Ridning med Clea & Karussell

Gårdagens vildtu... eller ridtur menar jag, blev en busig sådan. Med två pigga hästar blev det mycket bakben i luften och både jag och Emma hängde löst ett par gånger! Men det är bara roligt att de är pigga och jag tror det är nyttigt för dom att få busa av sig lite ibland.

Idag stod det dressyr på schemat. Emma & Karussell åkte till Jenny för att träna förut, medans jag trimmade lite med Clea i ridhuset. Var dock svårt att få ut så mycket av ridpasset då Clea i perioder är otroligt känslig i mankammen, just nu har hon en sån period och hon springer runt och skakar i huvudet, ruskar sig och slänger med halsen. Tycker synd om henne, men förhoppningsvis blir det bättre snart! Clea är ju en sån häst som oftast är ganska extrem i allt hon gör, sällan hon gör nåt "lite lagom". Det hör liksom till hennes personlighet! Kilar det på henne så kliar hon sig våldsamt mycket, blir hon rädd för något överdriver hon gärna och om hon t.ex. inte vill hoppa så blir hon stönigare än alla russ i världen tillsammans ;) osv. Hur som haver, lite motion fick hon i alla fall.   



//Camilla

En bild, många minnen



Jag och Clefairi (Clea) på en tävling för ett par år sen.

Tänk vad många fina minnen man har samlat på sig under ponnyåren, somliga roligare än andra såklart... 
//Camilla 

Fredag fm!

Idag åkte både jag och syrran upp tidigt till stallet, släppte ut Julia och Torpedo, (stallpersonalens jobb ,men jag skulle ändå byta täcke och ta av julia nattlindorna och sätta på boots) Sen tog vi ut "bebisarna" Greta och Vissla.

Började mocka till Julia och Clea, gick fort, så vi tog även och mockade åt Karussell och Torpedo. Hovslagaren är ju där denna vecka och då är det skönt att va klar med mockningen innan han kommer, så blir det inte så trångt och stökigt på gången...Tror inte att Harriet och Emma hänger läpp för att mockningen är klar heller :P
Sen tog vi in Julia och Clea, Camilla skulle jogga Clea i ridhuset en sväng, jag och Julia tog en promenad i lillskogen och på fältet!



Julia!



Clea!

Gammal bild...



Hittade en gammal bild på oss ,Jag rider på min Julia och  Camilla rider på Karussell, som hon precis fått ( första vintern, alltså 2001....:D  Då kan vi räkna ut att det är 11 år sen! 
// Therese

Uppfödningar

Än sålänge har vi fött upp två egna ponnisar, den första var år 2008. Det var Karussell som då födde ett stoföl som fick namnet Bellaruss. Det var ju innan vi hade startat Segermon, och därför har "Bella" inget stuterinamn. Bella var en helt underbar fölunge och känns väldigt speciell, mycket kanske just för att hon var vårt första föl. Hon hade en mycket envis sida som då och då tittade fram, men allt som oftast var hon väldigt lätthanterlig och supergo! Det är hittills den enda fölningen jag har fått uppleva i verkligheten, en väldigt okomplicerad fölning och ett ögonblick jag aldrig glömmer. Vi hade inte kvar Bella mer än ett halvår, och jag kan ibland fortfarande känna att jag saknar henne. Hon var helt enkelt en speciell dam som charmade alla!

   

Vårt andra föl kom våren 2011, denna gång var det Wendy som även hon fick ett stoföl. Efter att vi hade fölvakat varje natt i ungefär två veckors tid, tog krafterna slut. Vi lämnade henne själv några timmar för att ialla fall få några timmars sömn, och när jag kom till stallet på morgonen kikar jag in till Wendy för att säga god morgon, då står det en svart liten krabat bredvid Wendy och jag trodde inte mina ögon! Det kändes verkligen som att jag drömde. Detta otroligt söta shettisfölet döpte vi sedan till Segermons Corazón Verde, och hon fick smeknamnet Wera. Hon är även hon en väldigt charmig fröken på alla sätt, och är såklart speciell för att hon är vår första Segermon-avkomma.     

   

Söndagspyssel!

Idag var en sån där helt vanlig söndag, då allt känns lite segt och trögt....

Vi åkte till stallet på em och mockade och grejade, hade 2 extra boxar att mocka till, då vi tog hand om fam knöös ponnyer  under helgen oxå...
När vi var klara med allt, var kl runt 16 och vi plockade in hästarna från hagen.
Clea och Karussell skulle få hoppa lite senare, så jag och Camilla hjälptes åt att pyssla med Julia. Hon har fått ganska lång och tjock man nuförtiden (den var alltid kort och trimmad när vi tränade och tävlade) Dessutom vill den alltid vika sig över på fel sida mitt på mankammen, den ligger normalt till höger annars, så vi satte i lite tofsar över natten för att fösöka få hela manen till höger! :) Får se om det hjälper :P



Såhär gjorde vi :D ( tyvärr lite suddig bild)

Tindra!

Förra vintern köpte vi ett dräktigt 4 årigt diplomsto ,Newforest E: Galant, hon var dräktig med Stackarps Diplomat.
Länge funderade vi på om hon verkligen var dräktig eller inte, men tillslut nån månad innan beräknad fölning kände vi hur det faktiskt sparkade därinne! :D
Tyvärr varade inte lyckan så länge, ett par veckor innan beräknad fölning, " födde" Tindra en döfödd hingstunge....Vi som hade väntat så länge på denna lilla.... , ja ja så är det.. :(
Vi beslutade därefter att sälja Tindra, då hon behövde Miljöombyte och mer tid, Som vi tyvärr inte hade just då..
Nu bor hon  iaf i Uppsala och vi hoppas och tror att vi om några år kommer vi kunna följa hennes framgångar på tävlingsbanan i stället! Det vore ju även kul om hon kunde få en fin liten fölunge nångång frampå :)
Så all lycka till Tindra och hennes nya ägare!


17 januari

Idag blev det återigen en promenad med 2-åringarna. Denna gång fick de pröva på att ha täcke på sig, vilket de aldrig haft tidigare. Det var ingenting någon av dem brydde sig särskilt mycket om, lite läskigt precis när det lades över ryggen bara men sen var det som att ingenting hade hänt! Då var det faktiskt svårare att få på tränset, i alla fall på Greta, hon har kommit på att det inte är så jättekul att gå med bett i munnen och att man istället kan försöka komma undan... Men med en hjälpande hand fick även hon tränset på plats, och vi tog oss en tur ute. Gillar psyket på både Greta och Vissla, de är otroligt lättsamma måste jag ändå säga.


Söta Greta...


...och fina Vissla

Dräktig eller inte??

Hm.. Om Isadora är dräktig  än (är kollad på 17 dygn ,och då fanns det nåt litet därinne) så får vi förhoppningsvis en frisk och pigg liten bäbis nångång i mitten på juni..
Hon är ju betäckt med hopparen Miclas Aristocrat RNF 195!
Skulle va spännande och se vad det kan bli av den fölungen!


skogstur

Att gå i skogen är det roligaste som finns tycker Wendy! Hade tyvärr ingen bra kamera med mig, men de få bilder jag tog blev väldigt suddiga allihop, kan ju bero på att en pigg liten shettis hade så bråttom att man nästan fick springa efter... :)


Wille- Till Salu!


Promenader!

Var i stallet på fm idag och gjorde ett ryck! Mockade och fixade först, sen plockade vi in Julia och Clea, borstade av dom och tog en promenad ner mot samhället! Julia är för go,blev rädd för några hundar så hon galopperade på stället, men nästa sekund kommer det en stor lastbil och nästan prejar ner oss i diket, men då står hon som ett ljus! :D När vi kom tillbaka till stallet,fixa vi lite med dom och släppte ut dom, och plockade in Greta och Vissla istället.

Ställde upp dom på stallgången och satte på benskydd (första gången dom hade nåt sånt på benen) Gick hur bra som helst, tror knappt dom märkte att dom hade dom på sig :P
Sen tränsade vi och gick ut och gick i allén , fältet och nåt varv i paddocken. Vissla sköter sig super, medans Greta är lite överallt till att börja med, men hon lugnade sig på slutet och gick snällt i grimskaftet hon också!


 

Julia och Clea förra vintern, då det var snö och kallt!

Ridning av Wendy

Idag lastade vi Wendy och körde henne till ridskolan, hon nästan sprang in i transporten och verkade helnöjd med att få komma ut på äventyr. Väl framme där fick hon på sig ett träns och vi tog in henne i ridhuset, sedan kastade vi upp Emma och hon red några varv. Det är nog lite fel att kalla Wendy inriden, hon är mest bara insutten och riden lite grann med ledare, så Emma tränade lite på start och stopp, samt på att svänga. Det gick faktiskt ganska bra! Bussigare ponny än Wendy får man leta efter, hon är otroligt snäll i både hantering och med ryttare. Idag var första gången på månader hon hade någon på ryggen, och hon uppförde sig som att det är något hon gör varje dag. Ska bli kul att fortsätta med henne nu!

 

Nästa gång får det nog bli sadel på!

Gott nytt År!

Det har ju hunnit bli 2012, det är märkligt vad fort ett år går! När man tänker tillbaka på förra nyår är det en hel del som är annorlunda nu, och det hade man nog inte kunnat tro då.
Som sagt, 2011 har varit ett händelserikt år; Stuteri Segermon bildades, en del hästar har köpts in och lilla Wera föddes. Allt var väldigt nytt och spännande i början, men det har inte varit en helt enkel resa (vilket vi heller inte trodde att det skulle bli), man har stött på mycket motgångar och allt har inte blivit som man tänkt alla gånger. Men tackvare hjälpsamma personer i vår närhet har vi klarat oss genom detta första och ganska tuffa år, så nu ser vi fram emot ett nytt år med nya möjligheter!




Wendy & Wera i maj 2011.



GOTT NYTT 2012!


RSS 2.0