Dåligt bloggat idag igen

Men Camilla och Emma tog iaf en skrittur på Clea o Micke under em, har ingen bild att bjuda er på för dagen men letar upp en gammal! Nu säger vi godnatt! 




En veckas uppehåll

BMen vi har haft semester på underbara Mallorca , o vår kära mamma har haft hand om alla djur! 
Tusen tack för hjälpen världens bästa mamma! ❤️❤️

Bjuder på denna ursnygga bild på oss! :D 


Ponnyer#gräs#lycka ❤️❤️




// Therese 

Idag minns vi

Hittade en bild på denne ponnipojk, en prickig kille som jag och syrran hade en gång för några år sedan, runt 2005 tror jag det var. Han var snäll som bara busen, nästan jämt. Vid ett par tillfällen var han just bara busen. Då gick det inte rida på honom, han kastade av allt och alla. Vi försökte på alla sätt att hålla oss kvar på hans rygg, men det gick verkligen inte, testade flera olika ryttare men ingen lyckades. Han var som en kanonkula och vi flög i backen, paddockstaketet och allt möjligt, en efter en. Det var bara att göra det man aldrig någonsin ska göra egentligen, ge upp, låta han vinna och gå in med han i stallet. Dagen efter var det inga som helst problem att rida, han var snäll som en gud och hur mysig som helst. I hanteringen var han alltid en pärla. Kanske var det bara ett unghästbeteende han höll på med ibland, han var ändå bara 5 år. Precis som Clea, henne hade jag också då, det var på den tiden hon inte gick att lasta. En gång var jag anmäld till en hopptävling på Clea, men kunde inte åka för hon vägrade åka transport, då tog jag Sprutten istället och det gick jättebra. En riktig cooling till ponny det där, jag undrar var han är idag. Någon som vet något om denne krabat? C-ponny med gulliga namnet "Sprutti Bang Bang"
 
 
 
//Camilla

Fler boxar!

Är på g! 
Behöver ha fler stallplatser, så nu byggs det två uteboxar! 
Massa älskade hästar på gården 




<3

Rea

Var på hööks nu och köpte nytt flugtäcke till Clea. Precis rätt tid att köpa sånt nu eftersom säsongen börjar ta slut. Täcket skulle ha kostat 549 kr, men när jag kom till kassan och skulle betala så fick jag bara ge 137 kr för det! Det kallar jag fynd! Bara hoppas på att det passar nu då...



//Camilla

Trasigt täcke!

Stackars Clea som har sån klåda nu, som tur är bara flugtäcket trasigt, håller tummarna för att exemtäcket håller iaf! 



Seg uppdatering

Hallå! Kass uppdatering, händer inget på hästfronten för tillfället och jag har noll motivation. Så är det bara.

Har fått upp lite foton på väggarna hemma som jag tänkte bjuda på, tycker om att framkalla foton man tar så att man får bilderna fysiskt och inte att de bara finns i datorn.











//Camilla

Maya har blivit stor!!






Sorry för dålig uppdatering!

Men lugnt på ridfrånten just nu! Ponnyerna får va augusti ut o sen har både dom och vi samlat energi för träning/tävling frampå! :D S p ä n n a n d e!!!!! 



Ett långt bildinlägg

Kan vara kul...! :D
 
 

Julia &Torpedo ❤️




Hovslagarfredag!

Alla skötte sig bra, med undantag för Greta som visar sig från sin allra sämsta sida varje gång som hon ska verkas. Får  hålla henne snurrad vid en stolpe i stallet o hålla fast henne, hon sitter på baken o stegrar om vartannat, men ger upp tillslut, när Rolf är svett som om han badat i poolen ungefär. Jaja, någon gång lär hon sig väl hoppas jag!! 


Karussell sköter sig fint iaf! 

Och Maya med! 

// Therese 

God Morgon!

Förresten gillar jag inte att säga "god morgon" de orden hör inte ihop, inte innan klockan 10 åtminstone... Blev inget bloggat igår, men det är så tidigt på morgonen nu så det är nästan samma sak som att jag skulle ha bloggat igår kväll... Hur som helst blev det en vilodag igår, men för min del blev det en cykeltur istället för en ridtur. Fick en cykel när jag fyllde år så nu ska jag ut och utforska alla Karlstads cykelvägar!

Hur som helst, jag har egentligen inget vettigt att säga, det är ju som sagt tidigt på morgonen och då fungerar inte hjärnan riktigt som den ska. Inte min i alla fall. Ha en bra dag så hörs vi lite senare!
//Camilla




Bra initiativ!

Av Färjestad Ridklubb som anordnar programträning i slutet av aug och skänker all inkomst till cancerföreningen!! Detta tycker jag fler borde ta efter! Tummen upp, hoppas att alla som kan är med o rider!  


Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! 
// Therese 

Kort uppdatering

Hej hopp! Idag flyttade vi unghästarna plus Karussell till annan hage, så de får lite mer gräs och så att deras hage ska få vila lite inför vintern. Förhoppningsvis håller sig Greta innanför staketet också, hon har rymt ett par ggr senaste dygnet.... Jädra ponny!!

Jag och Emma fick ta in och torka Clea och Micke en stund i stallet sedan för att vi skulle kunna rida, kom rätt rejält med regn på em. Efteråt fick de stå kvar inne för att Cleas blöta eksemtäcken ska hinna torka. Svårt när det regnar för jag vill ju inte trä på henne blöta täcken liksom... Det får i alla fall bli en natt inne för hennes del, och för Micke också som håller henne sällskap. Hoppas på uppehåll imorgon! Mulet och uppehåll är nog bästa vädret för Cleas del, varken regn eller sol och varmt är bra med tanke på insekter och hennes täcken. Inte helt enkelt att ha en eksemhäst, men det är som det är. Får ta med henne och flytta till annat land på somrarna!

Nu ska jag sova, hörs!
//Camilla





Orkade inte leta efter bilder i telefonen så tog ett par av de översta bara. :)

Passar på

Att blogga från datorn, innan det blir åska igen!
Usch och fy vad det small igår! Var så rädd så jag trodde min sista stund var kommen, har aldrig varit med om nåt värre åskoväder vad jag kan minnas.
Samtidigt som man sitter inne och är livrädd, så går ju tankarna till dom stackars pållarna som var ute, usch, svårt det där, vart man ska ha dom.
Själv känns det bäst när dom står inne tycker jag men, det kan ju slå ner i stallet med, så det är svårt att veta hur man ska göra!
Hur gör ni vid åska? 
 
Gillar detta väder myycket bättre!
 
// Therese
 

Inställt!

Idag blev ridningen inställd p.g.a åska. Så kan det vara ibland, dumt att chansa. Hade födelsedagskalas för släkten nu på em, och jädrar vad det blixtrade och dundrade här hemma, gick precis rätt över. Lurigt med åska, det kan komma från ingenstans när som helst utan förvarning, lite töligt om man är mitt ute nånstans och rider då. Har varit med om blixtar som slagit ner precis bakom och framför mig när jag varit ute och ridit förr, och det är riktigt otäckt. Får hoppas på bättre lycka imorgon!

//Camilla




Grattis till

Världens bästa Camilla <3 Som fyller 23 år idag!
 
 
 
 

Augusti

Redan inne i augusti alltså, fattar inte vart sommaren tar vägen! Maj månad rusar förbi lite snabbt och plötsligt är det midsommar, en kvart senare har hela juli hunnit passera och innan man hinner blinka börjar skolorna igen och då är det höst... Samma sak varje år, sommarhalvåret går så snabbt att man inte hinner hälften av det man hade tänkt, och det är nätt och jämt att man hinner njuta av sommaren heller. Känns som att man skulle ta vara på tiden lite bättre, men så är det nog för de flesta tror jag. Vintern är ju trots allt lika lång som sommaren fast det inte känns så, och alla som gillar sommaren tycker nog att den går på tok för fort. Det finns ju de som hellre föredrar vinter också, och de kanske tycker att vintern går fort istället.

Hur som helst vi har faktiskt en hel månad kvar innan almanackan säger att det är höst, och med lite tur kanske vi får en fin höst och det är inte heller fy skam! Alla årstider har sin charm tycker jag, och både för- och nackdelar. Hörde häromdan att de spådde varmt väder både i september och oktober, så jag håller tummarna att det stämmer! Vintern blir så lång och jobbig annars, särskilt för oss hästmänniskor skulle jag vilja påstå, så vi är värda en torr och fin höst tycker jag.

Passa på och njuta hörreni! Nu säger jag godnatt.
//Camilla



RSS 2.0