Lite bilder från förr!


Hittade en bild på mej och  Julia, från en hopptävling på Hammarö, 11 år sen :)


Camilla och Clea första sommaren vi hade henne- visst är dom gulliga?


Haha, inte den vackrast bilden på Karussell kanske ;)


Lilla Bella, vårt första föl, busig från dag 1!

// Therese

hagbygge...

stod på kvällens schema. Nu är iaf en hage klar, den lilla biten! Resten fixar vi om ett par veckor. Skönt att börjat nånstans åtminstone :)  


Harriet & Therese gömmer sig(?) bland buskarna




Harriet & Mamma tänker...


Vi hörs! //Camilla

Vänd ansiktet mot solen, så faller skuggorna bakom dig.


eksem.




Clea har de senaste somrarna lidit av eksem, inte kul alls. Det kom som en blixt från en klar himmel sent i augusti 2009, innan det har hon aldrig heft en antydan till det. Har behandlat henne med massa olika salvor, krämer o shampoon, samt gett henne örter och använt eksemtäcke. Men det är långt ifrån enkelt... Inget hjälper 100% även om det lindrar en del åtminstone. Någon som har något bra tips vad man kan göra/använda för att hjälpa henne ytterligare?

//Camilla

Rund och go!

Issa närmar sig fölning nu, juvret har växt och dubblat sig senaste veckan... Hon är stor och tung, och det är nog jobbigt för henne, hon står och vilar mycket!

Jag är nervös förstås, men oerhört sugen på en liten fölbebis nu! Hoppas allt går bra och smärtfritt!

Jag och Camilla har kommit på namn, både till hingst och stoföl, men tänker inte avslöja något för er...Sen vet man ju aldrig vad som kan hända, förra året fick vi en döfödd hingstunge ( Tindras föl) Så av den erfarenheten vågar vi inte tro för mycket, men vi hoppas dessto mer!

Hoppas vädret är på vår sida när  fölungen tittar ut oxå, allt är mycket lättare när man slipper regn och kyla!

Tänkte bjuda er på ett par bilder på Issa från idag, hon ser ut sprickfärdig ut tycker jag!





// Therese

Bilder från betet






 

http://youtu.be/gogUZ6Y8yIY


//Camilla

Betessläpp!

Nu är nog Greta & Vissla två nöjda ponnysar när de har fått komma ut på bete :) Det såg så fridfullt ut förut när de gick där och betade! Det blev inte så mycket spring i år som jag hade räknat med, de hade fullt upp med att bara äta.




Mer bilder kommer!
//Camilla


Hästarna ute nattetid!

Nu har alla hästar fått komma ut dygnet runt, jag tror dom uppskattar det! :)

Diggiloo fick träffa sin älskade vän Issa idag, 1 år sen dom sågs, men det märktes att dom kände igen varandra, Issa följde Diggan varje steg hon tog.. Wendy sprang efter och var lite avis tror jag!

Greta och Vissla fick också träffas igen, efter dom varit delade i 3 månader ca. Men Vissla har kaxat tillsig lite senaste tiden och visade Greta vem som bestämmer i den hagen! Imorgon ska dom åka på bete tillsammans, och bara få va, så är dom förhoppningsvis redo för nya utmaningar till hösten sen! :)

Julia, Clea, Karussell och Torpedo går även dom ute just nu iaf, sen får vi väl se med väder och vind och tävlingar/ träningar om dom kanske kommer in en period igen!

Issa och det ev blivande fölet ska ut till betet hos Greta och Vissla, när fölet är lite stadig på fötterna!  Issa hamnar på betet oavsett föl eller inte såklart, men vi hoppas ,hoppas, hoppas allt går vägen, 3 veckor kvar idag !

Wendy och Diggiloo ska gå tillsammans på annat bete, så vi kan rida Diggan i sommar! Men dom får vara sällskap åt Issa tills hon fölat, så dom blir kvar på lösdriften några veckor till.


En flughuva är skönt att ha!


Hästar på bete-En underbar syn!

// Therese


Idéer




Den här bilden är på mig och Julia, tagen för 10 år sedan. Så otroligt fin!

Den påminner mig om sommarens härliga dagar. väldigt mysigt :)


Idag blev det en ridtur till kiosken för att köpa glass, sa jag inte att sommaren är underbar?
Annars rullar allt på, mycket att fixa med och det är kul såklart! Tyvärr blir bloggandet lite lidande ibland bara, och jag vill gärna att den blir uppdaterad ofta nu när man faktiskt har fått en del läsare, så de inte tröttnar ;) (vet ju hur jag själv är när jag läser en blogg som inte uppdateras regelbundet...) Men å andra sidan är det inte roligt att skriva något just bara för att heller. Har ni några idéer på vad ni vill läsa om så får ni gärna tipsa, alla förslag mottages tacksamt! :) 

Kram på er! //Camilla

Sommarvärme!

Sommarvärme idag, underbart!
Hästarna börjar få gå ute dygnet runt nu, skönt för alla det!
Mycket på gång , så vi vänder på varje timme, för att få allt att gå ihop, men det är skönt när man har saker att pyssla med!
Bjuder er på några bilder tagna på Emma- Karussell och Camilla- Clea , när dom red hem till Nävergränd där Emma bor/ bodde.





Inte varje dag man ser hästar inne i samhället :)

// Therese

Verkning

Idag fick Greta, Issa och Wendy vårfina fötter, välbehövligt nu inför sommarbetet! Alla tre skötte sig bra, Greta protesterade ett par gånger men annars var hon jättesnäll, och de andra två stod som ljus :)

Issas bebismage växer för varje gång jag ser den känns det som, tyckte mig ana att det rörde sig därinne också förut men jag vet inte, lätt att se vad man vill se också... ;) Hon har börjat fylla i juvret lite också... Tänk att det bara är fyra veckor kvar till beräknad fölning nu! Tiden går så fort!



Issa i väntan på pedikyr!

//Camilla

Greta hoppar


Ett litet klipp på när Greta hoppade i söndags :)




//Camilla

17:e maj..

Idag var det KM i hoppning. Jag var med på Clea. Vi hoppade två klasser, 60cm som var en clearround klass och 70cm med 2 faser (omhoppning). Vi gick felfritt i båda klasserna, och det var första gången jag hoppade en hel klass med 2 faser, för jag och Karussell kommer aldrig så långt.. ;) Jag är jätte nöjd! Det var jätte kul! :D

 Bilden syns inte så bra.. men det är jag och Clea i "lillskogen".
 ..Samma här..


..Men det var inte bara KM idag, utan det var även Karussells födelsedag! Hon fyller 15 år, så nu får hon börja köra moped.. :P  ¨
STORT GRATTIS!! :D <3

 Karussell!! <3

Ha det bra!!
//Emma ;)

Idag är ingen vanlig dag...

...för idag är det Cleas födelsedag! Min goding fyller 12 år, och hon blev firad med en smarrig tårta som Amanda hade gjort :) Tackar henne så mycket för den! Tror att Clea uppskattade den rejält.



<3
//Camilla

4 år!

15 maj 2008, ungefär vid den här tiden på kvällen föddes Bellaruss. Karussells goa avkomma och vår första uppfödning. Underbar syn att få vara med om hennes första minuter i livet! En mycket speciell ponny som charmade alla totalt, och jag kan knappt förstå att lillskruttan redan har blivit så stor som 4 år!



Det är när man ser bilder som dessa man inser vad mycket man saknar henne!

Grattis på födelsedagen Bella! <3


När jag ändå är i farten med gratulationer så får jag passa på att säga grattis till Greta som idag fyller 2 år :) och ett grattis i efterskott till Vissla som fyllde 2 år i lördags!

//Camilla


Löshoppning 2,0

Igår blev det dags för löshoppning igen, var ju ett par månader sen sist nu så det var på tiden! Sist var det bara Greta & Vissla som hoppade, men den här gången blev det faktiskt hela 5 hästar. Lika bra att vara fler när man ändå bygger upp. Förutom Greta och Vissla så hade vi Diggiloo med, och sen så hade en kompis med två hästar, en 2-årig döle och en shettis.

Greta som gått på lösdrift och fått vila sig från arbete ett par månader nu, började med att få lite repetion. Band upp henne på stallgången för att borsta och lyfta ben, trimmade manen lite och sedan fick hon tränset på sig. Allt gick väldigt bra, och tränsningen som vi har fått traggla med en del förut gick över förväntan, tror lite vila kan ha gjort henne gott. Hon har nog växt lite grann också faktiskt, även om hon fortfarande är liten :)

Sist hon löshoppade var ju första gången för henne och det gick jättebra då, och den här gången gick det ännu bättre! Hon förstod precis vad det var frågan om och hoppade superfint! Hon är en riktig hopptalang tror jag faktiskt :) Ett år kvar till 3-års testet och det känns som det inte kommer vara några problem. Jättekul att se henne och jag är grymt imponerad med hennes insats igår, nu får hon välförtjänt vila över sommaren så ska hon få jobba till hösten igen sen.

Vissla hoppade även hon för andra gången och hon är inte riktigt så vass som Greta i hoppningen, men jag tycker ändå hon skötte sig bra och med lite mer träning så kommer hon bli jätteduktig hon också! Hon har gjort framsteg sedan förra gången och jag är nöjd även med hennes insats igår. Snart är det dags för semester även för hennes del, och det är hon väldigt välförtjänt av. Hon har varit superduktig under vintern :)

Diggiloo fick även hon vara med och hoppa hinder, det är ju inget vi har sett så särskilt mycket av än, men jag tror hon tyckte det var roligt! Pigg var hon iallafall :) Hon visste precis vad det gick ut, och hon hoppade bättre och bättre ju mer vi höjde faktiskt!

Även den 2-åriga dölehästen presterade bra, första gången han löshoppade (första gången han var i ett ridhus också tror jag faktiskt!) med lite draghjälp av sin shettiskompis första gångerna så förstod han precis sen, och var jätteduktig!

Alla hästar verkade tycka det var kul, och jag tror att alla inblandade både hästar och människor var nöjda :)




Greta

Hade egentligen tänkt lägga upp en film, men det ville inte fungera nu. Hoppas att det går ordna en annan dag!

//Camilla

Läs gärna...

Läs gärna min andra blogg som jag har tillsammans med en kompis. Där skriver vi lite om våra ponnyer, tävlingar och lite andra saker...

Bloggen hittar du här ---> www.bponny.blogspot.se

Hoppas ni gillar den! :)

//Emma


Tävling!

Idag var det tävling! Tävlade ju både Karussell och Clea.. LC:1 på Clea, LB:1 och LA:1 på Karussell. 

Clea: 
På framridningen gick det ganska bra. I början gnäggade hon jätte mycket efter Karussell, men hon lugnade sig efter ett tag... Men sedan när jag kom in på banan blev hon spänd, för det blåste så mycket.. Hon var spänd hela programmet. Jag är inte så jätte nöjd med den ritten, fick 155p och 57,41%. Fast det var ju första gången jag tävlade på henne...

Karussell:
Framridninen gick bra. Körde lite skänkelvikningar och lite så.. Det gick även bra inne på banan (LB:1).  Är nöjd, fick 193p och 66,55% = 1:a!! :D
LA:1 gick också bra. Hon kändes bra på framridninen, men ännu bättre inne på banan! Men jag råkade rida fel en gång, jag glömde rida skänkelvikning... ;) Men är jätte nöjd ändå! Fick 222p och 58,42% Det var andra gången jag tävlade LA.. :)


 Clea, jag och Karussell i transporten ;)

 Jag och Clea på framridningen.

 Jag och Karussell inne på banan.

 Jag och Karussell inne på banan.

 Efter prisutdelningen!

 sötis! <3

 Jag och Karussell myser! <3 



Ha en bra lördags kväll!
//Emma

Förberedelser

Idag är dan före dan. Dan före tävling alltså. Två ponnyer som ska starta i morgon, Clea & Karussell, vilket självklart innebär en del att förbereda. Det ska packas, tvättas, putsas, knoppas, fixas och ridas. Tur vi är fyra personer som hjälps åt så det går så smidigt som möjligt! Emma fixade ridningen av båda hästarna medans vi andra servade henne :) Sedan hjälptes vi alla åt med sista finputsningen av hästar och prylar. Jag tog mig an Cleas (hemska) man, det tog "bara" ungefär en timme att få den flätad! Men hon ser ut som en helt annan häst när manen försvinner, jättefin tycker jag :) Återstår att se om hon är lika fin imorgon bitti... Karussell blir en annan häst hon också när hon inte har man som står åt alla håll! Hennes man är i alla fall lätt, mjuk och ganska tunn tillskillnad mot Cleas som har fruktandsvärt tjocka och hårda strån.


Clea klar!



Harriet igång med Karussells man!


Nu taggar jag morgondagen med lite sömn, trevlig helg på er!
//Camilla

Fotografering!

Det växer så mycket fina vitsippor i vår "lillskog" och då måste man passa på att fota :)
Tänkte bjuda er på några bilder, vi ska ta på fler hästar bara vädret tillåter!


Min underbara Julia <3


Julia och Torpedo , Goa hagkompisar dom två! :)


Diggiloo, nyaste stjärnan i gänget!


Vissla är så gosig :)


Vissla är nu 2 år och visst är hon fin?

Mer bilder är planerade, kommer senare!

// Therese

Dressyr, Clea och Karussell..

Jag tränade i kil för jenny igår igen.  Den här gången hade jag med mig två hästar, Clea och Karussell, eftersom jag ska tävla båda på lördag.  Ska rida LC:1 på Clea, LB:1 och LA:1 på Karussell.
 Först red jag Karussell i 45min.  Vi tränade ganska mycket på den förvända galoppen.  I början tyckte jag inte att det gick bra alls. Hon gick inte ens på tygeln ordentligt... Men sedan på slutet gick det super! :D

Sedan red jag Clea i 30min.  Vi tränade på att ställa och svänga, så att Clea skulle gå där jag ville att hon skulle gå..  Det gick inte så bra i början på henne heller.  Hon skulle bara kolla efter vart Karussell var hela tiden.  Men fick till det också på slutet! :)    Karussell och Clea blir alltid bästa vänner när de har åkt transport tillsammans..  De kan nästan inte släppa varandra.. ;)

 Jag och Clea! ;)

 Karussell! :D

Vi ses! ;)

//Emma

Bilder från söndag 6/5 !


Jag  och Diggiloo på gårdagens dressyrträning :)


Emma och Clea :) Visst är dom fina ihop?

// Therese

Ann-Margarethe!

Idag  hade ridskolan ordnat med dressyrträning för Ann-Margarethe Andersson , jag och Emma passade på att vara med och rida!
Jag och Diggiloo var först ut , red inte fram nåt då Diggan inte är i sån kondition än. skrittade bara fram, sen red jag red jag 30 min lektion, tränade på att få henne mer mellan hjälperna, och det gick riktigt bra! Har nu fått lite tips och råd, så vi vet hur vi ska fortsätta jobba denna fina ponny!
Ann-Margarethe tyckte att Diggan hade positiv inställning till jobb, och det kan jag nog hålla med om, hon ser så nöjd ut varje gång man ska rida eller greja med henne!

Emma red efter mej, hon lånade Clea att träna på, eftersom hon ska börja tävla henne i dressyr lite smått :)
Emma fick rida utan stigbyglar, träna sitsen, sen jobbade hon på volt , tränade på att ställa Clea, som gick riktigt bra! Clea var riktigt svett när dom var klara och jag tror att Emma var rätt varm hon oxå :P

Jag kan tyvärr inte ladda upp bilderna, min dator är seg och trög, men bilderna får komma i efterhand istället!

// Therese



utlåning

Denna helgen har jag lånat ut Clea till Emma för att hon ska kunna passa på att träna med henne, och det passade mig bra också för jag ska jobba hela helgen. Eftersom det kan vara svårt att hinna med både skola och ridning av mer än en häst, så lovade jag att jag skulle rida Karussell åt Emma idag. Sagt och gjort, Therese skulle rida ut en sväng med Diggiloo så jag hakade på! Alltid bra att vara två när man rider ut, och dessutom roligare :) Kände mig urfånig när jag kom där och red på min gamla B-ponny, men vissa byter upp sig och jag byter ner mig tydligen ;) haha!

Ridturen gick bra, vi red i både skog och på grusvägar samt i trafiken. På hemvägen kom en lastbil och körde ikapp oss, hästarna blev ju lite skraja men chauffören tog det lugnt så det gick fint!





Gammal härlig sommarbild på mig & Karussell, Therese & Julia :)


//Camilla


dressyrstaket

Efter gårdagens tävlingar på klubben stod dressyrbanan kvar i paddocken, och det passade jag ju såklart på att utnyttja! Ville gärna se hur Diggiloo skulle reagera, så gjorde henne i ordning och tog med henne ut i skogen till en början. Klättrade lite och travade några varv på gräset. Sedan gick vi till paddocken och hon fick skritta runt staketet några varv. Hon brydde sig ingenting alls. Travade och gjorde några galoppfattningar, och trots att gruset sprätte på staketen så reagerade hon inte. Hon var bara stencool! Kände mig nöjd efter en stund, och efteråt belönades hon med en morot och sedan gick hon ut i hagen och rullade sig :) 

Måste försöka få med mig kameran också och ta lite bilder på hästarna ute i skogen, det är ett helt hav med vitsippor där och verkligen hur fint som helst, särskilt nu som idag när det har varit så soligt och underbart väder! 



Ha det fint allihop!
//Camilla


Frisering!

Idag fick Vissla bli lite ompysslad, Tog in henne från hagen, hon hade självklart rullat sig, det gör hon varje dag :)
Började med att dra bort lera och vinterpäls, hon fäller och fäller men finns ju hur mycket som helst..
Borstade henne, men hon förblev grå!
Sen var det bara att ta tag i manen då, ingen återvändo nu, dax att göra henne fin! började med att klippa pannluggen (bara topparna) Klippte sen av halva manen med sax, annars hade jag nog stått där än idag skulle jag tro! När halva manen var borta började jag rycka, tog ca 45 min ungefär, ni kan se resultatet här :)


Inte bästa bilden kanske, men ni ser vad kort och fin den är iaf!



Här är en bild från i vintras, ni ser ju manen :)

// Therese

RSS 2.0