Visslas tur

Att få följa med mej o vovvarna ut på promenad med Camilla på ryggen idag! Lika fint väder som igår, fast inte riktigt lika varmt! 



Sen fixade jag o Harriet hagen som uteponnyerna går i. Röjde lite gräs under o bakom tråden , samt spände tråden o slog ner stolparna lite xtra! 



// Therese

Greta på tur!

Camilla följde med mej o vovvarna en tur idag! 



Underbar väder förövrigt, Sol, varmt och riktig sommarkänsla! Fantastiskt väder! 

// Therese 

Full fart

Det har varit en väldigt intensiv vecka och jag har inte hunnit tillbringa särskilt många timmar i stallet. Därav blir det också svårt att blogga. Nästa vecka blir nog något lugnare tror jag. Imorgon är planen att åka till stallet på dagtid och få några timmar gjorda. Har inte ridit sedan i torsdags så det sitter fint med en ridtur imorgon :)

Vi hörs!
//Camilla






Lite foton!


Maat! 

Höst kan va härlig! 

Vissla på höstbete! 

Stallhundarna myser inne ! 



Halloj

Dålig på att uppdatera, sorry. Red ut förut, de har skrapat grusvägen så den är mjuk och fin, så vi passade på att trava och galoppera lite där när underlaget är bra. En härlig tur, lite för mycket kläder bara, trodde det var kallare än det var men solen kom fram och stekte så höll på att svettas ihjäl med både tröja och jacka på!




//C

Godnatt bloggen



Glömde blogga... Blev barbackatur iaf. Med träns.
//Camilla

Tisdag

O kallt!! Nu har verkligen hösten kommit på riktigt! 
Men inte tillräckligt mycket för att stalla in hästarna, har gräs o torra hagar, så de trivs allt ute än! :) 




Hösten när den är som bäst! 

// Therese 

Vansinnig

Finns nog inget som är värre än en seg dator alltså... Jag skulle göra mig till idag och blogga från datorn istället för mobilen tänkte jag. Men när det tar 15-20 minuter att öppna internet och logga in på bloggen, ja då blir jag irriterad som bara den. Fattar inte vad problemet är! Ska i alla fall försöka få till några rader och en bild med lite tur. 
 
Nu har hösten slagit til rejält också. Regn igår, blåst idag och kallt som bara den!! Blev första dagen att rida med höstjacka idag, det är lite mysigt iofs, men bara första dagen man klär på sig mer kläder, sen är det inte roligt längre. Mörkt börjar det bli också, märker stor skillnad på så kort tid. Man är inte riktigt van det här med reflexer och så än, det har inte blivit någon rutin än så det är lätt hänt att man glömmer. Men det är lurigt! När vi hade ridit förut började det skymma strax efter vi hade kommit tillbaka så det är väl inte fel att ta på en reflex på ett ben eller två. 
 
Emma hade köpt nya ridbyxor som hon invigde förut, blev faktiskt sugen på ett par jag med... Jag hatar att köpa ridbyxor egentligen, tycker det är sååå tråkigt, men ja, vi får se. Skulle nog behöva ett par nya faktiskt och dessa var det låg midja på, passar mig som får panik på byxor som sitter för högt upp på magen! Köper hellre grejer till hästen än till mig själv när jag är i en hästaffär, men i år har jag ju redan kostat på mig en ny ridhjälm så kanske skulle fortsätta uppdatera ridutrustningen lite :)
 
 
 
Finbyxorna...
 
 
//Camilla

Hurra Hurra Hurra

För Therese idag! Grattis på födelsedagen syrran!














Före och efter!



Bytt ut vår kör sakta skylt ! :) 


Dagen idag!

Har flyttat några ponnyer till en gräshage, som vilat ett tag, underbart väder så både ponnyer, insekter o gräset tror att det är sommar än ! :) Ja det är gött! 
Ikväll tog jag och Harriet en ridtur på Clea o Vissla i det fina september -vädret,  jättemysigt ! Vissla har ju haft semester hela sommaren o var nu pigg o framåt tror hon tyckte det var kul att ha ryttare på ryggen igen! 








// Therese

Mittwoch

Halva veckan avklarad, jag tycker tiden går väldigt fort! Hästarna har börjat sätta vinterpäls så de är väldigt luddiga och gulliga, men det är bra att de rustar sig inför vintern! Är ju varmt på dagarna så man behöver inte rida så värst hårt för att få en svettig pålle. När de har varit mer igång denna tiden på året brukar vi alltid få klippa dem så här dags, eller ibland ännu tidigare till och med, för att det ska gå att träna utan att få en sjöblöt häst. Går ju inte stå med en genomblöt päls när kvällen kommer och det blir kyligt!

Men det problemet har vi som sagt var inte i år, klippningsprojektet får komma längre fram i höst/vinter. Älskar när hästarna utan problem kan gå utan täcke också, underbart!



//Camilla

Bada

Godmorgon! Glömde blogga igår... Soligt och fint väder på dagarna nu, (men höstkyligt på mornar och kvällar) så jag passade på igår eftermiddag att ge Clea ett halvbad. Tvättade ur svansroten och runt juvret där hon blivit lite attackerad av knott, med ett milt schampo och det gav fin effekt. Hon kliade sig nästan ingenting när hon kom in så det verkade ha lugnande effekt. Mitt bästa tips till er med eksemhästar är att bada dem regelbundet, det hjälper faktiskt lite!

//Camilla




Valdagen

Ni har väl röstat hoppas jag? Ni som har åldern inne vill säga. Har varit några hästlösa dagar nu för min del på grund av jobb, och dessutom har jag gått och dragit på mig en förkylning också. Men imorgon är det ny vecka och nya möjligheter! Då blir det stallet och en ridtur. Nu blir det valvaka!

Vi hörs!
//Camilla






Tog en tur med Harriet idag!

Läs mer på www.emmaknoos.blogg.se 


// Therese

Minns ni våra fd?

Om inte så kommer de här!
 
Vårt Charmtroll , Wendy v.d. Bloemhof 
 
 
Wendys söta dotter= vår första Segermon-uppfödning , Segermons Corazón Verde
 
Vackra Tomacs Tindra!
 
 
Diggiloo, den snällaste ponny jag träffat tror jag!
 
Björkens Isadora- Mamma till vår andra Segermon-uppfödning ( Segermons Maybelline)
 
Så detta är ponnyer som vi har sålt, och alla har satt sina spår i våra hjärtan!
Är det nån som läser bloggen, och som har nån kontakt med någon av dessa ponnyer vore det kul att veta hur dom har det idag!
 
// Therese

Hej hej

Ville bara säga att vi lever, trots att bloggen tyvärr är lite halvdöd. Ibland är det så svårt att blogga, har liksom inget att skriva och då blir det bara något meningslöst inlägg. Precis som det här. Har iaf hunnit med att rida lite grann varje dag, men imorgon blir det vilodag. Får se hur det blir sen framåt helgen, mycket att stå i för tillfället! Skönt att det fina vädret håller i sig än så länge så hästarna kan gå ute, älskar höst när det är lite kylig luft men soligt och fint! Tror det passar hästarna bra också, de älskar ju inte 30 graders värme direkt så de är säkert helnöjda. Lite mer gräs bara så hade det varit perfekt.



//Camilla

Grus!

Har ägnat dagen till att lasta grus till hagarna, skönt för hästarna att slippa stå lera o gegga! 



Störande

Har varit fint väder ett tag nu och ska även fortsätta vara bra under veckan sägs det. Men idag är det grått och regnigt, bara för att jag är ledig och har gott om tid i stallet idag. Det är så typiskt! Klart det bara är att dra på dig regnväder så kan man vara ute ändå, men man har ju ingen större lust att göra nåt och hästarna är blöta... Nej nu är jag bitter!

//Camilla




VM

Idag klockan 15 är det dags för VM-final i hoppning och Rolf-Göran Bengtsson är en av de fyra ryttarna som ska göra upp om medaljerna! Den speciella finalen där ryttarna byter hästar med varandra, kan bli hur spännande som helst! Roffe är ju en fantastiskt duktig ryttare och borde ha goda chanser, jag håller alla tummar jag har. Missa inte finalen, den sänds på svt 1 med start kl 14.45!

//Camilla




Halloj!

Så nu har vi kommit fram till ännu en höst, 2014 springer ifrån oss... Våra små bebisar Vissla och Greta är snart vuxna , drygt 4 år gamla, och vår lilla lilla Maya, fyller ju 3 år ( !!!) nästa vår! Konstigt att hästarna blir äldre, men inte vi människor?! Julia och Torpedo, äldst o klokast på gården blir 23 år ! När jag köpte Julia skulle hon fylla 8! Ja herregud, tiden rinner iväg, våra unghästar Clea och Karussell är 14 respektive 17 år iår! Tiden rinner iväg! Älskade sötnosar, bli sisådär 60 år, va pigga o fräscha, vi människor här på jorden behöver er!  :) <3
 
'
Underbara djur!
 
// Therese
 

Min lilla smula!

Fick komma in o bli pysslad med en stund, borstade, tvättade karlederna bak o smörjde henne. Klippte svansen, lite i manen o nacken , hovskägget klipptes bort det med, har knappt något ändå, så de fjuttiga stråna som fanns åkte bort! Öronhåren åkte med i farten de oxå, så nu är hon friserad o fin inför hösten! Givetvis så åt vi lite godis o gosade , de hör lixom till! 




// Therese 

Walking in sunshine

Blev en promenad idag, med Emma och Micke. När de ändå skrittas nu så är det gött o växla lite mellan att gå och sitta på tycker jag. Motion för oss tvåbenta är väl inte så dumt heller...







//Camilla

Maya vår Maya






Tjock o go som ponnyer ska va efter sommaren, men i mina ögon väldigt vacker!  Ska bli kul att ställa ut henne , vår första egna uppfödning, Segermons Maybelline e: Miclas Aristocrat u: Björkens Isadora ue:  Belesar 
/ Therese 

September

Nu är det officiellt höst och det är dags att rida igång ponnyerna igen, slut på vila och semester! Lugna turer nu i början men när det är dags att komma igång och rida "på riktigt" igen så lär man säkert känna sig lite ringrostig. Längtar efter att hoppa, det var längesen nu! Det är verkligen färskvara tycker jag och har jag inte gjort det på länge tappar jag bort så mycket känsla. Det får bli en mjukstart!

Hoppas ni har haft en bra sommar allesammans!
//Camilla






RSS 2.0