om det är lite läskiga saker som dyker upp, bara att driva mjukt framåt så fortsätter hon att gå på . Greta är lika duktig hon, men hon är knappt rädd eller tittig för något , hon är bara glad att få vara med! Gillar deras psyke riktigt mycket, de är pigga , vakna och alerta, men ändå coola! Precis som jag vill ha dem! 

// Therese 


Snö igen!

Härligt!! Ponnyerna blir så pigga och busiga , brallar och busar i hagen! , så som de ska vara! 😄 


Promenix & fix

Tidig tur till stallet imorse för att släppa ut hästarna och sedan fixa stallet. När det var gjort tog jag med mig Clea på en långpromenad tillsammans med Therese plus hundarna, både Sammie & Zigge var glada eftersom det snöade så de hade ganska bråttom. Clea gillar att vara ute och promenera och går alltid på väldigt friskt när jag går bredvid! Det var en mysig tur men lite halkigt ibland för under snön är det blank-is på vissa ställen och det bryr sig inte djuren om så de bara knallar framåt medan vi halkar efter! På hemvägen fick vi all snö i ansiket så det var väl mindre mysigt, men man blir väldigt varm av att gå så inget synd om oss inte. Klockan 12 var allt fixat och jag åkte hemåt. Tänk vad mycket man får gjort när man går upp tidigt ändå! 

Hoppas ni haft en bra onsdag!
//Camilla 



Ryckigt

Idag var Vissla nästa häst på tur att friseras, men hon har så mycket man att vi bara kom halvvägs idag, trots att både jag och Therese hjälptes åt. Vissla tycker inte det är speciellt roligt när vi rycker manen så hon gör allt för att slingra sig undan och då tar det ju ännu längre tid. Men lite mindre man blev det och vi får ta det sista en annan dag helt enkelt. 

När vi hade släppt ut henne i hagen igen tog jag in Clea för en ridtur. Det har ju kommit snö nu så det var fint underlag ute (för de som har brodd vill säga, glashalt under snön). Clea var rätt pigg och speciellt när jag red till en skogsväg där vi ofta brukar galoppera, då råkade det visst bli en riktig busponny-galopp i nysnön... Det var roligt, och Clea var som en tickande bomb nästan :)  

Hoppas ni haft en bra tisdag!
//Camilla




Hos frissan

Nyklippt Greta!



Kloka djur

Hästar! 
De lyssnar och finns för dej, ge dem mat   
och kärlek så har du en vän för livet! Underbara individer! 💜



Dagens 5

DAGENS VÄDER: Plusgrader, lite mulet, lite regn, lite sol och framför allt, mycket blåst!

DAGENS KLÄDSEL: Varm tröja, jacka, bara ett par byxor, många strumpor och gummistövlar. (Fast jag bytte till vinterskor innan jag red, om någon skulle vilja anteckna detta).

DAGENS FRISYR: Mössfrilla som sedan blev hjälmfrilla. Skönt på vintern när det bara är att dra en mössa över huvudet och strunta i att kamma sig!

DAGENS TRÅKIGASTE: Att det är svårt att ta sig fram utomhus om man inte har skridskor på fötterna. ( för min del hade det varit minst lika svårt att ta mig fram ändå, eftersom jag ser ut som bambi när jag har skridskor, men ni fattar nog vad jag menar)

DAGENS LÄNGTAN: Jag vill ha en riktigt fin vårdag, så man kan tvätta allt från hästar till utrustning ute i vårsolen!


Det var allt för denna gång. Trevlig helg!
//Camilla 




Verkning av barfotaponnyerna !




Dagens fynd

Snart är det dags för eksemsäsong igen... Lika bra att ladda upp, och idag var det dessutom halva reapriset så jag passade på med både ett eksemtäcke och ett flugtäcke. Fick båda för 391 kr! 

//C



Go möra

Det är tidig morgon och snöar gör det, men hästarna vill ha mat ändå. Hoppas det blir ljust ute snart också så man ser nåt när man går ut och grejar. Hade tänkt rida en sväng också när hästarna har käkat frukost, får se hur det blir med det, med tanke på vädret. Känns ovärt att det snöar som tusan nu när det står att det ska regna hela eftermiddagen sen... Jaja, det spörs hur det blir! 

God morgon i alla fall!

Jag tror faktiskt det börjar ljusna på lite nu! Vi hörs.
//Camilla


Följ inte bara oss ...

Utan även emmaknoos.blogg.se 👍 


Fredag

Barbackaritt i förmiddagssolen stod på schemat idag, efter lite stallpyssel. Härligt väder!

Nu önskar jag er trevlig helg och bjuder på några bilder jag tog förut.

//Camilla 





snowtime

Uteritt i nysnön idag, äntligen är grusvägen fin så man kan trava där! Lite kramsnö dock så man får passa sig lite så det inte packar sig under hovarna, men det gick helt okej idag. Men nu ska det bli regn tror jag, så denna snön var nog kortvarig tyvärr. Måste vara mildaste vintern på länge... Enda som är bra med det är att hästarnas vatten inte fryser!

Bjuder på en fin bild...
//Camilla 


Snö, äntligen!

Skönt att det är fruset i marken, men det blir ännu lite bättre med snö! Ljusare och renare. Är ju inte så bra underlag att rida på heller när det bara är hårt och knackligt, även jobbigt för de ponnyer som är oskodda att röra sig! Men lite vitt puder blir perfekt! 


// Therese

Tillbakablickar på 2014

 
Januari:
 
Året inleddes med milt väder och regn, det var så lerigt i hagarna att Harriet fastnade med stöveln och trampade ner sig i bara strumpan, så kan det gå. Ett par veckor in i januari smällde det till och blev kallt och det kom massa snö! Alla var glada för det och vi red så mycket vi bara kunde! I slutet av månaden fick Torpedo kolik och det var mycket turer in till djursjukhuset, inte alls kul. När han blev friskförklarad fick jag ringa veterinären för att Clea blev sparkad på ridturen av Issa. Det var kaos med en taxibil som hamnade i diket och det slutade med att Clea fick ett broddhål in i bogen. Men det läkte bra av sig själv. Torpedo fick sedan lite kolikkänningar igen, men det gick bra som tur var. Innan månaden var över hade Maya fått prova träns för första gången också.
 
 
 
 
 
Februari:
 
Första delen av februari var ganska lugn, bloggen pryds mest med massa blandade bilder från olika tillfällen, vi var förkylda i omgångar och hästarna tog det lite halvlugnt. Vi tittade mycket på vinter-OS såklart också. Efter halva månaden kom vi igång lite mer med aktiviteter och det flöt på. Emma och Issa var på sin första riktiga dressyrträning tillsammans och Maya höll på att slita av armarna på både mig, Therese och Emma när vi skulle spola benen på henne.
 
 
 
 
Mars:
 
Här fick vi vårkänslor och hästarna gick utan täcken och göttade sig. Det kom en stor vit boll och hälsade på i hagen. Greta fällde och var lite sur och grinig, men det funkade rätt bra att rida ändå. Det blev några turer till Lillerudsskogen med hästarna och vi kunde även passa på att rida en del på fälten. Greta och Vissla fick göra sina första framdelsvändningar och Emma trimmade lite med Clea.
 
 
 
 
 
 
 
 
April:
 
Här är denna tiden på året när man brukar bli lite pysslig. Kanske sitta och putsa eller fixa med något ute i vårsolen, tvätta massa täcken och schabrak efter vintern, tvätta hästar och dra av dem sista vinterpälsen, rycka manar med mera. Clea, Issa, Greta och Vissla trimmades i dressyr samt fick löshoppa i hagen. Maya hade sadel, promenerades samt hängdes lite på. Emma och Clea tävlade dressyr i forshaga, och fick åka hästbuss dit.
 
 
 
 
 
Maj:
 
Maj månad inleddes med att Greta och Vissla fick hoppa med ryttare för första gången! Senare fick Maya testa att skutta över bommar med Karussell som sällskap och vägvisare. Emma och Clea tävlade i div III, och gjorde några tävlingar tillsammans, en blågul rosett hade de med sig hem också. Isssa fick åka på ett par pay and jump i kil och innan månaden var slut hade även hon och Emma startat sin första dressyrtävling tillsammans. Förutom träning och tävling så mockade vi hagar och hästarna fick käka gräs.
 
 
 
 
 
 
 
 
Juni:
 
Då var sommaren här och sommarens första natt fick våra innehästar börja gå ute på nätterna. Ett par dar senare blev det en massa regn och de fick stå inne nån natt eller två igen... En dag skulle jag hänga lite på Maya var tanken, men hon var så lugn att jag satt upp på hennes rygg på riktigt istället. I mitten av månaden åkte vi till Brolöten och lämnade av Emma och Issa för några dagars dressyrkurs. Under tiden de var borta körde jag ett par genomkörare i dressyr med Clea och sen åkte vi på pay and jump. Sedan var det midsommar och på en av årets ljusaste nätter tog vi oss en nattritt i pyjamas. Veckan efter mockade vi och körde ett rejält ryck i lösdriftshagen, Greta var förstås taggad på att vara med så Therese satt upp och red runt lite utan sadel och träns... Precis i slutet av månaden såldes Issa och det var med blandade känslor som alltid när någon flyttar.
 
 
 
 
Juli:

I början av juli tog vi oss en tripp neråt i landet för att kolla på storhäst åt Emma, vi kollade på Micke och en till. Micke följde inte med oss hem då, men det blev bestämt ganska tätt därpå att hon skulle få flytta till värmland. Annars då? Juli bjöd på mycket varmt väder, jag höll igång Clea lite men det var ganska lugnt. Hästen var svettig redan innan man red.. Mycket insekter tyvärr och Clea går hela tiden täckt med eksemtäcke. Hästarna som inte hade tillgång till vindskydd fick gå in några timmar då det var som varmast på dagen. Micke hämtades hem i slutet av månaden och alla stona blev brunstiga när han kom till gården! Minns ni vilket kanonväder juli bjöd på? Vi gjorde ärligt talat inte jättemånga knop under den perioden, men transporten fick sig ett årligt bad åtminstone. 
 
 
 
 
Augusti:
 
Regn och åska hade augusti att bjuda på, i alla fall till att börja med. Aktiviteten var ganska låg, Greta rymde lite och Clea hade sönder sitt eksemtäcke. Det blev lite ridning med Clea och Micke och det byggdes även uteboxar till dessa två. Sedan vart det lite semester och världens bästa mamma var hästvakt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
September:
 
September var vädermässigt en väldigt härlig månad. alla hästar som skulle ridas började sättas igång. Julia fick svans och hovskägg trimmat och lite annat pyssel efter sommaren, Clea fick ett sista litet bad inför hösten efter sommarens klåda. Maya har växt mycket efter sommaren och börjar bli stor som ett hus!
 
 
 
 
 
 
Oktober:
 
Första veckan i oktober bjöd på fint höstväder, men efter 7 dagar kom rusket och vi fick stalla in hästarna som inte går på lösdrift. Väldigt länge de kunde gå ute ändå måste jag säga! Clea trampade på en jättestor sten som fastnade i hoven och hon var lite halt några dar, istället för bantning gick hon ute och njöt av att rulla sig. Den sista oktober blev höstens första "ta på alla reflexer och rida ut i totalt mörker"-tur, och då tyckte jag faktiskt att det var lite mysigt.
 
 
 
 
 
November:
 
Novemer är november, och det är sällan roligt. Det var blött och mörkt mest hela tiden och på grund av det, samt tidsbrist hände det inte mycket varken på bloggen eller i verkligheten. Två grejer minns jag iaf, Karussell och Vissla rymde, inte bara en gång utan två gånger på samma dag. Efter det fick hagen ses över och det drogs ny tråd. En annan dag blev Clea rädd för en katt när jag red och jag ramlade av... Sedan blev det tillslut lite frost ute och sedan var det första advent.
 
 
 
 
December:

Nu blev det brodd och bootssäsong. Harriet verkade hovarna på Julia,vi lussade för grannarna och 
veterinären kom och vaccinerade alla pållar. Sedan var det jul! I mellandagarna hände den där olyckan jag skrev om här om dagen när Emma fick hjärnskakning. Hon fick åka och köpa sig en ny hjälm efter det och jag köpte en rumpvärmare. Vi hann även inviga den nya utrustningen innan det blev nytt år. 
 
 
 
 
 
 
Det var det, nu är det nytt år och det återstår och se vad det har att bjuda på.
 
//Camilla

RSS 2.0