Hockey!

 
 
Nu ska vi bänka oss vid tvn och hejja fram Färjestad!
 
// T & C
 
 
 
 

Bildinlägg!

Bus Greta & Vissla!
 
Jag & Julia på träning för bästa Jenny!
 
Hubertusjakt -08 på bästa newforestarna <3
 
Clea vill hoppa, men det där med rosett och stå still för fotografering kan kvitta! ;)
 
Greta blåöga!
 
Trollet Vissla!
 
Fina hästar <3
 
// Therese
 
 

En länk!

Ville ge er läsare en länk till en trevlig blogg som jag tycker ni ska kika in på! Det är Emmas blogg, tjejen som är vår " syster" som vi delar liv och hästliv med!  Lova att ni kikar in ;)
 
www.emmaknoos.blogg.se
 
 
 
 
// Segermon
 
 
 
 

Långfredag!

Och en tråkig dag tyckte våra kära ponnyer på lösdriften, för dom hade på något sätt lyckas riva ner den nedre tråden i hagen ( inte förstört den som tur var) men mittentråden var av  igen! ( 2:a gången denna vinter på nästan samma ställe)
Det var tur att vi  upptäckte detta medans det var ljust iaf, lättare att se och fixa då!
Men nu är hagen hel och fin igen och ett nyladdat batteri sitter på plats!
Som tur var så hade ingen skadat sig på tråden, och ingen hade rymt heller! :P
 
Greta brukar vara kvick ut annars om hon får chansen, det har hänt ett par ggr sen i somras, en gång tyckte hon gräset såg grönare ut på andra sidan och nu senast, smet hon ut när Emma skulle ta in Issa. Just vid det tillfället råkade en cyklist komma förbi, och Greta, den tokponnyn springer efter cykeln. Stannade cykeln så nosade Greta på allt, pakethållaren och tjejens väska osv, när hon sen börja cykla, sprang Greta gladeligen efter igen... Efter en stund och med 4 personer, lyckades vi äntligen fånga henne! Ja , vad ska man säga! Vi skrattade ganska gott sen i efterhand, det var rätt komiskt ändå! 
 
 
 
bjuder er på en vinter och en sommarbild så här i påsktider! :)
 
// Therese
 
 
 

Glad påsk till er alla!

Emma & Wendy på påskhoppningen förra påsken, då var det full snöstorm, som ni kanske kommer ihåg! :P
 
Glöm nu inte att äta massa godis och ägg :)
 
Trevlig helg på er!
 
// T & C
 
 

Den som sa...

...att man inte kan köpa lycka för pengar visste inte att man kan köpa en häst.
 

Maya fäller...



Haha, hon ser för dum ut alltså! Men snart är hon nog grå!

Böse!

Skulle ju träna Greta lite idag. Hon är att en riktig böse alltså! Vill att det ska hända något hela tiden, och det gör det också kring henne. Longerade henne lite grann först och sedan red vi lite, precis som vi gjorde med Vissla igår. Longerinigen gick bättre med Vissla måste jag säga, det finns inte något mellanläge riktigt på Greta. Antingen står hon still eller också går det väldigt snabbt. Men vi tog några varv i båda varven och sen nöjde vi oss när hon lyssnade hyfsat. Sedan var det Thereses tur att vara pilot idag, och jag gick på backen. Att rida är inga problem, hon lyssnar rätt lydigt på start och stopp. Vi testade även på henne att använda tyglarna när vi bromsade, och det gick fint! Tror hon är en häst som är lättare att hantera från hästryggen än från backen faktiskt!
 
Vet inte vem som var tröttast när vi kom tillbaka, förmodligen jag och Therese. Greta hade ju iallafall energi kvar... ;)
Att göra ett pass med Greta är som en hel veckas träningspass, haha! 
 
 
Stôlle! :)
 
//Camilla
 

Dagens to do-list

* stallfix
* träning med Greta
* ridning
 
 
 Har gått en långpromenad med dogsen och det såg ut såhär ute.
 
Ganska skapligt får man väl säga, så det finns inget att gnälla över. Bara att köra!

Soligt pyssel

Efter utsläpp och frukost tog jag och Therese fram hinkar, shampoo, pälsglans samt svamp och borste. Det var nämligen dags för ett litet vårbad! Julia stod först på den listan så det blev hennes tur idag. Badade inte hela hästen, lite kallt för det än, men tog det som var mest välbehövligt, svansen och bakbenen. Och välbehövligt, det var det verkligen. 
 
 
 
 
Oj, vad ren och fin hon blev, svansen skimrade och benen blev alldeles lena! Sedan blev det lite mys och gos såklart, samt lite pälsborttagning, jisses vad hon fäller alltså!
 
Nästa häst till tagning blev Vissla, fast dock inget vårbad för hennes del. Hon fick jobba lite istället. Tog in henne ensam i stallet just för att det kan vara bra att träna på, ofta har man ju kanske två hästar med in. Men Vissla bryr sig inte det minsta om hon är själv eller har sällskap, så det är ju positivt. Väldigt lugn och trygg för det mesta faktiskt. 
 
Vi fixade i ordning henne med utrustning och grejer och sedan tog vi ut henne för att longera henne lite. Det har hon inte någon jätteerfarenhet på direkt. Men hon skötte sig bra tycker jag, det var nog lite jobbigt för vi höll till på ett fält och det var lite tung snö där... Jag tyckte det var jobbigt att pulsa (ändå var det inte ens direkt någon djup snö men i alla fall) och hon blev lite anfådd hon med! Nöjde oss efter bara några varv och sedan gick vi till grusvägen istället där jag satt upp och red lite grann. Therese gick bredvid och höll i linan och jag själv höll i tyglarna. Har inte testat att ha någon kontakt direkt med munnen innan, utan det har varit den som gått på marken som bromsat med hjälp av grimskaft, samt rösten såklart. Nu testade vi start och stopp, enbart med hjälp av rösten och att jag tryckte med skänklarna/ tog lite i tyglarna. Hon svarade jättebra på det!
 
 
Duktiga, fina ponny.
 

//Camilla

Isadora såld!

Jepp jepp, vi har alltså sålt Issa. Men det blir ingen större skillnad för hennes del, hon kommer bo kvar här på gården och gå i samma hage med sina kompisar. Det är nämligen så att Emma är hennes nya ägare!
Det är dags för Emma nu att trappa ner på B-ponnytiden och byta upp sig till större storlek på häst. Emma har ridit Issa en del nu på senaste tiden och när hon kommer igång mer ska de börja träna och såsmåningom också tävla. Tror det kommer bli kalasbra detta! :)
 
PS. Det var alltså detta som var "dagens händelse" i listan som publicerades här på bloggen igår, ifall någon undrade ;)

23/3

DAGENS RIDTUR: En lite längre sådan i det härliga vädret, jag på Clea, Emma på Issa. Mycket skritt, en del trav och liiite galopp. 
 
DAGENS KLÄDSEL: Ridbyxor & fleecetröja! (med underställ under) samt mössa och vinterdojjor (hälften vår, hälften vinter)
 
DAGENS LÅT: Radion i stallet har lite halvtaskiga batterier, hörde "Empire state of mind" men låten tystade varje gång Alicia Keys sjöng "New York"..?!
 
DAGENS DUSCH: Duschade när jag kom hem från stallet, inte tvättat håret på två dagar så det var skööönt

DAGENS FRISYR: Möss/hjälmfrilla
 
DAGENS HÄNDELSE: Hmm, det skriver vi om en annan dag. Ganska snart!

DAGENS VILL HA: En lagom mjuk och sviktande grusväg

DAGENS TRÅKIGASTE: Cleas broddtramp på högerbak, inget djupt sår och hon är inte halt, men däremot ganska öm

DAGENS HUMÖR: Bra, solen gör ingen besviken!

DAGENS SJUKA: Fixade alla höpåsar på ett litet kick, och pratade om vad snabba vi var. När vi nästan var klara  tog hösilagebalen slut och vi blev tvugna att öppna en ny. Det tog lätt en kvart att öppna balen och fylla den sista, något som borde ha tagit ett par minuter bara, Ska aldrig mer säga att det går snabbt och smidigt...

DAGENS LÄNGTAN: Sommar!

DAGENS PERSONER: Emma, Harriet & Therese
 
 
//Camilla
 
 
Sommar........

Natti

Ska gå ut nu och kvällsfodra och natta hästarna. Sedan är det natten för egen del också, trött ;)

Trevlig helg på er alla, och godnatt! :)



//C

Stallkompis

Jag och Emma red en sväng på Clea & Issa ikväll, väldigt hårt på grusvägen så där blev det bara skritt men tog några vändor i trav på en skogsväg i närheten, så det gick fint! De funkar rätt bra ihop de där två damerna, hade nog förväntat mig att de skulle vara mer tjuriga på varandra faktiskt. Clea brukar vara sur på 99 av 100 hästar typ, och Issa kan också sura om hon tycker någon annan häst kommer lite för nära. Men än sålänge har det funkat bra att rida ihop! På tal om att funka rätt bra ihop förresten, släppte ju Clea och Karussell i samma hage i förrgår. De verkar komma hyfsat bra överens fortfarande, så det är ju jättebra. Clea kanske inte är sådär hatisk mot andra hästar längre, haha! Hon surar aldrig nånsin mot människor, men mot andra hästar alltså... Skulle verkligen vara jätteglad om de kan fortsätta gå tillsammans, vill ju gärna att alla ska kunna ha hagkompis! 
 
I alla fall, när vi stod i stallet och grejade i ordning hästarna innan ridturen så såg vi en katt ute på logen, samma katt vi möttes av häromveckan när vi kom tillbaka från en ridtur. Den gången kom den uthoppandes från Torpedos box (?!) och idag sprang den först runt på logen och jamade, sen följde den med oss ut på stallgången och strök sig runt våra ben och även mot Cleas ben! När vi sedan red iväg hade vi den lilla grå, fyrbenta krabaten på efterfölje en bit, hela tiden högt jamandes. Känns som att vi kanske har fått oss en liten stallkissemiss!
 
 
Någon som däremot inte får vara stallkatt är denna godingen!
 
//Camilla

Kärlek!

Vill bara säga att kärlek mellan häst & människa är bland det bästa som finns..
 Jag älskar alla våra ponnyer, och om det inte handlade om tid och pengar skulle jag aldrig sälja nån. Älskar dom allihop, blödig som man är... 
Alla hästar är värda det bästa, det är fantastiska djur, ge dom lillfingret så får du hela handen tillbaka!
 
Har alltid älskat hästar och kommer alltid att göra, vissa hästar sätter mer avtryck i hjärtat än andra, men ge en häst kärlek, omtanke och respekt så har du en vän fär livet!
 
För så funkar dom underbara varelserna, dom kräver inte mycket, men dom ger 1000 ggr tillbaka! <3
 
 
 
 
 
 
// Therese
 
 
 

Lite kul :)

 
http://orusst433.se/avkommor.html
 
Ganska långt ned på sidan hittar man texten:
"Karussell ligger även tvåa i hela Sverige i russavelsföreningens statistik för russ som tävlat i dressyr 2012."
 
 
 
Kul!
 
 

Sådär ja

Då var hästarna verkade/skodda och stallet är fixat!
 
Alla hästar har skött sig bra, den enda som bråkade lite var Greta. Hon stegrade sig lite, men det gick att bra sen så det var ingen fara. Maya var supersnäll och Rolf var imponerad av henne! Han tyckte även att hon hade blivit stor, det tycker ju vi med men det är klart att han ser det mycket tydligare eftersom han inte har sett henne på ett par månader. 
 
Vissla var också jättesnäll, nästa gång det är hovslagardags ska hon och Greta få framskor! Övriga hästar behöver jag inte nämna, det är bara en självklarhet att de ska sköta sig bra. Plockat av snösulorna nu, och tagit bort hälften av brodden. Skönt! Nästa gång är det sommarskor som gäller, ännu skönare! Issa fick framskor eftersom hon ska börja ridas mer nu. 
 
Plockade av bakskorna på Karussell också, och släppte sedan ihop henne med Clea. Vore väldigt roligt om de kunde gå tillsammans, utan att ha ihjäl varandra. Än så länge verkar det gå bra åtminstone!
 
 
Hittade Karussells tappsko i hagen förut, den var inte riktigt hel... Haha

Lite update

Var bara en snabbis i stallet idag, red en sväng med Emma & Issa. Stenhårt på vägarna nu och lite halt på vissa ställen så blev bara skritt. Kallt var det också, soligt men blåste en hel del så det kändes riktigt kyligt. Tunna ridbyxor utan långkalsonger under var inte att rekommendera!
 
Hur som haver, det var väl ungefär det jag hann med under mitt stallbesök idag. Therese och Harriet var iväg och hämtade foder under dagen, annars har det väl inte hänt något speciellt. 
 
Hmm, inte mycket på hjärnan just nu (skyller såklart på hockeyförlusten), tycker dagen har småjävlats lite ända sedan imorse. Men vi hörs väl under morgondagen, då kommer hovis på besök! 
 
Gonatta!
//Camilla
 
Bjuder på en bild från förra året. 
Diggiloo & Vissla

Grimaser

 
 
 
Haha, sköna Diggiloo! 
 
 

Åktur!

Red lite på Greta idag. Gjorde likadant som vi gjorde med Vissla häromdagen, gick en sväng med henne först för att sedan hänga lite och tillsist sitta upp och rida (åka) en bit. Tränade precis som med Vissla en hel del start och stopp, och använde rösten mycket för att vara tydlig. Greta var som vanligt rätt vild när vi gick med henne, är pigg och ganska "på". Måste ha koll på henne hela tiden annars är hon överallt. Måste säga att Vissla är coolare än Greta när man tar ut henne ensam från flocken, Vissla bryr sig i princip ingenting medan Greta blir lite stirrig! 
 
Men Greta skötte sig i alla fall superduperbra, så fort jag satt på hennes rygg lugnade hon sig betydligt mot när vi ledde henne. Hon kändes trygg och avslappnad, sänkte huvudet litegrann och frustade lite när vi gick. Lyssnade mycket bättre på start och stopp när jag satt på också. 
 
:)
 
 
Greta in action! :)
 

"Se vad snäll jag är, trots att jag bara går i grimma"
 

(Vanligtvis har vi faktiskt sadel och träns!)
 
 
//Camilla
 

Söstrera




Avfallning

Som rubriken lyder, idag ramlade jag alltså av.  
 
Men vi tar det från början.
Red ut själv i förmiddags, (klart man ska lyckas ramla av just när man är ensam) soligt och gôtt, skippade jackan och red i bara fleecetröja. Hade skrittat ett tag och kom till en grillplats där jag tänkte vända för att trava samma sträcka tillbaka. Precis när jag skulle vända så hoppade det fram ett djur från skogen och skrämdes, vad det var hann jag aldrig se för plötsligt låg jag i en snödriva. Har sett både rådjur och räv en del senaste tiden, så var väl nåt sånt. (Har ni tänkt på vad mycket lättare det är att man flyger av i skritt än i trav eller galopp?) Nåväl, slog mig inte ett dugg så det gjorde mig inget, blev mest förvånad. Har inte ramlat ev på evigheter, minns inte ens när det var senast men det var första gången sedan vi flyttade hit i alla fall. Annars har jag ramlat av ett x antal gånger och lär vara uppe i de där 100 gångerna som anser att man är en duktig ryttare ;) Tänk bara under B-ponny åren, då kunde man ju ramla av 7 gånger på en vecka liksom!
 
Hur som helst, ridturen var trots allt lyckad. Galopperade i strålande sol på snötäckta fält, helt underbart. Hade behövt ett par solbrillor dock, så ljust att man blev bländad! Väl hemma var det en genomsvettig ponny och en genomsvettig ryttare, som det ska vara med andra ord! 
 
Nu får jag väl ställa mig och baka tårta någon dag...
//Camilla
 

Möss!

I morse när jag och Camilla skulle släppa ut hästarna fick vi en annorlunda upplevelse. 
Jag tog som vanligt av Julia stalltäcket, för att sätta på Utetäcket. Bara det att när jag plockat av stalltäcket fick jag se en mus sitta på Julias rygg! Den måste klättrat in innanför täcket när Julia låg ner och sen inte hunnit av när hon ställde sig upp igen. Både Jag och Camilla skrek och jag vet inte om det var vi eller musen som var räddast, men när den tillslut hamnade i boxen, skenade den ut i friheten igen...  Det värsta var ändå att musen passade på att käka upp en del stoppning i täcket! Jaja, så kan det va.. Livet på landet! :P
 
 
Tycker bättre om katter på ryggen!
 
// Therese

Lite tankeverksamhet

 
Trots all snön på backen samt tjugo minusgrader på nätterna så är det värmande sol på dagarna. Vårväder skulle nog många kalla det, slutspelsväder säger jag. Att vi har gått in i slutspelstider när det gäller hockey har väl knappast någon missat, och jag misstänker en del av er som läser denna blogg skiter fullständigt i det. 
 
Nu är jag väl medveten om att det här är en blogg som enbart handlar om hästar, men jag kunde bara inte låta bli att nämna ordet hockey då det är det man har i tankarna så gott som dygnet runt dessa tider. Men jag har  inte tänkt skriva några matchanalyser här så ni behöver inte vara oroliga!
 
Det är svårt för mig att beskriva den känslan man har i kroppen nu för någon som inte är insatt, men det är en speciell känsla. Resultatet av en match är det som påverkar hela ens humör, när man vunnit känns livet väldigt enkelt medan det är otroligt tungt vid en förlust. Då är man glad att man har ett liv fyllt av hästar som får en att tänka på annat.
 
Hockey och framförallt Färjestad, klubben som hjärtat slår extra för, är den sport jag allra helst följer. När det gäller ridsport är det för min del hästarna i sig som lockar mycket mer än själva sporten. Svårt att jämföra dessa två sporter, den ena tar otroligt stor plats i media medan den andra knappt får någon alls. Och det är synd att inte ridning syns mer, det är ju trots allt en av de största sporterna vi har i detta land. Gemensamt har väl de allra flesta sporter att de skapar mycket känslor, det är glädje och lycka, ilska och besvikelse samt orättvisa naturligtvis! Jag kan bara säga att jag nästan hatar sport precis lika mycket som jag älskar det.
 
Även om jag glädjs mycket åt svenska framgångar i ridsport och jag tycker det är otroligt kul att kolla på mästerskapstävlingar och annat, så bryr jag mig ju mycket mer om mitt eget tävlande och min egen ridning.
Jag älskar att tävla och jag älskar att vinna, men i ärlighetens namn är det bara en liten del i det stora hela. Jag skulle utan tvekan alla dagar i veckan välja att bara ha den gula skönheten på bilden ovan att pyssla med och rida i skogen, mot att ha en stor häst som jag kan tävla med. Jag vet inte hur många gånger både jag och min syster har fått höra kommentarer om att vi borde skaffa oss en "riktig" häst, något vi kan åka runt och vinna tävlingar på. 
 
Jag har aldrig ens tänkt tanken på att jag skulle byta ut min älskade ponny mot en stor häst och det har inte Therese heller. De är våra familjemedlemmar och så kommer det alltid att vara. Det sägs att det finns lika många åsikter som det finns hästmänniskor och det tror jag på. Alla tycker vi olika och alla väljer olika vägar. Vi som ändå har storleken för att rida ponny har valt att satsa på ungponnyer istället för stora hästar, något vi brinner mer för. På så vis kan vi ändå komma ut på tävlingsbanorna om vi vill, även om man mest tävlar mot sig själv så gör inte det mig ett dugg. Man får ju också chansen vara med från början att forma en tävlingsindivd. Jag blir så mycket mer stolt över att någon ponny jag har utbildat gör bra ifrån sig i LA-klasser, mot att jag själv skulle köpa mig en "färdig" häst eller ponny och tävla högre klasser med. Men det är min åsikt och alla får tycka och tänka precis som de vill, bara bra att vi alla är olika, inte sant? :)
 
Jag och Julia på maskeradhoppning. Gissar att det är runt 2006. 
 
Förresten, ni vet väl om att det inte är vår på riktigt här i värmland förrän Färjestad spelar SM-final!
 
 
Blev väldigt mycket text här nu, bra gjort av den som orkar läsa allt. Nu ska jag sätta lite fart med hästsysslorna, hockey klockan 19! ;)
//Camilla
 
 
 
 
 

Vinter igen!

Imorse när vi skulle upp och släppa ut ponnyerna som står på stall mötes vi av en massa nysnö och en bitande iskall vind! Det var vinter igen, det växlar ju väldigt denna årstid allt från vår till kalla vintern igen!
Men det är väl så det ska va, hästarna såg lite förvånde ut när vi öppnade stalldörren, och dom fick se snön.  Iaf inbillar jag mej att dom var förvånade, men hästar tänker ju inte som vi människor dom bara är och lever i nuet, skönt på nåt sätt ändå. 
Men nu skiner solen iaf och termometern visar på - 2 lite lagom sådär! Emma och Camilla tog precis en ridtur på Clea och Issa och själv ska jag gå ut om en liten stund och fixa resten i stallet!
 
 
På bilden Tomacs Tindra, som vi sålde sommaren 2011!
 
// Therese

Charmiga Greta!

 
Visst är hon underbart söt att titta på?
 
Hon har en väldig speciell personlighet också kan jag lova. Älskar att få vara med och är alltid först vid hagöppningen om hon ser oss komma!
Full fart är livet, har endast suttit på henne ett par ggr, men hon märker knappt att man sitter däruppe, hon är lycklig bara hon får springa på fort!
Har en jättefin galopp , hoppar bra och hoppa tycker hon är superkul!
Hoppas hon håller sig till kat B , idagsläget har hon en mankhöjd på ca 128 cm gissar jag!
Ja hon är för go, vår lilla Greta som vi kallar henne, egentligen heter hon Grynet, men hon ser mer ut som en liten Greta :)
 
 
 
// Therese
 
 

Pyssel med Vissla!

Idag var det Visslas tur att få jobba lite, och eftersom solen värmde så skönt så bestämde sig jag och Camilla oss för att vara ute och greja!
 
Hämtade borstarna och grimman  ,sen höll Camilla i henne utanför hagen medans jag borstade. Verkade som hon också njöt av solen, eller om det var borstningen kanske, för hon stod helt lugnt och halvsov, trots att hennes hagkompisar , stod vi staketet och tryckte  och gnäggade och allt vad dom nu höll på med. Anade även en viss avundsjuka hos Greta, som ALLTID vill vara med och hon gör nästan vad som helst för att få följa med också! :P
 
När vi hade borstat och Vissla var nåt kilo lättare, eftersom en hel del päls följde med, så tog vi en promenad på grusvägen, Vissla var pigg och framåt, men hon lyssnar jättebra på rösten, smackar vi svarar hon direkt och proar (risk för stavfel) vi stannar hon direkt!  Duktig ponny!
Gick även jättebra att vända mot, för att sen vända ifrån hagkompisarna igen och trava henne bortåt på grusvägen, Camilla fick springa på bra, för den lilla ponnyn kan trava , rör sig jättefint! :)
 
När vi var på väg tillbaka igen, tog jag på mej en hjälm, hängde lite, för att sen sitta upp, med Camillas hjälp såklart.
Gjorde samma sak som när vi gick brevid henne, smackade + tryckte försiktigt med skänkeln , Proade och stod still. Blev några start-stopp innan vi var framme vid hagen igen! Vissla skötte sig kanonbra med allt!
Lite kraftfoder sen fick hon gå ut till kompisarna som var mycket nöjda med att alla i flocken var samlade igen!
 
 
Jag och Vissla förra våren!
 
// Therese
 
 
 
 

Maya tränar!

Jag och Therese hämtade in Maya på fm och ställde in henne i stallet för lite hantering. Hon fick träna på att stå uppbunden på gången för första gången! Sedan blev det lite allmänt pyssel, borstade, drog av lite päls och lyfte ben. Hon skötte sig kanonbra verkligen och gjorde allting prickfritt! Med sig som stöd och sällskap hade hon Diggan. Bra för Maya att göra saker på egen hand utan att ha mamma Issa med sig. Diggan är perfekt som sällskap till Maya, lugn och trygg och har bra inverkan på henne. 
 
 
När vi skulle hämta in henne hade hon tagit en tupplur i solen, jädra skön stil alltså!
 
 
 
 
 
 
 
Se så duktig jag är! 
 
(Hovarna växer fort! Tur det är dags för Rolf att komma hit snart...)
 
 
När vi hade släppt ut Diggan och Maya igen, tog jag & Emma in Issa och Clea för en ridtur i solen. Karussell har tappat en sko och är lite ömfotad på de hårda vägarna, så hon fick vila och ha sällskap av en småvild Greta under tiden vi red :)
 
//Camilla

en solig vinter dag

  de e lörda i da o ja har de så bra........ utsläpp som vanligt, nja nästan som vanligt.  julia o torpedo gick ut själve, vi bare öppna boxen o de knalla ut te hagen själve, vi kom etter me maten.   de kände att de va frie så ett o ane extra skutt ble de på vägen te hagen.     etter frukost sätte ja o Therese oss i hagen hos dom o kolla lite va de höller på me på dagera, de va först väldigt nyfikne på öss men sen gick de i väg , de va nog dags för lunch-luren för de stod bare där i sola o halv-blunna.  ja o Therese satt kvar o njöt av sola.   etter ett tag börja de kurre i magen så vi gjorde e brase ute på gårn o grilla lite körv.  .......    sen va de sedvanligt stall göra.   i skrivande stund ä  Emma o Camilla ute o rider en sväng.     i kväll blir de fläskfile o gratnäng me en skvätt melodifestival o te ätterätt bblir de äppelpaj.  
 
 
 
 
 
 
 
 
// Harriet
 
 
 
 

Vår på g?

 Någon mer som har börjat känna lite vårkänslor senaste dagarna? Sjukt gôtt väder har det varit senaste tiden och mycket sol! Det gillas! Mycket mer energi när solen skiner, och de allra flesta som har häst har nog samma uppfattning om vad mycket enklare allt är under sommarhalvåret. Mars ska vara en vårmånad sägs det ju, men det är lika stor chans/risk att det är snö och kallt precis som i februari så almanackan kan man inte stirra sig blind på. Hur som haver är det nice med vårväder :) Får passa på att njuta, man vet aldrig när det kommer snö igen, hela april är rätt lurigt ändå tycker jag.
Trevlig helg på er och njut i solen!
Kram Camilla
 
 

Hästar gör ett landskap vackert

 
 

New!

Mamma har köpt en grimma till Maya!
 
 
Tror hon kommer bli superfin i rött sen när hon blivit grå :) Men hon får inte pröva den nu, den är nog lite för stor för henne än. 
 
 
 
Tack mamma! 

Pusskalas!




Naket







Nice att få lufta pälsen!

Clea går med täcke i stort sett varje dag året runt. På vinterhalvåret rids hon och är vanligtvis helrakad, och på sommarhalvåret har hon eksem och går med eksemtäcke. Inte många dagar om året hon kan gå naken så det är en fröjd för ögat att se hela hennes gula fina päls!

//Camilla

Sunday

Följde med Emma ut när hon red Issa förut. En barbacka tur tog hon, Issa är riktigt skön att sitta på utan sadel!
 
 
 
 
Efteråt klippte vi halsen på henne, hon har ju så mycket björnpäls! Lättare att kunna rida om hon inte blir så svettig, särskilt eftersom hon går ute på lösdrift, då går det ju inte släppa ut henne om hon är blöt. Och frysa lär hon ju inte göra heller eftersom hon bara är rakad lite på halsen. Hon tyckte nog att det var lite läskigt med klippmaskinen, men hon stod still och var supersnäll så det gick jättebra! Klok häst. 
 
 
 
När Issa var klar tog jag och Emma en ridtur på Clea och Karussell, red till lillerudskogen i mörkret. (Pannlampa är väldigt användbart!) Men det gick bra, kunde galoppera en del så det var gött. Bra underlag där borta, så vi ska försöka ta oss dit lite oftare och rida nu. Red där i stort sett två dar i veckan under hösten, men nu under vintern har det blivit mer sparsamt. Största anledningen till det har varit vädret och att hästarna har gått lite lugnare. Men nu går vi mot våren!
 
I morgon är det måndag, ny vecka och nya tag. Vi hörs!
//Camilla
 

Lördag!

Idag var det jag som fick äran att rida Clea tillsammans med Emma och Karussell, Camilla jobbar hela dagen. 
Clea kändes riktigt mjuk och fin, var väldigt längesen jag satt på henne... Vi red ca en timme på grusvägen häromkring, det var ganska okej underlag, blandat mellan grus, is och snö! Skrittade och travade bara, men vädret var rätt okej, lite blåsigt, hade klätt oss för mycket så svetten rann av oss när vi var klara!
 
Sen tog vi in Issa och Diggan , dom fick bli lite borstade, mycket päls som behöver skalas av, ingen ridning på dom idag. Issa njöt riktigt mycket när Emma skrubbade henne över kroppen. 
 
Får se i morgon vad vi hittar på, Greta och Vissla behöver kanske ut och röra på benen igen, var ett par dagar sedan sist!
 
 
// Therese

Bilder från "förr"

 
Våriga Majbilder 2006 var året!
 
Jag och Camilla vintern 2001! 
 
 
Sommaren 2008!
 
 
Karussell med sitt andra föl och vår första uppfödning, Bellaruss!
 
Sommaren 2002 eller 2003 kanske! Julia & Karussell gillar att simma!
 
Vår första Segermon-uppfödning Wera, född Maj 2011!
 
Bjuder på fler bilder en annan dag!
 
// Therese
 
 
 
 

RSS 2.0