Tog en

Oseriös ridtur, barbacka i grimma och grimskaft ;) snälla newforestponnyer (Clea & Issa) Emma och jag som skrittade en tur i skogen efter gårdagens tävling! 
Alla dagar måste inte va seriösa dagar! 
Har hämtat Hö oxå, så vi klarar oss ett tag till! :) 


// Therese 

Röd torsdag

Tävlingsdebut för Emma och Issa idag!



Clea var med även hon så med två hästar med på tävling är det fullt upp, både för oss men även för hästarna som gärna skriker efter varandra så fort de inte ser den andra. Clea är en mästare på det där, spänd som en fiolsträng går hon runt och gnäggar som en tok, garanterat ingen som missar var hon är iaf!

En helt okej tävlingsdag, läs mer om den i Emmas blogg: http://emmaknoos.horseworld.se



De får väldigt söt frisyr efter att ha haft knoppar...

När vi kom hem från tävlingen och hade gjort i ordning hästar, saker osv så fick Greta och Vissla bushoppa lite, det var nog rätt uppskattat!




Söta va?

//Camilla

Tävling i morgon!

Läs mer på www.emmaknoos.horseworld.se



<3


Vi och våra kära ponnyer! 


Lekt med fler bilder på våra ❤️




Haha, roligt att greja med bilder! 

Hej hej bloggen!

Idag blev det lite ridning igen, jag har haft 3 dagars uppehåll så nu var det på tiden så man inte kommer ur form ;)

Jag red Vissla, Therese tog Greta och Emma var med på Clea. Vi skrittade och travade, och både Greta o Vissla var pigga och framåt och det är kul naturligtvis, men ibland kan det vara svårt att komma till ridning när de ligger på så. På slutet gick de fint iaf, fortfarande framåt men med lite mer vila på steget och mer fram till ett fint stöd i handen. Clea var också framåt men gick bra tror jag, när vi kom tillbaka till stallet så fortsatte Emma rida en bit till för att galoppera och helt enkelt rida lite mer. På torsdag är det tävling igen för deras del så det gäller att trimma lite, Clea blir lätt rund om magen också...

Hoppas ni har haft en bra helg!
Kram Camilla





Två av ponnyerna i Wäses dressyrlag, de är rätt lika faktiskt, kan ni se vem som är Clea? ;)

Åskiglördag

Blä... ! Skulle motionera Clea men då jag har jobbigt med åska och Clea har jobbigt med knott så blev det naturliga valet en promenad med exemtäcket på..! Var massa knott emellan åsk o regnskurarna o däremellan ... Ja ni fattar! En myspromenad blev det, Clea knallar på så fint framåt hela tiden, lätt att promenera då! :) 

Får vara utklädd till monster för att hålla odjuren borta! Stackarn ....! 

// Therese 

Dålig uppdatering!

Men bjuder er på några bilder på Greta och Vissla! 



// Therese

Följde med Emma

På Pay and jump i kil även denna torsdag. Issa hoppade superfint på framhoppningen och även inne på banan. En rivning blev det och ett par stopp på första hindret, eller det var inte hindret som spökade utan högtalarna, blev så spänd när hon var nära, men iaf så hoppade hon runda språng idag, mot förra veckans lite rätt upp och rätt ner, det går framåt! :) 



Blir ingen hoppbild tyvärr, men några fina huvudbilder får ni iaf! 
// Therese 

Våra kära ponnyer


❤️❤️❤️❤️

Ridning x 2

Tja tja!
Jag och Therese tog oss en ridtur med Greta och Vissla förut idag, de fick skritta, trava och även ta lite galopp. De var duktiga och skötte sig bra. Så himla skönt att vi kan ta båda två och rida ut tillsammans! :)
Senare red jag och Emma på Clea och Issa till lillerudsskogen. De fick sträcka ut ordentligt och galopperade riktigt fort ;) Härlig ridtur! Bränna lite fett också 😉

Trevlig kväll på er!
//Camilla





prisutdelning ;)




Gräsigt

Flyttade på staketet lite så hästarna ska få lite mer gräs att tugga på, och det var uppskattat kan jag lova! :)

















Vart lite skilland ;)
//C

Tävling i Grums

En riktigt varm och solig tävlingsdag, skönt att den gick smidigt och snabbt så vi kom hem i tid. Clea gick ut i hagen och rullade sig efter hon blivit lite duschad!

Tävlingen gick bra, till första klassen var hon jättefin på framridningen men när hon kom in på banan blev hon lite springig och gick inte riktigt fram till bettet. Men inga missar i programmet och det blev 59.8 % detta resultat räckte till en delad vinst! :)

I lagklassen var Clea lite svår på framridningen, var ostadig i formen, framförallt i ena varvet. Försökte jobba henne fram till handen så hon lägger sig i en stadig form och på slutet gick hon fint. Tyckte hon behöll det rätt bra inne på banan också. Lite hastig kanske men bättre form än i första klassen. Resultatet blev också bättre, 62 % och det ledde till en tredje plats individuellt, dock bara 2 placerade.

Nöjda med dagen! Här kommer lite bilder. //Camilla




























Taggar tävling i morgon!

På fd hemmaplan! 
Clea är badad , knoppad och riden såklart! Nu står hon i stallet och blänker som en diamant! ❤️
Även Vissla fick följa med när Clea mjukades upp inför tävlingen, Camilla red och det såg riktigt trevligt ut! Vissla har formen naturligt och med sina vackra gångarter ser hon ut som en stjärna stundtals:) 




Clea som blir snygg och Karussell (17 år idag) står som sällskap i stallet ! 
Önska oss lycka till i morgon! 

// Therese 


Solig fredag!

Camilla tog en uteritt på födelsdagsponnyn Clea på dagen, red i alla gångarter och det kändes bra! 
Sen tog vi ut Greta för lite longering. Oj vad duktig hon var idag, galoppfattningarna var jättefina, hon fattade på styrka inte ett enda springit steg innan, utan från lugn trav , i låg form gjorde hon kanon fattningar! 👍😄 Så kul att se henne! 



Bjuder er på bilder på Clea och hennes matte ❤️ 

// Therese 

Pay and jump

Var med Emma och Issa till Kil för att se dem hoppa, för första gången på riktiga hinder i paddock! De hoppade 60 cm och tog sig runt hela banan med några få stopp. Tyckte att Emma kämpade bra och Issa var duktig! Både bank och pulvermangrav fick de testa på också, roligt! En bra början, nu är det bara att träna vidare :) //Camilla

Födelsedagsvecka!

Idag vill vi passa på att gratulera Bella och Vissla som fyller år! Denna vecka är en populär vecka för hästbebisar att ploppa ut uppenbarligen eftersom hälften av våra hästar fyller år nu. I måndags fyllde Greta år så henne vill vi gratulera i efterskott, och grattis i förskott säger vi till Clea som har födelsedag imorgon och till Karussell som har sin dag på lördag!
 
Bilder på veckans födelsedagsbarn
 
 
Bellaruss sommaren 2008, idag blir hon alltså hela 6 år! Känns inte som att det var så länge sedan vi fick se henne komma till världen. Saknar vår lilla skrot-Nils <3
 
 
 
Fina Vissla på bete! Idag blir hon 4 år :)
 
 
 
Även syster Greta är 4 år, de är födda med bara 3 dagars mellanrum!
 
 
 
Godingarna Clea och Karussell får dela bild. Damen till vänster blir 17 år och den gula blir 14!
 
 
 
Bjuder på lite bonus också, vi har faktiskt 2 födelsedagar till vi kan uppmärksamma denna vecka trots att de inte är fyrbenta. Nämligen Anders i tisdags och Fanta i måndags. Anders fyller inte jämt så han slipper vara med på bild denna gång, men Fanta däremot fyller 25 och då kommer man inte undan!
 
 
 
 
 
 
Här en bild från hennes 22-årsdag som vi firade i Spanien!
 
 
Förresten så så dök Anders upp på en bild här så han får vara med ändå, haha så kan det gå!
 
 
 
Sådär. Då önskar vi alla nämda ett stort Grattis! 
 
Håll utkik efter fler födelsedagar framöver :)

Bilder

Från gårdagens träning med Clea och Greta! 







 
Idag longerade vi Vissla , gick bra, hon var pigg, som hon varit senaste veckorna ;) Efter Vissla var det Camilla och  Emma som  tog en galopptur med Clea och Issa! 
// Therese 

Camilla & Issa

På tur!  Emma åka och rida Clea i paddock sen så Camilla tog Issa istället, det gick bra, inga sura miner hos ponnyn idag :) 



// Therese 

Regn o allmänt grått

Tänkte rida men, hästarna var blöta o leriga så borstade och tog en promenad med Greta och Vissla.( Issa och Clea hade täcken så som fick sig en tur på em) Efter promenaden fick Karussell sig en omgång med borsten hon med! 



Mycket päls som lossnade iaf!

Vissla fick gå ut med täcke under em, hon var lite frusen av sig! 

// Therese 

Sköndag

Idag har jag inte gjort många knop ska jag erkänna. Min prinsessa fick gå ut och skrittas, som vanligt efter tävling. Jag har inte ridit Clea på nästan en vecka då Emma har stått för den biten under veckan, så det var skönt att sitta på hennes rygg igen.

Nästa helg är det tävlingsdags igen för Emma och Clea och då har jag tänkt följa med och kolla! Har ju missat de två tävlingarna hittills på grund av jobb, men har ju iallafall fått se lite fina bilder som tur är :)



//Camilla

Åmåls ridklubb

Och dressyrtävling för Emma och Clea!  Div III omg 1! 
Emma red förklassen, LB:1 . Framridningen gick bra , Clea var pigg, framåt och lydig, lite stark i Hö sida, men ändå helt okej! Kommer in på banan, Clea var otittig denna gång, skönt! Men blev lite springig och het, svårt att rida henne då, Emma kämpade väl och red ihop dryga 57 %. 
I nästa klass lagklassen , LB:0 ändrade vi lite på framridningen, la henne lägre osv, var superfin och Emma hade en bra känsla. Inne på banan - vilken skillnad! Det bästa jag sett dom två tillsammans! Emma r e d hela programmet, såg att dom jobbade ihop och red ihop dryga 60,4 % ! Vi är jättenöjda och vet vad som behöver jobbas på , och dit kommer vi! Clea är inte bara att styra runt, rätt svårriden, men idag bara massa tummar upp! Bra jobbat Emma ! Och duktig Clea oxå såklart, som visade sina allra bästa sida hela dagen , med lastning, stå på kärran och vara cool! ( Emma och Clea var bara några poäng från 2:A platsen dessutom ) lyckad tävlingsdag! 




// Therese 

Ladda för tävling!





// Therese 

Hästar i stan

Trots att jag bor i en lägenhet i stan så betyder det inte att det är hästfritt där. Förra veckan när jag stod och väntade på bussen utanför mig så kom ett helt led med hästar och red förbi! Har ju trots allt ridskola och 4H-gård inom 5 minuters gångavstånd så det är väl inte så konstigt ;)
//Camilla












Rusk

Hej bloggen!
Fy bövelen vilket väder vi har. Blev en ridtur i regnet med Clea och Issa, jag på Issa och Emma på Clea. Allt blev genomblött, så fick hänga kläder på tork och hästarna fick stå med fleecetäcke och torka. Putsa läder fick vi göra också, det borde ju göras oavsett egentligen men jag är lite slarvig med det ibland tyvärr.

Clea var svullen vid ansiktet, hon blir det ibland, tror det är någon form av allergi hon får när hon äter gammalt gräs. Inte jättekul... Såhär såg hon ut





Syns kanske inte så bra på bild som i verkligheten. Någon som har eller har haft en häst med liknande symtom?

//Camilla

Bildbevis på att jag har mockat 😜


Fint va? 

Passade på

Att mocka i två av hagarna nu medans det är torrt, i morgon kommer sämre väder o då blir det mer svårjobbat! Men idag gick det lätt att kratta upp det, iaf där det inte är gräs  :)  Det jobbigaste var att tömma kärran!  

Hade sällskap under tiden! 



Passade på att beta pensionärerna lite oxå! :P 

// Therese 

Uteritt!

Med Issa, Vissla och Greta!  Skrittade och travade en sväng häromkring, jag red Vissla och började barbacka då hon visade vissa symptom till sadeltvång, men släppte sen så la på Gretas sadel ( Camilla fick rida barbacka) och Vissla blev superfin, travade på fint, i en trevlig form! :) så blev en härlig tur tillslut! Greta funkade bra att rida barbacka på som tur va :p  O Issa funkade fint i täten! 



// Therese 

Sabado

Idag fick Maya titta på bommar för första gången. Tog med Karussell som moraliskt stöd som fick gå före och visa vägen. Gick ett par gånger över och sedan sprang vi. Efter det la vi upp den lite så det blev en snebom hon fick kliva över. Slutade med att hon fick springa lös och hoppa över ett par gånger, hon skötte sig så bra så. Lite bilder på monstren!


























Clea och Issa fick gå ut och galoppera i lillerudsskogen, gött för dem att bränna lite fett!
//Camilla

Dom 3 första ponnyerna

Är Julia, Clea och Karussell !
Har så mycket minnen med dom alla 3!  Att man kan känna så mycket kärlek till dessa djur, underbart! <3 <3 <3
Skulle kunna skriva en hel novell med minnen, men det blir tråkigt för er läsare, vissa minnen måste upplevas ;D
Alla hästar är så speciella, har sina ideer och trix för sig, när man lär känna dom är det bara charmigt! (Till en viss del) :P
Jag ska se om jag kan hitta några bilder på dom tre underbara ponnyerna <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
// Therese
 
 
 
 
 

Uppsutten hoppning

På räkorna! Första gången för dom båda :)  
Började med Greta, hon har mest rutin från löshoppningen av dom båda. Camilla fick va pilot och jag hjälpte till från backen! Red fram i skogen, både trav och galopp och Greta fattade rätt galopp på hjälpen i varje fattning! När vi kom till vår hoppbana som vi byggde häromdan, så började vi med cavalettibommar i trav, gick hur lätt som helst, byggde upp lite och tog det i galopp, Greta var pigg och framåt och tyckte det hur skoj som helst! 
Vissla fick samma pilot och ungefär samma framridning , gick bra, bara kossorna som släpptes på grönbete framför hovarna på henne var lite läskigt :P . Hoppningen gick superbra, cavalettibommar först och sen byggde vi upp, Vissla gjorde fina, lydiga fattningar , och hoppade kanon! Blev piggare o piggare för varje gång! :) Även  idag är vi stolta över våra skåningar!














// Therese 

Gôrigt

Kul när hästen ser ut såhär när man ska rida:



Det gjorde min kära Clea igår när jag tog in henne. Gick ju inte få henne ren från blötleran så kunde inte lägga sadel på henne. Fick bli barbacka istället! Byxorna blev lite lortiga bara, haha! Tur man har en ponny som är rund över ryggen så det är bekvämt att rida barbacka :)

//Camilla

RSS 2.0