Måndag

Ny vecka, nya tag.

I helgen tog jag en liten fjällsemester och hästarna fick lite vila. För egen del blev det mer träningsvärk än vila, men det är skönt att känna att man har använt musklerna! Kom hem till en väldigt brunstig Clea som hade tappat en hel del av vinterpälsen under dessa dagar, och det klagar jag inte över. Tog en ridtur tillsammans med Emma och Micke förut och Clea kändes ganska bra förutom att handbromsen var i en stor del av turen. Men men, hon är inget tjurig när hon är brunstig i alla fall så det är jag glad över.

Greta var glad över att få vara med också och hon var som vanligt taggad när jag hämtade henne i hagen. Tog ett lugnt pass med henne i skritt och trav och hon kändes riktigt fin! Fick spola halva henne med slangen också för hon hade en hel del lera på sig. Alltid kul med leriga hagar... 



//Camilla 

Sämst

På att uppdatera, men har vår blogg mest som dagbok, att minnas o se när vi gjort vad. Men har ju några trogna läsare trots allt, o vi borde bättra oss! 
Just nu är det lera, blött o lera överallt.. Hästarna går utan täcken så fort det inte kommer nederbörd, så har de chansen att skrubba av sig några kilo päls på köpet! Lort o lera går att borsta bort! 
Bara hästarna mår bra så! 
Ja, massa tankar som ramlar runt , men ha det gött ( precis  som hästarna) så uppdaterar vi snart igen! 

Hoppeli hopp

Blev en tur med Greta även idag, och det fick bli lite galopp också! Det tyckte hon var kul för hon studsade fram lite grann som en liten boll! Lite lätt i bakändan helt enkelt, men inget värre som gjorde att man hängde lös eller så. Tog en fattning till efter det och då galopperade hon vanligt. 

Det var skoj! 

 
Lille stjärnan!

//Camilla 

Härlig dag!

Såna här fina dagar är det hur gött som helst att vara ute och greja. Två ridturer blev det också, först ut Greta. Jobbade henne, mest i skritt men även lite trav, på en volt på stallbacken. Therese hjälpte mig lite från marken. Flyttade henne lite undan skänklarna och tränade på att rida henne rak i sidorna. Hon vill gärna förböja sig lite till höger. Men jag tyckte hon blev fin, hon är väldigt lätt och mjuk i munnen så det är kul! Senare red jag Clea och hon är tvärtemot Greta hellre ställd åt vänster så på henne får man jobba med att ställa igenom högersidan och framförallt få henne att gå fram för skänkeln (speciellt höger skänkel). Bra när hästarna är olika att rida, då tränas vi ryttare bättre, vi är ju också lite oliksidiga :) 

Lite bilder på vår söta Greta:


//Camilla 

Inget dåligt väder

Bara dåliga kläder? Jag vet inte jag, men när det blåser så mycket som det har gjort nu ett par dar så spelar det ingen roll vad man klär på sig, det blåser rätt igenom en ändå. Och framförallt är det inget roligt att rida. Farligt nästan. Hästarna blit lite knäppa också så det är lika bra att ta det lite chill. Red inget på Greta varken igår eller idag, igår fick hon va och idag tog vi en promenad. Det räckte gott och väl. Ridturerna på Clea har blivit lugna, det finns liksom ingenstans att ta vägen riktigt, det är så öppet överallt. Men men, imorgon blir det jättefint väder så det ser jag fram emot! 

Sommar hade inte varit fel!
//Camilla 


Ursäkta

Ber om ursäkt för dålig uppdatering. Idag var jag ledig och solen sken, så himla typiskt att man ska bli hängig då. Inte så att man är sängliggandes men det blir så jobbigt när man ska göra nåt och man känner hur huvudet bara dunkar. Blev en liten ridtur med Emma och det var härligt sålänge vi red bortåt, när vi vände och red hemåt fick vi motvind och det var iskallt! Sen blev det stallfix och efter det hemfärd. Hade egentligen tänkt ta Greta en sväng idag också men jag orkade inte helt enkelt. Får bli en annan dag. Bara att borsta Clea var ett stort projekt för hon var jättelerig och dessutom fäller hon så det bara rasar av päls, det yrde överallt, fick i ögonen och innanför kläderna och jag vet inte allt!

//Camilla 


Sött

Vissa passar på att njuta i vårsolen och det är gött att se tycker jag. 



Varenda häst ryker det av när man klappar dem, de rullar sig och lever loppan ordentligt. 

Skulle ta in Greta för en ridtur förut och när jag kom gåendes på vägen med grimman i handen så fick hon syn på mig inifrån skogen där hon stod, och så tog hon högsta galopp och ställde sig vid hagöppningen och väntade.  Hur söt? Alldeles för charmig skulle jag vilja påstå. 

Jobbade henne ganska mycket i skritt och hon kändes riktigt fin! Sen släppte jag ut henne så hon fick rulla sig igen och ingen kan se att jag nyss borstat...

😄

//Camilla

Ridtur med Emma !

Lånade Clea utan lov, hehe! Men tror inte ägaren var missnöjd!  😜
Jag följde med Emma o Micke en tur! Trodde nästan att jag ska skulle få smaka grus där ett tag, men har ju varit med förr så höll mej kvar! Haha! Nä det var grannen som brände skräp, o Clea var totalt livrädd... Snurrade runt o galopperade på stället... Var rädd att vi skulle peppa Micke som va lugn, o han kan ta chansen att bralla om tillfälle ges. Men det gick bra tillslut! Mysig tur på tittig ponny, men  jag är nöjd med turen! Extra plus för solen som värmde oss! 



Vilken härlig dag

Vilket fantastiskt vackert väder det har varit idag! Fick fylla mycket vatten idag, hästarna dricker likt en varm sommardag! Passade även på att ta två ridturer, först en tur ensammen med Greta och hon skötte sig jättebra. Man glömmer gärna bort att hon är ung och oerfaren, hon känns som vilken rutinerad häst som helst.  Efter jag hade släppt ut henne i hagen igen blev det en tur med Clea tillsammans med Emma och Micke. Hästarna fäller extremt mycket för tillfället också, ska bli väldigt härligt när de har fått sommarpälsen. Lättare att göra dem renare, de blir finare och blankare och de slipper bli svettiga bara av att stå still i solen :)

//Camilla 


Ja, så är det! :)




Hittade en rolig text

På Facebook ! 


// Therese 

Inställd ridning


På grund av skitig häst! 


Full i blötlera så det gick varken sätta sadel eller träns på henne! Fick nöja oss med en promenad istället.



Dagens

Med en finger som ser ut såhär...



... och en häst som ser ut såhär...



... så fick det idag bli en lång stunds borstning och sedan bara en liten kort skrittur. Men vackert väder hade vi! :)



//Camilla 

Ny vecka

Måndag och en ny vecka har börjat. Jag har borstat två leriga ponnyer, promenerat med en och ridit den andra.  Åh vad härligt det är med leriga hagar alltså...

Lite bilder på den minsta lerhögen (efter rengöringen)

//C




Bôsigt

Riktigt bös-väder idag med blåst och snöblandat regn, ett riktigt "sitta inne och se på skidor-väder" helt enkelt. Blev en sväng i stallet iallafall, har varit riktigt dåligt med ridning för min del under denna vecka så det var trist att vädret inte kunde bjuda till bättre. Fick bli en promenad bara idag, och tur var nog det för hästarna var bösiga de med... Micke brallade några gånger och Emma tappade honom faktiskt en gång och då blev Clea också vild! Men det gick bra tillslut och jag tror ingen av oss frös direkt när vi kom tillbaka...

//Camilla 



RSS 2.0