Mörkermys

Jag gillar inte alls den här årstiden när man håller på med hästar och ska vara ute osv, mörker är mest bara mysigt om man sitter inne och ser på film tycker jag. MEN, ibland, inte så ofta men då och då är det faktiskt mysigt att ta på sig reflexerna och ge sig ut på en ridtur i mörkret. Idag var en sån dag. På med varma kläder och rida barbacka i mörker och duggregn... Men som sagt, det är bara mysigt ibland, blir det var och varannan dag är det bara jobbigt, besvärligt och väldigt deprimerande. Min charmiga pålle gillade inte idén med att ha reflexer på sig så hon stannande ibland och försökte ta av sig benreflexerna, lille token :)

//Camilla

Härlig höstdag

Idag var det fint rida ut-väder. Tog en tur med Clea uppe i skogen, då blev det fart på henne. Hon var sugen på att galoppera tror jag... Svett blev hon också, med sin björnpäls. Borde klippa henne, iaf på halsen.

Tog kort från ridturen, men det är mest manen som syns på dem... Det är så det brukar se ut när man tar kort på Clea :)





//Camilla

Inget hästinlägg


Men håller på att spara mina kära bilder från min iPhone (som är trasig ) och min gamla dator ( som lever en dag i taget ) till min "nya dator" Tack Anders!  Vissa bilder är man väldigt rädd om och de ska sparas överallt! 
Ja det var allt för nu! 
// Therese 

Vintertid

Nu är mörkret här så det kan lika gärna få bli jul tycker jag. November kan vi väl bara stryka ur almanackan?






Efter regn kommer solsken

Idag tittade äntligen solen fram efter några blöta dagar. Alla nöjda och glada! Blev lite ridning idag också efter några dagar med vila. Passade på att ta en tur när solen var framme, inatt ställer vi ju om klockan också så det blir mörkt tidigare på kvällen... usch och fy! Den här helgen då vi går från sommartid till vintertid har jag tävlat många gånger förut och jag tycker det är så jobbigt för jag blir såå förvirrad av detta med tiden, haha! För några år sedan var det lite mer osäkert om telefonen skulle ställa om sig själv eller inte också så det var svårt att ställa väckarklockan! Nu för tiden är väl telefonerna så moderna att de gör det automatiskt, antar jag... Men jag gillar ändå att inte ha något måste dessa söndagar så jag själv hinner ställa om mig :)

Det enda sköna med vintertid är att man får sova en timme extra inatt, så sov gott mina vänner!
//Camilla




Nya program!

Nästa år! Ska bli spännande! Tycker att det är skönt att LB:0 försvann, men synd att LB:1 är omgjord då jag personligen gillade det programmet ! Men blir nog väl! 



Sämst uppdatering

Men så blir det tyvärr ibland. Känns nu som att hösten är här på riktigt , och det med besked! Kallt, blåst o regn och rusk ute! Pållarna har tjocka täta pälsar och vi har fått börja med regntäcken igen. Så är det, men vi ska inte klaga, hösten har varit varm o torr länge ändå! 




Härliga höstbilder! 
// Therese 

Då så

Då var alla ponnyer intagna för natten! Skönt att de kan ha långa dagar ute! 




Litet Maya-collage






















Från liten till stor!

Gamla, blandade bilder









Ett litet fredagsbildinlägg på nya och gamla ponnys!

O Regnet det bara öser ner...

Tur att alla hästar har tak över huvudet, 4 inne o 4 ute. Utehästarna har stor plats att va på, då de för tillfället går 2 och 2! De andra myser i boxarna, o hör regnet smattra på taket! Godnatt! :) 




Trist

Regnig och grå morgon. Jag åkte till stallet tidigt idag av två anledningar, den ena var för att det skulle vara uppehåll under morgonen och fm enligt väderprognosen jag tittade på igår. Hoppas det stämmer tänkte jag, men det gjorde det ju inte såklart. Regn hela morgonen, dagen och kvällen, kul kul... Lika bra att ta ett ryck nu, tänkte försöka rida en sväng också. Ska bita i det sura äpplet nu så har det gjort sen.



//Camilla

Nybäddat!






Halvkaos

Så lortig häst att jag inte kunde sätta sadel på henne, så det fick bli barbacka. Men jag unnar henne att gå utan täcke o rulla sig, hon går klädd i täcke nästan året runt ändå så det är gött för henne att få vara lortgris!



När jag tog in henne var hon så spänd för att hon var ensam så hon stod bara o trampa omkring. Sen satt jag upp och skulle rida en sväng här omkring men det var inte så lätt. De kör hem kor från betet, har påbörjat älgjakten och det var en massa annat runt om så hon var som en fiolsträng att sitta på. Men men, lite aktiverad blev hon i alla fall.

//C

Ett litet hus på prärien

Här är Clea och Mickes hus, gulligt va? Idag fick de ha öppet galler så de kunde stå och titta ut om de ville också. Men det ville de inte när jag tog kort för då käka de hö istället.



//Camilla

Stort Grattis idag till Harriet!

Vi på segermon skickar massa kramar ! 



Grattis! ❤️❤️

Borsta & Banta



Tjockis- päls- och smutsponny! Försöker banta henne lite men inte så lätt när hon är öm i tassen och mest bara går skritta med. Hoppas det går över snart, är nog bara ett blåmärke.

//Camilla

Hadirullan








Godnatt!

Första natten inne denna höst! 

Då är det okej att ha lite halm i håret!  Torpedo hade lite spån på ryggen, tyvärr hann jag ej ta kort... Men våra Goa pensionärer vet hur man beter sig i boxen :) 

Första natten inne

Ruskväder idag, och kanske resten av veckan med känns det som. Nu kom den där vändningen som man visste skulle komma någon gång. I natt blir första natten hästarna får stå inne, rätt okej ändå med tanke på att vi är en vecka in i oktober. Skönt att de har kunnat gå ute så länge! De hästarna som har vindskydd klarar sig ju bra även när vädret är busigt, och de hade gått in och ställt sig såg jag förut också så de var torra i pälsen. Clea och Micke fick inviga de nya uteboxarna!







Lille pärlan var lite halt idag på grund av en stor sten hon hade trampat på igår och som satt sig fast i skon. Fick bli skritt bara och det var lite drygt med tanke på att det blåste och regnade kallt! Imorgon får hon vila så hoppas jag hon är ok sen. Sadeln och träset fick bli smorda efter den blöta turen i alla fall, så det var ju nånting bra åtminstone!

//Camilla

Sööta Greta!

 
 
 
Till Våren kommer hon ligga ute på annons, sorgligt men sant.. vi kommer träna och tävla henne under vintern/våren , sen är det dax för stjärnan att få en egen pilot! Greta kommer älska att få 100 % uppmärksamhet och mycket träning/tävling för sån är hon!  
Vår lilla stjärna, Greta! <3
 
// Therese
 
 
 
 

Kära B-ponnytid

Tänk jag hittade bland mina gömmor en liten bok med statistik över mina avfallningar på Karussell, så sött!





Tyvärr vet jag inte när detta är skrivet så det är svårt att säga om jag har ramlat av fler gånger efteråt som jag har glömt fylla i, men enligt den här listan är det 33 gånger och jag vet att jag har ramlat av två gånger till långt efter det att jag slutade rida henne (ramlade av henne när vi lekte lite för bara ett par år sedan) och det kan ju ha hänt att det är någon mer gång som inte är ifylld. Men ialla fall 35 gånger då, minst... Är svårt att komma ihåg alla gånger, men en gång ramlade jag av 7 gånger på en vecka, haha! Det sägs ju att man ska ramla av 100 gånger innan man blir en bra ryttare, så efter att ha ridit en vild russponny några år har man ju kommit en bra bit på vägen i alla fall ;)



Mitt busfrö!

//Camilla

På tur

med Therese och Vissla!







Trevlig helg!

//Camilla

1 oktober

2:a höstmånaden redan!! En härlig uteritt idag med, det är så enkelt när vädret är härligt, underlaget är bra och både hästar och hagar är torra och rena! Därför det känns som att tiden går fort antar jag, det är dessa dagar man ska tänka på när det kommer regnperioder sen...

Ett par höstiga bilder jag tog igår på väg till stallet:







//Camilla

RSS 2.0