Löshoppat räkorna! ;)

Var ett tag sedan nu, och torrt och fint i backen, så passade på! Vissla var lite tveksam till att börja med, men efter ett par vändor över cavalettibommar så släppte det, och hon galopperade och hoppade superbra, bjöd och tyckte livet var allmänt roligt :) 
Greta är lite mer rutinerad och visade oss även denna gång att det är en blivande hoppstjärna vi har! Mycket nöjd med båda två iaf! :D Fin, fina ponnyer! 












Lite blandade bilder på räkorna! :) 
// Therese

Grattis Wera!

Idag fyller sötaste Corazón Werde 3 år!





Segermons första fölunge :)

Hoppning

För Clea och Issa idag, Emma hoppade båda, men Camilla red fram Issa så båda var redo för att hoppas samtidigt! Lugn träning med lite 3 stuts och en 2 stuts med ett galoppsprång-hinder . Clea var lite spänd och seg men hoppade fint ändå, slappnade av på slutet. Issa slarvar en del och lyfter inte på hovarna alltid, men hon hoppade riktigt fint, bästa jag sett, galoppen var oxå riktigt bra, och hon bjöd på och var pigg..! Försökte ta några bilder, men inte superläge alltid 😜









/. Therese

Hoppning på G!




Mys

I hagen med Julia, vilket innebär att jag flätar hennes man, hon verkligen älskar det, somnar när man grejar ❤️ Om man inte rycker manen förstås, men den tiden är förbi , så nu flätar jag och pillar i manen och hon står lös i hagen o halvsover, mysponnyn! Clea stod som åskådare på andra sidan staketet o kliade/snosade mej på ryggen : ) 






// Therese 

Flugtäcken!

Idag fick jag ett blad från hööks i brevlådan, ett "flugspecial". Hittade lite roligt:



Här ett ridflugtäcke, det borde jag köpa och ha på Clea som är så känslig. Billigt var det också, och lite borde det hjälpa tycker jag.



och här ett täcke med inbyggt flugmedel..! Lätt väldigt spännande tycker jag.



Sen detta zebratäcke, rätt fräsigt faktiskt!

//Camilla

Sköna söndag

Lite soft dag idag, varmt väder så det var nog gött för pållarna att inte gå så hårt. Red innan lunch också innan det hann inte bli riktigt stekhett. Greta o Vissla fick en skrittur i skogen, och Clea och Issa fick gå en joggingtur. Alla hästar skötte sig bra och det var en riktigt go avslutning på veckan!

//Camilla




Promenad+Dressyr

Tog in Maya och Karusell för att pyssla lite och sedan gå på en liten promenad. Maya fick gå med sadel, träns och benskydd, och jag hängde även på henne lite. Hon var supersnäll och det funkade bra allting, nyttig träning för henne! Karussell var med som sällskapsdam och det tyckte nog var kul för hon pinnade på bra där fram i täten!

Efteråt tog jag och Emma in Issa och Clea för att köra ett dressyrpass, jag red Issa för att Emma skulle få känna på Clea. De gick bra båda två, Clea såg superfin ut, speciellt i galoppen som är hennes bästa sida, hon gjorde kalasbra galoppfattningar osv. Issa gick bättre än hon gjort förut när jag har ridit (har iofs bara ridit dressyr på henne två ggr tidigare), galoppen var väldigt springig i början och det kändes som vi var på galoppbanan! Traven var jättefin faktiskt och den kändes bra från början till slutet. Sista galopperna jag tog i båda varv var mycket bättre än de första, hon var betydligt lugnare och hittade mer form.

Det var fyra svettiga och nöjda tjejer som kom hem till stallet!

Lite bilder från dagen!
//Camilla














Godmorgon!




Fler bilder från dagen!





Vissla hade lite hår... 




Hade publik när vi longerade Vissla..

// Therese 

Knep o knåp

Longering av Greta och Vissla idag, och de blev även lite friserade. Nöjd med båda tjejerna som skötte sig bra i både hantering och motionering! Här lite bilder från Gretas longering, mer bilder kommer senare.
//Camilla













Sol igen!





Vila för pållarna , men dax att börja vänja dom vid gräs! 





Ridning med räkorna

Inte bästa passet/ känslan idag inte, men kan ju inte gå super varje gång! Jag red Greta o Camilla red på Vissla o vi tog en tur upp mot fälten, där stod det massa läskiga halmbalar som inte brukar va där i vanliga fall, tog en stund innan dom nästan slappnade av o vi kunde rida vidare. Travade en stund , gick rätt okej med båda , sen när vi skulle avsluta med en galopp , så tog vi Greta i täten, hon är bra där i täten, ett lite bakut blev det i fattningen, men sen rulla hon på fint! Vissla däremot galoppera inte ett steg, hon stod på stället o bockade, Camilla hade fullt upp med att sitta kvar! O så höll det på en stund, men tillslut fick även dom galopp utan bockning en sträcka :) Greta var bra i alla galopper, blev lite trött på slutet, men är ganska nöjd , trots att hon var spänd under passet! Ja vi satt kvar iaf båda två 👍 för det! 😜










// Therese 

Tvättdag!



Bra när man bor i lägenhet och kan utnyttja tvättstugan! ;) och mellan tvättarna satt vi solen och myste. Hästarna har fått en lugn dag, Clea o Issa skrittade, vila för resten.
Imorgon blir det nog full fräs!
//Camilla

Dagens dressyrtävling med Clea !

Läs i Emmas blogg : http://emmaknoos.horseworld.se



Harriet kör bussen , fick låna hästbuss denna tävling då vår transport behöver fixas lite, gick superbra att lasta och köra Clea i denna :) 



// Therese 

Pysselsöndag

Idag var det verkligen strålande väder och en perfekt dag att få en del gjort. Började med att mocka och fixa hö. Sedan red Emma Clea, mjukade henne inför morgondagens tävling, det gick superbra! Under tiden longerade jag och Therese Greta och Vissla, det gick också fint! Drog även bort en hel del hår på dem, de har inte riktigt fällt klart än. Senare blev det Karussells tur att få ompyssling, hon fäller riktigt mycket och det fanns en hel del päls att dra bort där. Hon har så mycket päls att hon till och med hade blivit lite svettig i hagen!! Fick duscha av henne lite och det tyckte hon nog var rätt skönt. Även de andra hästarna som blivit motionerade fick bli lite avspolade eftersom de blev lite svettiga.
Annars har vi fyllt massa vatten i hagarna, det har gått åt en varm dag som denna, Emma har putsat läder inför imorgon, vi har lagt fram grejer som ska med, och jag och Therese la även iordning lite saker som ska tvättas (ska ha lite tvättdag på tisdag nämligen) så det har funnits en hel del att pyssla med. När jag åkte hem skulle Emma rida Issa en sväng och sedan ta in Clea för att knoppa och fixa henne. Jag jobbar imorgon och kan inte följa med på tävlingen, men jag önskar dem lycka till och håller naturligtvis tummarna, hoppas ni gör det också! 😀

//Camilla

Bilder från idag:
(Karussell är lite vild att hålla i om hon inte får äta gräs, drog iväg osv...)


























Soool !

Och varmt! Passa på att sitta ute i solen o kolla in dressyr !  På Svt play live! 







// Therese 

Glad påsk!

Lååååång fredag!!! Eller?! Blev vilodag för Greta och Vissla, men inte för Clea och Issa Red dock med sadel och träns idag ;) Treclig helg på er alla!











//Camilla

Glad påsk!

Lååååång fredag, eller?
Inte vet jag, men idag blev iaf en vilodag för Greta o Vissla. Clea och Issa blev ridna i alla fall. Dock med sadel och träns idag ;) Bjuder på bilder från häromdan, trevlig helg på er alla!











//😮 Camilla

Ryttareliten!

Var bland det bästa jag sett på tvn på länge! Så synd att det är slut , hade önskat mej mer avsnitt!! Bara att hoppas att det kommer en säsong till!  Blir nästan sugen på att ta ett jobb som hästskötare , och få följa en elitryttare i med och motgång, men har provat på det litegrann en gång och tror inte det är nåt för mej .. Eller? Nja vore rätt häftigt att få åka på tävlingar över hela världen ändå! Fick man välja jobb så är Lisen och Peder storfavoriten, verkar va toppenmysiga människor! Ja, synd att dom inte rider dressyr bara :P ! Nä ge oss fler säsonger av ryttareliten nu! Tack! 


//Therese

Heej!

Greta och Vissla hade vilodag idag, men inte jag! Tog en tur på Issa,  och tillsammans med Emma och Clea så red vi till bengtstorpskogen och galopperade på två pigga ponnyer!  


// Therese

Mer bilder från dagens ridtur!







Softisch

Blev en liten joggingtur för Clea och Issa idag, dagen efter träning. Det var ju även dagen efter storputs så lädret fick vila idag och vi red utan både sadel och träns! Haha, gött att vara lite soft ibland. Gick utmärkt att rida utan träns och bett, kändes typ som vanligt. Går att rida i form också dessutom! Välridna hästar ;)



//Camilla

Dressyrträning

För Clea och Issa, Emma red båda för Jenny , Camilla red fram Clea medan Emma tränade Issa , så det var bara att hoppa upp på uppvärmd Clea sen! Båda ponnyerna gick bra, fick igenom det som behövdes, tänker inte gå in på några detaljer, men tror Emma är nöjd med träningen! Lite bilder, mest på Clea då Issa var lite långt bort! 













Putskväll!




Grått

Grått ja, men då menar jag inte vädret utan hästen. Vädret var fint och den vanligtvis gula hästen var grå. Tänkte att jag och Clea skulle ta en skön promenad och kanske smaka på ett grässtrå eller två, och det gjorde vi också (dock bara hon som åt gräs), men innan det fick jag ta ett rejält tag med borstarna. Det dammade och rök en del men tillslut blev hon hyfsat ren åtminstone. Bjuder på lite dammiga bilder!
//Camilla











Lördag fm.

Och ville gärna hinna med dagens bestyr på just fm , för regn var väntat under em, och det kom precis när vi var klara med allt. Vad vi gjorde mer än stallsysslorna var ridning, Clea, Greta och Vissla. 
Camilla red Clea bort till "Bengtorpsskogen" och jag o Harriet körde de andra två i transporten, blir väl långt att rida dit för dom! När vi var där red Harriet på Clea, jag på Greta o Camilla tog Vissla. Skrittade o travade uppe i skogen , var riktigt mysigt! Alla hästar skötte sig super ! När vi var klara hoppa Camilla på Clea igen o red hem och jag och Harriet körde räkorna i transporten. Gissar att Harriet kommer ha träningsverk i morgon ;) 

Har inga bilder från turen tyvärr!
// Therese 

Fler bilder från idag








Träning!

För Emma o Clea! Tog transporten och åkte till trossnäs paddock, och jag hjälpte Emma , tycker att det gick bra , men såg att Clea var spänd och blir då lite het , men det blev bättre på slutet! Emma tyckte hon var stark i Hö sidan, men när som travade av var även det bättre! Tycker dom skötte sig bra! 👍


Mer bilder kommer i senare inlägg :) 

// Therese 

Torsdag

Lugn ponnydag, bara Clea o Issa som fått lite motion i regnet! Greta o Vissla har lite halvlugn vecka, o idag gjorde det inget för dom var helt inpackade i lera, Vissla var v e r k l i g e n lortig.. Blä! :) Ja kan ju inte va torrt o fint väder jämt  med rena ponnyer! Men bjuder er på några soliga vårbilder på rena hästar :) 






// Therese 

Efter regn kommer solsken




Tänkte bara...

Säga godnatt !





Regnet öser ner


Och det har det gjort heeela dan.. Vi har haft Hovslagaren här på besök så det blev verkning o skoning av gänget så fötterna är fräscha igen! Camilla och Emma är ute o promenerar Clea och Issa en sväng, eller barbackatur blev det  nog förresten! En lugnare tur iaf, passar bra i detta väder o med nyskodda pållar! 
Blött! 



Måndag igen

Har inte ridit något idag, men hjälpte Emma en stund när hon skulle lösgöra Issa.. (Vilodag för övriga ponnyer) Var nog det bästa jag sett från deras sida faktiskt! Kul! Lite planer har vi o kommer vi att ha så .. Det blir nog bra 👍😄.       

// Therese   


Söndag

Började dagen med att åka till KRK och kika lite på regional ponnydressyr. Kul att åka på tävling utan häst ibland, bara vara åskådare och i lugn och ro kunna titta på (och fika såklart) ;)
 
Sedan till stallet för att mocka och sedan rida. Jag tog Vissla, Therese Greta och Emma red Clea. Vi skrittade i skogen och tog det lite chill. När vi kom tillbaka red Emma lite mer, trimmade lite dressyr. Bara ett par veckor kvar nu tills hon och Clea ska starta första dressyrtävlingen, blir roligt!
 
 
Hoppas ni har haft en bra helg!
//Camilla
 
T & J
 

Fotade lite igår!






Våra två fina! ❤️❤️

Freedaag

Longering med Greta och Vissla idag, mycket galoppfattningar så det var nog lite jobbigt för dem! Lite svettiga blev de i alla fall, Greta var dunderpigg och galopperade mer än gärna. Imorgon vilodag för dem så blir det nog en ridtur på söndag, det är tanken åtminstone.  Clea och Issa fick en lugnare ridtur med skritt och lite trav. Båda två är brunstiga för tillfället också... Klart det är mycket vårkänslor nu när det är så underbart väder! 
 
//Camilla
 
 

Instruktör idag

Till Emma och Clea, tävlingar som närmar sig (dressyr) så gäller att träna nu!
Gick riktigt bra idag, red mycket lösgörande och få kontroll på sidorna. Bjuder er på lite bilder från dagens träningspass!
 
 
 
 
// Therese
 

Ett par bilder från helgen

 
 
Idag har det varit rätt lugnt,så bjuder er på 2 bilder från helgens ridning!
 
 

1 april!

Och inget skämtinlägg kan jag lova.
 
Idag var det tänkt longering med räkorna, men ändrade oss.. Var ju perfekt rida ut och galopperaväder ute! Longera kan man göra när det regnar och blåser och inte är myspysväder! :)
Ja vad ska säga mer än att det blev en härlig tur, jag på Vissla och Camilla på Greta ( vi växlar ponny ungefär 50/50 så alla är vana alla ;) ) Skrittade fram rätt länge , solen sken ponnyerna var pigga och glada, vi satt o småpratade hela tiden och ponnyerna gick sida vid sida på halvlånga tyglar. 
Sen när vi hade myst i solen tillräckligt länge blev det trav o galopp i kanten på ett annat fält, kände oss som 2 riktiga ponnyryttare! Hur roligt som helst var det, Greta och Vissla tyckte nog detsamma! :)
 
 
 
 
Räkorna innan ridturen!
 
// Therese
 
 
 

RSS 2.0