Bôsigt

Två pållar ridna på kvällskvisten, vet inte vem av dem som var mest spänd och taggad. Clea var spänd som en fiolsträng och pigg, hon var rädd för sig själv till och med! Red Greta efteråt och hon var supertaggad! Stod och studsa på gången när jag skulle göra henne i ordning och sen kändes hon som en liten boll att rida på. Visste inte vart hon skulle ta vägen riktigt tror jag... Båda hästarna kändes som två väldigt gröna unghästar! Kanske är väderomslaget som gjorde det, vad vet jag! 

Imorgon bär det av mot Hammarö för att hoppa med Greta! 

Hörs då!
//Camilla 


Sorry!!

Förlåt för dålig aktivitet här inne! Jobbade helgen och måndag och då fick hästarna vila. Igår var jag ledig och då fick Clea klättra i sandbacke, vilket hon tyckte var jobbigt! Greta red jag på fältet och jobbade en del fattningar. Idag fick Clea skrittas ut en sväng tillsammans med Emma och Micke och Greta red jag till Linneas nya paddock. Där fick hon hoppa lite grann och det var roligt! 

Lite bilder från idag:


Köpte nya ridbrallor idag också! Det var inte igår, jag hatar att köpa ridbyxor, haha. Men de här satt som ett smeck så det gick smidigt och bra!

//Camilla 


Skutta

Idag red jag upp i skogen med Greta och hoppade över lite naturhinder! Hon bjöd fint och tyckte det var jättekul, kändes laddad! Jag hade kunnat hoppa hur många gånger som helst, men fick lugna mig lite, bara känna lite på henne. Önskar att jag var 10-12 år igen alltså!! 

Therese var med på backen och fick gå hela vägen fram och tillbaka, det är en bit så hon fick  fin motion!  

Clea fick också motion, red henne lite i alla gångarter för att se lite hur hon reagerade. En host gjorde hon så det får väl anses som ganska godkänt ändå. Hon kanske bara är lite känslig för pollen? Jag vet inte, men hon är pigg i alla fall. Speciellt om hon får galoppera!

Godnatt och trevlig helg på er!
//Camilla 


Bild från Gretas 3-årstest

Sen uppdatering

Tänkte skriva ihop ett inlägg förut, men klockan går fort ibland!

Idag blev det en tur på Greta tillsammans med Emma & Micke. Det blåste väldigt mycket och Micke var lite på trycket, Greta däremot var cool som vanligt så det var skönt. Undrar vem som är unghästen... Blev en lugn tur med mestadels skritt. Igår jobbade Greta och jag galoppfattningar och det funkade jättefint, hon fattar rätt i princip varje gång då det är kul. Igår var hon riktigt framåt också och galopperade med ett härligt driv. Imorgon är planen att skutta lite i skogen, det blir kul! 

Clea fick vila idag och imorgon har jag ingen riktig plan än. Igår red vi i skogen och på vägen dit släpade hon benen efter sig, men när vi väl var uppe i skogen ville hon helst bara galoppera!  På vägen hem var hon taggad och taktade, konstigt när det känns som två helt olika hästar beroende på vilket håll man rider åt!

Nu är det sovtajm!
Godnatt
//C



En rubrik bara

Blev en lugn dag i stallet idag, bara ridning av en pålle idag. Så himla gött väder nu så hästarna göttar sig ordentligt i solen. Perfekt hästväder nu, lite mer gräs är det enda som saknas, annars är det lagom, inte för stekigt och inte några bitande insekter! Den lilla fuxen fick vilodag och när jag red förbi hagen hennes så följde hon oss hela vägen längs staketet. Hon var väl avundsjuk tänker jag... Men imorgon blir det nog en tur för bägge två. 


//Camilla 

Lite bilder på härliga hästar!









Härlig dag

Idag hade jag med mig en ridsugen kollega till stallet som gick låna Clea på en tur. Själv tog jag Greta och vi tog en lång skrittur i det fina vädret. Så gött att bara sitta och skritta länge när det är såna härliga dagar! Jag fick ju också två hästar motionerade i samma sväng så det var effektivt :)

//Camilla 


Prommis

Med Vissla! Borstade bort massa hår o klippte hennes svans , öron  m.m ! Hon var rastlös i stallet , trampade omkring som en osalig ande, men ren blev hon o några gram lättare när lite päls försvann! Fick sedan en promenad, där vi inte alltid var överens. Vissla vill hörna titta både höger/vänster när vi går, o jag vill ha hennes huvud rakt fram, får hon inte titta Hö/Vä bufflar hon på mej i stället! Men tillslut, var vi överens, huvudet rakt fram , jag kunde vara placerad vid bogen o hon skrittade trevligt o avspänt!   :) 

Fina ponnyn! 
// Therese 

Häj Häj

Har glömt blogga, sorry för det. Idag var jag i stallet en sväng på fm, fixade stallet plus tog en skrittur med Clea. Hon har gått rätt lugnt i nån vecka nu, hostar lite grann än även om det är bättre nu. Kör typ hälften vila/hälften skrittturer för tillfället. Greta fick vila idag, igår red jag och hon kändes fin. Gjorde några galoppfattningar och hon känns något lättre att galoppera i höger tycker jag. Är nog hennes starkaste sida. I vänster får jag understödja lite mer. Hon är rolig att rida, synd att jag inte är ännu lite kortare bara! 😁 

Imorgon blir det vila för båda två så får dom gå i helgen igen. Vi höres!

//Camilla 



Apriligt

April är april, och det innebär att det är alla möjliga olika väder på samma gång. Som idag till exempel, skulle rida Greta och även om solen sken så var det lite kylig luft så jag hade fleecetröja på mig. När jag hade suttit upp kände jag bara hur solen stekte på mig och jag tänkte att jag hade på tok för mycket kläder. Red iväg med uppkavlade ärmar och när jag hade skrittat en bit kom världens stormvindar och jag höll på att frysa ihjäl typ. Började trava och Greta var lite spänd för att det blåste så. Men det lugnade sig ganska snabbt och jag kände istället att det kom vatten droppar på mig. Efter nån minut började det hagla och Greta fick hela manen full med små vita bollar! Men det brydde hon sig inte om när hon fick galoppera! Sen travade jag av och skrittade hemåt. På väg hem kom solen fram igen och när jag släppte ut henne var det rätt varmt igen. 

Konstigt hur det kan va. Inatt ska det tydligen bli minusgrader och imorgon kommer det regn! Tror detta väder går strikt efter almanackan också för det hann precis bli 1 april när första hagelskuren för i år kom.  Minns att jag stod utanför stallet och det vräkte ner hagel samtidigt som jag såg att hästarna i hagen stod i solsken, typiskt aprilväder tänkte jag då. 

Clea fick en lugn tur idag efter några dagars vila. Hon har hostat lite så har fått gå lite lugnt. Var lite stabilare väder när jag red henne, sol och lite blåst bara. 

//Camilla 


Bästa vänner!



❤️


9 April

Blev ridning på Greta tillsammans med Emma och Micke idag också. En tur med mest skritt och lite trav. Greta är supersnäll och går fram överallt, helst går hon om Micke och tar täten också. B-ponnyn går snabbare än storhästen... 

Clea fick en väldigt lugn tur, hon har hostat lite men idag var det bara ett par gånger, till skillnad mot igår då hon hostade nästan hela skritturen... Hoppas det bara var tillfälligt. Nu får hon lite vila, har blivit lugna veckan för hennes del men det gör inget. 

//Camilla




På tur!





Emma-Micke & Camilla -Greta tog en tur tillsammans idag! Allt gick bra, o Greta var överlycklig att få vara med!  


Shoes

Idag fick hästarna vila och hovslagaren var på plats för att ge pållarna nya skor, iaf Clea, Micke och Greta. Så himla skönt med sommarskor nu!! Imorgon ska vi inviga de nya dojorna med att rida. 

Hörs!


Hoppelihopp

Blev det med Greta idag, iaf lite lite, men hittade några naturstockar att stutsa över, Greta va pigg o framåt o tyckte livet va kul! Piloten var Camilla o den som fick bygga o slita var jag ;) 

// Therese 

Ut på tur, aldrig sur


Glad Påsk!


Bilder från dagen!









Lång fredag!

Denna långfredagen blev en lång fredag i stallet. Men även en produktiv sådan, fick tre hästar ridna plus allt annat runt om såklart. Började med att rida Clea uppe i skogen tillsammans med Emma och Micke. Sedan lunchfodra och fixa stallet. Efter det blev det Mayas tur att komma in och få bli ompysslad och sedan red jag lite på henne. Har inte suttit på henne sen i höstas så det var spännande! Hon skötte sig superbra och det var första gången jag red på henne på riktigt och inte bara satt på hennes rygg. Jag fick henne att stanna, sväng och gå fram på enbart mina hjälper så det var jättekul! Blev till och med några steg i trav! Sen fick hon lite havre och vi släppte ut henne i hagen och tog istället in Greta som blev superglad över att komma med. Hon springer brevid oss mot utgången när vi ropar på henne, så himla söt! Red henne lite på stallplan och kände på henne medan Emma fotade lite, sen red jag på vägen och travade och galopperade. Hon var jätteduktig och känns som en väldigt rutinerad häst efter att ha suttit på Maya :) 

Bilder kommer på både Maya och Greta, så länge får ni bild på ett träns vi ska testa på Greta. Hon är så svår att hitta träns till för hon har så litet ansikte men hoppas det här sitter bättre. Therese oljade in det ordentligt så det ska få torka till lite innan vi prövar det. Hon fick testa en hoppluva idag i alla fall och den passade fint! 

//Camilla 



Putsning av både ponnyer o läder!

Igår fick Julia o Torpedo komma in från hagen ( fast vi va ute med dom) o rev av lite päls, inte så lite heller för den delen, tror dom njöt av behandlingen! 

Idag fortsätter jag med lädret , inte klar än,men en bit på väg iaf, massa träns o en sadel har fått de dom behöver .. Är för dålig på att putsa, måste göras oftare! Strax på't igen! 
// Therese 

April

Vi har köpt en shettis!


Skoja bara, det är ju Wendy ser ni väl. Aprilo aprilo. Man måste väl göra nåt tamt försök till att luras när det är första april? Det verkar iaf så, själv kan jag tycka att det går till överdrift faktiskt men har man ett riktigt jäkla bra aprilskämt att dra, ja då är det ju kul. Inte sådär som det blir i sociala medier och i tidningar osv, bara så uppenbart och törrt! 😂 Jaja nog om det. På bilden är i alla fall vår goa Wendy tillsammans med sötaste lilla Wera, tänk vad tiden går fort!  Det var ett tag sen vi sålde dem nu... För fyra år sedan vakade vi Wendy den här tiden på året på nätterna och väntade och väntade på att wera skulle titta ut. Det gjorde hon också, när vi inte var där... Men det gick ju bra allting ändå.

Nu ska jag sluta babbla och säga godnatt.

//Camilla 

RSS 2.0