Vilket strö är bäst?

Finns hur många alternativ som helst! Spån, Torv, Halm m.m.
Är själv "uppväxt" med Torv och tycker det är rätt ok att ha i boxen. Fördelen är att den packar sig rätt bra och den är luktfri och suger upp det blöta. Nackdelen är att det kan vara svårt att se det som ska mockas ut, eftersom den är så mörk och det gör hela boxen /stallet  mörkare.
 
Torvströ
 
Spån har jag knappt använt, bara några enstaka ggr. Fördelen där är att det ser ljust och fräscht ut i boxarna när det är nytt , men nackdelen är att det packar sig inte så bra, urinen luktar och det är svårt att få det att se fräscht ut , utan att lägga på nytt varje dag. Dessutom tar det lång tid på gödelstacken innan det försvinner.
 
Spån
 
Halm är min favorit av strösorterna. Ger en härligt mjuk bädd, ser fräscht ut och hästarna har sysselsättning då dom gillar att pilla/ äta av halmen (speciellt havrehalm) Ser inte så många nackdelar, mer än att det behövs nåt under för att suga upp det blöta, Men mitt favvoströ , helt klart!
 
Halm
 
Easy-strö är nog rätt okänt för många, men även det ett strö som jag gillar. Ljust, luftigt, god doft och blir mycket mer i boxen än vad det ser ut  i förpackningen! Påminner lite om spån , fast ändå inte. Är det någon nackdel med detta strö så är det nog att det inte packar så bra som tex torv, men mycket bättre på många punkter.
 
Easy-strö
 
Halmpellets är något vi provade för första gången för några veckor sedan. Hade hört talas om det innan, bara positiva ord, så var nyfikna. Köpte två säckar/box och hällde ut i botten. (har halm över) det är som små pellets som man vattnar på ,sen dubblar dom sin storlek och det blev verkligen en riktigt bra bädd! Bädden blev fast, luktfri med en otrolig uppsugningsförmåga, kan rekommendera detta strö starkt. Nu la vi inte in så mycket , har det bara som botten i våra boxar då vi har halm över. Men det var riktigt bra att ha hos hästarna!
 
Halmpellets
 
Ja, det finns olika alt, för alla smaker! 
 
// Therese
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0