Vänner eller inte

Clea är en ganska svår häst att ha ihop med andra hästar, hon jagar de som är lägre i rang och sparkar mot alla hon vill bestämma över. Mot människor är hon världens goaste och varken sparkas eller bits, aldrig sur! Men när det kommer till andra hästar är det värre. Det är få hästar hon gillar... När hon var lite yngre släppte vi in en unghäst i hennes hage och då blev hon tvärförbannad och jagade den stackars kraken så hon hoppade över staketet och in till grannen... Nästan hela tiden Julia och Clea har bott tillsammans har de tyckt bra om varandra, nästan som att Clea är beroende av Julia och blir supernervös om hon är på ett annat ställe. Vi försökte släppa ihop dem för några år sedan och de var jättegoa och stod och kliade varandra hur länge som helst. Men efter ett tag började de sparkas, och inte så lite heller... Var tvungen att dela på dem på grund av skaderisken, visst att hästar gör upp rangordning men det där slutade liksom aldrig, så tråkigt. Sedan dess har de fått hänga på en varsin sida av staketet och det funkar utmärkt. Julia har ju Torpedo som hagkompis och det funkar jättebra. (Honom är dock inte Clea jätteförtjust i, men det har gått bättre och bättre tycker jag ändå)
 
Tycker det är så tråkigt att hon inte ska kunna ha en hagkompis som alla våra andra hästar har! Vår stoflock har funkat extremt bra hela tiden, trots att det har kommit och gått några olika hästar ibland, mycket på grund av att vi har haft en så bra flockledare i Issa tror jag. Hon var snäll mot Karussell och släppte in henne i flocken, de andra kunde vara lite elaka mot henne som är så låg i rang, men när Issa accepterade henne så gjorde de andra likadant. Får hoppas på att Maya har ärvt sin mors fantastiska ledaregenskaper!
 
Karussell ja, henne släppte vi in till Clea förra veckan för vi tänkte att hon kunde vara sällskap åt Clea när Julia och Torpedo har flyttat till annan hage. De två gick tillsammans förra året och det funkade okej, ialla fall så länge de hade gräs. Men i år gick det inte bra alls, Clea jagade Karussell så hon blev sjösvett och hon fick inte komma till ro alls. Ingen rolig syn så vi delade på dem. Karussell fick istället Greta som sällskap, medan Vissla och Maya går kvar i den stora hagen. När Greta gick i den stora hagen så skulle hon bara rymma till den avstängda delen av hagen hela tiden, och för att slippa jaga ponny hela dagarna blev det en bra lösning att flytta henne till Karussell. Hon gick väl hos Karussell i en dag kanske innan hon smet över till andra sidan staketet och in till Clea! Kunde ju tro att Clea skulle jaga livet ur Greta men icke! De går och betar sida vid sida och har gått förvånadsvärt bra ihop! De är ju lika speciella individer båda två de där så det var väl det som funkade kanske. Bara att hålla tummar och tår för att de fortsätter tycka bra om varandra. 
 
När jag skulle hämta Clea förut sprang Greta fram till hagöppningen och väntade förväntningsfullt på att jag kanske skulle ta in henne istället, nätt och jämt att jag fick ut Clea utan att hon smet med ut och precis samma visa när jag skulle släppa ut Clea igen. Helt makalös den där lilla fuxen! Och leker med vattnet gör hon också, sparkar omkring med vattenbaljan som om den vore en fotboll. När jag kom ner förut låg den utslängd utan en droppe vatten i. När jag fyllde på nytt vatten lekte Greta med vattenstrålen med mulen, så jag nästan höll på att hälla bredvid... Det är väl bara att vänta på att hon är där och har ut allt vatten igen... Hon är precis som alla småbarn. 
 
//Camilla
 
 
 
Men söt är hon! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0