Mayaträning!

Idag var det Mayas tur att bli lite hanterad!
Benspolning stod på schemat! Var ju lite problematiskt sist, Hon slet sig och krångla och var allmänt jobbig..
Idag var vi 3 personer, Emma fick hjälpa till! Emma spolade och jag o Camilla höll i! Denna gång gick det mycket bättre! Hon stod still och t.o.m vilade på ett bakben på slutet.. Grimskaft med kedja + repgrimma med longerlina är fina grejer det! Lite trött i armarna men det var det värt. Annars är hon supersnäll i all hantering, står snällt på gången trots att hon är själv inne :) Provade även att hänga lite på henne, hon brydde sig inte det minsta om det, helt cool stod hon helt stilla och avslappnad. Nöjd med dagens träning !
 
Lillmaya <3
 
 
// Therese

Vad vore livet utan dom här?? :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja en bildbomb igen, men varje bild säger så mycket.. Varför bara lägga upp sina "finaste" bilder från tävling/träning ? Jag tycker det är kul att se vardagen också...Kul att minnas om inte annat!  
 
Älskade djur <3
 
// Therese
 
 
 
 

Lerigt ute!

ALLA ponnyer tycker det är supermysigt att rulla sig varje dag, och inte bara rulla utan verkligen göra ett gyttjebad.. Tar nästan en timme innan man kan rida från det man tagit in dom! :P
 
 
Borsta, borsta och borsta :)
 
// Therese

Bildbomb från idag

Två uteritter idag, fyra hästar motionerade; först Clea och Greta, sen Issa och Vissla. Fast det var bara Therese och Emma som red. Jag fick gå! Tog lite bilder i alla fall. Blev lite jogging för hästarna (och mig) !

//Camilla






























Varit med Emma & Issa på dressyrträning

För bästa Jenny! Det var första träningen tillsammans för Emma & Issa och jag tycker det gick riktigt bra för dom, fick träna på galoppen, var ju i ett stort ridhus, så plats att galoppera på fanns det! :)nyttigt och bra. Blev även lite skänkelvikningar som även dom var bra med tanke på var i utbildningen dom är! Issa som är lite bitchig av sig surade inte så mycket, protesterade gjorde hon, men inte så farligt ändå. Roligt att vara med och titta!
 
Blev vääldigt träningssugen själv och förvarnade Jenny för att jag och Camilla snart är redo med våra bustroll Greta & Vissla! Det blir spännande det! :D
 
 
 
Några bilder från träningen! (Tyvärr lite dålig bildkvalite)
 
// Therese
 

Dagen idag!

Ridning i massor idag! Både Greta, Vissla, Clea och Issa fick motion. Började med Greta, jag red i linan , Camilla höll i. Greta skötte sig ypperligt (som vanligt :) )Pigg och framåt och lyhörd för hjälperna. Höll oss på stallplanen, perfekt underlag där nu och mycket plats att rida på en stor volt.
 
 
 
 
Visst blev hon söt i hoppluvan som vi provade på henne?
 
Sen var det Visslas tur, gjorde samma sak med henne, gick okej, hon har inte riktigt samma fina bjudning som Greta, så tog en tur ut på grusvägen , så fick hon trava på ordentligt! Jättehärlig trav fick hon till, finns mycket att plocka fram hos henne, det kommer nog så småningom :)
 
 
 
 
Fin kommer hon att bli! :)
 
Sen var tanken att Camilla och Emma skulle ta in Clea och Issa direkt för att hinna rida innan lunchfodringen, men dumt att planera nåt då det aldrig blir som man tänkt. Emma fick inte tag i Issa först, utan hela flocken fick nåt ryck och bara sprang omkring så leran sprutade runt dom. Tillslut fick Emma tag i henne, men då hade Maya förstört handtagen till ena hagöppningen så Camilla och jag fick laga det, då såg vi att Maya hade kliat av sig en stor del av pälsen vid svansen, alldeles rött och styggt, så in med henne och smörja och tvätta. Emma fick börja rida före Camilla som inte ens hunnit ta in hästen, men tillslut kom även hon ut ,så dom kunde rida en stund tillsammans. Ja så är det, - livet med ponnyer!
 
// Therese
 
 
 
 
 

Hur många mufflonfår såg du?

När man har hästarna ute på landet kan man få se mycket konstiga djur som man inte brukar se, eller kanske aldrig har sett förut. Idag på ridturen såg jag och Emma två stycken mufflonfår på fältet bredvid vägen vi red på, och sen sprang de över vägen upp på ett annat fält och bort mot skogen. Gissar att de var lite rädda för våra hästar kanske.



OBS! Bilden föreställer Clea och Issa, inte mufflonfåren. Vill ni se bild på det får ni göra en bildsökning på Google, jag får försöka fånga dem på bild en annan gång!

//Camilla

Me and Vissla!

Vissla som nyinriden 3-åring!
 
Är så  träningssugen! Tror på att både Greta och Vissla blir superhärliga små ponnyer när dom är utbildade och färdiga!
// Therese

Snart sommar

 
Vi går mot ljusare tider, dagarna har blivit längre! Skööönt! :)
 
 
 

Halmat!

Har varit o hämtat halm till ponnisarna idag! Så nu får dom lite  myspys när dom kommer in ikväll :)  Greta och Vissla har fått en välförtjänt vila efter 3 dagars träning, det behöver dom och har gjort sig förtjänta av, får se vad vi hittar på med dom härnäst!:)
 
 
 
Mysigt va? Och håller ni inte med om att med halm och röd inredning blir det x-tra mysigt!
 
// T & C
 
 

Longering dag 2

Häst nr 1



Häst nr 2








Longering

Dagens arbete med ungponnyerna blev longering. Först Greta, sen Vissla. Båda två gick bra! Har inga bilder på Vissla, men på Greta blev det ett gäng.
















Tretal

Vi passade på att ta in tre pållar från lösdriften eftersom vi var tre människor. Valet föll på Karussell, Greta och Vissla. Fick spola och borsta bort en massa gôôra innan vi kunde se vem som var vem utav dom! Efteråt var vi helt gråa av smuts, men hästarna var renare i alla fall. Sedan tog vi en promenad med dem. Therese red Vissla på vägen bort och Greta på vägen hem, Camilla gick med den andra. Emma och Karussell var med som tryggt sällskap. Vissla kändes stabilare och mer mogen i kroppen än hon gjort förut, hon balanserar upp ryttaren bättre och söker sig fint till bettet och tuggar på det hela tiden. Greta var till en början pigg och spänd, men slappnade av mot slutet och kändes mjuk och trevlig.

//T&C










Idag

Har gått över hagarna och bankat ner stolparna som flyttat sig lite under vintern, samt stängt av Julia, Torpedo och Cleas hagar längst ner så det kan växa upp fint gräs där. Det var hög tid för det nu så skönt att ha det gjort. Blev sedan en ridtur med två pigga ponnyer, Clea och Issa. Clea har ju tagit det lugnt ganska länge nu så när jag skulle trava så ville hon galoppera, och istället för att försöka springa förbi vattenpölarna som hon brukar göra så hoppade hon över dem. Hon sprätte så mycket att hon tappade benskydden och de flög iväg flera meter!

//Camilla




OS-uppehåll

Känns som vi har ett litet os-uppehåll både när det gäller hästeriet och bloggeriet. Idag tog Sverige sitt första guld för detta OS, och vi får hoppas på att det kommer fler, för att vinna är alltid kul!!





Älska sport!!!
//C

Alla <3 dag, bildbomb på våra kära djur på gården!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<3
 
 
 
 
 
 

Sjukt

Hade tänkt mig ut på en ridtur under kvällen förut, men nu är det jag som har blivit däckad i förkylning och jag har legat i sängen mest hela dagen. Får hoppas på nya tag imorgon.

//Camilla




Länk!

http://emmaknoos.horseworld.se






Inte mycket att berätta..

 
Det är väldigt lugnt med ridning just nu.. Dels beroende på vädret o sen skadade ( dock på bättringsväg) men även ett jobbigt förkylningsvirus som har bromsat oss kraftigt.. Själv har jag varit sjuk i flera dagar o inte gjort ett smack, men det vänder nog nu.. Är såå sugen på att rida Greta o Vissla .. Jaja nu är vägarna mjuka o halkfria iaf så det är ridbart igen, ( även om jag hellre har vinterväg med snö) så är iaf isen borta o det är ju bra! 
 
// Therese
 

Måndagsgöra

Idag var hovslagaren på besök för att verka lite hovar. Det gick snabbt och smidigt, och när han åkte fixade vi stallsysslorna. Hann precis fylla klart alla höpåsar och hövagnar (gjorde slut på det sista av den sista höbalen vi hade kvar) och så kom leveransen med nytt hösilage, precis när jag var klar och hade flyttat undan påsar och allt annat. Bra tajming! :) Sedan passade jag på att ta en ridtur på en pigg men spänd Clea innan jag var klar för dagen.



Maya skötte sig kanonbra med hovslagaren. Hur gammal är hon nu frågade han, tre? Fyra?
Eh, nää.. Två blir hon i år svarade jag...
Lätt att glömma bort, hon är så stor!!

//Camilla

Gissa vad som är i burken



Det är Karussells bortopererade griffelben som jag fick sparat i en burk efter operationen. Det har legat där i mer än 10 år nu!

//Camilla

Feb. 08, 2014

Blev en barbackatur på tjockis-Clea som gått upp i vikt när hon har vilat. Nu ska hon komma igång och banta!








//C

Regn, snö och sjöblöta hästar...

Blev en liten sväng i stallet idag bara. Fixade stalljobbet som skulle göras, hästarna fick va. Har inte varit där på ett par dar nu och tänkte att jag kanske skulle börja rida igång Clea som har stått ett par veckor nu. Men det får vänta tills imorgon. Unghästarna var dyngblöta och har dessutom inga brodd, så ge sig ut med dem i halkan var ingen idé heller.





De andra tvåbenta varelserna är förkylda så jag försöker hålla mig undan lite och förhoppningsvis hålla mig kry!

Hoppas ni får en trevlig helg allesammans!

//Camilla

Börjar bli

 T R Ä N I N G & T Ä V L I N G S S U G E N!
 
Var så längesen nu... Tycker  personligen att träningarna är allra roligast, när man hittar den den känslan man vill, vilket oftast kan vara väldigt svårt att hitta på tävlingsbanan. Men självklart så älskar jag att tävla med, är tävlingsmänniska långt ut i fingerspetsarna. Blir så förbannad på mej själv om jag inte tycker att jag red bra eller klantade mej på nåt annat sätt.. 
En gång för några år sedan så var jag på en dressyrtävling med Julia, tror det var lagtävling t.o.m, men iaf så fick jag en felridning innan jag ens hade startat!? Det var bland det konstigaste jag varit med om. Frågade domaren efteråt, men den hade inte ens något svar på varför jag fick felridningen.. Jaja, då var jag ganska irriterad , men min lilla fina ponny gick super och % jag fick var jag nöjd med, så ilskan över min "felridning" släppte rätt fort och när vi åkte hem skrattade vi åt det istället.
 
Ett annat minne från en tävling var när Camilla skulle starta en dressyrklass med Karussell. (Efter Karussell hade brutit griffelbenet och inte tävlat på flera månader)
Det gick utomhus och det blåste rätt kraftigt, Karussell var överladdad och när Camilla red upp på medellinjen och gjorde halt för att hälsa på domaren , då vände sig Karussell om och stod med baken mot domaren i stället :P Såg rätt kul ut, resten av programmet fortsatte på samma sätt, Det bara skuttades och ingen rörelse blev på rätt ställe, Camilla bara skrattade åt det när hon kom ut, vad skulle man göra? Karussell är Karussell och ibland har hon lite "Karussellrörelser" för sig som en domare skrev! 
 
Jaja, bjuder er på lite tävlingsbilder !
 
 
 
 
 
 
 
 
// Therese
 
 

Filmtips!

 
På en sevärd, bra hästfilm! Baserad på en sann historia! :)
 
 

Gulligt!


Old

Gamla bilder på mig och Karussellen!













Haha, sista bilden var rolig...

//Camilla

<3 Kärlek <3

Har hittat lite bilder på min fina ponny och systeryster  från en tävling i Tolita för några år sen...
 
<3
 
 
 
 
Vackert ekipage :)
 
// Therese
 

Hittade lite gamla bilder

Min och Julias allra första tävling tillsammans.. Ca 15 år sen!! (Jag är gammal) En hoppning LD på Karlstad RK, det slutade med clearround rosett!
 
Jag och Power of love xx "Putte" på ridledarkurs 2003, terrängprovet!
Om ni undrar varför bilden ligger uppochner så vet jag inte själv, den ligger åt rätt håll i datorns mapp, men i bloggen blir det fel.. vänd på huvudet för att se :)
 
Kommer ett inlägg till med lite fina bilder :)
 
// Therese
 
 
 
 
 
 
 

På promenad med Clea








RSS 2.0