År 2013

Lider mot sitt slut och här får ni en liten resumè!
 
Januari
 

Inget speciellt ponnyjobb, minns bara att det var kallt och snö (!) Blev inte mycket ridning utan mest skritturer  på/bredvid hästarna!
 
 
Februari
 

Tog tag i löshoppningsträningen med våra två 3-åringar, Greta och Vissla. Gick riktigt bra med båda två, trots att dom inte varit i ridhus eller hoppat särskilt mycket. Målet var 3-års testet i början på juni i Örebro, som senare blev ändrat då vi såg att det skulle bli på Lillerud i Augusti istället, vilket passade oss mycket bättre!
 
 
Mars
 

Månadens grej var att vi sålde Björkens Isadora, men inte så långt, hon är kvar på gården, men Emma är hennes nya ägare! Följ Isadora och Emma här: http://emmaknoos.horseworld.se/ 
 
 
April
 

Vissla blev sjuk i kolik :( Som tur var gick det över relativt snabbt, men det blev en natt i stallet för oss alla 4.. Veterinären rekomenderade  proviva blåbär som blev Visslas mat ett par veckor, men hon älskade det så hon var nog inte ledsen för det!
 
 
Maj
 

Nattritt blev det i slutet av månaden, en riktigt varm och ljus natt gjkorde så att vi tog en ridtur runt omkring i bara pyjamas :) Klockan var nog närmare halv två på natten när vi var klara! Mysigt !
 
 
Juni
 

Greta och Vissla "inridna" under våren och alla ponnyer fick gå ut på bete, några kvar hemma och några några mil bort. 
 
 
 
Juli
 

Byggde en ny hage och plockade hem lite ponnyer från betet längre bort.. Varmt och skönt för oss människor, ponnyerna stod mest i skuggan och hängde på dagarna. Inte mycket ridning, mest fokus på Greta och Visslas Treårstest.
 
 
 
Augusti
 

Vi visade Vissla på Premiering i Arvika, det slutade med 40 poäng och Avelsdiplom :D 
 
Nästa mål var 3årstestet för både Greta och Vissla, men Vissla var inte redo i hoppningen och dessutom fick hon hovböld, så det blev barar Greta som visades. Greta skötte sig super bra, och vi är nöjda med resultatet :)
 
 
 
September
 

Tog hem dom sista hästarna från betet i slutet på månaden och hann med att rida Greta och Vissla en heldel. Greta har Galopperat med ryttare utan problem :)
Förberedde även för hösten genom lite vindskyddsjobb osv.. 
 
 
 
Oktober
 

Diggiloo trimmades och filmades inför försäljning och Clea och Issa var fullt igång. Emma lånade Clea och åkte och hoppade för Fredrik ett par ggr. 
Höstens första storm besökte oss när vi stängde av hagar inför vintern.
 
 
 
November
 

Vi sålde fina, underbart vackra Diggiloo, till en mycket lycklig liten 10 årig tjej. Vi saknar ju henne självklart , men hon har det super i sitt nya hem!
 
Clea och Emma startade en Hopptävling i Åmål tillsammans, och har fått blodad tand till tävlingssäsongen 2014!
 
 
 
December
 

Lussade för grannen på lucia, ponnyerna trappas ner och blir vaccinerade.
Maya har sadel för första gången i sitt snart 2åriga liv.
 
 
# Detta var bara ett litet urplock av året så som gått, kika gärna in i arkivet om ni vill läsa mer eller om nåt speciellt! :)
Sammanfattar med att Greta & Vissla har blivit inridna och det var ju ett av våra mål detta år!
 
GOTT NYTT ÅR önskar vi våra nära och kära, vänner och självklart alla goa läsare!
Hoppas på att vi alla får ett riktigt bra 2014!
 
Hörs nästa år!
 
Kramar från Therese & Camilla
 
 
 
 
 
 
 

Bilder från förra inlägget!

 
 
Är segt på nätet just nu, så ni får resten av bilderna vid tillfälle!
 
 

Maya & Karussell

Idag fick Maya prova sadel för första gången! Hon brydde sig inte värst mycket, så det gick väldigt bra. Kunde spänna sadelgjorden och dra ner stigbyglarna utan några som helst problem. Hade med Karussell in också så borstade och pysslade med de båda. De var leriga så det var välbehövligt, gött att det är fruset i backen nu i alla fall så de kanske håller sig rena en liten stund åtminstone. ' Kommer bilder senare, internet krånglar lite... //T & C

Gammal film

 

Uteponnyerna!

 
 
 
 
 

Mellandagarna..

Suck... Ja jag vet att detta eviga vädertjat går er på nerverna men, snälla vädergudar, ge oss minusgrader nu! Lera , lera och lera överallt, spola hästar & gå i gummistövlar... tröttsamt! Vill ha vinter, allt blir liite lättare då..
 
 
 
Nu är det snart nytt år iaf och en resumè om året som varit kommer! Hoppas på ett riktigt bra 2014, skulle behöva lite vind i seglen... Greta & Vissla blir 4 år, kan knappt tro det.. Vår yngsta häst, Maya blir 2 år! ( Fast alla tror hon är äldre) Ska bli spännande att börja lite mer med henne! :)
 
 
// Therese
 

Annandag jul

Har varit och hämtat halm och fyllt på med i boxarna, det var välbehövligt! I övrigt har hästarna lite julledigt efter vaccinationer och vädret har ju inte varit så jättskojigt heller, men idag ska Camilla och Emma ta ut Clea och Issa på en skrittur iaf. Det regnar ju faktiskt inte och inte heller blåser det stormbyar, så lika bra att passa på!
 
 
 
 
Bjuder er på lite gamla vinterbilder med snö på!
 
// Therese
 

God fortsättning...

Mer vinter än så blir det inte.






GOD JUL

En riktigt God Jul från oss på Segermon till er alla trogna läsare! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kvällen den 23:e

Årets mysigaste dag enligt mig! Allt är fixat och klart och man kan bara njuta. Hoppas ni får en trevlig kväll allesammans!
 
 
 
Kram
//Camilla
 

Nu är det så..

Att ni kommer få mer bilder igen.. En anledning till det är att datorn jag använder till bloggning är gammal.. 7 år närmre bestämt och datorn funkar super- bästa datorn jag använt, men batteriet är slut, laddar aldrig och sjunker ibland. Är rädd att den inte startar snart.. :(  Har sparat massa bilder , men inte alla, så bjuder er på bilder nu ocg förhoppningsvis fler ggr :)
 
Finaste ponnyn i sitt gamla hem
 
Camilla & Emma med Clea & Karussell
 
Maya busan !
 
Mor och Dotter!
 
Haha, mindre snygg bild på mej och Diggan......
 
Ja... FIN stallvovve!
 
Wendy- världens bästa shettis!
 
Issa!
 
 
 
Hellre snö än regn..
 
Pyssel med fina NF! <3
 
Bästa vänner + Bästa vänner ute på tur!
 
Seriöst...:P Men kul!
 
Myspys tydligen!
 
Reflex-Karussell!
 
Ja, blandade bilder .konstigt inlägg, men bilder betyder så mycket!
 
// Therese
 
 
 
 
 
 
 

4 advent

Julen närmar sig med stormsteg! Visst har december gått otroligt fort?! Idag är det väl dan före dan före doppardan och vi har passerat årets mörkaste dag, skönt! Nu vänder det mot ljusare tider även om det tar lååång tid innan det märks. Lite snö hade inte varit fel så hade det blivit något ljusare ute, plus betydligt mysigare och julstämningen hade varit lättare att hitta. Men inget att göra något åt! Ha en trevlig advent på er alla fina bloggläsare.
//C






Hästar har vackra ögon

 
 
 
 
 
 
 
Nästan alla hästar har så snälla och vackra och kloka ögon, det är kul att studera dem och försöka se vad dom tänker/tycker om olika saker.. Vore spännande att veta vad dom tänker och hur dom tänker. Vet att dom lever i nuet och att dom har bra minne, men har svårt att tänka framtid, ganska skönt ändå!  Tror dom är smartare och klokare än vad många tror och upplever..Det märks när man studerar dom närmare, Vackra , vilda speciella djur som är svåra att motstå <3
 
// Therese
 
 
 
 
 

Julen är snart här..

Men vart är snön??
Skulle verkligen vilja byta ut regn och lera mot snö och solsken, håller ni med?
 
 
 
 
 
Det är ju inte fel med vinter , OM man får snö och minusgrader. Vädret i värmland imponerar inte just nu, men det är väl bara att gilla läget, lika för alla!
 
// Therese
 

Man börjar ju undra..

 

SD-politiker – Ridning är ingen idrott då den inte kräver en fysisk insats 

Okej, se videon ovan eller rid själv känner jag....
 
// Therese

10 saker om Segermon...

1. Vi kom på vårt namn av en slump.. Ville ha nåt unikt, nåt vackert, så vi hade en del förslag, men tillslut blev det Segermon som faktiskt är det gamla namnet på Segmon som vi kommer ifrån, kunde inte fått ett bättre namn!
 
2. Vi är 2 st vuxna systrar som älskar ponnyer, ingen av oss har varit sugen på "stor"häst så ponnystuteri och Newforest föll sig naturligt.
 
3.Vi har alltid höga mål med det vi gör och tror på, tyvärr sätter pengar stopp.....
 
4. Vi har blivit svikna flera ggr, vilket har tärt på orken och motivationen.
 
5. Vi fäster oss hårt vid alla våra ponnyer, så varje gång vi säljer nån så gråter våra hjärtan, (jobbigt det där) men älskar man djur så gör man.
 
6.Lär av sina misstag.. Vi har köpt in fel ponnyer och mycket rätt ponnyer... 
 
7.Har världens bästa människor runt oss..Ni vet vilka ni är och vad ni gör för oss. Skönt att ha flera människor man litar på och kan få hjälp av.. ingen klarar allt själv..
 
8.Har hittills "bara" 2 st uppfödningar med namnet Segermon före sitt namn, men fler är planerade i huvudet iaf.
 
9.Newforest är rasen vi brinner mest för!
 
10. Har bloggen som minnesdagbok, kul att läsa gamla inlägg och se vad man gjorde då, med vilken häst , se bilder osv.. Men självklart kul att så många följer vårt liv med våra älskade ponnyer!
 
 
Mycket kärlek till er kära läsare från oss på Segermon!
 
 
 
 

Vaccinering av ponnyerna!

Då var det dax igen för vaccinering av pållarna. Tycker det är bästa tiden nu i dec, då det oftast är väldigt lugnt på tränings och tävlingsfronten.
Issa skulle även få lite lugnande så det går att rycka manen på henne,hon gillar det inte! Så när alla hästar var vaccinerade och Issa "sov" så ryckte jag och Emma henne... Gick hyfsat smidigt faktiskt, men hon har en tjock o ganska lång man så det känns i fingrarna på både mej och Emma nu!
Se vad fin hon blev! ( Ja hon är lite trött på bilden :P)


// Therese 

B-ponnyryttare

Idag tog jag och Therese en varsin B-ponny och red ut en sväng, var ju typ 10- 15 år sedan vi hade den åldern inne men vi har ju trots allt inte växt ur dem riktigt än, haha! Var i alla fall Greta som stod på tur för att ridas och vi tog med Karussell som sällskap åt henne. Får passa på nu när det är mjukt på vägarna och i princip ingen is. Greta har inte varit riden på ett tag och det blåste lite så hon var lite på tårna, men halvvägs så lugnade hon sig och gick väldigt fint på tillbakavägen. Karussell var nog glad att få följa med ut, hon trippade på snabbt med sina korta ben och hade öronen spetsade framåt. Hon får väl följa med som sällskap åt Vissla nån dag också :)















//Camilla

En länkning

Besök gärna  http://emmaknoos.horseworld.se/ 
 
 
 

Gamla bilder igen! ;)

 
 
 
 
 
Satt vid datorn och kikade på bilder igen, alltid lika roligt att se på kort!
 
// Therese
 
 
 

Regn o Rusk

 
Fyy vad blött o ruggigt det är just nu.. Fixade stallet i morse o har bara varit inomhus sen dess.. Hästarna är ju ute såklart, men blir ingen ridning idag, alla vägar häromkring är isiga och såphala pga allt regn som inte verkar vilja sluta... Snälla ge oss snö o minusgrader istället! När vädret blir bättre ska vi rida på Greta o Vissla! Längtar tills vi kan börja träna dom på riktigt! Ska bli spännande!
Bilden ovan en sommarbild på fina Diggiloo!
 
// Therese 
 
 

Lucia

Nu har vi klarat av det årliga luciatåget och lussat för grannen. På grund av halkan blev det bara två hästar som fick gå med istället för fyra men det gick fint det med, Clea fick ha två ryttare på ryggen en stund, både tärna och stjärngossen :) och tomten fick gå på marken med lykta. Bjussar på lite bilder!

Trevlig lucia på er!
















Maya från då till nu

Nyfödd
 
Några dagar gammal, kanske en vecka t.o.m
 
Närmar sig två veckor.
 
drygt två veckor
 
ca 3 månader 
 
5 månader
 
ca 9 månader
 
1 år
 
Nu!
 
Visst är det liiite skillnad iaf ? 
 
// Therese

Mer bilder

Bjuder jag på idag igen. Lugnt på hästfronten just nu, unghästarna vilar , har inga skor heller så det är omöjligt att rida just nu, behöver mer snö o sen minusgrader på det. Clea och Issa går på halvfart, får lite vila dom med. Så nu är det mest det vanliga stalljobbet och det är ju inte så mycket att skriva om varje dag , så slänger upp lite bilder i stället!
 
Härlig bild på 4 Newforestponnyer! Fr v Björkens Isadora, Segermons Maybelline, Grynet II och Idyllens Vissla
 
Grynet II, vår lilla Greta :P
 
Idyllens Vissla och Camilla på premieringen i Aug!
 
Clea löshoppar!
 
Bild från betet, Greta och Diggiloo
 
Julia i närbild :P
 
Nattbild på Torpedo
 
Vårbild på Karussell
 
Ja bilderna passar ju inte riktigt Dec, men kan ju va skönt att titta på härliga sommar/vårbilder såhär ett par veckor innan jul. 
 
// Therese
 
 
 
 

Blandade bilder!

Tindra!
 
Snööigt...
 
<3
 
Sötis!
 
Hahah, skön bild!
 
Trollet Wendy!
 
Sammie & Wendy
 
Blev ett bildinlägg även idag, har suttit vid datorn och kikat på bilder , kommer knappt ihåg att man tagit alla dessa! En bild= Många minnen!
 
// Therese
 
 
 

Snööö!

Vitt och fint, men det ska bli varmt igen under veckan så det lär väl försvinna tyvärr!  Bjuder er på lite gamla vinterbilder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
// Therese
 
 
 
 
 

Diggis!

Har det bra i sitt nya hem! Dom trivs bra med henne, och det var det jag trodde, snällare häst får man leta efter!
 
Fick denna bild från Diggiloo igår :)
 
// Therese

Ridtur

Idag blev det en ridtur i dagsljus, det var inte igår! Mysigt. Jag på Clea, Emma på Issa och så följde Therese med på Vissla! Det gick jättebra med Vissla, Therese kunde sitta upp själv och rida utan några problem alls. Kul att man kan rida ut i grupp :) Fint väder också så jag bjuder på en drös med blandade bilder från dagen. //Camilla





































Fin bild från Mellerudstorp!

 

Leverans

Halmleverans! och hösilage också för den delen. Nu rer vi oss ett tag.





Regn och rusk

När det är så här risigt väder är det mysigare att gå in och äta morötter istället!

Tänk om det kunde sluta blåsa så förbannat, och vara minusgrader istället för plus, och snöa istället för att regna. Det är allt jag begär av vädret.

Ha det gött o håll i hatten! ///C






Natti

Kastar in handduken och säger godnatt. Lugnt på bloggen idag och det har inte hänt nåt mer än det vanliga. Hästarna har ju lite halvvila så det är ganska lugnt på den fronten med. God natt och på återseende!
//Camilla












Vilket strö är bäst?

Finns hur många alternativ som helst! Spån, Torv, Halm m.m.
Är själv "uppväxt" med Torv och tycker det är rätt ok att ha i boxen. Fördelen är att den packar sig rätt bra och den är luktfri och suger upp det blöta. Nackdelen är att det kan vara svårt att se det som ska mockas ut, eftersom den är så mörk och det gör hela boxen /stallet  mörkare.
 
Torvströ
 
Spån har jag knappt använt, bara några enstaka ggr. Fördelen där är att det ser ljust och fräscht ut i boxarna när det är nytt , men nackdelen är att det packar sig inte så bra, urinen luktar och det är svårt att få det att se fräscht ut , utan att lägga på nytt varje dag. Dessutom tar det lång tid på gödelstacken innan det försvinner.
 
Spån
 
Halm är min favorit av strösorterna. Ger en härligt mjuk bädd, ser fräscht ut och hästarna har sysselsättning då dom gillar att pilla/ äta av halmen (speciellt havrehalm) Ser inte så många nackdelar, mer än att det behövs nåt under för att suga upp det blöta, Men mitt favvoströ , helt klart!
 
Halm
 
Easy-strö är nog rätt okänt för många, men även det ett strö som jag gillar. Ljust, luftigt, god doft och blir mycket mer i boxen än vad det ser ut  i förpackningen! Påminner lite om spån , fast ändå inte. Är det någon nackdel med detta strö så är det nog att det inte packar så bra som tex torv, men mycket bättre på många punkter.
 
Easy-strö
 
Halmpellets är något vi provade för första gången för några veckor sedan. Hade hört talas om det innan, bara positiva ord, så var nyfikna. Köpte två säckar/box och hällde ut i botten. (har halm över) det är som små pellets som man vattnar på ,sen dubblar dom sin storlek och det blev verkligen en riktigt bra bädd! Bädden blev fast, luktfri med en otrolig uppsugningsförmåga, kan rekommendera detta strö starkt. Nu la vi inte in så mycket , har det bara som botten i våra boxar då vi har halm över. Men det var riktigt bra att ha hos hästarna!
 
Halmpellets
 
Ja, det finns olika alt, för alla smaker! 
 
// Therese
 
 
 

BoB

Idag har Clea och Issa fått nya skor samt broddar och snösulor, redo för vinter! Skönt att kunna rida lite, även om de har lite halvvila för tillfället i väntan på snön. Det töliga är att man måste hålla på med boots hit o dit för att de inte ska trampa sig med broddarna, men så är det!








Novemberbilder!

 
 
 
 
 
 
 
På våra 3 stallponnyer, Clea, Julia & Torpedo
 
// Therese
 
 
 
 

RSS 2.0