Inte bara kungen som fyller år i dag...

Utan även vår första Segermon-avkomma Segermons Corazòn Verde "Wera" och Vår fina Diggiloo !
 
 
 Wera - 2 år idag! Grattis älskade goding! 
(Får åka till sunne  nån dag med en tårta :P )
 
 
Grattis även till Diggan som fyller 9 år idag! Ett extra äpple blev det :) Alltid uppskattat hos godisgrisen!
 
// T & C

Tips från veterinären

 
 
 
 
 
ProViva blåbär, bra för magen! Ett par dl blandat med pellets är smaskens tycker Vissla. Och efteråt har hon läppar som är alldeles lila :)
 

Ett nattpass

Igår kväll märkte vi att Vissla inte var riktigt som hon skulle. Hon åt inte och hon bara ville ligga ned hela tiden. Så vi misstänkte att hon hade någon form av kolik-känning och tog ut henne från hagen och kollade över henne. Hon verkade lite hängig så vi gick med henne lite för att se om det skulle släppa.

Det gjorde det inte, men hon bajsade en rejäl hög och vi hörde tarmljud i buken på henne. Hon hade heller ingen feber och eftersom hon inte rullade sig hysteriskt utan bara låg ned så ställde vi in henne i stallet så hon skulle få vila en stund.

Efter en halvtimme tog vi ut henne igen och gick lite. Kanske verkade hon något piggare men annars var det ingen större skillnad, så då ringde vi veterinären.

Efter en stunds samtal med veterinären konstaterade hon att hon att det inte lät som något akut fall och att vi nog skulle klara att ha koll på henne själva. Så vi gjorde bara upp att vi skulle ringa om det blev värre och då skulle hon komma ut. Detta var vid 22- tiden på kvällen och det var nu vårt nattvakande började.

Mellan 00 och 01 gjorde vi ett gemensamt pass allihop där vi gick en promenad och kollade status på henne. Därefter delade vi upp oss två och två för att kolla till henne varannan timme under hela natten. Vid tretiden verkade hon mycket mer pigg och alert, och det höll sedan i sig resten av natten. Hon låg inte ned en enda gång vi kollade till henne, och hon verkade väldigt hungrig. Någon mat ville vi dock inte ge henne förrän vi såg att hon hade bajsat igen, i fall det var stopp någonstans. Men det hade hon gjort tidigt imorse och då gav vi henne lite att tugga på, och oj vad glad hon blev!

Nu är hon sitt vanliga jag igen, och det känns väldigt skönt!



Ganska trötta är vi dock alla fyra. Vi bestämde oss för att sova i sadelkammaren för att ha så nära som möjligt och slippa springa in och ut hela tiden. Man sov väl sådär bra får jag säga, lite hårt och obekvämt. Men det fick gå, värre har man varit med om!

Vad gör man inte för hästarnas skull! :)


Dressage

Kollar på dressyren från Göteborg. Kûr är ju extra roligt och väldigt mäktigt att se!
 
 
Här är Patrik Kittels häst, Scandic. Den är sååå himla fin!!
 
 
Håller naturligtvis tummarna för våra svenska stjärnor, men det är tufft motstånd. Många fina hästar och duktiga ryttare. Men det är kul, lite spännande ska det vara!

Tips!

http://www.hastfocus.                                         http://www.tidningenridsport.se/se/
 
Är två intressanta och bra tidningar för oss hästmänniskor! 
 
Finns mycket fakta och intressanta artiklar att läsa! 
Finns många tidningar som handlar om hästar och ridning men dessa är dom två bästa tycker jag!
 
 
 
 
Så nu har ni lite lästips inför helgen! :D
 
// Therese
 

På tv

Som många av er säkert har koll på så är det Göteborg Horse Show denna helg. Tyvärr är ingen av oss där i år, det var ett par år sedan sist. Hur som helst vill jag bara tipsa om att de sänder därifrån nu ikväll kl 21 på svt 1. Alltså bara om några minuter!
 
Övriga sändningstider:
Imorgon fredag: svt 2 kl 8.00, samt 22.15
Lördag: svt1 kl 13.00 (då direktsändning!)
Söndag: svt1 kl 13.30 (även då direktsänding!)
 
 

Soligt och varmt!

Har det varit idag. Har varit ute och pysslat med lite av varje + det vanliga stalljobbet såklart!
Allt går ju så mycket lättare när solen skiner och fåglarna kvittrar :)
 
Häromdagen städade vi i sadelkammaren, packade undan vintertäcken bla, vilken skillnad det blev, och mycket plats det blev över! skönt!
 
Alla ponnyer går nu ute utan täcken och njuter och framförallt rullar sig, inte lite heller , utan helt täckt med lera ska man va för att det ska duga tydligen.. Ja fördelen är väl att pälsen släpper lite lättare iaf.
 
 
Karussell ser ut såhär varje morgon efter sin morgon-betfor! :) Haha Sööt!
 
 
 
 
 
En till som är ganska söt är lilla Greta :) // Therese

Ett litet klipp

 
Klicka här för att hitta det!
 
 

Gratulerar

Idag säger vi grattis till Isadora som fyller 12 år! 
 
Här är bild från maj förra året då hon hade lilla Maya i magen!
 
 
 
 
 
Igår var det en månad sedan som vi sålde Issa till Emma :) Tiden går fort!

Tisdag

Jag som fick för mig att det var onsdag idag och döpte inlägget till "Oooonsdag" väldigt kreativ rubrik måste jag säga. Sen kom jag på att det faktiskt är tråk-tisdag så fick ändra.
 
Idag är jag här ute på gården igen, roligt att hälsa på hästarna (och folket såklart). Therese och Harriet fixade stallet under dagen och nu ska de två plus Emma rida en sväng. De gick precis ut för att hämta hästarna och jag ska strax gå efter för att klappa lite på pållarna tänkte jag. Och ta lite bilder så jag har något att lägga upp till detta inlägg! 
 
................................................................................................................................
 
 
Sådär, nu är jag tillbaka. Dock märker ju inte ni någon skillnad eftersom all text publiceras samtidigt, men ändå! :))
De har gett sig iväg på en liten vända, eller i själva verket är de nog tillbaka vid detta laget och håller på med fodring osv och är säkert på väg in snart. 
 
Ett par bilder hann jag ta innan batterierna i telefonen blev för dåliga. (Stor nackdel med dessa smarta telefoner, det var bättre förr!)
 
 
 
 
 
 
Hehe ja det är charmen med ponnyer, att det är så simpelt, bara att ta en och hoppa upp rida iväg! Typ. Behövs ingen sadel om man inte känner för det, och det är så himla gôtt tycker jag. Behöver inte alltid vara på blodigt allvar utan det ska bara vara kul!
 
 
Framåt helgen satsar jag på att ta en ridtur!
//Camilla
 

Wille!

Bild: Bråttom, dela detta! (Provar igen då det verkar som bara vissa ser fotona och inte texten!) Stenhaga Willow kommer att kastreras på fredag för jag har inte tiden som behövs till att ta fram denna fina New Foresthingst! e. Årets bruksprovsvinnare som fick 10 på sin typ och höga poäng av domare och testryttare; Wellhouse Willum! u. Diplomstoet: Björkens Isadora
 
Här är Issas första föl, Willow som nu redan är 2 år! Vacker har han blivit!
Han är e: Wellhouse Willum u: Björkens Isadora- Belesàr
Är det någon som söker en hingst att visa nästa vår, hör av er! Han blir valack på fredag!
 
 
 
 
 

Besök

Hälsade på mina kära pållar i helgen, har inte sett dem sedan i måndags... Några dagars vila till så är jag förhoppningsvis kry nog att kunna göra mer än bara klappa på dem! 
 
 
Therese fick ta borstningen på Clea ikväll, hon är verkligen en mästare på att rulla sig den damen...
 
 
Hehe 
 
<3
 
Tack för hjälpen! 
//Camilla

Vårmys




En tanke

När man ska lägga upp en bild brukar man vanligtvis välja någon man tycker är fin, alternativt rolig eller helt enkelt en bild man av någon anledning gillar. Tänkte gå emot den strömmen lite idag.
 
 
Den här bilden skulle säkert kunna klassas som en rolig bild, jag själv skrattar inte åt den men jag kan flina lite och tänka "vad dumt det ser ut". 
 
Om man ska lägga ut en bild på bara hästen eller hästarna är man inte så jäkla kräsen, jag menar de ser ju alltid gulliga, charmiga eller fina ut på sitt sätt, oavsett hur bra eller dålig bilden är. När det sedan kommer till bilder där man själv är med blir man genast mer kritisk. Då måste man se okej ut på bilden, och om man ska bjuda på sig själv, ja då gör man någon rolig min eller liknande så man tydligt markerar att man gör sig till och inte alls försöker se bra ut. Bilder där man sitter på hästryggen vill man naturligtvis att de ska vara så bra som möjligt, rider man dressyr ska det se fint ut och hoppar man ska det det helst vara ett perfekt språng. 
 
Bilden ovan är ingen bild jag direkt gillar, men den är äkta. Ju mer jag tittar på den desto mer dömer jag. Men allt behöver faktiskt inte vara så himla perfekt jämt, för i verkligheten finns knappast någonting som är perfekt. Allt går inte bra alltid och det vet ju alla, så varför ens låtsas? Jag red kanske inte så bra och hästen vägrade, Punkt. Shit happens. En annan gång gick det bättre och på en annan bild ser verkligheten helt annorlunda ut.
 
Och tänk på det, (vad det än gäller), att en bild behöver inte beskriva en hel verklighet, den beskriver enbart ett kort ögonblick. Tro inte på allt ni ser (man tror alltid på allt dåligt och aldrig på det som är bra), och för guds skull, det finns ingen som dömer dig så mycket som du själv gör. 
 
Kollade på bilden igen nu och funderade på om jag verkligen skulle publicera den. Men det tänker jag! 
 
 
//Camilla
 

Hästnet

Ja, nu är jag säkert jättemycket efter, men ni har kanske sett att hästnet har gjort om sin sida? Blev mycket bättre och lättare att läsa annonser! Det är en sida som jag personligen tittar på nästan varje dag , inte för att vi letar efter hästar (ponnyer) utan för att det är kul och intressant att läsa hästannonser. Man kan verkligen skriva på 10.000 sätt för att försöka sälja just sin häst/ponny, en del bra, andra mindre bra. Intressant är det iaf!
 
Ja, om ni inte redan besökt sidan ,tycker jag att ni ska ta en titt :)
 
www.hästnet.se
 
2
 
// Therese

Det här med rubriker...

 
Söta Diggiloo!
 
Vilka vårkänslor man får av den bilden!

Mätning!

Issa skulle mätas och Chippas och vaccineras idag, så jag följde med Harriet och Emma in till Djursjukhuset på em!
 
Allt gick jättebra, Issa skötte sig super, mätningen gick som vi hoppades på, blev 139 cm! Perfekt! 
Nu är snart allt iordning för att kunna tävla, bara en vaccinering till så! :)
 
 
Snart är mammaledigheten slut! :)
 
// Therese

Leran är här!

Har klarat oss länge ändå utan lera, har varit en kall vinter med snö. Skönt!
Har varit varmt på dagarna nu ett tag men vi har haft minusgrader på nätterna, så det har varit perfekt, varmt och sol på dagarna, men utan lera.
 
Men nu är leran här , plusgrader dygnet om, regn och sol om vartannat.. Ja det är bara fram med vattenslangen, och spola hästar!  Hoppas vi klarar oss utan mugg , men det brukar alltid dyka upp förr eller senare ändå!
 
Får se vem som är minst smutsig sen ikväll när dom ska in :P
 
 
Tur att vi inte har nån häst med en svans och hovskägg som den här vackra hästen :P
 
// Therese
 
 

sötastpåjordklotet

 
 
 
 
Segermons Corazón Verde "Wera" <3

Priser

Hittade en så himla söt bild på Therese!
 
 
Det gäller att skriva på baksidan av alla plaketter så man har koll på när, var och hur de togs :)
 
//Camilla

Pensionärerna! <3

 
 
 
 
// Therese

Only miss the sun when it starts to snow

Det blev en ridtur på Clea och Karussell idag, det var längesen nu! 
 
 
Dock var det ju inte så här härligt ute...
 
 
Under all blaskig snö i hagen är det lerigt så fick tvätta av benen, kul. Eller inte.
 
Emma brukade klippa Karussells lugg förut men nu har den växt fritt några veckor. Och utväxten blev visst en annan färg! Haha, snyggt!
 
Så här såg vägen ut. Var betydligt roligare typ i förrgår. Fick mycket styltor så det gällde att rida med hovkratsen i fickan, och det blev bara skritt (det var ju iofs redan bestämt innan, annars hade vi inte tagit med Karussellan). Men det var rätt mysigt ändå tycker jag!
 
Nu får gärna våren komma tillbaka, tack på förhand. 
//Camilla

En fredag i april...

Jaha, vad ska man skriva... En vanlig fredag innehållande det vanliga stalljobbet osv. Ingen ridning på någon idag, dom varnade för regn, men har inte sett till nåt än iaf. Skönt det! Inte för att vi är rädda för att rida och greja i regn, det har vi gjort mycket, finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder som ordspåket lyder :)
Jag har inte så mycket mer att säga så bjuder er på lite bilder i stället :)
 
Liten Greta som fick träna på att stå på stallgång på ridskolan :)
 
Samma sak med Lilla Vissla! 
 
Vad fort dom växer!!!
 
 
Älskade Wera skrutten! 
 
Maya..Har hon verkligen varit så här liten? :D
Och nu såhär stor.. + lite större... Ja snart är hon grå och en stor D-Ponny! :)
 
// Therese
 
 
 
 
 
 
 
 

Every moment is a memory

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Magic Brush

Dessa borstar alltså, sjukt bra! Det var dessa vi använde i förmiddags, och ja, vi änvänder dem dagligen. Funkar på alla delar av kroppen, inte för hårda och inte för mjuka. De tar bort både päls och smuts och är dessutom väldigt lätta att göra rena. Så de rekomenderas, om ni inte redan har testat dem vill säga! 
 
 
 

Borst-onsdag

Idag fick alla pållar på lösdriften en omgång med pälsvård! 
 
 
 
 
Man kan nästan tro att det är hö, men det är faktiskt Gretas päls. Och nånstans där under finns det en borste!
 
 
 
Vissla var ren...
 
 
 
Diggan är nyfiken!
 
 
 
Maya stod snällt på stallgången idag med, och även i all hantering är hon jättesnäll. Duktig tjej!
 
 
 
Se så fin svansen blev!
 
 
 
Men fyfasen vad de fäller, hår överallt! Och det allra mesta sitter i våra kläder nu...
// T & C
 
 

Karussellen

Om det blir som vi vill så får vi föl nästa år!
 
Nu när Emma har slutat med Karussell och istället har tagit över, eller rättare sagt köpt, Isadora så ska Karussell få bli lite pensionär. Karussell är trots allt 16 år. Men hon kommer aldrig lämna gården, hon har varit i vår familj sedan hon var 4 och så kommer det förbli. Nu kommer mamma ta över Karussell och förhoppningsvis skickar hon henne på betäckning till sommaren!!! Bara hoppas att det blir så och att det i så fall blir en liten bebis :)
 
Här lite bilder på Karussells senaste föl, Bella!
 
 
 
 
 
 
//Therese & Camilla

Gissa färgen...



Vissa älskar verkligen att rulla sig, och det ska minsann göras ordentligt! Det är så härligt att borsta dem när de ser ut såhär, det går inte andas genom näsan för då får man damm i näsan, och andas man istället med öppen mun får man grus mellan tänderna och damm långt ner i halsen! Men men, det är det värt. Nöjda hästar= nöjda hästägare :)
//Camilla

Samtal från expressen...

I tisdags fick vi ett samtal från ett 08-nummer, (och hade det inte varit för att telefonen själv sökte upp att det var Expressen, så hade vi tagit för givet att det var en försäljare som ringde och förmodligen inte svarat, haha!) detta var alltså en reporter från Expressen och anledningen till att hon ringde till oss var att hon av en slump hade hittat till vår blogg och tyckte att den var trevlig. De skulle tydligen skriva om snö och is i värmland och hon undrade om de fick komma ut till oss och ta lite bilder. 
 
Jättekul såklart, men bara ett problem. Camilla jobbade hela dagen och Therese var i fjällen tillsammans med familjen Knöös, därför fanns ingen av oss "vanliga" på gården. Detta är en väldigt ovanlig situation, då det i princip aldrig inträffar att ingen är hemma. Vår kära mor hade hand om stallsysslorna denna dagen och därför fick vi fråga henne om det gick bra att Expressen kom ut och fotade och pratade med henne istället. Efter lite övertalning gick hon med på det! 
 
Detta kom med i torsdagens papperstidning och här är resultatet:
 
 
 
En kul grej tycker vi! 
// Therese & Camilla

I världen är du bara någon, men för någon är du hela världen


Veckans sista dag

Nu är de tillbaka! 
 
 
Och ikväll lämnade jag stallet i deres händer!
 
 
Jag och Emma tog en ridtur på Issa & Clea förut, och mockningen sparade jag till Therese och Harriet :)
Clea var väldigt sprättig när jag red idag, förmodligen en kombination av att det var blåsigt ute plus att hon har vilat ett par dagar. Issa var snäll som vanligt!
 
 
För att avsluta detta lilla inlägg bjuder jag på ett par härliga, blandade bilder. Vi höres, kram på er!
//Camilla
 
 
 

Hästens bön..

Fodra och vattna mig väl
Var vänlig mot mig
Ryck inte i tyglarna eller tömmen
Slå mig inte när jag inte förtjänar det
Sko mig väl
Skydda mig om sommaren för solhettan
Skydda mig om vintern för kalla betsel
och lägg täcket på min rygg
Smek mig någon gång
Jag bär dig, jag drar dig
Jag lever endast för dig
 

Nr 1!

Detta är fösta hästen i vår segermon-verksamhet.
Tyvärr gick det inte som vi tänkt, så vi skiljdes efter några månader..Men hästen går alltid i första hand för oss, så därför fick hon miljöombyte, hade det blivit som vi tänkt (ni som känner oss väl vet vad vi menar) så hade Tindra stannat för det är en mycket fin och snäll liten ponny, som har framtiden för sig!
Denna ponny hoppas vi  få se på tävlingsbanorna i framtiden! Håller tummarna för det!
 
 
 
 
Fina Tomacs Tindra!
 
// T & C

Hallå hej!

Tänkte kika in här med ett litet inlägg bara, har inte blivit mycket av den varan under veckan för min del. Therese och fam Knöös är bortresta denna veckan och jag har gården för mig själv. Fullt upp att göra, samt i princip utan internet har lett till att mitt bloggande har uteblivit. Just nu är jag på väg till jobbet och därför passar jag på att slänga in ett inlägg när internet är lite bättre!

Fanta och mamma fixar de mesta stallsysslorna idag, jag hann bara hjälpa till litegrann innan jag åkte. Det är ungefär så det har sett ut under veckan, när jag har jobbat har mamma varit snäll och fixat stallet, och de dagar jag varit ledig har Fanta hjälpt mig med lite sysslor plus att vi har hunnit med att rida lite.

De två, plus farfar Knöös har turats om att komma och hjälpa mig med ut- och insläpp så jag vill passa på nu att tacka dem alla för hjälpen så här långt!

Nu blir det jobb, vi hörs!
//Camilla




Vi på Segermon!

Segermon startades 2011av mej och min syster. Vår plan & mål med det hela är att ta fram trevliga och användbara ponnyer till tävling, träning eller som en bästa vän. 
Föder upp i liten skala, har köpt in lovande och fina ponnyer som vi utbildar och tränar för att dom ska passa det mesta. Det allra viktigaste är tempramentet på ponnyn, är det bra, kan du komma nästan hur långt du vill, bara viljan finns att lägga ner hårt arbete, en smula envishet och att man har bra hjälp av sina nära! Vi är lyckligt lottade på den punkten, vi har vänner och en mamma som ställer 200 % och tror på oss! Tack till er, ni vet vilka ni är!
Vi lever för detta!
 
 
 
 
Jag och min älskade syster <3 !
 
 Inte ofta vi bjuder på bilder på oss utan hästar, men det får ni idag! :)
 
// Therese
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så är det.

 
 
 

Jag och min vän Harriet!

 
 
 
 
 
 
Falsterbo 2012!
 
Harriet och jag träffades av en "slump" 2008, och efter det har vi hållit ihop istort sett varje dag. Vi har otroligt roligt ihop och hon har blivit min allra bästa vän! 
Nu har vi ju även stall ihop! Äntligen! Det har både jag och Camilla väntat länge på!
Ja vad mer kan man säga, en slump kan leda till mycket bra saker!
 
 
// Therese
 

Härliga föl! :)

Några härliga bilder på våra underbara uppfödningar!
 
 
Lilla Bella <3
 
 
Vår lilla Maya <3
 
 
Så sööt! Wera <3
 
// Therese
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Citerat....

"En valack beordrar man, en hingst ber man, ett sto skickar man en skriftlig förfrågan till i tre exemplar och får ett tveksamt svar tillbaka" - Kyra Kyrklund
 
Ston är underbara personligheter!
 
 
 

RSS 2.0