Speciella ponnyer har speciella beteenden för sig

En period för några år sedan hade Karussell ett udda beteende för sig. Hon spelade nämligen halt när man red dressyr! Detta hände främst när hon blev själv, t.ex om någon annan red i ridhuset eller paddocken och sedan gick därifrån. Då låtsades hon bli halt och om man bad någon komma och kolla på henne så var hon som vanligt. När denne person hade gått börjde hon halta igen, ibland inte ens på samma ben som innan!
 
Haha, stôlle! Gör allt för att komma undan och smart är hon också, den lilla busen :)
 
 
En bild på Emma & Karussell för några år sedan,  precis när Emma hade börjat rida henne. Söta!
 
//Camilla
 

Natti



puss & godnatt!

Lördag 29 juni

Snart har en av tre sommar månader passerat och vi kommer in i juli.
Som vi sagt tidigare så är det ganska lugnt på hästfronten just nu och därför inte så mycket för er att läsa i bloggen, men vi försöker iaf uppdatera en gång om dagen, så kika gärna in här ändå!
 
 
 
 
 
// Therese
 
 

Kvälla












Bara för att han är så gullig!

 
Haha! 
 

Inte så mycket på kalendern idag...

Men det vanliga som vanligt! :)
Vatten och tillsyn!


Hola!

Idag har det inte blivit mer arbete än nödvändigt gjort med hästarna. Fy bövelen vad det har regnat!!!

Har köpt mig en ny telefon i alla fall och det verkar vara en riktigt bra kamera i den så förhoppningsvis kan det bli en del fina bilder på hästarna att lägga upp här i bloggen :)

Inget vidare väder att fota i idag direkt men jag hoppas vi får se solen nån mer gång, det vore trevligt.

Usch, jag får dåligt samvete när jag sitter inne i värmen och vet att alla hästarna är ute i blötan... De fryser ju inte så som vi gör, men ändå... Det är inte ens kallt, bara blött. Väldigt blött... Nej, nu ska jag sluta noja.

Har inte en enda hästbild i denna telefonen än så ni får nöja er med en bild på mobilen min istället.



//Camilla

Ute är det blött och kallt

Lär inte bli nån ridning idag, sjöblöta pållar! Men men, solen kommer väl tillbaka snart , vi är ju trots allt i karlstads kommun och ni vet väl att sola alltid skiner här!


Länktips igen!

Har man eller gillar man Newforest så finnns det några sidor att kika in på!
 
http://www.newforest.se/index.asp
 
 
 
 
 
http://newforestponny.ifokus.se/
 
 
 
 
 
 

Jahapp!

Då har denna dag också passerat och vi har snart kväll igen.
Händer inte så mycket i bloggen just nu, det går lite på halvfart, hästarna har semester, bara Clea och Issa som rids.
Men vi människor har varit flitiga med hagarna igen! Har mockat åt våra kära hästar, blir fräschare och mindre flugor åt dom då! :)
Bra tillfälle att putsa och se över alla lädersaker denna årstid också, mysigt när man kan sitta i solen och njuta samtidigt som man får nåt vettigt gjort!
Bjuder er på lite bilder idag igen!
 
 
 
 
Söta bilder! :D
 
// Therese
 
 
 

Anledningen till att vi valde Newforest..

 
 
 
 
 
Se på bilderna! :P
 
// Segermontösera
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoppas ni haft en trevlig midsommar allihop!

Det har vi! Hästarna har haft det lugnt o skönt och mest gått o betat i det sol- regniga vädret! Men gräset växer så det knakar , o det gillar vi! :) Hästarna på betet njuter nog i fulla drag, bara få va och äta gott , kanske lägga på sig nåt extra kilo och ha det mysigt!


Nu har det vänt!

Och det börjar gå mot mörkare tider igen! Men som tur är så märks det inte på ett tag! Just nu är det ljust och fint nästan hela dygnet, skönt!
 
Badtider!
 
Grästider!
 
Föltider!
 
Utställningstider!
 
Tävlingsstider!
 
varmt, kallt, torrt och blött = svensk sommar!
 
// T& C
 
 
 
 
 
 

Trevlig Midsommar!

Önskar vi våra nära och kära, vänner och bekanta och alla er andra! <3
 
 
 
//  T & C
 
 

Hittade

Några bilder på fd ponnyer.. Saknar dom, men vet att dom har det bra där dom bor nu , och det känns bra i hjärtat!


Gräs

Har öppnat lite på det avstängda i hagarna så hästarna får lite mer gräs. Brukar flytta det lite i taget så gräset räcker längre. Hästarna blir lika glada varje gång!






Diggis

På bete!


Tajm

Att fixa höpåsar och byta vatten till pållarna därute!


Godagens

Steg upp tidigt i morse och red en morgonritt. Vindstilla och klarblå himmel så det var perfekt, lagom varmt var det också. Efter ridturen fick hästarna sin frukost och sedan var det vår tur att få dagens första mål i magen. Skönt att vara igång tidigt även om det inte är lika härligt just när klockan ringer. 
Efter frukost gick vi ut i stallet igen. Stora hagen skulle slås, ser på bilderna ovan att det var rätt mycket gräs... Kommer bli superfint där sen när gräset växer upp lite igen! Sedan fixade vi med vatten och mat och nu är allt klart! Hoppas vädret håller sig fint hela dagen, brukar ju ha en viss tendens att bli mer molnigt på dagen tyvärr. 
Men hur som helst, ha en fin dag allihop!
//Camilla

Sommarbilder

Förra sommaren fotograferade vi somriga bilder tillsammans med våra hästar, en del bilder som dykt upp här i bloggen då och då. Det är sånt som är väldigt kul att ha :) Även i år har vi tänkt göra nåt liknande, men det blir nog med ett annat tema. Vad säger jag inte nu, och när det blir har jag ingen aning om, men det märks väl för jag lovar att det kommer upp bilder här!
//Camilla






En sån här dag..

Då vädret är lite halvmysko, blandat med regn och sol och allt är fixat hos pållarna, bara ridning kvar. 
Vad hittar man på? Jo man tittar på gamla bilder i datorn och varje bild har sin historia! Roligt med minnen, det är ju något man alltid (förhoppningsvis) kommer att ha med sig hela livet sen!
Det är ju praktiskt på det viset att man tar kort (med mobilen oftast) och minuten senare har man bilden sparad på datorn. Lätt och smidigt! Men jag saknar papperskorten ibland, lite mysigt att bläddra i album och det var roligt när man fick sina kort tillbaka från framkallningen och man hade inte en aning om hur korten såg ut! :D Samma spänning varje gång! 
Ja ja , nog om det, bjuder er på lite gott och blandat från olika tider!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oj vad mycket bilder det blev! 
 
// Therese
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Då var allt klart!

Ridning, Camilla & Emma har precis varit på en tur ute i skogen med Clea & Issa i det fina vädret!
Själv fixade jag vatten o några höpåsar, gick på två röda, så nu kan vi njuta av det fina sommarvädret under em förhoppningsvis!
Gör det ni också! ;)
Therese


Myys

Med älskade pållar i kvällssolen!


Jag gillar

Mulle! Ni vet han lilla gulliga ponnyn i tidningen Min Häst? Min Häst läste jag när jag var barn, och Mulle var min favoritserie! Nu läser jag ju inte Min Häst längre, men lite Mulle kan man alltid kika på! :D
 
 
// Therese
 

Det är något med hästars yttre som är bra för människans inre.








Vilket härligt väder

Att vakna till... Allt är blött, blött och blött! Hästar, täcken , o hagar! Tur att vi hann mocka alla hagar igår, medans det var torrt! Får se vad vi kan hitta på för någon inomhus -aktivitet senare, för ute är man inte mer än nödvändigt idag känner jag!
// Therese


Ett riktigt hästjobb

Eller jag menar skitjobb, men nån måste göra det med!
När hästarna har semester , får vi jobba! Har mockat och städat på lösdriften på fm! Nu lite matpaus, sen ska vi fortsätta!
// Stallgänget


Natti

 
 
Blev inte så mycket bloggat idag. Red en sväng förut i kvällinga, rätt mycket knott idag -gillas inte! Clea var lite irriterad, stackarn. Sprayade in hennne med spray innan vi red och det funkade hyfasat i alla fall. 
 
Nu ska jag snart sova. Vi hörs imorgon, då ska vi försöka få något vettigt gjort. 
Sov gott!
//Camilla

Lugnt

Idag... Emma & Camilla ska väl ta en ridtur lite senare, kanske får ni en uppdatering om det lite senare! Under tiden får ni njuta av solen och läsa www.emmaknoos.blogg.se


Idag har vi

Hämtat hö!


10 juni

För ett år sedan var dagen då vi flyttade våra hästar hit till gården. Otroligt vad snabbt ett år har gått alltså. 
 
Innan vi kunde flyttade dem hade vi lite jobb framför oss, framförallt med att stängsla hagar! 
Såhär såg det ut innan vi hade börjat med inflyttandet.
 
 
 
 
 
När stängslandet väl hade börjat gick det ändå rätt snabbt!
 
 
 
Man kan ju verkligen säga att det var rätt tid på året att flytta, fick tillträde i maj månad vilket är perfekt egentligen. Väldigt mycket enklare att greja på sommaren än mitt i vintern... Eftersom hästarna gick ute dygnet runt hela sommaren hade vi bra med tid att hinna få i ordning i stallet. Två färdiga boxar fanns redan i fall man behövde ställa in någon gång, och det var ju kanonbra. Två till byggdes under sommaren och alltihop målades i en röd nyans. 
 
 
//Camilla
 

Konstigt

Det kändes i morse när det bara fem hästar hemma! Morgonfodringen var klar på två min! Passade på att öppna lite mer på hagen hos Julia & Torpedo , började bli dåligt med gräs hos dom, men nu blev dom nöjda och glada igen! Issa verkar ta det bra att hennes vanliga flock inte är hos henne, men hon känner ju till dom andra hästarna sen förut. Lite svullet juver har hon dock, men pigg i övrigt, så det går väl förhoppningsvis tillbaka som det ska! Håller lite extra koll på henne bara!
// Therese


Betesläpp 2013!

Idag var det äntligen dax för dom små ponnyerna att få åka på lite välförtjänt semester! Inte alla 9 då, utan Greta, Vissla, Maya & Diggiloo var dom lyckliga! Körde iväg med Greta och Vissla först, lättlastade som vanligt, problemet Greta har är att gå ut ur transporten, men efter lite krånglande var hon ute! Vi har haft samma bete i två år, så det märktes att dom kände igen sig, inget spring iår, ner med huvudena och bara åt! Gott! Sen lite mat i magen på oss människor behövde lite energi för att hämta nästa par- Diggiloo & Maya. Diggan lastar sig själv, oerhört snäll är hon! Maya har aldrig åkt transport utan mamma Issa förut, så hon tvekade en stund, ca 10 min senare var hon på plats! När vi var framme, blev Greta & Vissla jätteglada och gnäggade för fulla muggar, släppte Diggan & Maya & sen blev det spring i benen på allihop, mest på Vissla som drog igång alltihop varje gång! Busponnyer, härligt att se dom!
Tusen tack snälla Mamma för att du ställde upp och hjälpte oss! <3 även Emma ska ha ett tack för hjälpen idag! Jag & Camilla klarar oss inte utan er snälla , goa människor i vår närhet. Ni vet allihop vilka ni är!
// T & C


Godmorgon

Från Mellerudstorp!
Vacker bild tagen av Harriet kl fem i morse!


Natti natti

Säger vi för idag! Dagen som varit har innehållit det mesta, ridning , pyssel och hagmockning (igen) men det är skönt att fixa hagarna lite då och då , och speciellt när det är torrt , då går det extra lätt! Blir rent och fräscht efteråt!


Kossetur






Ser ni

Någon skillnad?
Ja alla har vi bättre och sämre dagar! :)


Nu är

Flugsäsongen här igen! Och vi måste gå klädda såhär!

// ponnyerna


Flyway











Maya fick en flyway förut så hon slipper ha flugor i ögonen. Hon har inte så lång pannlugg så den hänger för ögonen heller så den här kanske hjälper lite! Hon är inte så besvärad direkt men ändå. Får se vad hon tycker om den!

Blogginlägg

Om livet med våra ponnyer varierar kraftigt från dag till dag som ni märkt! Ibland har vi en massa att berätta och ibland ingenting. Men vår vardag är alltid någonting ,( ni hästmänniskor vet vad jag pratar om) bara att fylla vatten till 9 ponnyer tar sin tid, dunkar som ska fyllas och gå med åt olika håll , hö som ska delas ut i påsar osv... Det kräver en del, mer än vad man kan förklara i ord.. Men vad gör det? Vi lever för våra ponnyer i ur och skur, och har man underbara människor att dela allt med så går det så mycket lättare, eller hur?
// T


5 Juni

Och exakt 21 år sedan Julia föddes! Har varit hos oss sedan 2000, alltså i 13 år!
 
 
 
 
 
 
 
 

ett år tillbaka!

 
Fina Diggan förra våren!
 
Ganska kul att titta igenom gamla bilder då och då! tänk vad lite vi kände denna mysiga ponny för 15 månader sen!  
 
// T
 
 

Tisdag

Är det hela dan idag, en dag som ser ut att vara varm när man kikar ut genom fönstret, men det blåser iskalla, nordvindar, usch! Men hästarna njuter, inte så mycket insekter framme just nu iaf! Clea får gå omkring i sitt exemtäcket ändå, törs inte chansa och plocka av det... Men ta i trä, så har hon klarat sig bättre än på många år hittills. Hoppas der fortsätter i samma stil hela sommaren och hösten! Var nere och fotade lite i hagen för några minuter sedan, visst ser dom ut att njuta i blåsten?


Godnatt

Alla gulliga läsare!


Dagens jobb

Blev hagmockning!


Första gången



Detta är första gången Emma "red" på Issa. Inte visste hon då att hon några månader senare skulle köpa henne! Denna gång satt hon bara på henne från hagen till stallet och vi ledde henne i grimma, och det dröjde ganska lång tid innan hon satt på hennes rygg nästa gång och red på riktigt. Men sedan var hon fast!

en varm helg

 ännu en varm dag ...  gött , nu e de sömmer....  morronfodring , vattenfyllning som vanligt till alle häster .  ja de går ju ute nu dygnet om .    sen tänkte vi pyssla lite men de kom annat emella,  ett TORT trä hade blåst ner över en av hagera o lagt säj på trån o stölpera så de va bare o kavle öpp ärmera o försöke ta bort allt.  Anders låna e motorsåg av grannen o på en timme va de klart. ...... me svett på ryggen gick vi te baka för o dicke lite vatten o på näste progekt.  vi byggde ännu ett foderbord .   sen va de mat i magen som gällde.  ja, så ä de på landet, en vet aldrig va som vänter runt hörne , men fasen va de e tjusingen  .  uhh va vi har de bra.   nu i skrivand stund står ridning på schema o ja ska lage  ett par täcken , några rever som ska sys ihop.  ......    
 
 
 
 
 
 
 
 
// Harriet
 
 
 
 
 
 

Igår

Bjöd Maya sina kompisar på lite tårta :)
 
 http://emmaknoos.blogg.se/2013/june/grastarta.html
 

1 år sedan

Som vår lilla Maya kikade ut, med öronen slickade bakåt :P Nu förtiden är dom mestadels framåt faktiskt :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Frukost

I Mellerudstorp!


RSS 2.0